Torsdag 31 Maj

Vaknar pigg och utvilad äter frukost bäddar sängen. Går sedan en promenad först till Volvo där jag köper ett frimärke och postar ett brev. Fortsätter sen till OK där jag slänger papp, plast och metall på återvinningsstationen.
Fortsätter därifrån ner till Runn vilar en stund på en bänk nära järnvägen käkar en mandarin, fortsätter till Hälsinggårdsbryggan sitter på en bänk där käkar ett äpple.


Nu är det vår vid Hälsingårdsbryggorna båtarna ligger för ankar vid bryggorna

Går sedan förbiHBO och biologisalen ska mata fiskarna Gunnar är där, och han hadde redan matat fiskarna. Går förbi expeditionen och pratar lite med min rektor Christel. Får veta att treornas betyg ska vara införda senast måndag. Jag måste fixa de elever jag har i projektarbete deras betyg idag och ta ut en betygskatalog och skriva på. Går hem äter lunch och sover middag i drygt två timmar. Vaknar strax före 4 hör en bekant röst det är Lukas och Anna som cyklat hit och är på besök. Oj va kul att Lukas är hos oss det blir full fart på en gång.
Jag hinner lägga in betygen och skriva ut betygslista som jag undertecknar. Jag går ned med den till skolan Kristina som har hand om det är inte på skolan men jag lägger listan i hennes fack. Christel är kvar i skolan, och hon lovar att se till att Kristina får listan i morgon. Nu är allt ordnatmed betygen det käns skönt.
Lukas äter mat med god aptit, men är lite kinkig troligen trött så Anna får cykla hem med honom efter att vi kramats och tagit farväl av han.
Just när Anna ska cykla hem kommer Jonas förbi han ska få instruktioner i vattning och fiskmatning. Jonas Sjöström ska vattna och mata fiskarna när vi är borta och hålla koll på huset.

Onsdag 30 maj

Har sovit skönt går upp vid 8 äter frukost känner mig piggare idag. På fm går jag ut och börjar trimma. Då dyker Mats och Albib upp de är på väg till Leksand för att hämta Farmor som ska köras ner till Gråbo, för att vara med om Elsas student på fredag. De startade redan vid 6 tiden för att hinna åka fram och tillbaka samma dag. Kul att träffa brosan Mats och brorsonen Albin.



Här ser vi Mats, Albin och Jan-Eric i trädgården.

Vi fikar ch snackar lite på altanen innan de måste resa vidare mot Leksand.
Jag lämnar också ett prov på Pers plats hoppas han kan hjälpa mig nästa vecka med det.

Går hem trimmar det sista i trädgården och tar bort rötter från Humlen.
Äter en jättegod omelett till middag som Elin lagat.
Scannar in läkearintyget jag fick idag är sjukskriven från 1 juni till 1 oktober. Ska ju gå igenom nya cytostatika behandlingar nu när den nya cytostatiken har fungerat och pressat tillbaka tumörcellerna lite.
Ser lite på landskampen mellan Sverige och Island just nu 2-1 till Sverige.
Ska titta lite på Inspektör Lynley innan jag hoppar i säng.

Gonatt alla.




Tisdag 29 maj

Kl. 9 ringer jag till blodmottagningen för att höra hur blodvärdena är proven jag tog i måndags på vårdcentralen.
Alla värdena var bra så skönt att höra.
Vi fortsätter ute i landet och gräver i landet krattar till och drar upp fåror för att så frön.
Det går riktigt bra får i en rad med brytbönor och vaxbönor.
Jag lägger en säng med en rad sallad isberg och huvudsallad, en rad med dill och en rad med persilja hälften krusbladig och andra hälften bladpersilja.
Och ebn sista säng med en rad tidig morot en rad med sharlottenlök (vanlig lök var slut) Men löken ska hålla bort morotsflugan. Och en sista rad med vintermorötter. Nu är alla fröer  sådda i landet nu är det bra att vänta på att allt kommer upp. Kanske klart då vi kommer hem från Frankrke.

Här är Landet allt sått och klart. Skönt att alla frön är i jorden nu.

Sover middag som vanligt i nästan två timmar.
Cecilia en av läkarna på blodmottagningen ringer. Hon hade tittat på blodvärdena och hon tyckte att de alla ser bra ut. Hon önskade mig lycka till med Frankrikeresan.

Jobbar med bloggen på kvällen går också in i betygsytemet på nätet ser att flera av dem jag ska sätta betyg på ej är med. Får maila expeditionen om det.





Måndag 28 maj

På fm cyklar jag bort till vårdcentralen och tar två blodprov. Blir spännande och se imorgon hur blodvärdena är. Har varit rätt trött sista tiden så det är risk att Hb värdet är lågt.
Efter blodprovet cyklade jag fram till åtevinningen vid Willys och slängde en kasse med tidningar. Jag cyklade sen upp till Plantagen köpte en massa fröer som jag hoppas jag får i jorden denna vecka. Jag köpte också en körsbärs tomat planta full med kart och en nästan mogen tomat.
Fick köpa en glass också för det var nog lågt socker satt på en bänk och käka upp den innan jag cyklade hem.
Det gick bra fast jag var rejält trött, äter lunch då jag kommer hem. Sover  middag i över 2 timmar det var skönt.
Går upp för snart ska Anna och Lukas komma förbi. Efter en dryg halv timme hör jag Lukas glada röst utanför Anna har kommit cyklande med Lukas. Nu blev det full fart inne med leksakerna och keyboardarna. Så kul att mysa och leka med Lukas vårt älskade barnbarn.


Här leker Lukas i lekrummet

Han äter en stor portion ris och renskav, han äter alltid mormors mat med god aptit.
Efter ett tag måste de cykla hem fast Lukas ville gärna vara kvar en stund till.
På em och fram mot kvällen planterar jag tomatplantan.
Jag gräver upp två fåror strör i kompostjord vattnar och sår i ärtor jag brukar så brytsockerärt sätter i blompinnar som de kan klänga på när de kommer upp om någon vecka.
Går in och äter middag och kpplar av lite genom att skriva detta blogg inlägg.


hejdå nu cyklar vi hem.



Lukas med cykelhjälm


Söndag 27 maj

På fm ghräver vi rännor (smådiken) och planterar potatisen. Efter att grävt lite måste jag sätta mig och vila utan Elins hjälp hade det inte gott. Vi gör tre rader klara innan det blev dags att gå in och äta lunch och sova middag. Det var skönt för det var mycket varmt på slutet. Medands vi jobbade i landet skrev Hanna det sista provet på syror,baser och oxidation reduktion hon fick sitta på altan och skriva.


Tredje potatisraden runt varje potatis lägger vi kompost samt kogödsel vattnar ochkrattar igen. Om två månader har vi fin färskpotatis att njuta av.

Efter att sovit midda´g går vi ut och får i resten av sättpotatisen i rad 4. Det gick riktigt bra det var ju lite svalare nu på em. Skönt nu är all potatis i jorden.


Nu blommar paradisäppelträden också med sina röda blommor. Det är så fint i trädgården nu.


Paradisäppelträdet blommar så fint.


Äppelträd och körsbärsträd i förgrunden framför paradisäppelträdet.



Lördag 26 maj

Vaknar efter en skön natts sömn. På fm går vi ut till Landet Elin vänder om jorden och tar bort ogräset, Jag kantgräver och krattar till Landet. Vi går in äter lunch och sover middag en stund. Går ut igen på em och fortsätter vi hinner nästan klart helaa Landet innan vi får ge oss. Vi fortsätter imorgon då ska potstisen i jorden.


Här gräver Elin för fullt, med gemensamma krafter klarar vi allt men det tar lite tid. Men tid har vi rätt gott om.

Fredag 25 maj

På fm åker vi in till stan går på Åhlens köper varsin fin rsväska. Fortsätter till Dressman där jag handlar shorts pike tröjor en skön lätt sommarjacka har nog aldrig handlat så mycket någon gång men nu har jag fina kläder då vi åker till Faugere i Frankrike nästa vecka. Jag var lite trött och fick sätta mig och vila lite i butikerna men allt gick bra. Vi kommer hem och äter lunch en jättego ärtsoppa från Ecole skönt att  vi har några matlådor kvar i frysen.
Sover som vanligt middag i ett par timmar skönt.
Går upp byter om och går ut och trimmar i diket framför häcken på framsidan. Det är oerhört varmt en gammal elev går förbi och jag får en kram. Det är Nerim från min gamla klass som tog studenten 2010. Vi står och snackar lite får veta att Amir läser till Polis i Umeå, alltid kul att träffa och höra hur det gått för mina gamla elever. Trimmar lite till men det är så varmt 30 gader i skuggan att jag måste gå in dricka lite vatten. Trimmar lite så det blir  klart den ena halvan men måste ge upp går in och duschar och tar kväll så skönt att duscha lite kallt på slutet.


Diket trimmat och klart.


Nu blommar fruktträden i trädgården först tre äppelträd och längst ut ett körbärsträd.

Torsdag 24 maj

På fm planterar vi hängpetuniorna i amplarna. Innan dess får jag lov att skynda mig ner till elevklippet Malin ska klippa mitt hår och skägg. Jag kommer lite sent men det går bra Malin klipper både skägget och håret och det blir som vanligt  när jag klipper mig på elevklippet jättesnyggt.


Så här nyklippt och in blev jag

När jag kom hem från klippningen så planterade vi alla amplarana med hängpetunior. Vi hängde upp dem och Elin genomvattnade alla.


Här hängeramplarana klara efter vattning.

Efter planteringen börjar jag med gräsklipparen skruvar ur bottentappen vänder ner gräsklipparen så all ful gammal olja rinner ner på tråget under. Olja var alldeles svart så det var välbehövligt att byta oljan. Det ggör jag varje år. Skruvar i tappen och fyller på med fräsch ny olja.
Skruvar ur tändstiftet och byter det mot ett nytt.
Fyller på bensin och provar att starta gräsklipparen den går igång fint på första rycket.
Börjar klippa på framsidan. Tar paus och käkar lunch, Fortsätter igen vi turas om att klippa Elin och jag.


Här står gräsklipparen och väntar på att vi ska köra igång igen.

Vi kör på ett tag men går in och sover lite på em. Jag sover någon timme, Sen går vi ut och turas om att klippa det som är kvar vid 7 tiden är vi klara då hann jag trimma lite också . Vi går in duschar och kopplar av lite inför kvällen. Ett gott dagsverke idag, det känns lite i kroppen. Men skönt att få gräset klipppt det var väldigt högt.




Onsdag 23 maj

Trött på fm men fixar den sista bokningen som saknades nu är Färjan till och från Röst bokad. Va varmt och skönt det var ute idag. Elin cyklade iväg till Rotneby Trädgård och hämtade hem balkongväxter. Vi planterar två lådor som vi har på framsidan.


Här sitter balkonglådorna på Altanen på framsidan.

Vi ska även planterar sex st amplar med hängpetunior. Vi fixar ordning dem Elin tvättar dom rena. Vid 8 kom Mats från Rotneby med 20 plantor plus en ny balkonglåda han är för snäll. Betalningen gjorde jag till hans postgiro. Vi beslutar att spara dessa planteringar till i morgon.


Här är Amplarna klara för morgondagens planteringar.


Då ska jag byta olja och tändstift på motorgräsklipparna, det har Elin också fixat idag på Ok.
Får lägga mig tidigt ikväll så jag orkar med allt imorgon.
Senare på kvällen lägger jag in alla matsedlar som är kvar, tack Jennie att du fixade klart dem så tidigt.
Det är V22, V23 och V24:as matsedlar. Svårt att fixa dem i Frankrike, bra nu ligger alla på hemsidan.

Tisdag 22 maj

Sover hela natten till 7,00. Går upp är ortfarande lite slut i kroppen. Efter frukost går jag upp till Volvo köper frimärken och postar två brev. Köper en youghurt och går en liten runda hem. Det går bra vi äter lunch på altanen det är så varmt och skönt en riktig sommar dag.
Jobbar lite med resan till Lofoten skickar in mer mail till vår ekonomi personal det är fler ställen som kräver en depositionsavgift i förväg. Tar det lugnt vågar ej gå ner tillskolan vill inte dra på mig någon mer sjukdom innan vi åker till Frankrike den 2 juni. Sent igår kväll la jag in veckans matsedel på HBOs hemsida.
Jag tar och gör rent akvariet har en ny hävert som man suger in sanden från botten och då rinner bara vattnet med skiten ner. helt suveränt den rengör sanden. Tömmer fyra hinkar gör rent rutorna och filtret i pumpen det blev riktigt fint.

Sover middag i två timmar från 3 till 5. Skönt går upp och går genom trädgården. Där är våren i full färd. Tyvärr känner jag av björkpollena men efter att ha droppat Lumodal i ögona blev det mycket bättre.



Den norska brudspirean blommar fint.



Rabattens lökar blommar fortfarande lägg märke till det höga gräset. Ska försöka klippa gräset i morgon.



Mot parken blommar krikonträdet för fullt. kommer att bli många bär i höst.


Innan jag hoppar i säng skickar jag in några bilder till leksandsIf årsboken de vill ha några bilder från supporttrarna, Vore kul om någon bild kom med Vi får se ihöst.
Dricker lite te också got.

Måndag 21 maj

Här ligger jag i min säng den 20 maj och ser på VM finalen i hockey.



Här har jag det bra egen tv på väggen mat och omvårdnad av högklass. Leve den gemensamma samhällsägda välfärden. Den är oerhört bra vilken värme och empati man möts av. överallt i det svenska allmänna svenska sjukvårdssystemet.


Tvn med ishockeyfinalen.

Idag blev jag utskriven från Infektionen. Annas Jonas var så snäll och skjutsade hem mig.
Det var så skönt att komma hem. Nu finns det bara ett sikte det är att bli fullt återställd inga fler sjukdomar nu.
Nästa vecka åker vi till Frankrike.


SMS-inlägg

20120119_113758 (MMS)


Söndag 20 maj

http://m.facebook.com/friends/?id=100000655506635&m&ref=pbt jIgår blev det inget blogg inlägg.Fick lov att åka in på akuten.Efter flera dagars magsjuka. Nu ligger jag på infektionen avd54rum6.Får just nu mitt tredje dropp.Och har piggnat till. Får nog komma hem imorgon. Läkaren misstänker vinterkräksjukan. Jag har det bra eget rum och en fin platttv på väggen.Ser just nu hockfyfinalen samtidigt som jag dricker l ite te,och fösöker få i.mig en skorpa. Det står 1-1 i hockey finalen mellan Ryssland pch Slovakien.

Fredag 18 maj

Kort inlägg idag. har legat i sängen hela dagen förutom toa besöken. mår lite bättre ikvälll efter att fått i mig två resorb.

suttonde maj

idag blir det en kort blogg. har svåra biverkningar av gårdagens cellgift. har aldrig mått så dåligt efter en behandling.Har legat plakat i sängen hela dagen förutom besöken på toa. det är inte kul hoppas jag är bättre i morgon. elin hängde ut norska flaggan på morgonen på altanen det är ju sjuttonde maj idag. Idag kom Elins syster Greta med son Glenn och sonhustru Agneta på besök, så det blev en extra festlig sjuttonde maj. Anna,Jonas och Lukas kom också likasom Jonas och Marie. Elin bjöd på sin goa smörgås tårta inget för mig jag var glad när jag fick i mig ett halvt glas resorb. Glenn kom in i mitt rum vi satt och pratade. Han bor i Kungälv jag sa att jag varit lärare där i fyra år. Där hade jag min första klass som klf i tre år. Jag kommer faktiskt ihåg många av dom eleverna till namnet som Vero Pavlov. oj sa Glenn vi har en Verko Pavlov på mitt jobb. de kanske är släkt Glenn som är mycket spontan ringde jobbet direkt och frågade om Verko jo han var där. verko kom till telefonen Glenn frågade Verko nej sa Vero det är jag bytte till Verko. jag fick prata med Vero han mindes mig skolresan till London mm. det var så kul att prata med han. Han var en sån elev man minns och som man hade en speciell känsla för ,har ofta undrat hur det har gått för han. nu fick jag veta att han hade ett fint hus i Varberg fyra barn i åldern från 21 till10. Fru och ett bra jobb. det var så kul att höra at det gått så bra för Vero jag kunde inte låta bli att gråta lite av glädje. han fick min mailadress och han lovade att sända några bilder ska bli kul att se hur han ser ut idag.

Onsdag 16 maj

Går upp strax efter 7. Äter frukost duschar och cyklar upp till Lasarettet. Det är dags för  ny Cytostatika laddning 3b, sen är det bara kvar 3c men den får jag efter Frankrike resan den 14 juni. Så nu blir det lite vila från cellgifterna. Efter blodtryck och koll av urinprovet är allt ok. Jag får en säng i rum 13 nu är det bra att vänta på medicinen som apoteket blandar till. Brdvid mig ligger en kille Johny, Mycket kul att ha någon att snacka med han är jätttrevlig så tiden gårlite fortare när man kan ligga och snacka. Det är mest jag som snackar är rädd att jag snackar hål i huvudet på han, men det är ok säger ha.
Efter ett tag kommer edicinen först ska antikropparna in det tar ung 0,5 timme. Sedan själva cytostatikan den droppar in i egen takt i ung 1 timme.
Idag bjöd mitt kära Landsting på luch panerad tors med potatis och rivna morötter och god sås, till efterrätt var ddet fruksallad med grädde allt var mycket gott. Tack Inga-Lill.
Vi halv 3 var det klart och jag fick ge mig av hem. Cyklar hem det är 3,5 km och det går lätt och fort. Kommer hem sover lite midag i 1 timme och en kvart. Går upp 17.00 kollar mailen. Checkar in på flyget från Skavsta till Beziers. Och börjar skriva på detta blogginlägg.

När jag cyklade em  fick jag lov att stanna och ta denna bild med mobilen. Den är tagen lite ovan vägen ung. vid Norsgården.

Nu är vitsipporna här ekologiskt kallas detta våraspekten. Då fullt av örter växer upp i lövskogen och frodas innan all löv kommer och dämpar ljustillgången tillväxten av örter.

Tisdag 15 maj

På fm går jag stavgång bort till Rottneby viker av innan och går uppför den branta backen vi kallar mördarbacken. Sedan ner till vägen och efter stigen genom viadukten  ned till övre Haraldsbo och hem. Det gick bra fick dock sätta mig och vila ett par gånger.
Äter lunch sover middag i ung 1 timme går upp 10 minuter i 14. Går ner till skolan träffar Hanna och Gustav utanför X3C. Vi börjar på kapitlet oxidation reduktion vdemonstrera koppar i Järnjon lösning och järn i kopparjonlösning som inledning till kapitlet. Jag går igenom hur oxidation och reduktion definieras. Jag går igenom begreppet oxidationstal. De får öva på det allt går väldigt bra. Nästa gång ska de få görra två labbar.
Jag går till arbetsrummet ringer några Norge samtal via växeln, men blir bortkopplad får försöka mer i morgon em. Går till mötet om sex och samlevnad som var mycket bra, men jag är så trött att jag får gå hem. var lite dåligt med kvällsmat så jag lyxar till det köper en pizza det tycker jag att jag var värd.
P kvällen skriver jag denna blogg.

Bilder på tumören.

Innan operationen bild tagen i juli 2011


Bilden med konrast det är det svarta i mitten till vänster som är tumörceller.

Bild tagen i januari  år.


Den här bilden är utan kontrastvätska det vita till vänster i bild är tumörceller.

Senaste magnetröntgen bilden som togs 10 maj.


Den här bilden tagen med kontrast det svarta området till vänster är tumörcellerna.

Måndag 14 maj

Går upp före 7 äter frukot och gör mig i ordning.  Jonas kommer med Lukas som vi ska passa idag. Full fart in i lekrummet. Tyvärr måste jagGå ner till skolan kommer i god tid tll min biologi och kemistuga som jag har varje måndag mellan 8,40 - 10,00. det är tomt på elever jag sätter igång datorn jobbar lite med hemsidan lägger in en sida om just alla stugorna som elever kan få hjälp med. Jag la in den både på Naturs och Haraldsbohemsida. Jag pratade med några elever förra veckan och de sa att de ej visste när stugorna var. NU ligger den informationen på hemsidorna likaså om Science club då eleverna träffas själva och hjälper varandra.
I slutet av lektionen kommer Stan som jag hjälper med Kemi B kursen vi jobbar en stund med den kursen.
Innan jag går hem till lunch så ringer jag några samtal till Norge nu är växeln van att koppla Norgesamtal. Fortfarande har jag ej fått tag i och bokat färjan till Röst och därifrån till Bodö. Får väl göra ny försök i morgon.
Går via biologisalen hem , där jag matar fiskarna.

Jag har precis börjat äta lunch då Marcus kommer han stannar till och äter lunch hos oss han är på väg upp till Hede i Härjedalen för att fortsätta jobbet där. Kul att träffa honom.
Efter lunchen sover jag middag i drygt två timmar.

Läkarbesök
Det är snart dax för läkarbesök uppe på blodmottagningen vi tar bilen för det blåser så mycket.
Vi är mycket spända inför mötet. Hur har den senaste cellgiftsbehandlingen gått? Har tumörcellerna växt ? avstannat i växt? eller minskat?.

Vi går in på läkarens rum Jag, Elin,syster och läkaren.
Han visar utlåtandet  från magnetröntgen.
Så här står det "Jämfört föregående undersökning2012-01-20 föreligger en klar minskning av tumören"

Jag blev så glad att jag grät av glädje. Så skönt härligt allt kämpande har givit resultat.

Vi åkte via Ica Maxi hem för vi skille köpa landgångsbröd till smörgåstårta vi ska ha suttonde Maj då Elins syster , systerson med fru kommer förbi.
Vi köper hem kycklingspett som vi festar på hemma med en god Fullers starköl.
Ypiie nu ska behandlingen fortsätta över sommare nu ska tumören väck som Barsebäck.
Krigare kigare

Söndag 13 maj

På fm åker vi via ok och lämnar in på återvinningen där. Fortsätter upp till Ica Maxi där vi storhandlade  det gick bra så när som på att all langgångsbröd var slut. Vi åker hem Elin tvättar källarfönstren och jag gräver ut en kmpost som var klar förra äret. Jag gräver och lägger kompostjorden i skottkärran rensar den så gott det går. Strör på komposten på gräsmattan som lite toppdressing hoppas gräset kommer att växa fint i sommar.
Vi äter lunch jag sover middag i 2 timmar var väldigt trött. Fortsätter att jobba en stund i trädgården men är väldigt trött så jag måste gå in. Myser lite i gillestugan med naturchps och morden i midsummer.
Jobbar sedan med detta inlägg innan jag hoppar isäng. I morgon blir det spännande kl.16.00 är det läkarbesök då får jag veta utifrån magnetröntgen i förra veckan hur det ser ut uppe i hjärnan. Har tumörcellerna gått till baka eller rent av försvunnit är vad jag hoppas på.


Så här se rabatten ut nu några av tuålpanerna är nästan överblommad nu. Här kommer jag att plantera tagetes senare i sommar.

Lördag 12 maj

På fm går jag stavgång till Rottneby vilar lite där hör på avstånd en gransångare. Äter en clementin och äpple njuter en stund i solen.


Utsikt från bänken vid rastplatsen vid ängen i Rottneby.

Går hem via Gläntan. Skönt att röra sig. Duschar och vilar lite Elin cyklar till Anna, Jonas och Lukas i Hosjö. Vi är bjudna på lunch känner att jag ej orkar att cykla för jag gick stavgången i raskt tempo. Men Jonas kom och hämta mig. Vi fick en jättegod lunch chaminjonsoppa till förrätt, kalkon till huvudrätt samt glass med varma jordgubbar till efterätt. Det var mycket läckert. Lukas var med och åt glass och frukt och pratade hela tiden. Han är vår gulleplutt helt underbar.


Lukas äter frukt med fingrarna och är som vanligt alltid glad vår lilla solstråle.

Efter lunchen skjutsade Jonas hem mig. Vi stannade på ok och jag hyrde senaste Hamilton filmen med Persbrandt som Hamilton. Sover middag i knappt två timmar skönt.
Vi myser och ser Hamilton filmen på em.
Jag börjar skriva detta inlägg ser samtidigt på hockey Sverige - Italien 3-0 till Sverige en bit in i andra perioden.
Det här blir inga problem för Sverige.
4-0 nu

Fredag 11 maj

Tar bilen ner till HBO för det regnar och jag ska till tandläkaren 11,20. Men innan har jag lektion med eleven jag hjälper med kemi B. Idag gör han organisk kemi provet. Jag ringer några samtal till Norge via expeditionen nu har jag via  turistbyrå mfl. fått numret till havsäörns safarin i Svolvaer en av de sista aktiviteterna att boka. Jag har också färjan till Röst och från Röst till Bodö att boka. När det ärklart är allt bokat och klart.
Det går bra hos tanläkaren inga hål tandläkaren Roland tar bort tandstenen tandskötrskan slipar tänderna och lägger på fluor. Jag handlar lite på Clas Ohlsson ställ för att lägga papper i. De har ej något till diabilder det handlar jag på Abild en riktig fotoaffär. Vi hittade nämligen några dia filmer som ej var monterade. Åker tillbaka till skolan. Jobbar lite med att på webben boka havs örnsafari, hoppas det går. Får ringa och kolla på måndag.
Matar fiskarna åker hem. Nu är jag rejält trött sover middag från kvart i !4 till 16,15. Det var riktigt skönt. Jobbar på em med bokföring momsen ska in senast måndag. Det flyter på och jag lämna in momsrapporten via skatteverkets hemsida mycket smidigt.
Skriver detta inlägg samtidigt tittar jag på hockey Sverige - Ryssland 2-1 till Sverige efter första perioden.
Jag lämnar in tipset också på svenska spels hemsida, Stryktips,Europa tips,måltips samt några lottorader.
Jag hinner också med att lägga in nästa veckas matsedel på Haraldsbogymnasiets hemsida.
Innan jag lägger mig dricker jag lite te och äter lite frukt. Kanske hinner jag titta lite på kommisarie Travis.
3-1 och sedan blev det 3-2 i matchen Sverige - Ryssland. Ryssarna spelar jättefult. Kom igen Sverige besegra den ryska björnen nu. Det gick inte ryssarna vann med 7-3.


Torsdag 10 maj

Går upp 5,15. Cyklar vid 6,20 upp till röntgen det är dags för magnetröntgen av min skalle kl.7,45. Jag lägger mig på britsen en kåpa sätts över huvudet så den ligger still. Jag åker in i maskinen har hörselskydd på med radio. Det dundrar och smäller i ca 20 minuter. Jag åker ut igen nu sprutas kontrastvätska. In iigen samma dunder i 2 minuter ut igen det är klart skönt för jag blev så törstig. Byter om öppnar skåpet där jag lagt allt med metall, nycklar, mobil, klocka och plånbok. Cyklar hem och går ner till HBO har lektion kemiA med Gustav och Hanna. Innan lunch hinner jag ringa växeln som kopplar mig till telefon nr i Norge. Fixar så att boendet i Andenes blir på rätt datum likaså valsafarin där. Jag får också ytag på en person i Rösts Kommune som ger mig fina tips. Bokar boende där samt båttur till fågelklipporna.
Nu är det dags för lunch går till matsalen och äter pyttipanna och skinkfrestelse tar ej så stot portion utan jag orkar äta upp allt. Går via biologisalen och matar fiskarna innan jag går tillbaka till arbetsrummet. Hjälper eleven som har Kemi B kursen att repetera. Ringer några samtal till via växeln bokar boende i tysfjorden får tyvärr veta att det ej är någon späckhuggarsafari förrän i november då sillstimmen kommer in i tysfjorden. Vi får skippa det och istället hyra kajak och båt för fiske den dagen. Jag hinner också boka boende i Narvik innan jag går hem. Är väldigt trött sover middag från 14,15 till 17,15 i tre timmar. Det var skönt.
Skriver det här inlägget.
Jag ska också försöka hinna med att lägga in en nyhet på Naturs hemsida. Det är Elin Karvonen som idag har fått en artikel publicerad i en vetenskaplig tidskrift. Det är om chimpansers beteende speciellt studier av Santino en chimpans som planerar saker i förväg. Han gömmer stenar som han senare anväder för att kasta mot besökare.
Elins artikel.

Elins artikel kortare version.

Min nyhet på Naturs hemsida

Onsdag 9 oktober.

På fm cyklar jag till vårdcentralen ska ta ett blodprov. Allt går bra går till Apoteket köper Lomudal för att droppa i ögona då det kliar. Allergien är bättre idag men det kommer ju ett skönt regn ute som spolar bort mycket av pollena. Jag handlar på Willys och cyklar hem det regnar ejält så jag blir alldeles blöt innan jag kommer hem.
Byter om och tar bilen ner till Håkan han har bjudit det gamla Miljöarbetslaget på lunch.. Va kul att träffa Håkan, Christina, Birgitta och Hans. Vi får en jättegod fisk soppa vi pratar och myser och tittar på bilder från några av våra resor som Hans hade med sig. Det är mycket vi upplevt tillsammans. Vi skiljs efter ett tag och Birgitta bjuder in oss till Plintsberg till nästa lunch det ska bli jättekul också och träffa alla fåren.
Åker hem sover middag i två timmar går ner till skolan behöver ruinga till Norge om några bokningar jag gjort. Men jag får ej ringa utlandssamtal på telefonerna och växeln är stängd. Der är klart jag har bra jobbat i2 år som lärare i kommunen så jag går väl ej att lita på en.
Får väl ringa växeln i morgon och beställa samtalen, hoppas att det går bra.
Matar fiskarna  innan jag går hem.
Efter middagen lite kycklingsallad går jag ner till tvättsugan och lägger sättpotatisen  Elin drog hem från Mats i Rottneby igår. I äggkartonger med de små groddarna uppåt. De får liggga där en månad och grodda till sig innan de åker i jorde. Jonas kom förbi på em från Gävle och han lovade at köra upp landet med sin jordfräs mycket bra då slipper jag gräva upp landet.


Här ligger potatisen och groddar sig först är det sorten Timo en tidig tålig sort i första ägkartongen, i de andra är det en senare sort som är väldigt god Sava.
Tittar lite på hockey Sverige -Tyskland innan jag hoppar i säng 10.
Imorgon ska jag vara vid röntgen kl.7,45 för att ta magnetröntgen av huvudet.
Det blir spännande att vänta på besked har tumören gått tillbaka? Har den förvunnit som jag hoppas på ? Eller har cellgifterna inte haft någon verkan.
Jag hoppas på det bästa att tumörcellerna är borta.

1-1 efter första perioden tyvärr lyckades Tyskland kvittera precis i första perioden slutsekund- Sverige har dock haft det mesta av spelet så det här går nog bra.
3-2 till Sverige efter två perioder. God natt nu


Tisdag 8 maj

Går upp ca 8 Äter frukost klär på mig för en cykeltur. Cyklar först upp Till SIBA vid regementsområdet, Köper dammsugarpåsar till nya dammsugaren en lite ärtig röd Miele damsuggare. Köper också en grenkontakt till TVn uppe så att jag kan ta den kontakten till arbetsrummet nere. Fortsätter ner på stan köper några växter till akvariet som är lite småflikiga så att svärdbärar ynglen kan gömma sig bättre. Köper också två burkar fiskmat dels till mig och dels till skolans fiskar. Köper kornflingor på hälsokostaffären på Slagggatan, tyvärr var nyponskalen slut fick till slut tag på det i den tredje hälsokostaffären jag fick uppsöka. Cyklar hem via Tisken vilar på en bänk,

Här vlar jag lite på en bänk vid Tisken.


Där ser jag en björk full av hängen inte undra på att det kliar i ögon och näsa.


Björk full av hängen som sprider det hemska pollenena som plågar oss stackars pollenallergiker.

Kommer hem äter lunch sover ung 1 timme till 13,50. Går upp går ner till skolan så jag är där strax efter 14. Ska lektion i KemiA för Gustav och Hanna. Gustav skriver organiskkemi prov. Hanna labbar med en lab om buffert titrera NaOH samt Na2CO38Natrium karbonat) Det verkar som om de koncentrationer av HCl och NaOH på de flakor jag hittade i kemiförrådet ej verkar stämma med ettikettens markering. Efter mycket krångel blandar vi till helt nya lösningar och då fungerar laborationen.


Här laborerar Hanna. Det går bra efter att vi gjorde nya lösningar.

Hanna laborerar till 20 minuter över 18.00. Vi plockar ordning och Hanna får gå hem. Jag matar fiskarna innan jag går hem. Kommer på att jag ej har någon mat hemma. Går in på LaMarina och köper en kycklingsallad till middag. Den var riktig god. Skriver sedan klart detta inlägg. Jag missade ett möte på Lugnetgymnasiet, men jag tyckte det var viktigare att Hanna fick jobba klart. Var rätt trött då jag kom hem men nu känns det lite bättre.

Måndag 7:maj

Vaknar vid halv 7 är mycket trött. Får lov att stanna hemma idag sover ett par timmar på fm efter frukosten sover också en kort stund på em. Jobbar lite med planerungen av Lofotsresan bokar valsafari ochboende i Andenes justerar Programmet lite. Ser på hockey Sverige Danmark Svreige leder med 4-0 efter första perioden.

söndag 6:e maj

Klockan är 2,40 på natten vi har för en halvtimme sedan kommit hem från akuten. Kl, 16 idag på em fick jag en hjärtklappning som ej gick över, trots att jag tog inderal tabletter inderal är en betablockerare.När kl var tugo över åtta ringde jag efter en sjukbil som kom vfem minuter i nio och tog upp oss till akuten. Vi blev väl mottagna efter blodtrycksmätning och EKG. fick jag ett eget rum. efter någon timme kom läkaren Björn som var mycket sympaptisk och trevlig. hjärtklappning ville inte ge med sig. Till slut rullas jag in i ett behandlings rum. de ska försöka stoppa hjärtklappningen. jag förses med elektroder EKGet kopplas in för att hållla koll på hjärtat. Adenosin sprutas in först fem ml men jag känner inget tryck över hjärtat. Det sprutas in tioml Adenosin Jag känner ett stick i hjärtat det har stannat i tjugo sekunderoch efter stoppet slår det normalt oerhört skönt. mer om detta får jag skriva i morgon är så trött nu så det får räcka för denna dagen. Jo på morgonen då jag vaknade kliade ögonen och jag nös, det är björkpollen som kommit ut i luften.på fm gick jag stavgångbförbi skolan mata fiskarna, ner till Hälsinggårdsbryggorna vidare till Roxnäs. därifrån runt Roxnäs viken gena över järnvägen ung strax innnan Korsnäs station. genom Korsnäs förbi Rotork upp verkstadsvägen och hem.

Lördag 5:e maj

Regnig dag idag lite trist väder. Vi åker med flera kassar papper till återvinningsstationen vid Ok.
Handlar lite på ICa maxi åker hem. Idag lyxar vi till det och beställer varsin Pizza på La Marina vår lokala pizzeria.
Det var jättegott. men jag är väldigt trött. Sover middag från kl. 3 till nästan halv 6  skönt. Går upp jobbar lite med datorn laddar in en film jag filmat i skolan på en föreställning av en Vampyrs berättelse.
Är fortfarande trött och   mår llite illa. Det är sviterna efter den senaste cellgiftskuren jag fick i onsdags. Får ta två pimperan det brukar hjälpa nbra mot illamåendet.
Ser lite på hockey Sverige -Tjeckien det är period ett. Sverige leder med 1-0 bra Tre  Kronor.

Ja 2-0 till Svetige 18 minuter in i andra oerioden.

Fredag 4 maj

när jag vaknar och tittar ut är det fullt snöfall oj då är vintern tillbaka.

Vinter igen på Månstigen


Så här såg det ut i rabatten på fm. Vad tog våren vägen?

Går stavgång på fm men går förbi HBO. Uppdaterar några sidor som snart går ut. Jag sammanställer tåg och flyg tider och skickar in dem till Inger på skolkontoret. Det var nämligen så att jag upptäckte att det var få platser kvar till flyget från och till Kiruna. Det gäller alltså vår Lofoten studieresa vi ska göra tillsammans biologi lärare på Haraldsbogymnasiet. Jag går ut och går stavgång i raskt tempo ner tillHälsingårdsbryggan ut till Roxnäs och tillbaka till HBO. Ringer inger och kollar att hon fått mitt mail, ja och hon har skivckat allt till resebyrån som fixar allt skönt. Matar fiskarna och går hem.


Så här såg rabatten ut när jag kom hem. Våren tillbaka igen

Jag äter luncch och sover den obligatoriska middagen 2 timmar vaknar vi .
Går upp vi rensar lite mer nere i Datarummet nu är det ryddet som man säger i Norge
Skriver detta blogg inlägg.
Jag lägger också in nästa veckas matsedel på Haraldsbogymnasiets hemsida.
Tittar samtidigt på hocey VM. Sverige -Norge 2-1 till Sweden inför tredje perioden.

Ja 3-1 till Sverige loui Eriksson



Torsdag 3maj

Har lektion hela förmiddagen med en elev som ska ta igen lite av det hon har missat på Kemi A kursen. Idag gick vi igenom syra bas. Även Gustav som läser hela kemi A  kursen trodde jag skulle vara med när jag skickade sms fick jag till svar vi är fortfarande i Spanien kommer hem på måndag. Han är på träningsläger där med friidrottsgymnasiet som han också är elev hos.
Pratar lite med min rektor Christel lite om kommande tjänst och om Studio HBO som jag hittat på mer om det i ett senare inlägg. Går och äter lunch efter lunch jobbar jag lite med datorn får skrivaren uppe på X3 planet att fungera till slut Hjälper också lite eleven jag hjälper med kemiIB kursen.
Matar fiskarna innan jag går hem sover middag i två timmar skönt är lite trött idag efter cellgifterna jag fick igår.
Elin och jag går igenom lådor  och jag rensar bort lite mer av gamla CD skivor aamt stenciler.
Senare jobbar jag med att planera vår Lofoten resa i augusti kollar flyg och tåg mm.
Skriver ett förslag till program det blir Valsafari, Habsörnssafari samt späckhuggarsafari. Det kommer bli en studieresa man sent glömmer.
Godnatt är trött och hoppar nu snart i säng kl är snart halv 11. Godnatt alla bloggläsare.

Onsdag 2:a maj

Ligger just nu kl 14,20 på blodmottagningen den första påsen med antikroppar pumpas in i mina ådror. Jag skrive rdetta inlägg på mln mobil Samsung Galaxy s2. Vaknade vid 7 i morse gick upp käka frukost ringde ett samtal till handläggaren av färdtjänst i Leksand, men hon nås bara på fredagar. Cyklar upp till Lasarettet har god tid på.mig så jag går till apoteket och tar ut medicinen omoprazol som var slut den skyddar magen nu när jag äter mycket cortison. Här får jag nog ligga till närmare 16,00. Antikropparna har gått in, just nu pumpas koksaltlösning in för att rena. Den.är.klar nu kl är 14,43. nu ska cytostatikan in men den får droppa i egen takt även koksaltlösning droppar.med och späder ut cytostatikan. nu får jag sluta skriva ett tag får ej böja vänster arm. Det droppar på bra kl är snart 15,40 stoppas det snart är det klart,jag slumrar till lite mellan varven. Klar kl. är16,20 nu cyklar jag hem via Willys ska handla lite där, bla mjölk och.bananer. Avslutar inlägget ikväll. Nu är jag hemma igen. Det gick bra att cykla hem även att handla på willys, cykelkorgen var full liksom två tygkassar, cyklade sakta hem. Var vväldigt trött men det gick bra. Ie tt dike såg jag tussilagon som kommit upp ett vårtecken, tyvärr känner jag av ett annatvårtecken det kliar i ögon och näsa björk pollena är här tyvärr.


Tussilago vid vägkanten.

I rabatten går våren vidare nu är påskliljorna utslagna liksom några gula tulpaner.



Lägg märke till Påsliljorna längst ner i bilden våren går framåt på Månstigen 12.

Nu ska jag se en gammal engels deckare kommisarie Lynley och sedan hoppa isäng tidigt.
Jag tycker om dessa komisrier förutom Lynley Kommisarie Lewis och min absoluta favorit komisarie Frost.

Gonatt alla vänner.

Tisdag 1:a maj

Går upp strax före 7. Äter frukost går sedan lite stavgång.först förbi HBO där jag matar fiskarna får även vattna krukväxterna då de var riktigt torra. Går vidare ner mot Hälsinggårdsbryggorna lyssnar på Beatles Abby Road. Då jag gick i solen och gosade på väg mot Runn spelades Here come the sun diddlidi. Det var som på beställning. Sitter och vilar en stund nere vid bryggorna äter en mandarin njuter av sjöluften.

Runn lyser blått det är nästan så man blir sugen på ett bad.

Fortsätter hemåt för jag måste duscha och byta om innan 10 för 10.30 är det samling på Stora Toget och 1:a maj tåg.
Går längs järnvägen efter en stig på neder sidan. Rätt som det är ser jag ett hål i stängslet på andra sidan järnvägen. Går över spåren och kryper igenom hålet. Det går aldrig att stänga in oss helt vi httar eller fixar hål i stängslen så vi kommer fram.


Hål i stängslet.

Jag snabbar mig hem duschar byter om stoppar in mitt plakat Satsa på Skolan nu och åker in till stan. Parkerar alldeles när Elveket där samling vänster ska ha sitt möte efter demonstrationen. Det är nära skatteverkets lokaler så jag passar på att lämna in alla deklarationerna, det var skönt.
Går till torget musik kåren spelar det är hyfsat med folk. Hittar några bekanta att gå med Helge och Maja. KUl att prata med Maja vi jobbade ihop i samma grupp i Falu Miljögrupp då vi drev butiken Nybro boden med ekologiska krav produkter rättvisemärkt kaffe med mera. Vi fyllde på med flingor med mera i påsar som ställdes ut i butiken vi samsades om att stå i butiken och sälja också. Oj det var tider det, det hann man med fast man jobbade heltid och hade fyra småbarn hemma, men då var man ung. Det var väldigt roligt också men när vanliga butiker började sälja mycket ekologiskt hade Nybrobutken spelat ut sin roll och vi avvecklade den.


Jag med mitt plakat Satsa på Skolan nu. Allid lika aktuellt.

Vi går fram till Folkets Hus där sossarna ska hålla sina tal. Samling vänster fortsatte till Elverket för sitt möte jag går in sitter och vilar ett tag men känner mig så trött så jag går ut efter ett tag orkade inte vänta på talen. Åker hem, när jag kommer in hör jag en välkänd röst det är Lukas han och Anna har kommit på besök Anna cyklade med Lukas i barnstol för första gången. Kul att träffa Lukas fast det blev en liten stund. Äter lunch går och vilar och sover två timmar. Går upp strax efter 3 går ut tvättar min cykel smörjer in Elins cykel kedja samt min. Vi går ib vi rensar lite papper från gamla skrivbordet och wn hylla gissa om jag fått fint i datarummet. Jag gör klar de sista DVD filmerna åt Anna. Testar dem i två DVD spelare alla funkar perfekt en krånglar lite i en av DVD spelarna får testa det i morgon.
Skriver klart detta inlägg tittar på en gammal morden i midsummer innan jag hoppar i säng. Det har varit en skön 1: maj då jag mått riktigt bra förutom lite trötthet. I morgon blir det ny kula med ny cytostatika behandling uppe på blodmottagningen.

RSS 2.0