Onsdag 29 februari

På fm går i promenad bort till Hosjö köper apelsiner och två päron på hemköp. Vi går förbi ÖB och rastar i Roxnäsviken i solen på en flat sten vid strandkanten. Går sedan eftervägen till Hälsingårsdabryggorna där vi vilar lite innan vi går hem. Vi var ute i solen i drygt tre timmar det var skönt. Jag var bra märker inget av cellgifterna jag fick igår.
Sov skönt 1,5 timme på em. Nu är jag snart på väg till Tegera Arena för att se LIF spöa Rögle. Rapport kommer senare på kvällen.
Leksand frlora med 1-3 Rögle var hetare och vann välförtjänst. Än en gång så har motivation slagit klass. Det var ett avslaget och slappt spel från Leksands sida inte alls allerta och det framförallt inte i försvarsspelet.
Kul var att jag hade med mig min bästa kompis från skoltiden Lars-Erik Astgård. Mamma blev jätteförvånad när vi tittade in hon kände igen Lars-Erik trots att hon inte träffat honom sedan vi gick ut åk. 9 på Hälsinggårdsskolan. Det var jättekul att se en match med Lars-Erik och prata gamla minnen synd bara att Leksand spela så dåligt. Annas Jonas var med och var så snäll och skjutsade oss.
Efter matchen var det som vanligt te med smörgås hos mamma det var mysigt och en liten tröst nu när Leksand torska i sista hemma matchen och inte ens tog ett poäng. Det får bli bättre takter i kvalspelet när det verkligen gäller något.


Här sitter jag med Lars-Erik min bästa kompis från skoltiden i soffan hos mor Margit . Vi dricker te och äter smörgås och myser efter hockeymatchen.

Tisdag 28 februari

Går upp tidigt.  Går upp till Lasarettet kommer i god tid in på blodmottagningen. Det är dags för en ny dos antikroppar och cellgifter. Alla blodvärdena var bra, så jag fick fördta droppet nässtan på en gång. Det första med antikroppar tar 0,5 timme. Efter den får jag cellgifter som tar 1 timme att rinna in. Även denna gång bjöd mitt kära Lansting på lunch denna gån var det frukostkorv med senapssås med broccolli. Det var riktigt gott. Det var blåbärssoppa till efterrätt kanske för att det är Vasaloppsvecka i år. Närmare än så kommer jag inte Vasaloppet i år. Men nästa år ska jag försöka åka halvvasan.



Luncen intas medans cellgifterna droppar in i kroppen.

När allt är klart går jag ner på stan. Ska reklamera em Usb kabel som är trasig på Clas Ohlsson. Det går alldeles utmärkt får en ny kabel. Köper en liten borste som Lukas kan borsta med när han är på besök. Köper en hink och spade på Babyproffsen. Solen skiner så skönt så jag beslutar mig för att gå hem via Tisken.
Vid Tiskenparkeringen träffar jag på Håkan Arvidsson.
Dagens goda hjärning.
När vi står och pratar står en dam och föröker backa ut från parkeringen men hon slirar bara. Vi ser att hon måste ha glöömt handbromsen i.
Jag går fram och säger det till damen. "Nej jag har ingen handbroms i säger hon. Jag och Håkan försöker då putta på bilen men det är stopp. Frågar igen om handbromsen men får nekande svar. Vi lägger i grus i framhjulspåren ber henne frikoppla  vi försöker rulla bilen men det är stopp. Hon gasar men hjulen bara spinner snart är det en djup grop. Håkan måste dra vidare, jag ber att få se instruktionsboken. På sidan 29 bilen är en Fiat Picollo hittar jag avsnittet om parkerings bromsen. Om det lyser ett P på instrument brädan och reglage A så är parkeringsbromsen på. Jag frågar damen om det ja det lyser ett P på instrumentpanelen. Och jag ser själv att det lyser ett på på en liten spak som sitter nedaför instrumentpanelen. Jag läser tgryck ner gaspedalen samtidigt ssom man trycker ner reglage A så kopplar man ur parkeringsbromsen. Damen gör det och Pna försvinner, och hon backar ut hur lätt som helst. Det hade jag ingen aning om sa damen. Men hon var väldigt tacksam för hjälpen. Sens moral läs noga igenom instruktionsboken för din nya bil.

Jag går hem via Tisken i skön solsken. Vid Norslund träffar Jag på Lasse Hillbom legendarisk lagledare för HAIKs Alg i ishockey. Jag vcar ju tidigare tränare för ett av pojklagen när Marcus spelade hockey. Jag var också kassör för hockeysektionen i många år. Vi snackade lite hockey innan jag gick vidare.
Då träffade jag Uffe bibliotikarien på HBO. Han var på väg in till stan för att gratulera Roffe Cederberg som fyller 60 år idag jag bad han hälsa från mig. Grattis Roffe Hipp Hipp Hurra.
Kommer hem sover middag i 1,5 timme. Går upp äter middag ser lite på tv innan jag skriver på detta inlägg.
Elin hittade igår en massa gamla bilder från 80 och 90 talet bland annat många bilder jag har tagit under min tid på Svärdsjöskolan.
Här kommer ett smakprov.

En glad kemilärare på Svärdsjöskolan någon gång på 90 talet.

Måndag 27 februari

På fm går jag till vårdcentralen och tar blodprov inför besöket på blodmottagningen i morgon då nyacellgifter ska tas igen intravenöst. Det går som vanligt galant. Efter går jag på Willys och handlar lite innan jag går hem.
När jag kommer hem gör vi ordning körsbärslikören. Elin stoppade ner körsbär i två flaskor med risbrännvin i somras. Jag silar av spriten den luktar körsbär. Jag kokar ihop sockerlag på florsocker med vaniljstång. Lagen får svalna och häls på flaskorna med sprit jag skakar om. Nu får den stå minst ett dygn i matkällaren innan vi kan smaka av den.
Äter lunch och sover middag i nästan 2 timmar. HJobbar sedan med bokföringen har missat att sända in uppgifter för momsen så det är bråttom. Jag lagar en löksås senare på em vi har nämligen stekt fläsk i matlådor från Ecole men ingen sås. Det blev jättegott med stekt fläsk och löksås till middag.
Fortsätter att bokföra på kvällen samtidigt som jag lyssnar på radiosporten i Ipaden och kikar med jämna mellanrum på sidan everysport som rapporterar om Matchen Leksand - Troja.

Jaaaaa vi är i kvalserien Leksand vann med 3-0 och nu kan inte Västerås gå om oss Ypiiiee.
Tänk Leksand mot Djurgården vilken match den vill jag inte missa. Såg den klassiska matchen på slutet av 50 talet i Leksand då jag fick följa med Pappa som liten grabb.
Nu kan allt hända i kvalserien, i år går vi upp den känslan har jag haft hela säsongen.

Söndagen den 26 februari

På fm kommer Anna med Lukas hon ska åka långfärdsskridsko på Runn med kompisen Stina. Mormor och morfar passar vår guldklimp så gärna. Lukas får mormors goda mat innan vi går ut. Jag skjutsar runt Lukas på pulkan det är skoj. Vi går en promenad med branvagnen Lukas somnar nästan direkt. Vi går bort till Korsnäs och där upp i skogen via hundtorget till Hälsingbergsskolan där vi rastar lite käkar en clementin och ett äpple i den  sköna solen.
Vi går sedan via Gläntan och  upp Stjärnvägen samt ner Pionjärvägen och hem. Vi var ute i två timmar och Lukas sov i nästan 1 timme och 45 minuter. Han vaknade precis innan vi kom hem oj vad glad han blev när han såg att mamma Anna hade kommit tillbaka från Runn.
Vi åt lunch allihopa en jättegod renskavsgryta. Anna och Lukas åkte hem. Jag sov middag i två timmar det var skönt.
På em ser  vi klart en kinesisk film vi spelat in.
Jobbar med nyheten om friluftsdagen innan jag hoppar i säng.

Friluftsdag för hela Naturvetenskapsprogrammet.

Lördagen 25 februari

Anna och Lukas kommer förbi på fm. Vi går alla en promenad Lukas somnar snart skönt i vagnen. Vi går genom Haraldsbo upp till Helsingberg vi sätter oss på en bänk i solen och äter en clementin. Vi går ner mot Ok och hem.
Lukas vaknar när vi kommer fram men då hade han sovit i 1,5 timme.

Jag äter lunch efter att ha duschat och fixat veckans tips. Nu är det ju tipsSm och det vill man ju inte missa. Såg just att jag låg på 39929:e plats med 19 rätt efter tre omgångar.

Sover en  stund innan det är dags att gå upp och fixa allt inför matchen Karlskoga- Leksand so börjar 16.00 och sänds i viaplay.
Efter en period leder Leksand med 1-0 LIF hade jättebra tryck i drygt halva första perioden, dock åkte leksingarna på några utvisningar i sslutet och BIK/Karlskoga kom igen mer i slutet av perioden.
Det är hitills en mycket jämn match. Bra ös på läktarna superstar håller igång bra trots att matchen spelas borta.

Oj Karlskoga lyckas kvittera i andra perioden efter drygt 7 minuter. Ypieeeeeeeeee Leksand återtar ledningen efter att LillFoppa gått in på  mål och skjutit ett skott som det blev en retur på som Lucas Sandsström sätter  lätt i öppen bur.
Efter två perioder är det fortsatt ledning för Leksand nu med 1-2.

Tredje perioden börjar Leksand har en gubbe i utvisningsbåset. Jäklar Karlskoga kvitterar till 2-2 i powerplay.
2-2 håller sig hela perioden ut. Det blir en pinne till varje lag. Nu blir det förlängning och där är Karlskoga lite mer på hugget men Leksand hade ett par riktigt bra chanser men Karlskoga forcerar in 3-2 i slutet av förlängningen och vinner maatchen och tar  extra poängen. Leksand ockh Karlskoga har nu samma poäng 96 men Leksand har bättre målskillnad än Karlskoga så vi behåller andra platsen bara två poäng upp till Örebro och första platsen. Ett bra resultat för LIF var att Västerås fick spö uppe i Sundsvall. Vi ligger nu 7 poäng före Västerås som har 4:e platsen och det är tre matcher kvar för Leksand var av två hemma matcher. Vi är mer eller mindre säkra nu på att ta en kvalplats. Om inte på måndag hemma mot Trja så tar vi Rögle på onsdag i Tegera Arena. Den matchen har jag redan köpt biljetter till. Det ska bli kul att se.

Resten av kvällen jobbar jag med en nyhet om friluftsdagen för naturshemsida samtidigt som jag ser eller rättare sagt lyssnar på melodifestivalen.

Fredagen 24 februari

Går upp tidigt kvart över 7. Idag ska hela Natuvetenskapsprogrammet ha friluftsdag vid Källviksbacken. Jag tar bilen dit, för jag tänker gå promenad i omgivniingarna där. Många åjer slalom eller snowboard i backen, några åker också på madrass. Två gäng startade från Hälsinggårdsbryggorna ena gänget åkte skidor och det andra långfärdsskridskor. Några är också nere på sjön och pimplar. Joel har även alpin kunskap med en grupp i Lugnet backen. Jag går en promenad med StAn I NV3A vi går ner till sjön och efter stranden en bra bit och sedan upp till backen igen en promenad på drygt två timmar.


Stan på Runn.

När vi kom fram till vår bas vid backen. Var Per, Brabro och Mats i full gång med matlagningen över öppen eld med skolna Murikapanna. Det var Chinecorncarne som var dagens meny.




Barbro och Mats steker köttfärs till Chilecorncarnen.


Per häller upp Chilecorncarne. Nu är det dags för lunch.



Det smakde verkligen bra Chilicorncarne, gräddfil och bröd.

Friluftdagen avslutades med en tävling i snöskospring mellan klasserna. Det sprangs och kämpades så det stod härligt till.


Jesper springer iväg i full fart.


Här ser vi den segrade klassen NV2A min härliga klass ni bara äger.

Efter tävlingen var friluftsdagen slut. Jag åkte hem men på vägen ghem stannade jag på apoteket samt handlade lite på Ica Maxi. Sover sedan i 2 timmar på em.
På kvällen jobbar jag med bilderna fråmn friluftsdagen kommer att skriva en nyhet om dagen imorgon på Naturs hemsida. Det var en lyckad friluftsdag med fin gemenskap mellan alla klasser.








Torsdag 23 februari

Vi går stav gång på fm. Upp via regementsvägen över Svärdsjövägen efter gamla  landsvägen till Helsingberg. Där vilar och rastar vi på en torraka strax norr om Helsingbergsskolan.



Jan-Eric vilar och rastar på en tallraka.

Jag går hem via Gläntan. Allt gick fint och det kändes jätteskönt att komma ut i solen och få  röra sig lite. Duschar och käkar lunch och går ner till Haraldsbogymnasiet. Har en lektion med en elev som jag hjälper med KemiB. Det gick riktigt bra vi jobbade lite med peptid bindningar och hur peptider bildas.
Jag matar fiskarna och går hem. Sover två ttimmar på em.
Installerar program på datorn under kvällen och skriver det här blogg inlägget.
Det var allt för idag. I morgon har vi friluftsdag hela Naturvetenskapsprogrammet i år ska vi vara vid Källviken. Hoppas jag orkar vara med  i morgon, det ska bli kul.

onsdag 22 februari

På fm går vi stavgång bort till Hosjö. Vi handlar lite på hemköp och går hem. det tar ung. 2 timmar totalt. Efter att ha duschat går jag ner för att se om det är någon på elevklippet på Haraldsbogymasiet som kan klippa mig. Jag har tur Emelie tar hand om mig, först klipper hon mitt stora tomteskägg. Det blir jättefint även håret som har växt ut bra blir kalasfint klippt. Jag kan rekomendera elevklippet till alla ni som bor i Falun.


Här ser ni mig på kvällen under matchen LIF - Almtuna nyklippt och fin.

 Går hem och äter lunch och sovercsedan middag i två timmar.Måste vara utvilad til kvällen det är ju match på s24 Leksand mot Almtuna. Jonas kommer och hälsar på Marie är på kurs i Stockholm. Vi äter en god potatisgratäng med skinka och rostbiff och har det jättemysigt med tända ljus. Matchen startar och Leksand vinner första perioden med 2-0. i pausen till den andra perioden installerar Jonas de senaste drivrutinerna till ljudkortet och grafikkortet. Så när 2:a perioden börjar har vi ljud i tvn och bilden täcker nu hela tvn kanonbra.


Jan-Eric ser Leksand slå Almtuna hemma i tvsoffan. Heja Leksand


 Leksand gör snart 3-0 genom Janohls. I slutet av andra gör Filip lillfoppa Forsberg ett kanonsnyggt mål, lurar backen mellan bena drar ner målvakten och sätter pucken säkert bakom Almtuna målisen. 4-0 till Leksand efter 2 perioder. Det är lungt LIF tar det här de släpper aldrig en 4-0 ledning i sista perioden de harhitills varit hel överlägsna, det luktar kvalserie nu och där kan allt hända. Oj Janohls gör 5-0 bara efter 48 sekunder. Nu är det avgjort. Jävlar Almtuna gör 5-1 på en chans puck från sidan som slinker in. Hanses enda misstag så långt i matchen. Slut 6-1 till LIF och tre sköna poäng bärjade inför slutstriden om en kvalplats. nästa onsdag ska jag se Leksand säkra kvalplatsen i matchen mot Rögle i Tegera Arena i sista hemma matchen har redan köpt biljetter till den matchen. Det är sista hemmamatchen och det blir nog fullt ös i hallen. Nu är det poweplay för Leksand Jaaaaa Ryno stänker in 6-1 andra poerplay målet för Leksand.


Ryno klappas om efter 6-1målet i powerplay.

Tisdag 21 februari

GPå fm går vi stavgång i härligtsolsken. Vi går ut till Korsnäs svänger av går förbi ÖB och till Roxnäs. Där rastar vi lite på en bänk. Jag äter en clementin. Vi fortsätter efter stranden över isen till Hälsingårdsbryggorna. Vi vilar en stund innan vi går hem.

Här njuter jag av solen vid Hälsinggårdsbryggorna

Jag går in på skolan matar fiskarna. Jag tar en vända till personal rummet Jörgem Enberg en gammal kär kollega som nu är glad pensionär. Hade idag på mellan9,30-10,30 bjudit nv-arbetslaget på hembakta semlor. Tyvärr så missade jag det men promenaden var nog nyttigare för mig.
Under lunchen senare ringer telefonen det var Jörgen han undrar om jag har sett burken på altanen. Nej det har jag inte, vi går ju in via källare. Jag går genast ut och kollar där ligger en burk med två semlor. Du är allt för ssnäll Jörgenmen tusentack det ska bli kalasgott att få äta din goda semla.
Efter lunchen åker viförbi Ica Maxi lämnar igen en juiceflaska som var jäst. Vi handlar lite också innan vi åker till Lasarettet. När vi kommer till blodmottagningen kommer läkaren direkt ut och tar emot oss. Vi får komma in direkt det är en kvinnlig onkologspecialist läkare från Akademiska sjukhuset i Uppsala.
Jag får veta  att den här cellgifts behandlingen ska pågå i 3 cykler om tre behandlingar i varje. Jag har fått två behandlingar i första cykeln och ska få den tredje och sista behandlingen nästa måndag. Sen blir det totalt 6 behandlingar till i två cykler.
 Efter vdessa behandlingar blir det magnetröntgen.  Då blir det spännande beroende på hur de bilderna ser ut kan vi få tre olika scenarior.
1. Om jag har tur har alla tumör celler dött.

2. Tumör cellerna har minskat celllgifterna minskar tumör tillväxten och håller tumören i shack.
Då kan cellgiftbehandling avslutas för ett tag. Jag får gå på magnetröntgen regelbundet. Sker ingen tillväxt är det ok. Växer tumören till sig blir det nya cykler med cellgifter. Och så här kan det fortsätta flera år.

3. Tumörcellerna har växt, Då blir det att prova en annan variant av cellgift.

Att jag mått så bra under den här nya cellgiftsbehandlingen är mycket positivt. Tydligen har jag bara grundkondition samt att jag håller igång hela tiden vilket är mycket bra.

Vi åker hem jag är lite trött så jag lägger mig en stund och vilar, somnar så den stunden blev nästa 2 timmar.
Vaknar äter middag och jobbar med detta inlägg smat med att installera skrivare mm till den stationära datorn allt går bra.
I morgon är det en ny match för Leksand  mot Almtuna den ska jag se på S24. Nästa onsdag blir det live i Tegera Arena då möter LIF rögle i sista hemma matchen det ska bli kul att se den.
Godnatt allihopa nu ska jag ta en kopp te och äta Jörgens goa semla innan jag lägger mig.


Runn i solljus idag på fm.

Måndag 20 februari

Går upp tidigt ca 6,30. Jag ska ju ha biologi och kemiskola 8,40 till 10,00 i X2E.
Kommer i god tid innan 8,40 öppnar salen och väntar å elever. Idag var det ingen som behövde hjälp med biologin eller kemin. Jag jobbade istället med hemsidorna. La in vckans meny på Haraldsbogymnasiets hemsida. Jag gjorde också en nyhet om sjukhusdagen som las in på Naturvetenskapsprogrammets hemsida. Den nyheten tog det faktiskt 2,5 timme att göra. Mycket text att knåpa ihop samt många bilder gör att det tar lång tid att göra nyheten.

Lyckad sjukhusdag för Natur treorna

senare på fm går jag till vårdcentralen där de tar två blodprov på mig som går till kemlab. Jag har ju möte med läkare i morgon em. en kvinnlig onkolog läkare från Akademiska sjukhuset i Uppsala.
Det går galant att ta provet. Jag går sedan till Willys och handlar lite innan jag går hem.
Äter lunch och efter lunchen sover jag i nästan 1,5 timme. Vaknar 20 över 3 går upp tar träningsväskan och går ner till Idrottshallen det är ju innebandy kl 16.00.
Efter ett tag blir vi till slut 9 st. Vi spelar på stor plan 4 i varje lag med avbytare i mitt lag, vilket är skönt då jag kände mig lite trött till att börja med. Dock kändes det mycket bättre efter ett tag.


Full fart i matchen.
Efter matchen blir det styrke träning i gymmet som kändes riktigt bra.
Duschar och går hem.
Äter kvälls mat och ska se matchen Leksand- Oskarshamn på Viaplay eller s24 trodde jag. Men matchen visas ej vraken i Viaplay eller s24. Får följa matchen via rapporterineg i everysport. Det kanske är tur då Leksand ligger under med 0-1 efter två perioder. Lif verkar ha svårt att få in pucken i mål leder skotten med 20-16, men ligger under med 0-1. Hoppas de gör en kanon tredje period och vänder på matchen. De är nästan tvingade att ta tre poäng om vi ska ha chans på kvalserien. Kom igen Leksand krigare krigare.
Leksand kvitterar efter 11 minuter Braaaaaaa.
Jävlar Oskarshamn gör 1-2 på en kontring skiiiiiiiiiiiiit också. Bara 3 minuter kvar av matchen.
Leksand tar ut målvakten. Jaaaaaaaaa Jensa Bergenström gör 2-2 hans andra mål . Heja Jensa Bergenström bara en minut kvar av tredje perioden.
"-2 efter 3:e perioden.

Bergenström avgör på sista straffen 3-2 till Leksand seger och två härliga poäng. Det var oerhört spännande lyssnade på sportradion.

Vilken lirare han är Jensa han gör alla Leksands tre mål.

Söndagen 19 februari

Vid 10 tiden kom Lukas och Anna förbi. Vi får passa Lukas medans Anna åker lånngfärdsskridskor på Runn.
Oj vad gullig han är mormor och morfar smälter helt när han kommer fram till oss med ett stort leende. Vi leker lite inne med han innan Vi går ut efter ett tag han får gå lite ute jag skjutsar han lite i pulkan. Han verkar lite trött så vi bäddar ner Lukas i fällen i vagnen och går en promenad. Det dröjer inte så länge förrän han sover sött. Vi går runt en tur i Haraldsbo vi är ute i nästan 1 timme och tjugo minuter.

När vi gick  längs Sockenvägen såg jag denna samling kråkor på en antenn. Ser ut som de hade möte där.
Vem vet ?

Det var riktigt skönt och precis lagom motion för mig idag, känner mig fortfarande lite trött. Det kan vara sviterna efter senaste cellgiftsbehandlingen.
När vi kom och hade fått upp vagnen på altanen vaknade Lukas. Vi fick gå in och det blev full fart med lek inne i lekrummet. Anna kommer efter en stund och vi äter middag ihop och myser alla. Lukas äter mat för andra gången och får hallon till efterrätt som han tycker så mycket om.
Efter maten åker Lukas och Anna hem. Jag sover middag i nästan 2,5 timme. Känner mig lite piggare när jag vaknar.
Vi ser klart en film på hårddisken och myser lite i gillestugan.
Senare på kvällen jobbar jag med detta inlägg samt med den stationära datorn. Får äntligen in bläckstråle skrivaren så att den fungerar. Jag får också igång scannern så det går sakta framåt.





Lördag den 18 februari

Sover skönt och vaknar först kl 8. Idag fyller Marcus år vi ringer men kommer till telefonsvarare men sjunger in ja må han leva. Vi ringer upp han senare under dagen och får då tag på Marcus och sjunger ja må han leva igen.
På fm åker vi till Ica Maxi och handlar. Och på vägen till Ica stannar vi vid återvinningsstationen vid ok och slänger allt vi samlat på oss de senaste veckorna. Vi storhandlar på Ica basvaror som potatis och ris drar vi hem. När vi kommer hem går jag ner till HBO och matar fiskarna. Jag tar också och karar bort snön och sopar trappan det får bli min motion idag, Vi äter lunch efter lunch sover jag middag i 2 timmar från 2 till 4. Känner mig lite piggare  efter den tuppluren. Vi ser en film innan det blir dags att äta kvällsmat. På kvällen ser jag lite förstrött på melodifestivalen samtidigt som jqg försöker installera skrivare med mera  i min stationära dator. Den kom ju tikllbaka med en ny hårddisk installerad i förra veckan. Och i denn här veckan installarede jag om all program vara med de restore skivor jag fick från Acer i onsdags. Men det är mycket jobb innan allt fungerar som iförut.
Avslutar kvällen med att se Sherlock.


Fredag 17 februari

Går upp tidigt även idag kvart över 6. Vi ska åka med ett målarjäng till Mora för att se Peter Dahls utställning på Zorn museet. Vi tar bussen in till stan där får vi vänta en halvtimme innan buss 70 kommer 9.15 för vidare färd till Mora. Resan dit går fint jag sover en hel del är rätt trött. Det var ju en heldag i torsdags då jag var med på sjukhusdagen. Vi anländer till Mora ca 50 minuter över 11. Vi går fram till en thai restaurang som ligger alldeles nära Zornmuseét. Marianne Michels hade bokat bord åt oss där. Det var buffé så vi åt rätt mycket av huvudrätterna. Till eferrätt var det Rättviksglass. Det var ett mätt och belåtet gäng som lämnade thai restaurangen för att gå över till Zornmuseét. Peter Dahls utställning var mäktig vilken konstnär. Starka färger det var en mycket fin och intressant utställning. I botten våningen fick vi se hur en av hans målningar växer fram där han berättar till ett bildspel. Utställnings info några bilder på Peter Dahls tavlor Vi tar sedan bussen som går 15,15 hem till Falun. Vi kommer hem strax före sex det var skönt att komma hem i tid. Det är ju hockey ikväll Södertälje -Leksand. Efter två perioder står det 1-2 till Leksand. Det är dock en jämn och väldigt spännande match. Kan nog gå hur som helst i tredje perioden. Leksand har dock kontrollerat spelet rätt bra, men efter att Södertälje reducerade til 1-2.har de kommit upp en hel del. Leksand brukar göra starka tredje perioder så vi har hoppet att det ska bli LIF seger och tre sköna poäng.
Ypiie Leksad gör 1-3 i mitten av tredje perioden. Oj nu är det 3 minuter kvar och Södertälje får en utvisning. Nu är det nog klart vi tar tre poäng idag kanonbra.
Oj Filip Forsberg gör puckout 26 sekunder kvar Södertälje har tagit ut målvakten spelar 6 mot 4.
Jävlar de gör 2-3 16 sekunder kvar fy fasen vad spännande.
Jaaaaaaaaaaaa Hurtubise gör 2-4 i tom kasse. 6:e raka vinsten för leksand, och 4:e raka segern mot Södertälje.
Det känns väldigt stabilt nu.

Torsdag 16 februari

Sjukhusdag
Går upp tidigt strax efter 6. Idag är det sjukhusdag för våra NV3 elever. Vi samlas vid lasarettets entré kl. 8.30. Jag promenerar upp till Lasarettet det är skönt och går bra det taqr 36 minuter.
Vi går från entrén till föreläsningssalen. Vi får där veta lite om Dalarnas Landsting. Sedan får vi veta hur det är att plugga till läkare samt hur det är att verka som läkare av tre AT-läkare samt en ST-läkare.
Efter deras genomgång var det dax för fika. Efter fikat blev vi hämtade till olika studiebesök, röntgen, arbetsterapin, patologen, mikrobiologen och kemlab. Jag följde med gruooen till kemlab. Torbjörn tog hand om oss och visade de olika momenten man testar på kemlab. Kul  före eleverna att se labmetoder de själva har laborerat såsom elektrofores.
Efter studiebesöket var det lunch på Gastronomen.


Här käkas ärtsoppa och pannkakor på restaurangen Gastronomen.

Efter lunch var det samling i föreläsningssalen. Där vi fick två väldigt fina föreläsningar först om njurarna och dess sjudomar av Anders Ekspong njurspecialist läkare.
 Efter Lars tog överläkare Christer Zedigh över och höll ett mycket intressant genomgång av hjärtats sjukdomar. Han visade hur man gör en ballongsprängning mycket intressant.


Christer visar Oskar hur en defibrilator fungerar.
Efter föreläsningarna var det dags att gå till det andra studiebesök


et den här gången följde jag med gruppen till mikrobiologen. Det var också väldigt intressant. Vi fick se olika odlingar ifrån olika miljöer och på olika substrat.
Efter sista besöket slutar vi  kl är kvart i fyra. Jag går hem när jag kommer hem lägger jag mig och sover en stund.
Oväntat besök
Men jag vaknar av att det plingar till på mobilen ett sms har kommit in. Hej vi passerar snart Falun Kristina och Göran är ni hemma. Va kul Kristina och Göran är goda vänner från Göteborg som det är flera år sedan vi träffades. Vi läste kemi och biologi ihop i Göteborg. Göran och jag har tränat inför Vasaloppet åkt det många gånger. Göran. Karsten och jag hade också en gammal fiskebåt ihop i Göteborg Annie av Donsö.
Jag sms tillbaka vi är hemma kom.
Och efter en dryg halvtimme stod dom på farstukvisten. Det blev kramar och oh va kul det var att träffas igen. Vi pratade mycket och hade det jättemysigt. Oj vad roligt det var att träffas igen. Innan de åkte vidare mot Göteborg var vi överens om att vi måste träffas snart igen.


Kristina, Jan-Eric och Göran sitter i soffan och myser.

onsdag 15 februari

När jag vaknar kvart i åtta och går upp känns det bara bra märker inte av några biverkningar av gårdagens cellgiftsbehandlingar. På fm går vi stavgång.Vi går till Korsnäs därifrån upp Rottneby till rastplatsen på ängen där vi rastar lite. Går sedan upp gamla landsvägen och ner eljusspåret till stjärnvägen och hem vi var ute i 2 timmar det var skönt och gick riktigt bra.
Äter lunch och sover middag i en dryg timme går upp strax efter 15. Går ner till skolan har en elev jag hjälper med KemiB kursen vi går igenom amminosyror och peptider. Det gick riktigt bra.
Går hem på kvällen installerar jag om windows i den stationära datorn jag hade äntligen fått recovery skivor från Acer. Allt rullade på bra och jag hoppas allt kommer att fungera.
Ser champions leuge matchen mellan Milan och Arsenal på den bärbara datorn.
I  början på tredje leder Milan med 3-0 Zlatan passade fram jättefint till 2-0 målet.
I morgon är det sjukhusdag alla NVtreor har en heldag på Falu Lasarett med föreläsningar och besök på olika avdelningar såsom kemlab, patologen mm. Det ska bli spännande att vara med i år som är andra året vi genomför en sjukhusdag.
Zlatan blir neddragen får straff. Zlatan sätter den snyggt i högra hörnet. Zlatan Zlatan. vilken lirare. 4-0 till Milan och bra 10 minuter kvar.

Tisdag 14 februari

Går upp kvart i 7 . Ska vara på blodmottagningen 9,30. Går hemifrån 8,40 det tog bra 35 minuter att gå upp till Lasarettet. Blodvärdena var fina och efter att ha lämnat ett urinprov och sjuksyster tagit blodtrycket som också var bra. Var det ok med att ge mig antikroppasmedicinen samt cellgifterna. Vi fick vänta en halvtimme innan det kom från apoteket.
Jag låg på en säng bekvämt medans  antikroppsmedicinen gick intravenöst in i kroppen. Jag hade trevligt sällskap i sängen bredvid av en trevlig kille från Kalsbyheden. När vi pratade vidare kom vi på att jag hade haft hans son som elev då jag var lärare på Svärdsjöskolan. Lite senare på em när jag satt på ett möte på Haraldsbogymnasiet kom jag ihåg att jag hade sonen som elev på Haraldsbogymnasiet också. Jag hade han i biologiB första året jag var lärare på Haraldsbogymnasiet det var läsåret 98-99. När även cellgiften hade droppat in i kroppen efter ca 2,5 timme var allt klart. Då hör jag en bekant röst i rummet bredvid jag kikar in i en fåtölj sitter Kjell Andersson en gammal kär kollega från Svärdsjöskolan lärare i engelska och tyska tror jag. Vi pratar en lång stund ja i över trekvart det var väldigt trevligt. Jag värvar han till föreningen Svärdsjöskolans vänner som jag och Staffan Lindgren ska bilda. En förening för personal som jobbat på Svärdsjöskolan. Vi planerar att ha ett möte i vår där vi visar någon film från förr sitter och pratar gamla minnen till någon form av förtäring. Kjell berättade en rolig episod som jag hade glömt.
Det var på en av de sista dagarna på terminen Rune Eklund kom och hämtade Kjell. "Kjell kom och träffa den nya engelsk läraren ( en ny kvinnlig lärare hade anställts). Kjell gick med Rune till den kvinnliga engelsläraren. Kjell visste inte vad han skulle tro. Framför honom stod en kraftig parant dam med högklackade skor kraftigt målad i ansiktet, med en blommig stor klänning stora bröst men ändå rätt manhaftig. Han fick en smärre chock tills den paranta damen började prata. Då kände han igen damen det var ju Jan-Eric Vi hade ju maskerad lärarlagets killar var utklädda till damer och tjejerna tillkillar. Och ute på idrottsplatsen vardet lekar och tävlingar mellan klasslag och lärarlaget.  Det här brukade vara tradition näst sista dagen på vårterminen.

Jag går sedan ner till Vasagatan missar precis buss 701 men efter några minuter kommer 704:an och jag åker med hoppar av hållpaltsen strax innan Volvo. Går ner till skolan fikar lite men kakan var tyvärr alltför söt.
Är sedan med på mötet om sex och samlevnadsundervisningen enligt den nya Läroplanen Gy11. Det var min kollega Cecilia som höll i den genomgången och det gjorde hon väldigt bra och proffsigt. Det är mycket nytt angående den samlevnadsundervisningen och den  finns med i många ämnen så en integrerad undervisning måste till. Det kommer att bli spännande och kräva en del av oss innan vi kan genomföra det hela.
är väldigt rött på kvällen så nu efter att ha druckit en kopp te ska jag hoppa i säng tidigt siktar på att var i säng strax efter 10. Godnatt alla vänner.

Måndag 13 februari

Går upp tidigt kvart i 7. Läser Dala-Demokraten ser att jag är med på första sidan igen linslus som man är. står med kamera och fotar Daniel under manifestationen i lördags mot rasismen. Kul när jag kommer till X2E exakt 8,40 , är det redan fem elever som sktter i klassrummet och vill ha hjälp. Jag får ligga i och hjälpa dem med kemi B de ska ha prov på fredag. Efter biologi och kemistugan är slut 10.00 går jag till vårdcentralen för att ta blodprov inför besöket på blodmottagningen i morgon. Är alla värden bra blir det nya doser av cellgifter i morgon. Efter besöket på vårdcentralen går jag till Willys och handlar mjölk mm innan jag går hem.


Här är Arla mjölken lägg märke till koden S1017 som visar att mjölken kommer från Grådö mejeri och därmed lokalproducerad. Det är efter deb man får handla mjölk i fortsättningen då Milko har gått upp i Arla.

Äter lunch när jag kommer hem och sover middag i nästan två timmar. Vaknar halv fyra går upp tar träningsväskan och går till Idrottshallen det är dags för innebandy. Idasg blev vi bara 5 st det var dåligt men många hade förhinder. Vi fick spela 2 mot 3 på lite plan . Det gick riktigt bra kändes helt ok att göra små lätta ruscher, gjorde några mål också. Efter innebandyn blev det styrketräning även det kändes riktigt bra. Skönt att träna. På kvällen kollar jag mailen och anmäler mig till inspirationsdag som skolverket anordnar om energi i Falun den 21 mars.
Kollar på innebandy innan jag går till sängs elitserien Storvreta mot Falun. Det står 4-3 till Storvreta efter andra perioden. Vilka lirare distinkta passningar på bladet där har man mycket att lära.
Det står 4-3 hela period 3. Falun tar ut målvakten trycker på bra men efter ett skott får en Storvreta spelare tag i bollen och kan sätta det avgörande målet 5-3 i öppen bur. Otur Falun synd för de spelade riktigt bra.

Söndag 12 februari

Strålande sol midag och 8 minusgrader. Vi beslutar oss för att åka skidor på sjön Vällan idag. Jag gör i ordning Elins skidor sicklar av parrafin och vallar dom. Elin provar dem i trädgården det kändes riktigt bra i hennes knä.
Vi ringer Annette Elins kompis hon hänger också med. När vi kommer till LillTorpet är det fullt med bilar det har varit barnens vasalopp men vi har tur och får en plats. Vi fger oss iväg ut i spåret vi har solen rätt emot oss oj vad varmt och skönt solen värmde nästan som på sommaren.
Vi rastade två gånger i solen det var underbart skönt.


Här skidar Elin och Annette på i det fina spåret runt Vällan



Här rastar vi solen andra gången med Photshop kom alla med på samma bild.

Vi var mycket nöjda då vi kom fram till parkeringen vid Lill Torpet. Allt hade gått jättebra Elins knä höll fint och jag orkade lätt åka de 9 kilometrarna runt sjön.
Det var skönt att komma hemma och duscha samt äta en god köttfärslimpa.
Sov lite för länge på em somnade om vid 5 och sov nästan till sex men det var skönt.
På kvällen jobbade jag klart detta inlägg och gick till sängs tidigt det är ju biologi och kemistuga  i mrgon kl.8,40 i sal X2E.

Sista mjölken från Milko. Varför ? jag vill ha dig kvar.


Lördag 11 februari

På fm går jag själv stavgång vanliga vändan upp Gläntan till Helsingbergsskolan. Därifrån går jag gamla landsvägen till Svärsjövägen går över den och efter regementsvägen tills jag viker av mot transformatorn och sedan hem. Det gick på 1 timme och 20 minuter i raskt tempo det kändes riktigt bra. Nu har man dragit skidspår även på gamla landsvägen också.


Här ser ni skidspåren som är dragna på gamla landsvägen ovan Helsingberg. Jag är rätt
sugen att testa dem. Vi får väl se om det blir en skidtur i morgon.

Går hem äter lunch och byter om . Åker in till stan det är ju manifestation mot rasism på Stora Torget i Falun. Det är Dalarna mot rasism som anordnar mötet.
Jag kommer till torget ca 5 minuter innan mötets start det är fullt med folk redan.


Fullt med folk på mötet mot rasism på Stora Torget i Falun.


Här underhåller musikesteter från Haraldsbogymnasiet.De sjöng jättefint.




Riksdagsman Peter Hultkvist  representerade Dalariksdsgsmännen. Han höll ett bra tal.




Eva-Len Strandberg från föreningen Kelebek (betyder fjäril på turkiska)höll ett tal, också mycket bra.


Daniel Riazat intitivtagaren till Dalarana mot rasism och till dagens manifestation höll ett personligt mycket fint tal. Där han berättade om det stöd hans familj fick när de kom till Falun
: Det är svenskhet som vi känner den solidaritet med alla oavsett hudfärg, religion eller sexuell läggning.



Jonathan Möller från Expo höll ett mycket fint och engagerande tal mot rasismen och främlingsfientligheten.

D
et var ett mycket fin manifestation, underbart att se att så  många människor ställde upp.





Fredag 10februari

På fm hjälper jag Elin med att hänga upp några bilder. Gårcsen ner till skolan har min elev i kemiB som jag hjälper före lunch. Äter lunch på Ecole med Staffan och en rad kollegor vid ett långbord det var mycket trevligt. Jag tog wienersnitsel det var en rejäl bit och den var mycket god. Efter lunchen matade jag fiskarna på väg upp till arbetsrummet. Jobbade med hemsidorna gjorde en nyhet om miljöelevernas studiebesök hos Dakab i Borlänge där man tar hand om allt miljöfarligt avfall i Dalarna. Går hem sover i nästan 2 timmar går upp strax före 5. Går till Willys för att handla mjölk mm. Där får jag en chock det finns ingen Milko mjölk. Oj ingen milko mjölk jag vill inte ha arla mjölk vad tog du vägen milko jag är ju van vid dig. Du har ju alltid funnits för oss god lokalproducerad mjölk jag vill ha dig kvar. Men ack jag fick köpa arla mjölk till slut till råga på allt fanns ingen ekologisk mellanmjölk fick köpa fet ekologisk mjölk. Jag pasade också på att köpa 2,5 kg solrosfrön. I och för sig stod det längst nef på listan och var väl ej så nödvändigt, men man är väl en viking och kan bära några extra kilon. stoppade i fröpåsen i rygsäcken med några kilon päron oc banan det blev nog närmare fem kilo på ryggen. resten tog jag i tvåmpåsar, sen bar det av hem. Det gick bra lite tungt men jag kämpade på hem det blev dock lite svettigt men i morgon får småfåglarna goda solrosfrön. På kvällen ser jag Battle of Legends Nu är matchen slut Sveriges veteraner slog Finland. Med 9-6

Torsdag 9 februari

Vaknar vi 8 har sovit bra trots hosta fick ta hostmedicin mitt i natten för att dämpa hostan. Känner mig hyfsad pigg Vi går strax efter tio en stavgångspromenad ner till Runn. Solen skiner och det är riktigt varmt i solen det är alldeles vindstilla. Vi promenerar ut till Främby Udde först efter isen, men mot slutet går vi i ett skoterspår.

Elin solar sig när vi vilar en stund på väg mot Roxnäs udde. Främby udde siyns i bakgrunden.

Vi viker av och går tvärs över Runn till Roxnäs udde. Där rastar vi i solen och dricker varm blåbärssoppa och smörgås. Efter lite vila går vi ut på Runn igen och går tillbaka till Hälsinggårdsbryggorna till vår startpunkt. Vi vilar liten stumd innan vi går hem.

Jan-Eric vilar på bänken i solen in vid Hälsinggårdsbryggorna.


Solsken över Runn en underbar dag.

När vi kommer hem har vi varit ute i solen i över 3 timmar. Vi duschar och äter lunch lammgrytan jag gjorde igår den var mycket god så den grytan kommer jag göra igen. Innan jag vilar mig ringer jag min tandläkare och tar reda på vilka tandröntgen undersökningar jag gjort. De är snälla och hjälper mig. Jag fyller i det hela det var de sista uppgifterna jag behövde. Jag är med i en stor internationell undersökning om hjärhtumörer, Där Umeå universitets sjukhus håller i den svenska delen. Nu var jag äntligen klar och kunde med lätta steg gå upp till Volvo och lägga kuvertet på brevlådan. Skönt att äntligen få det klart. Jag sover sedan nästan 2 timmar på em. Jobbar på kvällen lite med skolans hemsida lägger im matsedeln för nästa vecka v7.
Battle of Legends
Måste tipsa om en unik hockey match som sänds i S24 i morgon.
Battle of Legends 19 februari kl 19.00

Det är svenska veteraner mot finska.
Se länken ovan, men vem b vill missa att se magnus Sigge svensson, Börje Salming, Peter Forsberg, Jonas bergkvist och Masken Carlsson. i det svenska laget.

Även finnarna har med några legendarer som, Kari Eloranta och Jarri Kurri

Onsdag 8 februari

Åkte med bussen till lasarettet på fm vi 9,30m tiden. Ringde blodmottagningen om min hosta som har blivit ihållande. Min läkare skrev ut antibitika då jag troligen har en infektion i kroppen.
Jag var även på ögon och undersökte synfältet får veta läkarens synpunkter senare vi får väl se och hålla tummarna,
Går hem från Lasarettet träffar på Erik  en kollega som var ute på tomten med Emil Gunnar . Vi pratar lite hockey och bestämmer att  vi ska se en match ihop längre fram det ska bli kul.
Jag handlar på Willys och går hem.
Äter lunch sover en timme och går sedan ner till HBO. Hjälper en elev med KemiB det går riktigt bra.
Matar fiskarna och går hem.
På eftermiddagen lagar jag en lammgryta den var enkel att göra. Man rör ihop allt lägger i en form i mitten av ugnen efter 45 minuter är allt klart och man smakar av med grädde.Det smakade bra lika gott som ifredags på Ecole. Jag har fått recepetet från Ecole.


Här står  lammgrytan och svalnar i matkällaren. Det är lammkött, paprika och champinjoner i grytan. Läckert eller hur.

Tisdag den 7 februari

På fm kommer Jonas med Lukas. Efter att Lukas fått mat går vi en promenad med Lukas i vagnen. Han somnar skönt efter en stund men vaknar tyvärr till innan vi hinner hem, men han är så trött att han soomnar sött i soffan.
Jag äterlunch och går ner till skolan ska ha laboration med min elev som läser in Kemi A kursen.Han gör en lab med fällningar. Jag demonstrerar hur litium, natrium reagerar med vatten. Kom på att han inte hade sett det och det var en fråga om det på provet. De är alla reaktiva med vatten. När man gör den demonstrationen ska man bara ta en ärtas storlek. En gång när jag hade en vikarie på Thorildskolan i Kungälv. Gjorde vikarien detta försök framme vid katedern han tog en hel natrium stång. Det blev en häftig reaktion det small och stänkte natrium min kollega som kom in i salen fick se en vettskrämd vikarie stå och darra i ett hörn medans hela klassen flytt bakåt i klassrummet även de helt skärrade. Så lyd mitt råd ta bara en bit stor ung, som en ärta när ni gör detta försök.
Fikar i personalrummet innan jag går hem.

Tittar på en Wallander film på kvällen och lägger mig tidigt är tyvärr lite hostig hoppas att det inte blir värre. Man är ju mer mottaglig nu efter cellgiftsbehandlingen.
I morgon har jag tid på ögonavdelningen de kommer att testa min synfälts seende jag hade ju lite botrfall på vänstersynfält när man gjorde undersökningen strax efter operationen i somras. Vi får hoppas att jag har fullt seende på synfälten nu att trycket på synnerven har gått bort. Det blir mycket spännande.

Måndag 6 februari

Går upp tidigt 20 i 7. Ska ju ha biologi och kemistuga i sal X2E där jag hjälper elever med problem i biologi och kemi. Går ner 8,30 öppnar dörren till sal X2E prick 8,40 ingen elev syns till synd. Jag rättar ett kemiprov och jobbar lite med datorn, men ingen elev dyker upp. Det är väl inget prov på gång denna vecka.
Jag får till slut ge upp ingen behövde hjälp denna vecka.
Jag går hem och åker till vårdcentralen det är dags för blodprov hoppas värdena är ok nu efter den första cellgiftskuren med de nya cellgifterna.
Jag måste också in till stan för att laga mina glasögon en näshållare (eller vad det nu heter) har ramlat av och behöver lödas hoppas killen som löder är frisk och kan fixa det idag. Det gick bra att ta blodprov börjar bli van nu. Åker in till stan och killen som löder var där och lödde fint ihop det hela. Det var skönt att ha hela glasögon som sitter riktigt på näsan. Handlar lite på hemköp innan jag åker hem. Äter lunch, efter lunchen fixar jag En blankett om ansökan om återställningskivor till min dator som fortfarande intevfungerar trots att jag fick tillbakacden i fredags med ny hårddisk. Faxar in det, men skickar även in blanketten med post. Hoppas jag snart får skivorna så att jag får igång datorn. sover lite på em ja över en timme vaknar av väckarklockan, klockan är tio minuter i fyra slänger på mig byxorna och tar min färdig packade sportbag och går ner till Idrottshallen det är ju innebandy. Vi blev 6 st till slut då några säkra hade fått lov att lämna återbud, men vi spelade på liten plan.Det gick riktigt bra jag spelade lungt i försvaret. Efter innebandyn gymmade jag även det gick bra. Skyndar mig hem efter duschen det är ju hockey ikväll Leksand mot Malmö på viaplay. Bergenström håller på att göra mål direkt men Malmökeepern räddar. LIF trummar på bra och gör 1-0 och innnan perioden är slut hinner de göra 2-0. Det här ser bra ut inför andra perioden. oj nu gör Leksand 3-0 i andra perioden. Huva inom loppet av 57sekunder gör mitt kära LIF tre mål. Det står 5-0 och det Är bara sex minuter kvar av andra perioden. Det här tar Malmö aldrig igen. I tredje ökar Leksand på till 6-0, som man håller perioden ut.
Malmö är helt överkört och nollat av Leksand vilken härlig match och vilka krigare. Janne (Janolhs)gör två mål vilket flyt han är inne i. Det här ser jättebra bara 7 matcher kvar och Leksand nu på andra plats men med en match mer spelad än BIK/Karlskoga.  Härligt vårat Leksands gäng ni grejar det här.

Söndag 5 februari

Vi går stavgång på fm väl påpälsade i polarkylan. Vi går mot Korsnäs ner förbi scanbook och lövåsvägen fram till järnvägsövergången. Går ut på Roxnäs udde men det blåste så mycket så vi vände och gick längs Runn till Hälsinggårdsbryggan, där drack vi te och käkade en saffrans bullar vi fått av Anna. Det var inte så mycket aktivitet på Runn men det var ju kring tolv. Vi såg en kille som åkte skridsosegel men med slalomskidor.


Utsikt från bänken lägg märke till seglet i bakgrunden.

Vi går hem jag går i förväg och sätter på bastun. Går ut och skottar snön innan jag går in och bastar. Vad skönt att krypa upp i en varm go bastu efter att varit ute och gått i kylan. Efter bastun blev det god middag Chicken ala King med en kall go lättöl, helt underbart. Sover på em i 1,5 timmar skönt. Slappar i gillestugan ser en film och reprisen på melodifestivalen, min favorit är Torsten Flink.

Lördag 4 februari

På fm åker vi till Ica Maxi och storhandlar, det går jättebra trots att det var svinkallt ute. Vi lastar in alla varor i kylskåp, matkällare samt frys. Vi byter om och går en liten stavgångspromenad. vi går bort mot Sahlanders Grafiska över korsnäsvägen förbi ok upp pionjärvägen förbi de Nya husen, och ner och över korsnäsvägen och hem en promenad på knappt 1 timme. Det var riktigt skönt trots kylan det värmde litet i solen. Imorgon kanske det kan bli en liten skidtur om temperatur och form är hyfsade. Vi äter lunch då vi kommer hem en väldigt god laxjansson. Elin lagat på morgonen. Vi sover lite efter lunchen jag sover ung. 1 timme och en kvart skönt. går upp kl är några minuter i fyra det är ju dags för hockey Tingsryd -Leksand som går i S24. Hurra Ryno gör 0-1 redan efter 48 sekunder. Leksand spelar stabilt i första perioden. Holmström i Leksands målet gör några fina räddningar. Tingsryd kommer igen mer och mer i perioden. Första perioden slut 0-1till Leksand. I slutminuterna blev först en Tingsryds spelare utvisad sedan en till. Leksand fick spela 5mot 3 i slutsekunderna men inget mer mål. De får börja andra perioden med fem mot tre i ca 40 sekunder så chansen finns till 0-2. Kom igen Leksand. Aj aj inget mål i powerplay däremot får Tingsrydsspelaren som kommer in från utvisningsbåset ett smörpass så att han blir fri och sätter 1-1 fan också så onödigt leksands pojkar nu får ni komma igen. Leksand har tagit över spelet det ser bra ut men mycket ovisst. Nej nej nu gör Tingsryd 2-1 efter ca 11 minuter in i andra perioden. andra perioden slut Tingsryd vann den med 2-0. nu får Leksand komma igen i sista precis som mot Västerås i onsdags. tredje perioden börjar jaaaaaa Leksand kvitterar Janolhs efter fint pass från Raffl. Kom igen nu LIF. Det blir inga mer mål i matchen under ordinarie tid. Matchen går till förlängning, men inget lag lyckas avgöra trots en del chanser. Nu går det till straffar Appelgren byter ut Holmström mot Hanses som är säker på straffar. Hersley sätter säkert sin straff. Hanses räddar Tingsryds första straff. Ryno sätter LIFs andra straff. Räddar Hanses Tingsryds straff har vi vunnit. Jaaaaaa Hanses räddar han är kung på straffar. Leksand tar 2 härliga poäng är nu 7 poäng före fyran Västerås och bara en poäng efter tvåan BIK/Karlskoga. Det här börjar lukta kvalserie och där kan allt hända.

fredag 3 februari

Sover till 8 går upp tar medicinen duschar och äter frukost, bäddar sängen och går kvart över 10 ner till Haraldsbogymnasiet. Jag ska ha en elev som jag hjälper med KemiB kursen. Vi jobbar på med övningar det går riktigt bra. Vid 12 tiden kommer Staffan Lindgren förbi vi ska gå och äta på Ecole skolans elevrestaurang.
Jag beställer lammgryta oj vad god den var. Staffan tar fiskgratäng den var också helt perfekt.
Vi lyxa till det och tog dessert också vanilj glass med tjinuskisås sås en rysk cola sås, också alldeles utsökt.
Matar fiskarna på vägen upp till arbetsrummet.

Ecole Haraldsbogymnasiets restaurang skola.
Jag rekomenderar alla som bor i Falun att besöka vår restaurang skola. Ni får uppleva en trivsam avslappnande miljö och väldigt god mat till ett mycket bra pris.
Öppet tider våren Nästa vecka v 6 är det lunchöppet tisdag, onsdag,  torsdag och fredag.

Menyerna brukar jag lägga ut på sidan veckans Ecole så snart jag får dem.


När ni kommer till Ecole tas ni hand om av hovmästaren som lotsaar er till ert bord. Här syns hovmästaren samt två servitriser,


Vid bordet tar en servitris eller servitör upp din beställning. Det finns alltid minst tre rätter att välja på.


En servitör eller servitris servera dig vid bordet. Du behöver bara mysa och njuta av den goda maten.

Hjärtligt välkomna till restaurang Ecole

Jobbar lite med hemsidorna samt skickar ut ett email med uppmaning att komma på innebandyn på måndag innan jag går hem. Går via Uffe i biblioteket där får jag låna en bok med bilder från gamla Falun. Den ska bli kul att titta igenom under helgen.
När jag kommer hem lägger jag mig och vilar och sover i 1,5 timme. Det var riktigt skönt var lite piggare nu vällskvisten. Min stationära dator hade kommit efter att ha varit i Tyskland på reparation de har tydligen býtt hårddisk. Men när jag försöker starta den loopar den bara runt till starta windows i olika lägen men inget händer. Skit också får väl installera Linus umbuktu för att få igång den vi får väl se.

Torsdag 2 februari

Vaknar halv 7 går upp duschar och äter frukost. Ska ha prov med Gustav som läser in KemiA kursen med mig.
Jobbar också lite med hemsidorna tar också en skärmdump från sändningen av S24 igår den kan ni se i gårdagens inlägg.
Går med Cecilia på Ecole för att äta lunch. Jag tar biffstroganoff med ris till huvudrätt det var mycket gott. Till efterrätt blev det pannkakor med sylt och vispad grädde, också mycket gott. Jag var mycket mätt och belåten efter lunchen. under lunchen tog jag några bilder som jag senare la in på sidan Veckans Ecole. En sida som finns på Haraldsbogymnasiets hemsida där man kan se menyerna varje vecka.
Veckans Ecole
Gick hem skottade snö innan jag gick in och vilade mig en stund på em.
På kvällen jobbar jag lite med skolans hemsidor lägger in nästa veckas matsedel.
Är rätt så trött idag så det blir tidigt hopp i säng idag. Så God Natt och sköna drömmar till er alla.

Onsdagen 1 februari

Vaknar och går upp kl.8 har inte kännt av några biverkningar under natten, och det känns som vanligt när jag går upp. Äter frukost hinner precis klart den innanJonas kommer med Lukas vi ska ha hand om han idag några timmar så att Jonas kan få träna lite skidåkning han ska ju köra öppet spår i år. Vi leker lite inne med Lukas han får sedan mat lax potatis med grönsaker han äter upp allt han är jätteduktig på att äta och han gillar verkligen mormors mat. Vi går sedan ut med han han får gå lite ute och vi drar han i pulka. Lukas verkar lite trött så vi bäddar ner han i vagnen.  Vi går med han längs skogstigen och upp över Korsnäsvägen och efter sockenvägen illbaka. Han somnar så skönt Elin går hem med han. Jag fortsätter och går stavgång runt Helsingbergsskolan och sen gamla vägen hem och via elljusspåret ner till bebyggelse igen. Det var hyfsat fint skidspår kanske jag provar det imorgon vi får väl se.

När jag kommer hem har Lukas vaknat jag skjutsar han på pulkan runt i parken och nedför backen det uppskattades. Det är kul att åka pulka med morfar

Vi går in jag duschar och byter om. Vi äter lunch spagetti och köttfärssås. Även Lukas äter en stor portion och han får efterrätt lite kompott a päron och hallon som ocskå slinker ner med god aptit.
Han äter också två kex Rån) med lite smör på.


Här käkar Lukas kex. Visst är han en riktig guldklimp.

Efter lunchen går jag ner till skolan. Jobbar med hesidorna lägger in menyer i veckans Ecole. Bedömmer några hemsidor som Jörgen Nilsson vill ha min åsikt om.
Drar ut kemiprovet jag ska ha med Gustav i morgon i KemiA kursen.
Matar fiskarna och går hem och vilar lite innan det blir dags att åka tillTegera Arena och se Leksand ta ett stort steg mot kvalserien då de kommer att vinna över Västerås.
Mer om den matchen kommer sent ikväll Ha det bra alla. Jag mår alldeles bra fortfarande känner ingen påverkan av den nya cellgiften och antikropppsreparatet.
Annas jonas hämtar mig och vi åkerförbi tennishallen och plockarupp Frej en kompis till Jonas, men han är också en gammal elev jag har haft i matte på Svärdsjöskolan. Det var kul att träffa han igen och prata lite gamla minnen från Svärdsjöskolan.

Leksand -Västerås
Kom just hem klockan är 23.00. Oj vilken match Leksadnd vinner med 8-3 i den här åste matchen. Kör fullständigt över Västerås i tredje perioden och vinner den med 5-0 jättestarkt.
Västerås vinner första perioden med 1-2 då hade leksand många fler chanser men satte bara ett mål. I andra gör Västerås tidigt 1-3 då blev man lite orolig, men Leksand gör både 2-3 och 3-3 innan perioden är till ända. Ganska jämt spel med chanser åt bägge håll. Lite ovisst inför tredje men där kör Leksand över Västerås och gör 5-0 helt otroligt. När filip Forsberg gör 8-3 reser jag mig upp och viftar vilt med min blåvita halsduk. Du är på jumbotronen säger min granne men jag hinner ej se det. Får sms från Oscar Pappa du var med i sändningen av matchen i s24. Ni ser vilken linslus man har blivit. Ska leta upp bilden från s24s sändning och lägga in här.
Det var också bra att jag mådde jättebra under hela matchen ingen huvudvärk eller svindel. Gick i andra perioden och köpte två LIF muggar de kostade nu bara 50 kr mot ordinarie 70 kr. Jag köpte också den nya lillfoppa tröjan med en bild på Filip när han håller ijvm bucklan.


Här är bilden från S24s tv sändning som också visades på jumbotronen. Filip Forsberg har just gjort 8-3.

RSS 2.0