Lördag 31 mars

Sov hela natten vaknar pigg och utvilad. På fm gör jag i ordning en present som jag ska ha med mig upp till mamma i Leksand idag. Kusin Anders fyller 50 år nästa vecka. Går upp till Volvo och handlar lite oj vad det blåste kallt. Dammsuger nere i datarummet innan vi äter lunch. Sover i en timme efter lunchen går upp strax efter 14.00. Gör mig iordning för matchen ikväll min kompis Erik kommer och hämtar mig 14,50 Det är ju match Leksand - Djurgårn en måste match för bägge lagen.
Vi kommer i god tid till Tegera Arena det är fullsatt och fin stämning. Superstar håller igång. Vi ska skicka Djurgårn ner i allsvenskan.
1:a perioden börjar spelet är jämt och böljar fram och tillbaka utan att något lag gör mål.
Första perioden slutar 0-0

leksand - Djurgårn spelet böljar fram och tillbaka

I andra perioden gör Leksand 1-0 det är ungdomskedjan som gör det hela Jacob DelRrose gör målet på pass från Händemark och Filip Forsberg. Leksand tar över fullständigt i andra perioden och det är ytterst nära att de gör något mål till, men det står 1-0 till LIF efter andra perioden.

I tredje perioden pressar Leksand på och har klart övertag i spelet. När det är 6minuter kvar av matchen sätter Jensa bergenström 2-0 målet. Djurgårn tar ut målvakten på slutet men LIF håller undan och vinner med 2-0.

I slutet står hela sittplats publiken upp klappar händerna och ropar med superstars krigare krigare krigare.


Här står jag upp och hejar på Leksand de sista minuterna av matchen.


Erik helt slut men lycklig efter matchen mot Djurgården.

Oj vilken härlig match. Vi ahr fortfarande en liten chans att gå upp och Djurgårn är avhängt och måste spela i allsvenskan nästa år. Nu kanske elitserien utökas med 2 lag. Vi får väl se.
Det kommer att bli en oerhört spännande avslutning.


Superstar ropar in laget efter matchen och hyllar krigarna krigarna.


Fredag 30 mars

På fm cyklar jag upp till Intersport det gick riktigt bra och var skönt att cykla. Det var årets premiär tur.
Efter att ha duschat och bytt om går jag ner till skolan. Går till Ecole strax innan 12. Jag ska äta lunch med Håkan och Christna mina gamla kära kollegor från miljöarbetslaget, även Birgitta och Hans skulle vara med men Hans hade blivit sjuk och Birgitta hade kurs på pensionärs universitetet. Det var jätte mysigt att äta lunch med Håkan och Christina. Vi pratade förståss om gamla minnen från någon av våra resor vi gjort ihop.


Håkan, Christina och Jan-Eric njuter av en jättegod dessert cocosglass med fruktsallad.

Håkan kommer att samla oss alla hemma hos Håkan någon gång i april det kommer att bli jättekul.

Köper med mig några matlådor innan jag lämnar Ecole det var tyvärr sista lunchen för den här säsongen. Kommer att sakna luncherna men i höst öppnar Ecole igen.

Matar fiskarna på vägen till arbetsrummet. Väl där jobbar jag att uppdatera en rad hemsidor som håller på att gå ut ett evighetsjobb verkar det men nu är nog alla sidor uppdaterade till september 2012.

Går hem sover i nästan 2 timmar från 15,00 till 17.00. Det var skönt är också mycket bättre idag. Antibiotikan verkar ha gjort sin uppgift hostar ej så mycket idag. Det är kanon bra för i morgon måste jag vara i form när jag ska åka till Leksand med Erik och se LIF besegra Djurgårn.

Torsdag 29 mars

På fm jobbar jag klart en DVD film som jag hjälpt Anna med att göra. Det är en kort film kring möhippan hon var med på tidigare i mars. I helgen är det bröllop uppe i Sälen och hon vill visa en snutt under bröllopsfestligheterna. Det gick riktigt bra fast jag jobbade med en nyare version av Premiere och Encore. Efter det gick jag ut i trädgården körde iväg lövhögar från diket ut mot vägen. Hann också med att klippa lite på äppelträden innan det var dags att gå in och äta lunch. Fick sitta och vila lite mellan vändorna till komposten men det gick riktigt bra.
Efter lunchen sov jag middag i nästan 2 timmar, det var skönt.

När klockan märmade sig  19.00 ladar jag i S24 och matchen Karlskoga - Leksans. Hoppas killarna kan skärpa sig idag och att vi äntligen kan bärga tre sköna poäng.

1:a perioden slutar 0-0 med hyfsat spel av Leksand.

2:a  perioden vinner Leksand med 1-2

Just nu är vi inne i tredje perioden  6,5minut kvar och fortfarande leder LIF med 1-2.
Oj vad nervöst det är kämpa nu Leksand Krigare Krigare

Karlskoga tr ycker på bra för att kvittera oj vad kämpigt. Bara 5 minuter kvar.

Skit utvisning igen för Leksand  jag tror det är sjunde utvisningen vad har domarna emot Leksand?


Jättechans BIK men Hanses räddar 2minuter 17 sekunder kvar av perioden.

1,5 minuter kvar fortfarande 0-1.

jAAAAAAAAAAAAAA Bergenström gör 1-3 i öppen kasse för Bellisimo lämnade BIK kassen.

1 minut kvar det här klarar vi.

Hör Superstars Hoppa om ni älskar LIF härligt på lördag ska jag heja fram LIF till seger mot Djurgårn.

Jaa vi vann tre härliga päng och vi är fortfarande kvar i kvalet det kan gå vägen med lite flyt i alla matcherna.


Innan jag släcker ner datorn och går i säng hinner jag lägga in nästa veckas matsedel på HBOs hemsida. Nästa onsdag blir det litet påskbord.

Onsdag 28 Mars

Känner mig lite bättre idag något mindre hosta som tur är. Jag börjar på fm en storrengöring av akvariet. Det tar över tre timmar innan det är klart. Men det blev jättefint när det var klart.Tyvärr går ett täckglas sönder då jag gjorde rent det i hon i tvättstugan den slant och ramla ur händerna på mig och sprack. Tejpade ihop det med silvertejp så länge tills jag hinner fixa ett nytt glas på Ramhuset i stan.


Så fint blev akvariet tjusigt eller hur.

På em hjälper jag Anna med en film från en möhippa de hade i Uppsala för en kompis som difter sig nu i helgen uppe i Sälens fjällkyrka.Lite klurigt för jag jobbar i Premier CS5 som jag ej jobbat med förut men med lite klurighet fick jag det att fungera. Nu på kvällen kopplar jag av med lite Champions League fotboll. Milan mot Barcelona Efter drygt halva första halvlek står det 0-0 med lite spelövertag för Barca.
Det blev 0-0 Zlatan spelade bra hade en jättechans.

Tisdag 27 Mars

Åker på fm med bussen till Lasarettet det är ju dags för eventuellt en ny cytostatika omgång. Jag kommer in fort syster tar en snabbsänka som är hyfsad samt mäter blodtryck som är bra. Jag får träffa läjkaren som lyysnar på andningen mm. Hon bedömer det så att eftersom jag har en infektion i kroppen är det bäst att skjuta på behandlingen tills infektionen läkt ut mer. Så det blev inget idag utan vi ska ta det på måndagen istället. Jag tar bussen hem käkar lunch och vilar på maten lite innan jag strax före 14 går ner till HBO. Jag har ju lektion med min elev jag undervisar kemiA kursen. Vi träffas och han får laborera organ kemi idag fick han göra estrar. Eftre lektionen matar jag fiskarna och går hem. Stannar på vägen hem i personalrummet och fikar lite. På em fortsätter vi att sätta in gamla kort i plastfickor snart är vi klar med alla korten vi har haft liggande. Men det är ju match ikväll Rögle mot Leksand. Den vill jag helst tala tyst om. Men Rögle slår Leksand med 5-3. Vi är inte ens nära Rögle är klart bättre tyvärr. Nu kan bara ett under göra att vi går upp i år. Vinst i alla matcherna som är kvar det är bara 4 st samtidigt som de andra lagen slår varandra så att det passar Leksand. Ska man vara realist så är det kört och ännu ett kval som gått åt skogen. Vi får hoppas att de unga killarna har fått erfarenhet av kval och att vi gör en bra kvalserie nästa år.

Måndag 26 Mars

Vaknar efter att sovit hela natten utan att behöva gå på toa. Känns riktigt bra men jag är fortfarande snorig och hostar. Blir hemma idag ligger och vilar hela dagen. Ingen innebandy idag coachen får ta det lugnt idag. Jobbar lite med skolans hemsida lägger ut veckans matsedel samt skriver vilka dagar Ecole har öppet denna vecka på sidan Veckans Ecole. På em ser vi klart en bra Beck film vi började se igår. På kvällen ser jag lite slutspels hockey Skellefteå mot AIK. Hoppas Skelefteå kan tvåla till AIK. Imorgon är det LIFs tur attb ta revansche på Rögle nere i Ängelholm. Det är jag övertygad om att de gör. Ja nu kvitterar Skellefteå det är 1-1 10 minuter in i tredje perioden. Skit Aik tar ledningen med 1-2. Aik ångar på vinner med 1-4 till slut. Man får beundra AIK de är ett riktigt bra slutspelslag nu har de vunnit 5 raka matcher i slutspelet först mot ettan i serien och nu första matchen mot tvåan Skellefteå.

Söndag 25 Mars

Vaknar och har så ont i bröstet efter att hostat hela morgonen.Jag ringer blodmottsgningen blir kopplad till avd 23. Syster säger att jag måste åka till akuten.det kan vara lunginflammtion Åker med sjukbil till akuten Elin följer med, men går hem när.hon ser att.jag blivit väl omhändertagen. De tar blodprover och jag får åka upp till.röntgen fär tar dom lungröntgen på mig. Läkaren kpmmer in på.mitt rum efter ett tag. Det var ingen lunginflammation. Däremot visar.blodproven på att.jag har en infektion i kroppen. Jag får två tabletter av den antibiotikan jag ska ta i fortsättningen. Resten får jag hämta ut på apoteket imorgon. Åker sjukbil hem skönt att komma hem äta lunch och vila lite. Vilar i gillestugan samtidigt som jag ser bandyfinalen mellan Sandviken och Villa Lidköping.

Lördag 24 Mars

Vaknar kl. 8 äter frukost men är lite trött så jag lägger mig igen sover nästan 2 timmar på fm. Vaknar är käner mig lite piggare. Går ut och jobbar lite iträdgården kör bort några högar med grenar från klippet av äppelträden. Får sätta mig och vila på stolen mellan varven. Klipper ner och sågar ner den gamla rödvinbärsbusken. Klipper också bort lite grenar som hänger ner från Krikonträdet.


Bild på tomten nu är det vår nästan all snö och is är nu borta.

Går in duschar och käkar lunch sover middag i nästan 2 timmar går upp. Känner mig lite piggare men har kvar en svår hosta. Går ner och ser Hockey Timrå besegrar Djurgårn.
18,30 är det dags för match Leksand mot Rögle.

Den matchen kan vi glömma . Rögle besegrar Leksand med 2-5 tyvärr är Leksand ej med i denna match. Nu blir det svårt LIF måste nästan vinna alla matcher som är kvar för att ha chans att gå upp i elitserien.
Vi får kommaq igen på tisdag borta mot Rögle.


Fredag 23 mars

Vaknar känner mignågot piggare idag.Men efter frukost lägger jag mig igen och sover en stund. På fm går vi ut i trädgården krattar ihop lövhögar och kör på komposten. Får lov och sätta mig på stolen och vila mellan turerna. Det är skönt att sitta och njuta i solen. Klipper lite i träden klipper också ner grenar från paradisäpelträdet som spretar nedåt. Klipper bort några grenar på den gamla rödvinbärs busken. Går in äter lunch sover i över 2 timmar efter lunchen. På em sätter vi in fler kort i fotofickor, nu har vi snart satt in alla kort.

Här kommer en bild från 2003. Min klass NV3C åker iväg med sin lastbil. Jag blev lite förvånad när jag såg deras banderoll på sidan Hagbergs Hjältar det var kul. Alla mina klasser jag haft är mina hjältar.


På kvällen tittar jag på slutspelsmatchen i innebandy mellan Helsingborg och Falun . Kommer in i andra perioden det står 2-2. Hoppsan plötsligt gör Helsingborg 2 snabba mål och leder med 4-2 efter 2 perioder. Hoppas Falun kan vända detta i tredje perioden.
Tredje perioden börjar ej bra för Falun på en kontring då Falun spelar powerplay sätter Helsingborg 5-2.
JaFalun reducerar nästan direkt till 5-3. Go Falun Go. Jaa Skog får en gratis chans och sätter den 5-4 nu är det match igen kanonbra Falun. Skit också Helgeson gör 6-4 till Helsingborg. Ja direkt gör Hajo 6-5 jaaaaaa. Vilken Match. Oj Helsingberg på frislag sätter 7-5. Falun tar målvakten och chansar på slutet. Ja Falun sätter 7-6 . Bara 2 minuter kvar av matchen. Falun pressar på slutet med målvakten ute, men Helsingborg vinner tyvärr den andra kvartsfinalen.

Torsdag 22mars

Vaknar käner mig tung i huvudet har allergi och en förkylning rinner bara ur näsan. Vi går en kort promenad på förmiddagen. Jag kortar av den går bara ca 40 minuter. det var vad jag orkade idag.
Vårtecken

Ett säkert vårtecken är när gummikopparna sätts på stavarna dåär det vår.

Går hem duschar går ner till skolan. Ska äta på Ecole det är vår Buffe med många rätter. Provar en go gulashsoppa nästan lika god som den man får på Gyllene Prag i Göteborg. Äter en god fiskgratäng samt sjömänsbiff, avslutar med lite tupp i vin.
Det var också en dessert buffé med mycket gott.

Här ser vi dessert buffen med Brieost med tillbehör,Tiramisu,Tvåfärgad chokladmousse med passionsfrukt
Marängswiss,Wienerbröd och Praliner

Man var mycket mätt och belåten när man slogs sig ned i arbetsrummet.

Jag uppdaterar några hemsidor medans jag väntar på min elev jag ska hjälpa med KemiB kursen. Det visar sig sen att han är på en föreställning i aulan. Vi får skjuta på det hela till nästa vecka. Jag går hem för jag är mycket trött. Sover över två timmar vaknar lite piggare. Går ner sätter på datorn och laddar in sändningen på s24.se matchen Leksand - Karlskoga. Bänkar mig vid tvn strax före 19.00 kopplar in sändnigen till tvn. Men allt är mörkt inget händer dåligt s24. Efter ca 10 minuter kommer sändningen igång det står 0-0. Ett resultat som står sig ända till och med tredje perioden. Vi har några fina lägen att avgöra matchen Ryno är fri och skjuter högt men målisen i Karlskoga  Bellisimo gör en fantastisk räddning med plocken. Sandström kommer fri efter en tjusig passning från Timander men Bellisimo räddar.
Det blir förlängning och där gör Bergenström 1-0 med lite hjälp av Ryno framför målisen.

seger med 1-0 och två sköna poäng.
Vi har nu 6 poäng och delad andra plats i serien en match kvar mot Rögle på lördag innan serien vänder. När den är slut ska vi bara vara kvar på den platsen. Go Leksand Go

Onsdag 21 mars

Vaknar kännermig lite tung i huvudet. Smsar mina kollgor att jag inte orkar med att vara med på skolverkets dag om Energi och hållbar utveckling på Högskolan.
Ligger och vilar lite på fm. Vi åker in till Clas Ohlsson köper nya förvaringslådor det är fullt röj i förrådet i källaren vi köper också en ny kupevärmare den gamla har gått sönder.
När vi kommer hem lägger jag mig och vilar lite innan lunchen. Somnar och snarkar skönt i en dryg timme.
Efter lunchen jobbar jag med skolans hemsida lägger in torsdagens meny i veckans Ecole sida. Gör klar nyheten om vetenskapsveckorna på Natur och lägger upp den. Gårsean ut iträdgården. Klipper två träd till ett träd blir helt klart medans det andra trädet har grenar längst upp som jag inte kommer åt utan att stå på stegen. Sopar sand och fyller en tunna med sand bra att ha nästa vinter. Kör lite mer löv till komposten. Det är varmt och skönt i trädgården det känns att våen är här det är inte så mycket snö kvar i trädgården snart är det helt is och snöfritt.


Första vårlök blomman i rabatten.

På kvällen tittar jag på slutspelshocket. Frölunda mot Brynäs.
Mycket spännande Brynäs lyckar kvittera till 3-3 när det är bara några sekunder kvar på tredje perioden.
Heja Brynäs spöa Frölunda nästa år möts vi i härlig derbyn.
Ja Brynäs gör mål i förlängningen vinner matchen och kvartsfinal serien och är klara för semifinal mot Färjestad.

Tisdag 20 mars.

Vaknar vid 8 är fortfaramde lite tung i huvudet det är allergin och en förkylning på den som verkar. Jag går ner till Haraldsbogymnasiet. Vi ahr vetenskapsveckor för åk 1. Och idag är det föreläsning om pseudovetenskap i D0 kl 10.15 som nog är väldigt intressant att höra. Det är Pether Pomp, professor i tillämpad kärnfysik vid Uppsala universitet, håller en uppskattad föresläsning om Pseudovetenskap och varför det är viktigt att förstå skillnaden mellan vetenskapliga och icke-vetenskapliga förklaringar.
Det var mycket bra och intressant föredrag.


Peter Pomp håller föredrag i D0

Efter föredraget går jag hem äter lunch och sover middag i drygt en timme går upp 20 minuter i !4. Går ner till skolan min elev i kemia A ska ha prov.  Innan han kommer hinner jag ta några bilder på Kajsa i NV11A som laborerar på bränslens energivären en lab som ingår i vetenskapsveckan. Bra för nyheten om vetenskapsveckorna jag planerar at gör på Naturs hemsida. Gustav kommer och gör provet det verkar ha gått bra ska rätta det imorgon.Jag hittar också några elever i biblioteket som jobbar med uppgifter där.
Vetenskapsveckor på Haraldsbogymnasiet

Jag är med på arbetsplatsträffen vi får veta lite mer om ekonomin och tjänstefördelningen. Det blir kärvt nästa läsår mindre till ämnena och programmet troligen mer arbete i tjänsten.
Kanske snart det blir dags att protestera med mitt plakat på Stora Torget igen Satsa på skolan.

Jag går hem äter middag och jag sätter in mer bilder i plastfickor denna gång från Paris resan.

Tittar sen på kval matchen Timrå - Örebro som Timrå vinner med 3-1. Och Karlskoga spöar Rögle.

Nu leder Timrå lkvalserien på 7 poäng
Följt av Rögle 6 poäng, Djurgårn 6 poänng och Leksand och Karlskoga 4 poäng. Bara Örebro har 0 poäng.

Men allt kan hända i en kvalserie det är 21 poäng kvar att slåss om.
Leksand har två viktiga hemma matcher mot Karlskoga och Rögle innan serien vänder,där måste  LIF ta full pott 6 päng om LIF ska vara med och slåss i toppen om en elitserieplats. Och det är jag övertygad om att de gör.

Måndag 19 mars

Mår bättre idag inte lika trött som igår. Går ner till skolan , jag har ju biologi och kemistuga på morgonen mellan 8,40 och 10,00. Tyvärr verkar det som om Natur eleverna ännu inte har upptäckt den möjligheten till hjälp en. Jag får dock ett besök av en estetelev som räknar B matte. Jag får uppdatera några hemsidor och rensa bort gamla mail i min mailbox.
Efter lektionen går jag hem såtter på mig ryggsäcken och går till Origo. Behöver mer cortison tabletter. När jag sitter och väntar på min tur ringer läkaren från Blodmottagningen mig. Jag hade tidigare ringt dem och frågqt vilka och om det är ok att ta tabletter mot allergi. Det är ok och hon skriver ut recept på det också.
Jag tar ut medicinen, går sedan in på Willys och handlar lite innan jag går hem. äter lunch sover sedan middag till strax före 16.00. Går upp och går ner till Idrottshallen det är ju innebandy. Det var glest med killar när jag kommer ner, men till slut blir vi 5 st sopelar på liten plan 3 mot 2. Det går riktigt bra för mig även om jag tar det lite lugnt mellan varven. Styrketränar efteråt även det går riktigt bra.
Duschar snabbt och skyndar hem det är ju match ikväll Djurgårn mot leksand.

1:a perioden Jaaaaaaa Bergenström kommer fri gör 0-1 klockrent i krysset.

2:a perioden kvitterar Djurgårn lite slarv av Leksand då en Djurgårdare kommer ut från utvisningsbåset och kan passa till en annan som gör mål pucken glider in under Hanses.

3:e perioden         Djurgårn gör 2-1 slarv i egen zon av en leksing som ger bort pucken.

Och lite senare kom spiken i LIF kistan 3-1.

Leksand tar ut målisen när det är 2,5 minuter kvar men de får inget tryck.

Djurgårn vinner och det är rättvist tyvärr Leksand räckte inte till idag.    

Men serien är inte slut allt kan hända vi får komma igen i nästa match.

Godnatt tack för idag. 

Söndag 18 mars

Idag har det varit en slö dag. När jag vaknade kände jag mig alldeles tung i  huvudet och trött. Känner ju av pollenallerggi och har också en släng av en lättare förkylning, dessutom kan cytostatika behandlingen i förra veckan göra att man är lite  slö. På fm låg jag och vilade och halvsov lite uppe på sängen. Efter lunchen blev det att ligga i soffan i gillestugan moch se vinterstudion med alpint samt skidspelen i Falun. Starkt av Calla att knipa tredje platsen. Damernas jaktstart var det lite spänning i. Fortsätter sedan med slutspels hockey ser AIK tyvärr vinna över Luleå och gåtill semifinal. För ttre år sedn gick ju AIK upp i elitserien strax före Leksand. Hoppas det är Leksands tur nästa år att spela slutspelshockey.
Kl. 17.00 kör Oscar in bilen till stationen han ska åka med tåget 17,37 till Uppsala. Jag kör hem bilen det går bra känner mig lite bättre på em.
Tittar på en Bond film  Casino Royale innan jag hoppar till sängs.
Det var allt idag i morgon blir det spännande då är det Djurgårn mot Leksand hoppas att många leksingar kommit över biljetter så att det är många blåvia i publiken. Detta tropts att de fegt bara har sålt sittplatsbiljetter till medlemmar i Djurgårn. De vågar inte ha matchen i Globen tråots att det blivit fullsatt där, de vill inte se ett blåvitt hav i Globen.
Jag är säker på att vi vinner över Djurgårn i morgon om vi spelar som vi gjorde i sista perioden.
Eller som jag skrek igår på läktaren inför den tredje perioden.
Heja laget ifrån Siljan visa nu den rätta viljan: Leksand hej hejhej (gammal hejaramsa från 70 talet)

lördag 17 mars

på fm kom Jonas, Anna och Lukas förbi. Vi får passa Lukas några timmar medans Anna och Jonas får träna genom att springa runt Hosjön. så kul att ha Lukas hos oss vi går ut efter ett tag i trädgården Oscar och morfar leker med Lukas och bakar snökaka.

Här bakar Lukas och Oscar snökaka i trädgården.

Lukas tröttnar efter en stund och vi går lite runt kvarteret med vagnen. Det är nästan så han somnar, men när vi kommer tillbaka vill han gå in till momor som har satt på potatis och grönsaker till middagen. Lukas äter en stor portion av mormors goda mat. Ute jobbar Jan-Eric och Oscar i trädgården. Oscar klipper det som är kvar på äppelträdet jag klippte igår, jag kör all löv till komposten jag igår krattade ur rabatterna. Oscar är ju van trädgårdsarbetare sedan han jobbat många somrar först på svensk marktjänst i Borlänge och de senaste somrarna på parkförvaltningen i Uppsala. När vi står där så kommer Anna och Jonas. det är snart dags för middag slottsteken jag gjorde igår väntar. Jag går in gör såsen och vi äter en god middag och myser tillsammans. till efterätt får vi äppel och krusbärskräm som Elin gjort.

Vi äter middag och myser.


Nu efter niddagen ska jag sova någon timme innan vi åker till Tegera Arena och ser hur Leksand spöar Timrå det ska bli kul att se.En rapport och bilder kommer senare i kväll. och så hejar vi på Leksand.

Hemma Klockan är 23.00 vilken match . Vi stod upp i slutet av matchen, Men tyvärr Timrå gör mål i förlängningen och vinner med 2-3. Vi får tröstaoss med att vi tar en poäng. Men vilken upphämting Leksand gör i tredje perioden helt makalöst. Och bara en stolpe ifrån tre poäng. Vi hade inget flyt den här matchen. På alla våra chanser borde vi vunnit matchen med 6-2. Timrå hade flyt satt sina få chanser som i förlängningen då de i enda anfallet och första skottet gör mål.


Heja LIF här sitter vi och hejar påLeksand Jag, Oscar, Anna och Serena Maries kompis från Tyskland, som efter den här matchen också är leksing. Leksingar överallt leksingar.

Vi får vara nöjda med en  poäng och det fina spelet i tredje perioden då vi gick från 0-2 till 2-2.
Det var så när att vi fått in en 3-2 puck. Jensa Bergenström lurade målvakten och petar in den bakom han. Jag var övertygad att det var mål men pucken tar i stolpens insida och ut tala om oflyt. Men med det här spelet kommer nog flytet också kanske redan mot Djurgårn på hovet nu på måndag. Vi ligger i alla fall på delad andra plats med Timrå med 4 poäng. Rögle som spöa Örebro med 5-1 ligger ju etta med 6 poäng.

Innan matchen startades kom Sticko Per inåkandes på  skridsko och spelandes gitarr och sjöng intro sången Bröder det var mäktigt


Sticko Per sjunger Bröder på isen i Tegera Arena.

Man hyllade också bröderna Abrahmsson genom att deras tröjor hissades upp i taket.


Här går bröderna Abrahmsson tröjnummer samt bilder på dem upp i taket.

Fredag 16 Mars

Idag känns det lite tungt allergin som jag kännt de senaste dagarna har nog gått över till en förkylning.
På fm åker vi till Ica Maxi och storhandlar. Vi lyxar till det och köper en färdig lunch. När vi kommer hem och äter mousakan blev det en stor besvikelse. Den bestod av potatisbitar och köttfärs kunde jag inte hitta,ingen bechamaisås samt så starkt kryddad att det sved i munnen. Det mesta fick tyvärr gå rätt ner i komposten. Första gången vi fått så dålig lunch, tidigare har det smakat jättegott. Men jag skrev ett mail till butikkschefen och klagade.
Jag jobbar lite med skolans hemsida lägger ut matsedeln för nästa vecka. Jag hinner också med att lägga in dagens meny på sidan Veckans Ecole.

Jag vet inte om jag skrev om det igår men igår lyckades jag komma över två biljetter till Leksand Djurgården den match jag ej fick tag i biljetter i måndags. Men när jag går till min mailbox har inga e-biljetter kommit fram. Men andra mail kommer fram när jag testar. Jag mailar LeksandsIf och ber dem skicka ut dem igen.
Och idag på em kom ett mail fram från Iticket med biljetterna härligt. Den här gången ska vi slå Djugårn. Jag var ju med pappa i slutet av 50 talet och såg den klassiska matchen på uterinken. Då slog Djurgårn Leksand och tog Sm det året. Det var Tumba i Djurgårn och Vilgot Larsson i Leksand. För att nämna några av de gamla hockey storhetena i denna match. Nu den 31/3 blir det revanch och seger för Leksand.

Efter lunchen sover jag 2,5 timme det var skönt.
Jag bryner en nötstek för jag ska laga en slottstek som vi ska ha i morgon. Det går bra och den står och puttrar i grytan och öses med jämna mellanrum.

Klockan närmar sig halv 7 jag åker till stationen och hämtar Oscar som kommer på besök över helgen. Jättekul att träffa Oscar vi ska ju gå matchen i morgon tillsammans med Anna,Marie och en kompis från Tyskland till Marie.

På kvällen myser Oscar och jag med att slappa i soffan och se en Bond film.

I morgon smäller det Leksand -Timrå Jag är övertygad om att vi tar Timrå och står på 6 poäng efter matchen.

Torsdag 15 mars

Går up tidigt är trött har sovit dåligt under natten. Går ner till HBO har lektion 8,40 med eleven jag undervisar i kemi A kursen. Vi jobbar på det går mycket bra. Jag går hem är så trött att jag går och lägger mig sover i nästan 3 timmar det var skönt. Går upp och äter lunch. Efter lunchen går jag ut och jobbar i trädgfården. Tar bort löven som ligger i rabatterna på framsidan. Kör  det i skoyykärran till komposten tar med ris och några ljungar som känat ut. Nu är det vår i luften.
Börjar sedan att klippa äppelträdet närmast huset. Först med sekatör längst ner. Sedan med min nyinköpta långa sekatör på en stång från Fiskars. Den kallas Universalklippare Gick bra att  klippa trädet jag blev nästan klart
med hela trädet. Men det var lite jobbigy och klockan rusade iväg, jag var tvungen att gå in:Det är ju kvalserie premiär idag Örebro mot Leksand.

Sitter nu i gillestugan och ser matchen oj vad spännande. Det står 2-3 till Leksand i tredje perioden det är 8 minuter kvar. Krigare krigare håll nu detta och ta tre poäng.
I nförsta perioden hade LIF ett oerhört btryck de första 10 minuterna. Då gjorde Janolhs 0-1 på ett fint skott från högere. Powerplay stänkte Hersley in en stänkare rätt upp i Örebro keeperns högra kryss.
Tyvärr får Örebro två enkla mål som vanligt mot Leksand och det stod 2-2 efter första perioden..
I andra gör Leksand ett mål i boxplay Begrenström tar pucken i försvarszonen och går till anfall med Ryno. Han passar Ryno pucken tar på Rynos skridsko och i mål. Kan vara det avgörande målet nu är dte bara 2,5 minuter kvar och LIF försvarar sig bra.
Oj 1 minut kvar Icing LIF Örebro tar ut målvakten. Skit Blomkvist åker    ut 22 sekunder kvar.

8 sekunder kvar. JAAAAA vi vannn. HÄrligt. Tre härliga program och delad första plats med Rögle. Den tabellen vill vi se efter alla 10 matcherna.


Här sitter jag i soffan och hejar på Leksand när de vinner över Örebro. Heja Leksand i år går vi upp.
Givetvis hade jag Leksands kalsongerna på också.

Onsdag 14 mars

Idag blev det en fixar dag. På fm är jag rörmokare. Den gamla kranen i badrummet uppe har krångla varmvatten kranen slirar och man får skruva och skruva innan det stoppar. Även kallvatten dito börjar droppa. Jag stänger av vattnet och skruvar av bägge kranarna och åker till Elis Janssons VVS i Hosjö. Han är en kanonkilla fixar kranarna byter ut delar smörjer så det går lätt och för det tog han bara 160 kr. Har ni VVS problem åk till Elis Jansson han är jätte just och mycket bra att ha att göra med. Åker hem skruvar på kranarna de går jättelätt att stänga nu och inget dropp syns sen jag skruvat på vattnet igen, skönt att de funkar igen.
Åker sedan förbi Willys köper en stor toabal samt lite småsaker fortsätter in till stan och Bergnils där jag öper en lång stång märke Fiskars, som jag kan stå på markem med och klippa av grenar högt upp i äppelträdet. Tidigare har jag stått längst upp på en stege och balanserat, det slipper jag nu skönt.
Provar den lite när jag kom hemdet fungerar bra. Äter lunch sover middag i drygt 1 timme. Går ner till HBO eventuellt ska jag undervisa en elev i KemiB, men vi skulle eventuellt ha lektionen på torsdag. Ingen kommer, men jag jobbar med hemsidorna. Uppdaterar några sidor som håller på att gå ut. Jag lägger också in en nyhet om Science Club som fått ett bidrag på 10000 kr från teknikjakten. Lägger in den både på Naturs och Falu Gymnasiums hemsida.  Science Club får 10000kr

Går hem utför en del ärende ringer AFA som är ett sjukförsäkringsbolag som betalar ute lite ersättnig som komplement till sjukförsäkringen. Skickar via mailen in den senaste sjukintyget det gick bra via mailen.

På kvällen ser jag slutspelshockey på tv4 sport Luleå mot Aik.
I period 2 öser Aik in 3 mål och leder med 0-3 i andra perioden. Innan perioden tar slut hinner Luleå reducera till 1-3 i powerplay. Hoppas de kan göra en bättre tredje period och gå ikapp och avgöra matchen.
Imorgon börjar kvalserien det är Örebro mot Leksand jag tror Leksand vinner den matchen de har spelat bättre och bättre mot Örebro nu är det dags för en seger. Det ska bli spännande att se matchen på Viaplay i morgon.
Har ni sett senatse studio 19 om inte här är länken: Studio19 avsnitt 17

Jag tittar också lite förstrött på Viaplay i datorn det är Champions league Chelsea mot Napoli. Det står 1-0 efter 30 minuter i första halvlek.  I andra halvlek står det nu 3-1 till Chelsea och total 4-4 i match serien så det lutar åt förlängning. Ja det blev så oj vad spännande.
I hockeyn vann Aik med 2-3 och har 2-1 i matchvinster men det är ju bäst av 7 matcher så  Luleå är inta avsågade än.
Nu blir det hopp i säng för i morgon har ljag en lektion 8,40.
God Natt

Tisdag 13 mars

Går på fm upp till Lasarettet det är dags för enya doser av antikroppar och cellgifter. I hård motvind kämpade jag mig upp. Alla värden var bra så jag la mig på en säng och första droppet kopplades in. Jag låg och slumrade till med det droppade in i blodet.
Även idag bjöd mitt kära Landsting på lunch fiskgratäng med broccolli samt till efterrätt fruktsallad med grädde. Det smakade bra.

Här ser ni dagens lunch som Landstinget Dalarna bjöd på idag.

Efter antikropparna var det dags för cellgifterna eller cytostatikan att droppas in samtidigt med cellgiften så droppas det koksaltlösning för att späda ut så att inte cellgifterna blir för koncentrerade när de kommer in i blodet.
Cytostatikan heter Irinotecan Actavis. Den verkar så att den hindrar DNA at att replikera sig vid celldelningen. Om inte DNA kan kopieras till den nya cellen får cellen ingen genetisk information och kommer inte att fungera utan dö.
Nu får vi hoppas att det tar död på de tumörcellerna jag har kvar.

Efter behandlingen går jag ner till Turistbyrån och hämtar och betalar hockeybiljetterna jag beställde i måndags. Tar buss 701 hem går av vid Haraldsbogymnasiet går ner och fikar lite. Går via biologisalen hem, där jag matar fiskarna. På vägen träffar jag en mamma och en elev som ska på utvecklingsamtal. Mamman är en gammal elev Annika Fröbom som jag hade som elev på Svärdsjöskolan . Kul att träfffa henne, men oj så gammal man är nu när man har haft föräldrar som elever till mina elever som jag har nu.

Lovin Spoonful
Idag hittade jag mina gamla idoler Lovin Spoonful på Yutube de är fortfarande mina favoriter vi sidan av John Lennon och Beatles, Bob Dylan och Donovan.

Den här låten tycker jag passar bra.



Måndag 12 mars

Går upp tidigt 6,30. Äter frukost och går ner till skolan .Jag ska ju ha biologi och kemistuga i X2E. Öppnar och sitter och väntar på elever., men inga elever kommer tyvärr. Jag låser dörren och går hem lite tidigare.Det är ju snart släpp av lösbiljetter till kvalserien. Jag har redan tre datorer igång med biljettsidan inloggad. Klockan passerar 10.0 inget händer . På mobilen ringer jag till starshop och med den vanliga telefonen till turistbyrån i Falun. Men det tutar upptaget i bägge telefonerna. Nu får jag ett meddelande i två av datorerna. Du står nu i kö du kan uppdatera med F5 utan  att förlora din plats i kön. Klockan är nu 10,40 men inget händer. Men oj jag kommer fram till turistbyrån. Kan beställa biljetter till Matchen Leksand -Timrå och till sista matchen Leksand - Örebro då tror och hoppas jag att det redan är klart att vi har tagit en elitserieplats. Till matchen Leksand -Djurgården finns inga platser kvar tyvärr. Jo bara till bortastå men det tackar jag nej till. Vem vill stå i Djurgårdsklacken? får njuta av den matchen i Viaplay hemma i soffan istället.


Här är datorerna laddade med biljettsidan och telefonerna redo för kampen om kvalserie biljetterna.

Jag promenerar bort till vårdcentralen och de får ta ett blodprov på mig inför cellgiftsbehandlineg i morgon på blodmottagningen. det går galant går förbi apoteket och köper ett paket SPC flingor som jag ätit hela tiden  efter jul. Jag tror det har haft positiv effekt på cellgiftsbehandlinge att jag har mått så pass bra som jag har gjort under behandlingen.
kommer hem äter god lunch och sover sedan middag i 1,5 timme.  Går upp går ner till Idrottshallen det är ju innebandy dags. Tyvärr blev vi bara 5st; Vi spelar på liten plan 2st mot 3st. Jag är med i 2st laget så det blir lite spring. Det blir många mål för bägge lagen. Jag hänger med riktigt bra det är kul trots att vi var så få.
Efterår gymmar jag även det känns riktigt bra.
Titar nu på kvalet till kvalserien. Tyvärr ligger Oskarshamn under Malmö låg länge påkvalserieplatsen när de leder över Västerås med 4-1. Rögle har då 3-0. Men i tredje går de upp till 5-0 och har just nu kvalserieplatsen på mer gjorda mål än Malmö. De har samma poäng 13 och båda har 6 plusmål. Både Malmö och Rögle kan bli farliga i
kvalspelet synd att Oskarshamn klappade ihop.
Oj nu gör Rögle 6-0 de kniper nog kvalplatsen och kommer att bli hyperfarliga i kvalspelet.
7-0 nu ni är det nog avgjort de kör fullständigt över stackars Oskarshamn.
Rögle tog hem sista kvalserie platsen.




Söndag 11 mars

På fm åker jag till Ok Helsingberg och tvättar bilen i gör det själv hallen. Det går riktigt bra. Damsuger också bilen så den blev fin inuti också. Tyvärr kan man inte längre hissa upp bilen i liften och spruta underredet rent. Jag spolade dock under så gott jag kunde så det blev nog rent i alla fall.

Äter lunch och sover middag i 2 timmar skönt man blir trött av celgifterna så det är skönt med eftermiddags luren känner att jag behöver den.
Vi tittar å en film på kvällen. Jag kollar Swehockey och ser att Oskarshamn  vann över Västerås och leder kvalet till kvalserien med 12 poäng. Västerås som jag trott på är avhängda på 8 p. Nu får man hoppas att Söderströms pojkar spöar Rögle i morgon och kniper sista kvalplatsen, det vore kanon för Leksand. Vi har haft det rätt så lätt mot Oskarshamn i serien. I morgon blir det också en kamp för mig för att komma över biljetter till kvalserien . I  morgon släpps dom kl. 10.00. Då ska jag vara redo med minst två datorer inloggade på biljettsidan i god tid innan kl. 10.00. Håll tummarna för att jag får tag i biljetter. Nu får det bli God Natt alla kära där ute i cyberspace.

Lördag 10 mars

På fm går vi stavgång bort till Korsnäs, förbi ÖB och fram till Roxnäs där vi ratar på en bänk i solen. Sen går vi efter Strandvägen och upp till Hälsinggården över järnvägen. Jag går dförbi HBO och matar fiskarna.  Jag städar mitt rum medans Elin fixar maten en god lövbiffspanna. Efter lunchen sover jag middag i 1,5 timme. Vaknar pigg och belåten. Går ner  till gillestugan och tittar lite på matchen Luleå -Aik i smslutspelet. Nästa år får vi hoppas att leksand är med i slutspelet. Luleå vinner till slut äver Aik med 6-3 heja Luleå.
Ute regnar det och blåser och är ett riktigt ruggigt väder, ett riktigt april väder. Det är nog snart slut på vintern våren står på tur verkar det.
På em städar jag datarummet dammsuger dammar och torkar golvet. Jag går också igenom en stor låda med en massa gamla fotografier Många roliga minnen bland alla fografierna.
Här kommer två bilder från sommaren 1978, Då hyrde vi ett gammalt hus ute i Ofotsfjorden i Kjeldebotten. Huset låg nära där Elins gudfar med två söner bodde. Vi fick låna deras båt då bar det av ut i viken och vi fiskade upp många kämpe torskar Elin målade också många tavlor och hade en utställning i Ballangens komune hus.


Jan-Eric och Elin i Gudfars båt fiskande kämpetorskar.



Gammalt hus i Kjeldebotten Elin målade 1978.

Ser förstrött på melodifestivalen. Jobbar med skolans hemsida lägger in nästa veckas matsedel. Skriver oc´kså lite på sidan veckans Ecole. Vilka dagar det är lunch och att det är kvällserveribg på torsdagen . Hoppas jag får menyerna i tid så jag kan lägga in dem eftersom.

När vi badade nakna i Punnsviken
En rolig historia från de sommaren var när vi gjorde skandal genom att bada nakna i Punnsviken. Den sommaren var mycket varm efter att ha varit på en utflykt runt i omgivningarna: Vi hade lånat Elins fars bil. Var vi mycket varma i viken bortom vår vik var det en fin sandstrand. Vi hade då min bror Marts på besök med flickvän.
Vi gick ner till stranden kastade av oss kläderna och sprang ut  havet och badade det var riktigt skönt. Nästa dag fick Håreg en av Gudfars söner som jobbade i kommunehuset höra på jobbet om skandalen i Punnsvika. Tänk det kom en Narvik bil och ur den hoppar det ut 4 nakna personer som badar nakna i Punnsviken. I den Viken bor ju Kristilig folpartis Stortingsman. Tänk vilken skandal Håreg som visste att det var vi hade svårt att hålla sig för skratt. Men så var det 1978 i Norge. Min svärmor Selma fick också höra att Oj Elin pussas i Samvirkelaget (norska konsum)i Kjeldebotten. Jag hade nog bra pussat Elin på kinden men det rapporterades direkt in till mor Selma i Narvik.

Fredag 9 mars

Går upp tidigt vid 7 får säga hejdå till Marcus som ska åka förbi Långshytan och kolla platsen de tagit prover och sedan åka hemma till kontoret i Sollentuna. Vi åker och handlar på Ica maxi på fm. Åker vägen via Ok så att vi får slängt lite återvinnings skräp.
Kommer hem innan 10 jag går direkt ner till HBO. Har lovat en kollega Britta att hjälpa henne med iT´s learning. Efter ddet går jag till arbetsrummet Staffan kommer förbi och vi går till Ecole och äter lunch. Det är en verklig förmån att kunna äta på Ecole. Idag åt jag en jättegod gryta på hjort och strutskött helt underbart gott. efter som det var fredag fick jag avsluta det hela med en dessert: ärsbavaroise med hallonsås/mandelflarn/gratinerad italiensk maräng. Även den var mycket god.
Jobbar sedan lite med hemsidorna lägger in ett foto Mark min vikarie i databasen gymnasiepersonal.
Går hem och sover middag i nästan 2 timmar. Det är ett behov jag fått nu efter att ha börjat med cellgifterna.
Får jag sova mina timmar på em. är jag mycket piggare.
Tänker titta lite på matchen Västerås - Rögle på Viaplay ska bli spännade att se vilket lag som kniper den sista kvalplatsen. Det avgörs ju nu i helgen.
Det står 3-3efter förlängning. Nu blir det straffar mycket spännande.
Heja Orskarshamn spöade Malmö med 0-1. Leder just nu på 9p.

Rögle vinner på straffar går upp på 10 p och tog över ledningen. Västerås har 8 p och Malmö 7p.
Oj vad tight den här serien är.
Innan jag loggar ut från datorn tippar jag veckans tips på svenskaspels sida.
Har 32 poäng i Tips Sm och placering 39125. Det blir nog ingen seger där den som ligger nr 1:a har 49 poäng.

Onsdag 8 mars

Åh tjejer ni måste höja era röster för att höras. Idag är det Internationella kvinnodagen.
Börjar dagen med att skjutsa in Elin till frissan. Efter det så går jag stavgång upp Gläntan förbi Hälsingbergsskolan till rastplatsen i Rottneby. Vilar lite käkar en mandarin och ett äpple.


Jan-Eric rastar i Rottneby i snövädret.

Går hem det var tur att jag satte på broddarna för under nysnön var det glansis nästan hela vägen. men det gick bra jag tog mig hem utan att ramla innan tunneln ovan Haraldsbo gled jag lite på blankisen men höll balansen elegant.
Går hem duschar går ner till skolan. Käkar lunch i matsalen potatismos och korv tyvärr hade strömmingen tagit slut. Potatisen var hemgjord ej pulver så den var jättegod.
Efter lunch så har jag lektion med eleven jag hjälper med Kemi B kursen,. Efter lektionen går jag hem sover middahg  nästan 2 timmar till 17.00. Har varit rätt trött denna vecka det kan vara effekt av cellgifterna jag tog förra veckan. Vi äter god middag Marcus är kvar hos oss det är väldigt kul att träffa honom. Han har lite mer jobb att göra i morgon i Långshyttan. Sortera mer gamla bilder hittar en rolig bild från avslutningen 1989 på Svärdsjöskolan. Vi brukade ha maskerad tävling och skoj tävlingar mellan klasslag och lärarlaget.
Jag är Fantomen längst till vänster.



Jan-Eric Fantomen längst till vänster. Karina Bäfver, Göran Johannson, Vet ej, Hanna Hellman och vet ej.

Onsdag 7 mars

På fm åker vi till Leksand med Anna och Lukas. Vi ska hälsa på farmor Margit på Rättviksvägen. På vägen dit stannar vi vid Lager 157 och några andra butiker bland annat en butik med fina barnkläder och leksaker. Både mormor och morfar kunde inte hålla sig utan mormor köpte överdragsbyxor med mera, morfar köpte en leksaksbil en röd BMW som gick att få igång så den körde själv. Jag hittade ett par mjukisbyxor också till mig själv.

Vi fortsatte sen till Leksand. Hemma hos mamma Margit nlev vi bjudna på en utsökt middag en tre rätters måltid. Det är så roligt att laga riktig mat sa mamma när jag frågade om det inte var lite jobbigt för henne.
Vi fick svampfyllda krustader till förrätt, till huvudrätt var det orientalisk fläskfile med ris och  till eftrerätt fick vi fruktsallad med grädde. Allt var mycket gott som vanligt, mamma är en riktig matmamma som lagar utsökt mat fortfarande trosts sina 91år.


Här leker Lukas med farmors dalahästar. Ptroo ihihii.


Lukas bakar snökaka på Rättviksvägen.

Vi åker hem på em efter en mycket mysig dag i Leksand.

När vi kom hem till Falun dröjde det inte så många minuter innan Marcus kom. Han har jobbat med markundersökningar i Långshyttan för sitt företag Demikon. Och nu kom han på besök hemma och för att bo hos oss över natten. Kul för Anna och Lukas att träffa morbror Marcus.
När jag hämtar in posten finns det ett fint textat K4 kuvert. När jag öppnar den är det en Hälsning från fyra gamla elever jag undervisade i kemi från Klass NV3NM ."Vi skickar över en bunt glädje och energi,
så att du snart blir frisk!
Kramar från oss!
Eline, Miche, Åsa och Frida."



Oj vad det värmde Tack snälla för den fina omtanken.
Det är som jag sagt tidigare mänskan har överlevt och lyckats tack vare sin förmåga att känna empati
Det blir jag mer och mer övertygad om.

Kollar på Leksands hemsida hur kvalserien ska spelas.
Ska försöka få biljett till första hemmamatchen mot Timrå och matchen mot Djurgården och eventuellt en match till. Det får bli hård kamp om biljetterna på måndag kl. 10.00 då biljetterna släpps.

Dag Datum Kl. Hemmalag
Bortalag Res
1 Tor 15-mar 19:00 Örebro HK - Leksands IF
2 Lör 17-mar 18:30 Leksands IF - Timrå IK
3 Mån 19-mar 19:00 Djurgårdens IF - Leksands IF
4 Tor 22-mar 19:00 Leksands IF - Bofors IK
5 Lör 24-mar 18:30 Leksands IF - Förkval
6 Tis 27-mar 19:00 Förkval - Leksands IF
7 Tor 29-mar 19:00 Bofors IK - Leksands IF
8 Lör 31-mar 16:00 Leksands IF - Djurgårdens IF
9 Tis 03-apr 19:00 Timrå IK - Leksands IF
10 Fre 06-apr 16:00 Leksands IF - Örebro HK


Tisdag 6 mars

På fm går vi till Willys och handlar lite samt tillbaka det var skönt i solen. Jag går ner till Ecole pch äter lunch. Idag var det buffé mycket gott att välja på. En mycket god skaldjurssoppa. Stekt fisk med stuvad spenat, paella, och lammcurry med ris. So avslutning tog jag lite lappkojs med stekt ägg. Man var rejält mätt och belåten efter lunchen. Jag gick hem sov lite på maten knappt en timme går upp kvart i 14.00. Ner till HBO har lektion med min elev jag genomför kemiA kursen med. Han jobbar på bra med övningstl inför ett prov i stökiometri vi ska ha nästa vecka. Försöker sen installera en skrivare efter som vi fått nya kopiatorer/skrivare, men jag får det inte att funka, får ge upp. Matar fiskarna, pratar lite med tjejorna som har hand om Science club i salen bredvid de lovar skicka en liten text samt bilder om Science club så jag kan göra en nyhet om det på hemsidan. De har också fått 10000kr från Teknikjakten som bör uppmärksammas. Går hem känner mig lite trött idag så ikväll blir det tidigt i säng. Ska bara kolla sportextra och se vilket elitserielag förutom Timrå Leksand får möta i kvalserien. Jag hoppas att det blir Djurgården vore häftigt att se LIF besegra DIf i Globen inför ett blåvitt hav.
Tittar lite på matchen Rögle -Malmö står 0-0 efter första perioden. Jag tror Västerås kniper den sista kvalplatsen de har ju utmärkt slagläge nu efter segern mot Malmö.
Oj Oskarshamn leder med 1-3 borta över Västerås vinner dom blir det mera ovisst hur det går.
Går över till fotboll nu det är ju Arsenal mot Milan i champions league det smäller lite högre än Rögle -Malmö som just nu itredje perioden står 0-1 till Malmö. Hoppas Rögle kan kvittera och vinna och spela bort Stenbecks miljonbygge.

Oj Arsenal gör 1-0 men de har ju hela 4-0 att hämta in.
Bra spel av bägge lagen.
Mej nu gör Arsenal 2-0 på en dålig rensning av Milan försvarare. Nu blir det match spännande.

I hockeyn leder Malmö med 1-2 och Oskarshamn med 2-3 en bit in i 3:e perioden.

Straff Arsenal oj oj
Vilken match
3-0 till Arsenal nu är Millan och Zlatan illa ute.
Bra Milan håller undan det blir total 4-3 till Milan och Zlatans Milan är i kvartsfinal väldigt kul.

I kvalet till kvalserien vann Malmö och Orskarshamn så nu är det ovisst där.

Och Djurgården blev andra elitserielag som spelar i kvalserien. Oj va kul det blir att se matcjhen mot Djugården .
Nu får man hoppas att man får tag i biljetter på måndag då lösbiljetterna släpps.
God Natt alla.

Måndag 5 mars

Klockan ringer 7 har ju lektion 8,40 till 10.00 idag. Äter  frukost går ner till skolan. Öppnar klassrummet jag ska ju ha biologi och kemistuga. Där jag ska hjälpa elever med kemi och biologi. Tyvärr kommer det ingen idag det är väl inget prov på gång just nu. Jag jobbar med att uppdatera sidor som håller på att gå ut. Jag skriver också en ny nyhet om Natur i Fädrens spår där jag lägger upp dem som gjort något lopp under Vasalopps veckan.

Går hem äter lunch. Sover sedan i två timmar, Går upp klockan är några minuter efter 15.00. Går ner till Idrotthallen det är ju innebandy dags. Till slut blir vi 5 st vi spelar på liten plan 2 mot 3. 3 gamlingar i ett lag, det går riktigt bra kan göra lite ruscher får faktiskt göra ett mål också. Jag tror matchen slutade oavgjort 8-8, men det har ingen betydelse det är bara kul att lira. Nästa vecka hoppas jag på bättre uppslutning så vi kan spela på hel plan. Efter innebandyn kör jag ett gymmpass det går ockspå bra. Duschar och går hem på vägen hem går jag in och matar fiskarna.
På kvällen jobbar jag klart nyheten om Natur i fädrens spår. Scannar in en gammal bild från åk 9 på mig .
Här kommer den.



Jan-Eric skolfoto klass 9G Hälsinggårdsskolan läsåret 1965-66.


Söndag 4mars Vasaloppet 2012

Väckarklockan ringe 7,20 på morgonen. Det är ju första söndagen i mars och kl.8.00 startar Vasaloppet.
Går upp sätter på tvn nere tar medicinen gör ordning frukost på bricka som jag tar med mig ner till tvn i gillestugan.
Kl. 8.00 startrar vasaloppet det är alltid lika mäktigt att se  när över 15000 åkare ger sig iväg mot målet i Mora.
Följer Jonas min son och Gunnar kollega, på nätet. De gör bra lopp bägge två.  Gunnar ligger på 1376:e plats i Evertsberg med en beräknad sluttid 4:58:46. Han har tappat lite från Smågan då han låg på 1245:e plats.
Jonas låg på 3929:e plats i Smågan fram till Risberg hade Jonas åkt upp sig till 3606:e plats I Evertsberg har Jonas plats 3486, han har nästan åkt om 500st från Smågan.
I täten paserar man just nu Hökberg Daniel Tunell är med i täten min favorit till seger.
Oj nu drar Jörgen Aukland upp ett ryck får en bra lucka aj aj aj. Aukland är 18 sek före klungan som jagar där är Tunell med. Nu är 6 löpare ifatt med Tunell i spetsen bara 7 km kvar det här blir spännande.
Jörgen Brink tar det i spurten 3:e raka segern oerhört starkt. Daniel Tunell tror jag blev tvåa.

Efter målgången byter jag om solen skiner och jag är sugen på att åka långfärdsskridskor. Åker ner till Hälsinggårdsbryggorna, det är strålande sol och fullt med folk i  banorna.
Jag åker över till FRämby udde rastar lite där äter en clementin och juter i solen. Allt känns bara bra så jag fortsätter att skrinna på det flyter på bra. J ag åker 8.7 km banan runt Drejstolen och Hellmansö. Åker in till stranden när jag rundat och kommit parallelt med  Drejstolen. Sätter mig och solar på en tuva vid strandkanten. Dricker lite vatten och äter en hårdbrömacka med goda Strandbro ägg ( Från Jonas och Maries Hedemora höns) med två sillbitar på det var gott. Käka också ett äpple och lite choklad Terragona. Det var skönt att sitta där och njuta i den varma solen.


mmmmm en god sillmacka med Strandbro ägg mums.

Efter en stund tar jag mig ut i banan och glider hem med god fart. Allt gick myccket bra det kändes helt ok
inte någon toppfart men med hyfsaqt tempo tog jag mig lätt runt 8.7 km banan.

Åker hen duschar och käkar lunch.

Hur gick det då i Vasloppet för Jonas och Gunnar.
Kollar givetvis hur det gick för dem då jaga kommer hem.

Jonas kommer i mål på tiden 5,44:08 och plats 3229. En jättebra tid och placering.

Gunnar som är lite av elit motionär kom i mål på  tiden 5:00:34 och 1246 plats, en mycket bra tid och placering som vanligt.


Sover middag efter lunchen i 1,5 timme ung.
Ser lite på tv en deckare skriver i bloggen. Ser på Viaplay när Malmö får stryk av Västerås det är nog goodbye Malmö. Bara 1 poäng mot Västerås 7 poäng, bye bye alla miljoner Stenbeck plöjt ner i Malmö.

Lördag 3 mars

På fm åker vi in till fisktorget köper nytt lysrör till köket den blinkar hela tiden så den måste bytas ut.
Vi går också och in på ClasOhllson och köper mer förvaringslådor i plast. Vi går ju igenom gamla lådor från källaren och sorterar gamla minnen. Kl 11 öppnar biblioteket och vi kan gå in på hörnan, och se Marieta Tonevas utställning. Marieta är bildlärare på Haraldsbogymnasiet. Utställningen består av jättefina screentryck och två fina textila installationer. En mycket sevärd utställning som jag varmt rekomenderar.


Missa inte Marietas utställning. Den håller på till 10 april.

När vi kom hem gick vi direkt ner till Hälsinggårdsbryggorna. Vid parkeringen träffar vi Marie Jonas fru som ska ut med en kompis och åka långfärdsskridskor på Runn. Vi sitter och njuter i solen en stund innan vi går hem efter stigen längs järnvägen och pp till verkstadsvägen. Skönt att komma ut i solen.
Vi äter lunch jag sover sedan middag i två timmar.
På em sorterar vi mer gamla bilder och minnen som vi lägger i plastlådorna. Jag byter också lysröret det fungerar och jag får på själva träramen över lysrören.

Sitter och skriver nu på denna blogg och lyssnar förstrött på melodifestivalen. Just nu torsten Flink skickar iväg en röst på han mycket mer karaktär på hans låt jmfrt med Lotta och Christers låt.
Ja Torsten Flink gick vidare till final kanonbra.


Här kommer en bild jag hitttade idag.


Klass 8 Hälsinggårdsskolan läsåret 1964-65 Klf Callermo Ser ni mig ?

Fredag 2 mars

Vi åker till Sörskog för att åka skidor i skidspår.se står det att spåren var uppkörda på torsdagen. När vi kommer fram ser det väldigt isigt ut. Ja säger en kille igår var spåren uppkörda men de smälte ihop och i natt frös allt. Det var rena isgatan i spåren, jag fick i all hast lägga på gulskigo kladdig valla så att vi ialla fall fick lite fäste. Det  blåste rejält så det var fullt med barr och annat skräp i spåren. Vi kämpar oss upp till slogboden lägger av oss ryggsäxckarna där. Jag fortsätter en vända upp och runt samt tillbaka till slogboden. Vi sitter där och njuter i solen och äter av vår matsäck. Kycklingklubbor varm choklad ostmacka, väldigt gott i solen .


Jan-Eric njuter i solen i slogboden i Sörskog efter 5 km spåret.

Innan vi åker tillbaka så måste jag skrapa av en massa barr och annat som fastnat under skidorna.
Vi åker ner till starten det går bra så när som på att jag gör säsongens första och roligen enda vurpa. Väjer för ett klitet barn i slutet av en backe men skär då igenom snön och ramlar baklänges. Inga problem kom upp direkt och tar mig lugnt ner till starten.


Här kommer Elin glidande i de isiga spåren mot starten.

När jag kom fram fick man gå försiktigt upp till bilen för det var glashalt på vägen upp till bilen.
Skidorna var igen alldeles fulla av skräp.


Här ser vi mina kladdiga skidor efter skidturen i Sörskog.
Det måste komma någon dm nysnö innan vi åker hit igen.

När vi kommer hem äter jag go grönsakssoppa. Efter lunchen sover jag middag i nästan 2 timmar det var skönt.
Nu på kvällen skriver jag på detta inlägg samtidigt som jag följer Sundsvall- Leksand på everysport.
Juniorerna verkar vara på gång.
Händemark gjorde 0-1bara efter 30 sekunder i första perioden. Tyvärr kvittera sundsvall så första perioden slutade 1-1. I andra perioden Jakob Delarose 1-2 men Sundsvall kvitterade.
I tredje gjorde Händemark 2-3 till Leksand hade det reultatet stått sig perioden ut hade Leksand tagit seriesegern i Allsvenskan, men när det är 8 minuter kvar kvitterar Sundsvall till 3-3 vilket blir resultatet efter tredje perioden.
Nu kommer det förlängning och ev. straffar spännande.
Inget mål i förlängningen det blir straffar sätt puckarana nu leksands pojkar, och Hanses rädda målet.
Tyvärr Sunsvall vinner över Leksand igen nu på straffar 4-3 till Sundsvall synd när vi var så nära att knipa första platsen, men vi får vila nu i två veckor och komma igen i kvalserien. Go Leksand Go
Innan jg stänger av datorn för kvällen lägger jag in nästa veckas matsedel på Haraldsbogymnasiets hemsida. Jag skriver också lite på veckans Ecoles sida där jag lägger ut vilka dagar som det är lunch samt att det är öppet på torsdag kväll nästa vecka. Hoppas jag får menyer i veckan som jag också brukar lägga ut.



Torsdag 1 mars

På fm åker vi via OK där vi lastar av papper , kartong, plast mm vid återvinningsstationen. Vi passar också på att köpa en bal hushållspaper. Åker vidare till Ica Maxi där vi storhandlar inför helgen. Vi lyxar till det och köper varsin lunch låda porter stek med potatisgratäng. Den var god att äta till lunch när vi kom hem och skönt att slippa laga mat idag. Efter lunchen går vi en kort stavgångs promenad ner till Hälsinggårsbryggorna. På vägen ner går jag in på HBO och matar fiskarna. Vi sitter ett tag på en bänk och lapar sol innan vi går hem.

Solen skiner över Runn.

  När vi går hem träffar vi på Ann-Kerstin skolsköterskan hon berättar att det är fina skidspår i Sörskog. Vi blev sugna så är allt bra i morgon tar vi oss en skidtur i den fina Sörskogs terrängen.

När vi kommer hem knackar jag lite is  efter gången till vårt hus. Jag hinner ej klat allt innan jag måste gå in och sova. Sover nästan 2 timmar det var skönt. Nu är jag piggare går ut och hackar bort resten av isen fram till brevlådan.


Här hackas is på gången ut till brevlådan. Det luktar vår.

Det känns som våren kommer tidigt i år. På kvällen går vi igenom mer gammalt skräp och annat från två kartonger i källaren. Hittar gamla roliga bilder mm som sparas i en storplastlåda. Jag skriver Jan-Erics gamla minnen på en lapp som vi tejpar fast på lådan.


Här kommer en klassbild på en av mina första klasser jag var klassföreståndare för på Svärdsjöskolan i början på 80 talet.

RSS 2.0