Onsdag 30 november

Pigg idag går stavgång själv vanliga sträckan Gläntan -Helsingbergskolan - gamla vägen ner till Svärdsjövägen och sedan regementsvägen fram till elljusspåret som följs ner till transformatorn det tog lite drygt 1 timme.
Käkar lunch och sover någon timme efter lunchen som vanligt. Går ner till skolan det är några hemsidor som måste uppdateras görs inte det försvinner dom. Träffar min rektor Christel vi har ett långt trevligt samtal. Jag tänker försöka börja jobba 25 % nästa vecka det får räcka. Jobbar nog 25% fram till februari så får vi se.
Ska joba med de elever jag hann börja med innan infektionen slog till bara små grupper ingen helklass undervisning med tanke på smittrisken. Uppdaterar hemsidorna i arbetsrummet träffar Gunnar, Per och Cecilia kul att snacka lite med mina kära kollegor.
På kvällen får jag ägna mig åt bokföringen momsen för augusti och september skulle varit inne den 15 november. Men efter lite jobb med bokföringe kom momsen in via skatteverkets hemsida något försenad, men det  går nog bra.

Tittar på sista perioden Örebro - Västerås det står 1-1. Men Västerås gör 2-1 och håller det perioden ut trots stor press av Örebro i slutminuten. Ej så bra för Leksand nu Har VIK 53 poäng mot LIFs 50. Väldigt synd att de torska igår. Malmö närmar sig också med 47 poäng. Christer och Niklas har fått lämna A-laget lite väl drastiskt tycker jag men Salo vill väl ha in en ny tränare.

Lyssna på  Sticko Per Den obesegrade Salos lag

Tisdag 29 november

Fin form idag på fm handlar jag och Elin på Willys. Vilket skitväder jämfört med igår får hoppas att vädret vänder.
Sover lite efter lunch som vanligt. vaknar till efter ett tag ringer det på dörren.
Oväntat besök
Går upp öppnar dörren men ingen där går till fönstret en främmande bil står utanför garaget. Ur kliver kusin Ulla- Britt med make Kjell-Åke. Javisst får ni komma in de har med sig en underbart fin blomma från kusinerna i Tibble. Vi pratar och det är jättetrevligt med besök.


Här är den fina blomman Christmas Rose väldigt fin.

Leksand torskar
Kl 19 är det match igen på Viaplay Sundsvall - Leksand. En på papperet enkel match för Leksand. Men jag vet sen tidigare att Leksand har haft svårt för Sundsvall borta och förlorat en del matcher där uppe.
Det börjar inge bra 2-0 rätt snabbt på två powerplay för Sundsvall. Det står 2-0 till Sundsvall efter första perioden. I andra perioden  får Leksand Power play men blir av med pucken och Sundsvall gör mål i boxplay typiskt. 3-0 till Sundsvall. Leksand har många powerplay men puckuslingen vill inte in. Men i ett powerplay i slutet av perioden kan Leksand via Jens Bergenström sätta 3-1 snyggt uppe i krysset.
Nu förväntar man sig full fart på leksingarna i tredje perioden. Hyfsad fart men inte mer Sundsvall sticker upp och har farligare chanser än Leksand. Men i ett powerplay i en tilltrasslad situation framför Sundsvalls målvakt Brage lyckas KenAndre Olimb peta in pucken under Brage. Efter videogranskning blir målet godkänt 3-2 nu och nästan 10 minuter kvar av  matchen nu kommer LIf tänker man. Men aj så svårt det var idag det är Sundsvall som har de hetaste chanserna. Även Lif har chanser men de är rätt uddlösa kom igen leksands pojkar. Men ack Sundsvall bryter ett anfall och gör snyggt 4-2 ridå det är 5 minuter kvar. På slutet tar leksand ut målvakten men de får inget tryck man väntar bara på att Sundsvall ska sätta 5-2 i tom bur, men det nöjet fick dom inte.
Men Leksand torskar med 4-2. Trots att de vinner skottstatistiken med 38-21. Utan det är som det var tidigare i serien en massa skott och chanser men inga mål. Det gäller nu för Leksand att studsa tillbaka snabbt och spöa Örebro hemma på lördag.

Måndag 28 november

Idag var en bra dag cortisonet har verkat den hemska huvudvärken är borta. Är ej så trött på fm går jag och Elin stavgång vanliga turen uppe i skogen. Det är härligt vinterväder står man i solen värmer den så gott. Det var tre dagar sedan jag var ute någon längre tid så härligt att röra på sig igen helt underbart.

Jan-Eric full fart med stavgång i härligt vinterväder.

Käkar go lunch renskav och ris. Sover som vanligt någon timme efter lunch. Vaknar av ett välbekant ljud. Lukas vårt kära barnbarn är på besök med mamma Anna. Så härligt att träffa Lukas och få gosa lite med vår gullunge.


Här spelar LUkas CD och shakar till Arne Alligator.


Söndag 27 november

Efter en hemsk natt med intensiv huvudvärk som inte släpper ringer jag upp til avd 23. Pratar med en syster hon tycker jag ska åka in till akuten. Jag beställer en sjukbil som kommer 40minuter sent. Men vi kommer upp till akuten. Elin ordnar en säng till mig vi kommer in rätt så snabbt. Det tas ekg blodtryck allt normalt. Jag rullas in på ett eget rum med tanke på smittrisken jag har nog sämre immunförsvar efter cellgiftsbehandlingen. Efter ett tag kommer det en undersköterska jag ska på datotomografi av hjärnan vi åker upp till röntgen. Jag lägger mig på britsen till magnetröntgen. De kör en vända utan kontrast och en med kontrast det går bra och jag körs ner till mitt rum igen. Efter ett tag kommer en kvinnlig läkare in. Hon gör en undersökning av mig men kan inte säga så mycket innan bilderna från röntgen har kommit.Efter ett tag kommer läkaren in igen. Det har visat sig på bilderna att det har bildats lite mer vätska kring tumörstället vilket orsakar ökat tryck på hjärnan. Skönt att få veta orsaken till den hemska huvudvärken. Nu ska jag öka cortisondosen till 4tabletter på morgonen och samma dos på kvällen under några dagar och det kommer nog ta ner svullnaden och jag blir kvitt huvudvärken. Annette en god vän till Elin var så snäll så hon kom och hämta oss på akuten och körde hem oss tack gulliga rara Annette härligt med såna vänner. Lägger mig tidigt den här rapporten knappade jag in i sängen via min ipad. Ha det bra alla nu har vi fått lite snö det är faktiskt vitt ute på gräsmattan. Hoppas det kommer mera

Lördag 26 november

Vaknar med hemsk huvudvärk får ta två panodil. Går upp efter ett tag för att äta frukost som en blixt blir jag plötsligt illamående och måste springa in på toa och kräkas. Jobbigt Elin ringer till Jonas och han kommer med blåbärssoppa och skorpor tack snälla Jonas. Blåbärssoppa och skorpor går ner som tur är. Kul att träffa och snacka med Jonas. Kan äta lite laxsoppa till lunch det går bra den värsta stormen verkar vara över som tur är.
Sover lite efter lunch men har klockan på ringning 10 minuter i fyra. Det är ju match på S24 Leksand - Rögle.
Leksand är helt överlägsna hela matchen vinner skotten med 52 -21 . Men matchen slutar 1-1 och det blir förlängning och straffar. Leksand sätter ingen straff men Rögle sätter 2 så Rögle vinner matchen och tar extra poängen. Helt onödigt Leksand borde avgjort under ordinarie tid med den kanonad de utsatte Rögle målet med. Men ibland är det bara så puckuslingen vill bara inte slinka in.
Leksand fick ett mål bortdömt men vad jag såg på tv bilderna låg pucken fri så enligt mig var det felaktigt domslut. Ser på Lifs hemsida att Salo värvat backen Patrik Hersley för resten av säsongen. Kan vara en bra back i powerplay är högerfattad och bra skott det har vi saknat vi behöver en Hucko back.
Han blir klar mot Örebro på Lördag vore kul att se den matchen live hoppas det blir bättre fart på gubben i nästa vecka.
 missa inte studio 19 godis för alla leksingar.  Studio 19 avsnitt 3

Fredag 25 november

Trött igen men på fm går jag ut i trädgården och krattar upp högar med löv som jag kör till komposten. Skönt att komma ut lite trots det kulna vädret blåst och småregn.
Ringer blodcentralen och frågar om den intensiva huvudvärken jag haft denna vecka, enligt syster så är det en av biverkningarna av cellgiftet Tomudal det är bara att ta två panodil så släpper den värsta värken.
Sover som vanligt någon timme på em efter lunchen.
På kvällen jobbar jag lite med skolans hemsida lägger ut vecka 48s matsedel. Kul att ha det jobbet att göra.

Torsdag 24 november

Oj en månad till julafton. Ingen julstämning här grått och trist väder. Idag var jag väldigt trött ligger och vilar mest hela dagen. På em kommer Cecilia min kära kollega förbi  kul att träffa  henne och prata lite grann. Hon har med sig skolkatalogen På sidan 46 finns min klass skolfoto. Oj de är för underbara alla har klätt upp sig i Leksands blåvita färger. Och de har fått med ett budskap också Jan-E We WANT YOU Back Helt underbart man blir rörd men det är ju en fantastisk klass. Jag lovar jag ska kämpa för att komma tillbaka så fort det bara går. JANE will be back.


Onsdag 23 november

Elin och jag går stavgång på fm via Helsingberg. Det går bra riktigt skönt att komma ut i skogen och vandra på.
Efter lunch sover jag ett par timmar. Vaknar det känns bra. Äter kvällsmat en jättegod omellet.

Byter om för ikväll ska vi se Spelman på Taket. Olle och Annette kommer och hämtar oss. Vilken föreställning helt fanatstisk. Det går jättebra för mig jag orkar hela föreställningen utan några yrselattacker skönt.
I pausen får jag sms från Oscar Leksand leder med 3-1 över Troja efter 2 perioder. Jag kommer åt ett öppet nätverk och går in på Eavrysport ser att Leksand gör 4-1 i tredje perioden vilket blir slutresultatet härligt.
Nu är kl 23,10 nu blir det hopp i säng Gonatt Alla.


Tisdag 22 november

Väldigt trött idag också sover lite på fm också men tar mig upp klär på mig och går ut. Oscar går med mig först skulle vi bara ta en tur till parken. Men jag känner mig så pigg så vi drar upp i skogen till gamla vägen följer den till Svärdsjövägen som vi korsar och fortsätter regementsvägen ner. Vi viker av och kommerfram till transformatorn. Allt gick bra än är det liv i gubben. Men efter lunchen så sov jag någon timme igen men det känns lite bättre idag. Lägger in nen nyhet på kvällen i skolans hemsidor om  matematik i repris

Måndag 21 november

Idag vet jag vad cellgiftströtthet är. Har inte orkat mycket idag har fått vila mest hela dagen. Det har varit jättejobbigt. Har suttit uppe en stund käkat men måst gå och vila mig efter ett tag. Lägger bara in en länk till Gunnars radioprogram på hemsidan.  Gunnar Kihlberg i lärarrummet

oj Södertälje Nord spöar Södertälje Syd (= Malmö) med 4-1 mycket bra för Leksand.

Söndag 20 november

På fm åker vi med Oscar upp till Intersport. Jag köper ett par nya längdskidor Fischer RCC mina gamla börjar bli dåligt i spannet. De hade ett fint paketpris på skidor bindningar och pjäxor. Hr lite problem med pjäxorna men ett något dyrare par passar perfekt, nu får man bara vänta å snön.
Efter besöket där åker vi ut till Stabergs julmarknad. Mycket folk där men det är svårt nmed julstämningen då det droppar från skyn. Vi går runt och kikar och köper som vanligt tunnbröd det var jättegott för vi smakade ett bröd resten frös vi in till jul.
Det är nu andra dagen efter jag slutade med cellgiftskuren jag märker av tröttheten som kan komma efter en kur. Får ta det väldigt lugnt och vila mycket.
På em ser Oscar och jag Bofors - Leksand. Tyvärr kommer inte Leksand upp i fart denna gång. Vinner skotten men förlorar matchen klart med 3-1. De brukar ha svårt i Bofors men nu seglar Bofors iväg i toppen och Leksand halkar efter lite. Gäller att komma igen snabbt nu men över halva serien är kvar så det är inte avgjort än.

Lördag 19 november

På fm går Elin och jag stavgång uppe i skogen. Oscar åker till Jonas och Marie och hjälper dem med att gräva ner en elkabel till hönshuset. När jag och Elin närmar oss huset kommer ett par med barnvagn upp bredvid oss det är ju Lukas, Anna och Jonas som promenerat från Hosjö. De kommer på lunch hos oss så Oscar får träffa ¨dem. Oscar kommer strax efter hem från Borlänge och vi myser tillsammans och äter en god gryta som Elin gjort samt en jättegod blåbärspaj till efterrätt. Efter några timmar går Jonas, Anna och Lukas hem det är så mysigt när Lukas besöker oss. Han är vår lilla solstråle. Hans favorit leksak hos oss är en keyboard ni ska se när han shakar loss till musiken från den.
Resten av dagen blir en lugn em och kväll hemma.

Fredag 18 november

PÅ fm åker Oscar och jag till Ford. Vi får ett bra besked på måndag när Oscar ska lämna in bilen får han en lånebil. Vi får även en lampa till höger halvljus som inte fungerar det ifall vi skulle byta själv annars gör dom det på måndag. Vi åker ej till Leksand idag vi ser matchen hemma istället via S24.

Vi åker upp till Ica Maxi för att handla först går vi in på Intersport för Oscar behöver en ny vinterjacka. Efter lite provande hittar han en jättefin jacka. Vi går över och handlar på Ica Maxi skönt att ha bil när man ska släpa hem två drickabackar.
När vi kommer hem till lunch är Lukas och Jonas på besök åh så kul att mysa med Lukas. Han vandrar själv mellan mormor och morfar.
Efter lunch blir det som vanligt någon timmes sömn.
Vaknar vi käkar middag och sedan blir det lite jobb vid datorn ska försöka göra en nyhet om HBOs Öppet Hus. Hinner lägga in nästa veckas matsedel också.
Men nu är det match allt är klart i Gillestugan lite öl och godis. Tröjorna sitter på nu Leksand nu tar vi Almtuna.


Jonas, Oscar och Jan-Eric jublar då Leksand gör mål i soffan i gillestugan.


Här är matchen i full gång.

Det blev en spännande match som Leksand såg ut att ha i sin hand i 2:a perioden då det stod 2-0 det efter att Leksand gjort mål då de var en man mindre. Tyvärr så låter dom Almtuna göra samma sak då Leksand hade powerplay och borde ha stänkt in 3-0 då de spelade 5 mot 3. Då gör Almtuna mål mycket retligt. När Almtuna sedan strax före pausvilan gör 2-2 i powerplay blir det nervöst inför tredje perioden.

Men Leksand är starka i sista perioden gör rätt snabt ett mål 3-2 till Leksand skönt.
Håller 3-2 länge får ett powerplay och tro det eller ej men Leksand genom Ryno stänker in 4-2.
Bara 4 minuter kvar det känns lungt. Ja det ordnar sig Leksand vinner med 4-2 tre mycket sköna poäng då både Malmö och Västerås vann de lag som ligger efter Leksand och nosar på en kvalplats.

Torsdag 17 november.

Ännu en bra natt skönt. På fm går jag och Elin till Willys och storhandlar inför helgen. Jag tog cykeln dit leder den hem med tre stora tygkassar på styret samt en full cykelkorg. Allt tog vi tryggt hem man klarar sig faktiskt bra utan bil. Vi fortsätter sedan och går stavgång uppe i skogen härligt i solen trots kylan.
Äter lunch och sover som vanligt lite på em. Vid 7 tiden kom Oscar han ska vara hos oss några dagar väldigt kul att träffa han. PÅ kvällen jobbar jag 3 timmar med en nyhet på Naturs hemsida om Öppet Hus. Tyvärr har jag knappt fått några bilder eller texter från de andra programmen så jag väntar lite att göra en nyhet om HBOs Öppet HUs. Får se om jag får till det imorgon.

Nu blir det godnatt.

Onsdag 16 november

I natt gick det bra med illamåendet tog två pimperal 2 timmar efter cellgiften och det hade tydligen bra verkan mot illamåendet. På fm går jag och Elin stavgång runt regemenst vägen och fram till Kents skulpturpark. Jag får gena därifrån i full fart för kl. var mycket och kl 13 hade jag en klipp tid på elevklippet på HBO.
Men det går bra hinner hem och duscha men hinner inte ta medicinen utan tar med tabletterna ner till elevklippet. Kommer strax efter 13 men Emelie min frisör tar snällt hand om mig och hämtar två glas med vatten till medicinen. det är bra service. Känner igen hennes dialekt javisst när jag frågar så är hon från Grängesberg. Därkommer ju min mor i från och där har jag varit varje jul hos moster Sally då jag var barnberättar lite skvaller om moster och släkten, så nu har Emelie lite att berätta för mormor. Jag blev förståss jättefin klippt både hår och skägg, Elevklippet kan jag varmt rekomendera till er alla tidsbokning på telefon 023-83482

Går hem äter lunch och sover som vanligt ett par timmar efter lunchen.
Vaknar och går ner till Öppet Hus på Haraldsbogymnasiet. Tar med mig min kamera för att ta några bilder för en nyhet om öppet hus. Det är redan fullt med folk i cafeterian och det 10 minuter i 18 det bådar gott för kvällen.


I biologin tog Per och åk1 emot visade försök med plankton och olika bensin typer.


Här överförs plankton till Alkydbensin (allt spätt 1000x), e85, vanlig bensin.


Här kollas dödligheten på planktonen det visar sig att endast i alkylat bensin överlever planktonen.
Något att tänka på då ni tankar era utombordare.


Gunnar med sina åk 1 elever är i full gång med kvällens laboration.


Intreserade föräldrar och blivande elever kollar in kemilaben åk 1 elever titrerar tre olika fasta syror och ska genom titreringen räkna ut molmassan på de olika syrorna.


Här visas vår fina fysiklab utrustning många intresserade samlades för att se försöken i fysik.


Uffe i biblioteket visar vårt fina bibliotek.



Hotell och turismprogrammet höll till i cafeterian där de informerade om sitt program.


I afeterian ställde många UF-företag ut sina produkter. Här bjöd Taste of Falun UF på smörgåstårta som är deras affärside. Vill ni beställa en smörgåstårta maila [email protected]


Här är gänget som informerade om introduktionsprogram.


Här dansar estet dans för en stor publik

Tisdag 15 november

kl.0,30 vaknar mår väldigt illa, måste rusa upp och in på toa och kräkas, lägger mig igen men efter 20 minuter är det färdigt igen men det finns inte så mycket att kräkas. Det är den starka cellgiftdosen som gör att jag mår så illa. Men jag somnar och sover till nästan 8. Tar morgon medicinen det går bra äter också frukost inga problem som tur är. Jag och Elin går en promenad uppe i skogen Elin viker av lite tidigare jag fortsätter bort till Helsingberg och sedan via gläntan hem. Det kändes riktigt bra behövde inte vila utan jag gick med bra tempo infektionen har nog lämnat kroppen nu som tur är.

Äter lunch vilar lite innan jag åker in till stan för att gå på Elins vernissage på Folkets Hus Väggen.
Åker med skolbussen fiullt med elever men det gick fint. På stan träffar Jag Nicko (Nils) och Jessica. Nicko är en av mina underbara elever jag hade i min förra klass(som tog studenten 2010) väldigt kul att träffa på Nils och flickvännen Jessica.
Går över till Folkets Hus det var mysigt där träffar kusin Märit och Gunnar min lärarkollega som var där.
Sedan droppar det in vänner och bekanta det var väldigt kul.
Till slut kom Anna och Lukas från babysimmet. Får åka med Anna hem som tur är för det var m,ycket att ta med hem. Blommor skålar, vinflaska mm. För Elin gick ut med sin vänner och firade på kopparhatten efter vernissagen.

Annette och Elin framför tavlorna på väggen Folkets Hus


Fjell och andra motiv från Lofoten


Jan-Eric och Gunnar beundrar Elins tavlor.


Kossor i Lofoten


Marianne, Elin och Ylva spanar in tavlorna.


Motiv från Lofoten varvet Svolvaer samt två andra motiv från Svolvaer.


Lukas och Anna .

Utställningen pågår hela november ut ev. december också ( men det är inte klart än)

Det var en kul dag och jag kände mig riktigt pigg kan ju också bero på att nu tar jag ju 12 cortison tabletter.

Måndag 14 november

Vilar på fm men Jonas kommer med Lukas och då blir det full fart leker med Lukas inne i lekrummet vi gjort ordning. Jonas kör upp bilen till Ford för oljebyte service samt däckbyte. Tack för det Jonas du är en ängel.

Kl 12 är det dax för cortison dosen då tar jag 12 st tabletter cortison i form av betapred samt en tablett mot illamående. Jag tar också min antibiotika tablett.

Det är mycket tablettätande nu. Innan jag går och lägger mig ska jag ta en rejäl dos cellgift tomudal hela 420 mg när jag strålades och tog cellgift var dosen 180 mg så det är en ejäl dos nu. Bra ge er på cancercellerna döda dem, Vi får se hur jag känner mig imorgon. Hoppas jag mår hyfsat för jag vill vara med på Elins vernissage  på Väggen Folkets Hus imorgon kl. 15 -18. Det vore kul att komma bort lite och träffa lite folk.

Söndag 13 november

På fm går jag ut kör ut bilen för vi ska lägga in vinterdäcken där bak. I morgon ska Jonas Sjöström köra in bilen till Ford för lite service som oljebyte samt filter då får de också sätta på vinterdäcken.
Jag krattar löv i trädgården blir lite trött så jag får sätta mig på stolen på altanen och vila med jämna mellanrum. Men det var skönt att komma ut i trädgården.

Vi får besök av Anna , Jonas och Lukas samt Jonas och Marie de kommer för att fira fars dag. Vi äter en god middag slottsstek. Till kaffet lite senare hade Elin bakat min favorit tårta  Nisses frukttårta. Vi hade det jättemysigt det blev en minnesvärd farsdag.


Nisses frukttårta läcker eller hur?

Lördag 12 oktober

På fm går vi med pappers, plast/plåt ,tidningar till återvinningen vid Ok. Vi hyr en film till em en Eren Huss film.
Vi går upp över Gläntan till Helsinbergsskolan. Upp till gamla landsvägen och tillbaka hem via transformatorn det gick riktigt bra för både mig och Elin med sitt knä.
Äter lunch och sover som vanligt lite efter lunchen.
Vaknar och går upp och steker steken vi ska ha i morgon mn specialitet slottsstek allt flyter på bra behöver inte vila mig utan det går bra att stå ett tag i köket. VI ser filmen medans slottssteken puttrar i grytan.
Det var allt för idag Godnatt.

Fredag 11 november

Går stavgång på fm får rycka in och cykla mot Ica Maxi för Elin har handlat så mycket att hon inte kan cykla utan måste gå med varorna. Hinner upp henne strax efter Norslunds skolan och tar över varorna och vi cyklar hem. Fortsätter att gå stavgång min läkare Max ringer proverna jag tog på vårdcentralen igår visar att infektionen är på tillbakagång. Han tycker vi ska starta cellgifts kuren på 5 dar nu på måndag om jag känner mig pigg å måndag. Är redan piggare han tror också att det är mycoplasma jag har haft men det är inte helt säkert.


Käkar lunch renskav smakar riktigt gott har fått tillbaka lite av smaken sköönt.

Jobbar med Öppet Hus sidorna har fått en del påpekande som jag ändrar nu skall alt vara bra med dem hoppas jag.
Lägger också in nästa veckas matsedel.
Avslutar dagen med att se Leksand spöa Oskarshamn med 4-1. Många fina mål ett av de finaste gjorde dbutanten i A laget Fredrik Händemark på en passning från tror jag Jon Knuts sätter han upp pucken i nättaket otagbart för OIK Keepern. Härligt att vi har sådana juniorer det bådar gott för framtiden.

Torsdag 10 november

Cyklar tidigt till vårdcentralen i Nordslund. Ska ta 6 olika blodprover sonm Blodmottagningen ska ha för att se att jag har bra värden innan jag får börja första cellgiftsdosen. Det gick bra att cykla fast det  var klite jobbigt min fina kondis har försvunnit tyvärr. Proverna tas snabbt jag har som sagt fina blodådror som tur är. Passar på att handla på Willys innan jag cyklar hem. Fick sitta en stund och vila inne på Willys innan jag cyklade hem, men det gick fint.
tar min medicin när jag kommer hem och äter äntligen frukost förproverna skulle tas på fastande mage.
Vilar lite efter frukosten.
Vi äter lunch efter lunchen jobbar jag med skolans hemsida har telefonkontakt med rektor Per-Erik vi beslutar att publicera alla öppet hus sidorna. jag gör även en nyhet om min kära kollega Gunnar som ikväll är med i radioprogrammet lärarrummet kl 21 i P1   Nyheten om Gunnar
Hjälper även Elin med att skicka några inbjudningar om hennes vernissage tisd 15 nov på Vöäggen Folkets Hus Falun.
Kul att lyssna på Gunnar i radion HBO regerar bästa gymnasieskolan i Sverige.

Onsdag 9 november

Inte mycket att skriva om idag. Har mest legat och vilat hela dagen. Ända avbrottet var när Ragn_Sells kom och sög rent vår dräneringsbrunn.

Elin kollar hur RagnSells gubbarna suger upp smågrus löv mm från Dräneringsbrunnen.

Jobbar lite med hemsidorna på kvällen kände mig lite piggare då skickade en kopia pdf format till alla programansvariga hoppas vi kan publicera sidorna i morgon.

Tisdag 8 november

Vaknar 7 ska ju iväg till läkarbesöket på blodmottagningen. 8,30 kommer en sjuktransport bil(taxi) och hämtar mig. Han åker på baksidan han visar mig hissen sen var det bara att åka upp till blodmottagningen kl. är 8.40 sätter mig i väntrummet  och väntar. Snart kommer en läkare och ropar upp mitt namn vi går in  ett mottagningsrum. Max heter läkaren han visar mig datomografi bilden av skallen. Man ser tydligt hjärntumörcellerna men enligt läkaren ligger de ytligt och är i mindre omfång än det var direkt efter operationen. Så det var positivt att strålningen och cellgifterna har i alla fall haft effekt. Jag kommer nu att få gå igenom tre cellgiftsomgångar fram till februari 2012 då det blir ny magnetröntgen av skallen samt nytt läkarbesök. Det tas även blodprover på mig som går till kemlab via tubsystemet.Dax att åka hem går förbi apoteket och tar ut medicinen jag ska ta under cellgiftsveckan. Jag ska även börja att ta en cortisontablett per dag nu. Beställer bil hem men den kommer inte istället kommer syster Jeanette och säger bilen står på andra sidan men det visade sig på proverna att jag har en infektion i kroppen så nu måste jag göra en lugnröntgen. Hon följer mig till röntgen och skriver in mig jag får vänta en stund men det går fort jag kallas in . Får klä av mig på överkroppen och trycka upp mig mot skärmen och samtidigt ta ett djupt andetag sen var det klart. Går tillbaka till blodmottatgningen syster Jeanette hade fixat lunch till mig som jag intar på avd 23s dagrum det var ju där jag låg i somras så det kändes hemtamt. Väntar igen i väntrummet blir inkallad av läkare Max igen det var ingen lunginflammation visade det sig på röntgen bilderna. Troligen sitter det en infektion i luftrören, jag kommer på att jag har fått springa och kissa flera gånger om natten. När läkaren hör det så får jag lämna ett urinprov också för infektionen kan ju sitta där också. Nu är kl. nästan halv 2 får gå till apoteket igen för att denna gång hämta ut antibiotikan mot infektionen. Ska just beställa sjuktransport då Elin ringer vi  är i Falun ska vi hämta upp dig. Elin hade med sin vän Anette varit i Borlänge och tittat på många konstutställningar och var nu på väg hem. Ja det går jättebra säger jag och efter 5 minuter dyker de upp skönt nu är   vi på väg hem är väldigt trött lägger mig direkt somnar skönt. Avslutar dan med hockey Malmö-LIf 3-1 inte kul när Malmö får såna turmål men vi kommer igen på fredag hemma mot Oskarshamn, Glömde skriva att jag nu är sjukskriven till 28 februari 2012 Kommer ej att börja jobba förrän jag känner mig helt återställd.

Måndag 7 november

Hemma idag hela dagen. Går en liten stavgångs promenad upp tiil gamla landsvägen fram till Helsingbergsskolan, sedan via Gläntan och hem. Det gick hyfsat men fick bädda ner mig efter lunch kände lite frossa sov någon timme.
Upp strax efter 15 Jonas och Lukas kom . Jonas och jag går ner på innebandyn. Vi blir 7 st kör liten plan med små mål. Mitt lag har en avbytare jag står mest still och försvarar målet eller sitter vid plan och kollar matchen som avbytare. Jag tror vi vann matchen men är inte säker det spelar ingen roll för oss. Ni som inte kom se och lär det går att spela fast man har lite feber frossa i kroppen Krigare krigare Körde lite styrketräning också efter, men när vi kom hem fick jag vila en stund innan jag orkade äta kvällsmat.
Har också idag uppdaterat några av öppet hus sidorna på HBO.
Kl är nu 20, 30 går snart upp och i säng. Ska vara hos läkaren vid blodmottagningen kl. 9.00 imorgon så det gäller att gå upp tidigt imorgon.

Tack för idag i morgon blir det en spännande dag får veta resultatet av förra måndagens magnet röntgen av skallen.

Söndag 6 november

På fm går jag en liten promenad avläser vattnet först går föri Volvo och lägger resultate på lådan. Går via skolan för att mata fiskarna. Går längs järnvägen går sedan upp genom gula husen och fram till verkstadsvägen. Sitter och vilar på en bänk då Hans Thors ( min gamle lärare på Hälsingårdsskolan samt rektor på Svärdsjöskolan) kommer förbi vi sitter och pratar en bra stund. Jag får veta att det var över 50 sökande till ytjänsten i Svärdsjöskolan som jag fick 1980. Men han bedömde mig som hemvändare som ett säkert kort jmfrt med de som hade licensiatexamen mm.
Kommer hem duschar käkar lunch går och lägger mig sätter klockan på ruingning 15,40. Det är ju match på s24 Tingsryd -Leksand. Vaknar som ett skott ner till datorn och tvnpå med s24. Leksand tar ledningen direkt  och sedan trillar bara målen in till slutresultatet 5-0 till Leksand Ryno gjorde hattrick och satt tre baljor vilken lirare.
Nu är vi kvalplats där vi hör hemma bra jobbat krigare krigare.

Jobbar lite med skolans öppet hus sidor innan jag går upp och lägger mig nu jättetrött i hela kroppen.
Godnatt kl. är 21.30 Hoppas ni får en skön ny vecka.

Lördag 5 november

Går en promenad på fm först till OK med lite kartong till återvinningen. Sedan går jag via gläntan, Helsingbergsskolan, gamla landsvägen , elljusspåret fram till transformatorn och sedan hem. Det kändes riktigt bra. Äter jättegod lunch lövbiffspanna med god kantareller vi fått av Jonas och Marie. Det var så skönt för nu smakade det gott också. Sover efter lunch nu känner jsg mig frusen igen och lite febrig. Vi myser med en riktig triller vi hyrt på Ok Blitz.  Senare opå kvällen uppdaterar jag HBOs hemsida mframförallt den om Öppet Hus tyvärr saknas det info från flera program. Nu är kl. 21 ska dricka en varm kopp te sedan ska jag krypa till kojs. Ha en skön helg.

fredag 4 november

Vilar hela fm är helt slut i kroppen en influensa härjar med min slitna kropp. Efter lunch går jag ner till skolan. Jobbar med hemsidorna lägger ut nästa veckas matsedel samt nästa veckas Ecole. Lägger också upp en text om Haraldsbo en skola i framkant som Christel skrivit. Kollar kemi och Fysiksalen de är kanon projektarbets eleverna har städat så det är kanon fint låser salarna. Matar fiskarna nere i biologin hade lite pronblem att hitta maten för städerskan hade polerat golvet och flyttat hurtsen med fiskmaten.

Går hem sover igen 1,5 timme.

Sen blir det hockey via Viaplay Leksand-Västerås. Leksand spelar bra och vinner matchen med 4-1 har nu samma poäng som Västerås. Härligt jag ser matchen i soffan nedbäddad under ett täcke skönt.

Torsdag 3 november

Fortfarande har influensan sitt grepp över kroppen. Vilar hela fm sover lite kl.ringer halv 12 rusar upp klär på mig måste gå ner och öppna för forskarskolan. Idag är sista dan med många överrasknngar. Det blev vätgas smällar när vätgasballonger smälldes en ballong grupp om tre tejpades ett medelande på och skickades iväg.
Som Grande final gjordes egen glass med hjälp av flytande kväve. Yughurt grädde och jordguppssylt blandades i en hink. Man rörde om hela tiden och till slut blev det en jättegod glass.


Joakim rör om i hinken röken är flytande kväve som övergår till gasform


David och Joakim delar ut glass till sina forskarskole elever

Det var kul att vara med hela tiden idag även om jag blev rätt trött.
De har skött forskarskolan alldeles utmärkt. Det här är något vi ska satsa på varje år.
Vi får övertala nya elever nästa år. Det är ett alldeles utmärkt projektarbete att jobba med.

På kvällen skickade jag några mail om Elins utställning Bilder från Lofoten som hon har på Väggen Folkets HUs från 3 november till 30 november. Jag skickade ockå ett mail till Dala-Demokraten om utställningen så att de kan skriva om den i Dalarna idag vi får väl se om de tar in det.


Motiv från Lofoten en av tavlorna som är med på Elins utställning

Nu är jag så trött så Godnatt tack för idag.

Onsdag 2 november

På fm liger jag och vilar vaknade alldeles svettig och kroppen känns ej bra har fått världens influensa. Ringer Gunnar och frågar om han kan avlösa mig vid 13 tiden för jag känner att jag inte orkar vara med på dagens forskarskola som ska vara i kemin. Gunnar ställer förståss upp skönt. Går ner halv tolv för att släppa in NV eleverna plus deras mellanstadie elever. Allt går bra plockar fram matrial de behöver, de inleder lektionen. Allt flyter på bra Gunnar kommer kl 13 och avöser mig jag går hem äter lunch sover sedan ett par timmar,
Ser Borås - Leksand på s24 Ingen bra match av LIF 1-1 vid full tid och förlängningen matchen går till straffar.
Leksand sätter ingen Ryno nära med en stolp träff. Borås sätter  två st Holmström i LIf målet agerar ej bra de skulle ha satt in Hanses istället.

Tisdag 1 november

Väldigt trött idag har nog fått en rejäl influensa värker i kroppen och jag fryser också.
Vilar på fm. Går ner och öppnar för mina projektarbetselever. Idag var det biologi och de går med håvar ner till Hälsinggårdsbryggorna. De jobbar på bra och hittar en hel del plankton äbven en och annan dagslände larv slinker med. Idag var de på första sidan i Dalademokraten en mycket fin artikel om projektet. Här hittar ni webb versionen  Forskarskola under höstlovet




Vi hissade förståss ut flaggan efter 3-2 segern mot Mora dagen innan.

RSS 2.0