Nyårsafton 31 december 2011

I dag mår jag fint. Elin och jag går stavgång på fm. Vi går till Hosjö där vi på hemköp köper en bukett rosor samt en choklad ask. Vi är bjudna på nyårsmiddag hos våra goda grannar och vänner Inger och Bosse senare på kvällen. Vi går hem via Masugnen ÖB och efter Roxnäs viken. Det blir en rejäl promenad som Elin klarar bra trosts sitt onda knä men vi får gå sakta och Elin får inte böja på knänan, jag känner fin form och blir inte det minsta andfådd.
Efter lunchen sover jag en timme som vanligt.
På em. badar vi bastu mycket skönt men jag orkar inte ligga i bastu så där länge som jag brukade förr. 
Vi klär om och går upp till BInger och Bosse jag tänder två marchaller innan vi år iväg.
Nyårs middag med Inger och Bosse
Vi får en jättegod nyårsmiddag hör bara Oxfilé med klyftpoatatis med en oerhört god rödvinssås samt god sallad.
Det bjöds på ett exklusivt italienskt vin Amarone de hade köpt i somras när de var på semester vid Garda sjön.
Till efterrätt fick en läcker citronpaj.


Här ses Inger Bosse och Elin skåla för det Nya Året.

Jag får härmed önska alla ett Gott NYtt ÅR.

Jag kommer fortsätta min kamp mot cancercellerna nästa år det finns bara en utgång och det är vinst och cancern bort finito. Jag kommer också att på något sätt kämpa för den gemensamma samhällsägda välfärden mot privatiseringar och riskkapitalister.
Vi hörs och syns 2012.

Fredag 30 december

Vaknar halv sju med hjärtklappning oj jobbigt tar två tabletter inderal som är en betablockerare. Det blir lite lugnare ett tag en det släpper inte. Efter fyra timmar tar jag två tabletter igen men det släpper inte. Ringer blodmottagningen och frågar om jag ska ta de 12 cortison tabletterna jag tar under den cellgiftskur jag tar denna vecka. Ja det går bra säger läkaren på blodmottagningen. Jag tar alla cortisonet helekun hulukun.
Går in och vilar på sängen kl är lite över 12. Och plötsligt upphör hjärtklappninge Hurra va skönt.
Nu kan jag gå på hockey i kväll i Tegera Arena och se Leksand spöa Södertälje istället för att ev. besöka Akuten.


Så här på årets näst sista dag tänker jag saxa en artikel ur den utmärkta publikationen Hagbergs Julblad med händelser från det gågna året.

 Jan-Eric kämpade för skolan
Under våren kämpade Jan-Eric för skolan. Höga politiker hade fått för sig att flytta in en högstadieskola till Haraldsbogymnasiet. Naturvetenskapliga programmet skulle flyttas från kalas fina lokaler till undermåliga lokaler ej tillräckliga på Lugnet gymnasiet.På ett stort möte som skolchefen hade i Kristine hallen för all gymnasipersonal. Får jag ordet och säger följande. "Jag heterJan-Eric jag är lärare. Jag har vid utgången lagt ner namninsamlings blanketter". "För satsning på skolan och stoppa slakten av den kommunala gymnasieskolan"

Många skrev på och efter några dagar hade en majoritet av de anställda i Falu Gymnasium skrivit på min namninsamling. Namninsamlingen lämnades över till Skolnämnden som hade sitt möte i Åkerblads hotell i Tällberg. Jan-Eric gick i en en-mans demonstration från Majstången till Åkerblads. Tv4 nyheterna filmade och gjorde intervju likaså radio Dalarna. Jan-Eric fick komma in på skolnämndens möte och prata samt lämna över namninsamlingen.


Jan-Eric i enmans demonstration i Tällberg från majstången till Åkerblads.

Och hör och häpna en majoritet röstade för upprustning av Högstadieskolan ingen flytt till vårt gymnasie. Men segern var inte i hamn än. För kommunstyrelsen ska besluta om ökade anslag till skolan. I kommunstyrelsen fanns politiker som ej ville upprusta Högstadiesolan de agrumenterade för att de ej var för mer tegel och betong. När Falu Kuriren intervjuade mig och frågade vad jag skulle göra då. Sa jag direkt" Jag kommer att demonstrera runt Stora Torget i Falun varje fredag efter jobbet kl 16.00 tills kommunstyrelsen har beviljat de pengar som behövs".


Jan-Eric med flera vandrar runt Stora Torget den första fredagen

Jag behövde bara demonstrera tre fredagar, och jag var aldrig ensam som mest var vi över 50 st deltagare.
Nu var segern i hamn.Och i slutänden blev vi på Naturvetenskapsprogrammet kvar på Haraldsbogymnasiet. En skön seger för oss alla så väl för gymnasiet som högstadiet.

Kommentar till det ovan innan jag startade namninsamlingen kände jag en förtvivlan över vår situation. Det kändes som om jag inte gör något i alla fall ett försök att kämpa emot kommer jag att få ångra det resten av mitt liv. Harlsbogymnasiet och Naturvetenskapsprogrammet betyder så mycket för mig. Jag har med varje dag gått till arbetet på HBO.

Leksand vinner över Södertälje med 3-1
Oj vilken härlig vinst. I början av första perioden dominerade Leksand totalt borde ha gjort 3- 4 mål då istället gör Södertälje mål på sin första riktiga målchans.
Efter det målet kom SSk igen och hade mer av spelet.
Men efter drygt halva perioden  slår Johan Ryno en underbar passning från egen blå till Mark Hurtubise som fick fritt fram mot Juluis Hudacek i Södetäljekassen. Avslutet var kliniskt och satt distinkt i nätmaskorna på Hudaceks klubbhandssida.
1-1 efter första perioden.

I andra perioden fick Leksand ett powerplay junioren Liss sköt från backposition ett skott som studsade på en täckande SSK spelare till Janohls som drog iväg pucken mot mål, och den hittade nätet bakom Hudacek i kassen. Ledning för Leksand och första PP-målet för Leksand sedan Örebro hemma den tredje december.

I tredje perioden trycker SSk på  och man är jättenervös att de ska kvittera, men leksingarna krigar och fredar målet Hanses i målet är också suverän. På slutet tar SSk ut målvakten och spelar med 6 utespelare. Men Jensa Bergenström snor åt sig pucken och sätter den i tom bur. Finito och 3 sköna poäng för Leksand.

Efter matchen går vi hem till farmor där det vankades te och smörgås på nybakat bröd.

Jonas och Marie var med och hade med en vän från Iran Hassan. Han blev genast frälst för hockey och blev leksing  direkt. Ni ser leksingar överrallt Iran, Wuhan Kina och Brest Frankrike är några av de leksingar varit med  och värvat.


Torsdag 29 december

Går stavgång på fm till Elis Janssons VVS i Korsnäs. En knopp till varmvatten kranen i badrummet uppe har blivit glappt igen trots att vi bytte den för bara 2veckor sedan. Elis visade hur man måste skruva ut packningen mer än jag gjorde innan man sätter fast knoppen. Jag köper en ny den gamla blev en lärpeng. Går förbi hemköp köper clementiner och goda saftiga apelsiner. Går hem förbi ÖB på vägen hem megn måste gena övr järnvägnen dför kjag måste snabba mig hem kl 12 är det dags att ta 12 cortison tabletter. Äter lunch och sover som vanligt någon timme efter lunchen. Till middag lagar jag och Elin kantarell soppa enligt Staffans recept och med de kantareller vi fick av Staffan. Den blev läcker tack än en gång Staffan för kantarellerna nu kommer det att bli fler kanatrellsoppor framöver. Mår hitills riktigt bra och är väldigt pigg och aktiv men det beror på den höga cortison dosen får hoppas att blodvärdena blir bra efter denna cellgifts kur. Dosen är också mycket lägre denna gång 280 mg förra gången blev det ju 460 mg hela veckan.

Onsdag 28 december

Sover länge går upp strax innan nio. Efter frukost går jag stavgång bort till Rottneby ängen. Nu går det lätt att gå i eljusspåret all snö har smält bort, Tyvärr hanns ingen skidtur med, men det får väl komma mer snö snart.

Här går jag stavgång i elljusspåret se så snöfritt det är här väldigt trist, men jag hoppas å mer snö snart.

Vill kolla hur det ser ut i naturreservatet. Vi har ju med miljöelever satt upp fågelholkar i området och inventerat häckning varje år. Men vad jag såg hade alla träd klarat sig några lövträd strax norr om ängen hade fallit omkull, men ingen med fågelholk som tur var.


Här sitter jag och tar en paus vid rastplatsen på ängen i Rottneby naturreservat

Idag är andra dagen med cellgifter i den andra cellgiftskuren. Jag mår brima lite illamående i går natt men med två tabletter pimperan försvann illamåendet. Det är inte lika stark kur denna gång så vi får hoppas att blodvärdena ej går ner så mycket denna gång.

Tisdag 27 december

Sover länge tittar på första perioden Lettland- Sverige när jag äter frukost. Vi går en promenad runt Hälsinggården, jag, Oscar och Marcus. Det är nedfallna grenar lite varstans. I parken hade en gran fallit ner tvärs över gång stigen.


Här ses Oscar vid den nedfallna granen

Två stora grenar hade också brakat ner i parken.En från våran tomt Oscar drog in det mesta av den på tomten.


Här är Oscar vid en av de stora grenarna som brakade ner i parken.

 Kommer hem duschar och äter en go lunch stekt spätta med spenat. Efter lunchen skjutsar Oscar upp mig till blodmottagningen. Det är dax för nya blodprovs tagningar. Kommer in snabbt två rör fylls och skickas till medlab. Vi får vänta en timme på svar. Men syster tar ett snabb hb prov och det visar 105 den har gott upp bra. Hon tar även en snabb sänka som också är bra. Svar har kommit alla värden är bra, trombocyter, vita blodkroppar och blodvärdet. Får träffa läkaren det är bara att starta den andra cellgiftskuren idag. Tar tio cortisontabletter innan jag lämnar avdelningen. Oscar stod och väntade på mig på baksidan bara att hoppa in. Vi åker via Ica maxi och handlar innan vi åker hem. Bra med en egen privat chaufför. När vi kommer hem lågger jag mig och vilar sover två timmar vaknar halv sex. Nu är man i form för lite hockey först slutet på jvm matchen från igår sedan Oskarshamn - Leksand på s24.

det gick åt skogen Leksand hade ingen chans att gå upp på tredjeplatsen men man tog den inte.

Jag säger som Superstars hemsida Rättvis förlust för blekt Leksand. Det var bara i början av den första perioden Leksand hade något tryck och speade bra. Sedan tog Oskrshamn över mer och mer och var det klart bättre laget. Leksands försvars spel var under all kritik skärpning ´leksands pojkar. Får hoppas att de visar ett helt annat spel på frdag i Tegera Arena när vi ska se Leksand förhoppningsvis spöa Södertälje.
Då var det roligare att se småkronorna spela jag såg dem i periodpauserna. 9-4 till Sverige var kanon. Och våran foppa Filip Forsberg spelade jättebra dock gjorde han inget mål men blev utsedd till Sveriges bästa spelare.
Grattis Filip i morgon mot Schweitz kommer målen.

om Strålning

Strålning (mera kommer strax inlägget klart 2 januari)

Varför strålning
Den strålning som används vid strålbehandling är av samma slag som solljus (fotoner) fast med mycket högre energi.Tack vare den höga energin bildar strålningen elektriskt laddade partiklar i det område av kroppen som ska behandlas. partiklarna kallas joner och därför benäms strålningen joniserande strålning. Strålningen leder också till att det bildas fria radikaler i vävnaden och dessa orsakar skador i arvsmassan DNA. Det är just dessa DNA-skador man vill åstadkomma. Skador i tumörcellernas arvsmassa är grunden för strålbehandlingens effekt.
Skador i arvsmassan repareras ofta, men tumörcellerna har sämre förmåga att reparera sig än friska celler. Därför dör tumörcellerna medan de flesta friska cellerna överlever.

På mottagningen

Fixering
Det är väldigt viktigt att exakt samma område strålas från gång till gång. För att underlätta det tillverkar man olika typer av fixeringsutrustningar.
Jag som hade en tumör i hjärnan fick ett plastnät överhuvudet som formades exakt efter mitt ansiktes och huvuds form. Under strålbehandlingen hjälper masken mig att hålla huvudet alldeles stilla. Den spändes fast och satt rätt hårt ibland var det litet jobbigt att bara svälja det var nog det som var lite obehagligt med strålningen annars märktes inget annat.


Här ligger jag fastspänd med min mask lägg märke till märken på masken som hjälper systrarna att ställa in strålningen rätt.
Datortomografi
Innan strålningen påbörjades gjordes en datortomgrafi. Det är en slags röntgenundersökning där man kan ta detaljerade tvärsnitts bilder av kroppen. . Med hjälp av den informationen kan läkare sedan avgöra vilket område som ska stålas, samt vilka områden som ska undvikas för att skona känsliga organ. Eftersom min tumörceller ligge i höger hjässa är det gona som måste skyddas.
Simulering
Innan strålbehandling kan startas simuleras den i en så kallad simulator. Mitt fall gjordes en skiktröntgen i samma maskin som strålningen sedan utfördes. Det var nu som masken formades exakt. Eftersom det är simuleringav den egentiga behandlingen ska allt göras på samma sätt som vid kommande behandlingar. Därför anväder man sig av de fixeringsanordningar man tillverkat. När patienten kommit i rätt läge, kontrollerar man med hjälp av genomlysning att strålbehandlingsfältet stämmer med den individuella dosplanen.
Idag blir det allt vanligare att patienterna startar sin behandling direkt i strålbehandlingsapparaten utan föregående simulering.
Skiktröntgen
jag tror inte det var någon simulering för mig.
Däremot gjordes en skiktröntgen i samma apparat som strålningen utfördes. Utifrån den gjordes masken färdig formades efter huvudet och ansiktet. Markeringar för strålinställningen gjordes på masken se bilden ovan. Data från den gick in till datorprogrammen som sedan ställde in strålningsriktning mm.

Jag strålades från två håll.


Här ser vi hur jag ligger i det ena läget strålningen kommer då från sidan.


Här ser vi hur strålningen riktas från sidan ( bild ritad av syster på strålningen) lägg märke att inga strålar passerar ögat.

När den strålningen är klar kommer systrarna in och svänger mig 90 grader nu strålas jag framifrån och bakifrån.


Nu är jag svängd 90 grader och strålningen är nu framifrån och bakifrån.


Här ser vi strålarna framifrån och bakifrån.



Här ser vi laser ljuset som hjälper sjuksystrarna att ställa in strålningen. Som ni ser är korset exakt på det stället där det finns ett kors markerat på min mask. Se bilder längre upp.


Utanför rummet kontrollerar strålningspersonalen allt via kameror inne i strålrummet. Man ser också
dataprogrammet som styr strålningen på skärmarna.

Annan dag Jul måndag 26 december

PÅ fm jobbar jag lite med skolans hemsida lägger in några nya länkar i HBO i media bland annat om Jesus välkomnar Julen på skateboard ( lite om julkabarén i Dala Demokraten) samt Lyckat för Lackare i DT.se som handlar om lackarnas nya Eu projekt.
Snart ska vi åka till farmor i Leksand och äta annandags middag. Dock en decimerad skara då Marcus och Jonas S. har fått influensa och ligger kvar hemma i sängen.
Vi får som vanligt hos farmor jättegod mat. Mats hade gjort förrätten, väldigt god varmrökt lax med god röra samt rostbröd värmt i ugnen. Huvrätt slottstek med små runda potatisar värmda i ugnen med god sås kokta  grönsaker samt sallad helt underbart gott. Till efterrätt fruktsallad med grädde med vaniljsmak.

Jag sover en stund efter maten vaknar 15.15. Jag och Anna går en liten promenad runt kyrkan och via gropen hem till farmor på Rättviksvägen. På kyrkogården syntes spår av stormen många både små och väldigt stora grenar låg här och var runt om på kyrkogården.

Kl. fyra var det kaffe med farmors goda hembakta kakor och saffransbröd mm. Till kaffet kom frabror Bertil och kusinerna Märit, Anders och Lasse. Det var mycket trevligt att träffa dem och sitta vid kaffebordet och snacka lite


Här ses Mats, Märit, Lasse, Oscar, Anna och Bertil runt kaffebordet.

Det sista jag gör på kvällen är att göra en nyhet på gymnasiets hemsida om Lackarnas nya euprojekt.

Nu är det en timme kvar till junior kronornas första match iJVM. Varför sänder dom så sent jag har satt matchen på inspelning och kan njuta av den imorgon fm. God Natt alla .

Juldagen 25 december

Idag skulle vi äta rester och ta det lugnt. Lugnt tog vi men jag fick stoppa in en lammstek i ugnen helt oplanerat var det. Men till slut blev det lammstek med hasselbackspotatis brunsås samt morötter och broccolli. Det är min favorit rätt så det var jättegott. Jonas och Marie hade svårt att starta bilen men till slut startade bilen och vi alla kunde äta juldagsmiddag tillsammans.


Här ses Jonas,Marie, Jonas, Anna och Jan_eric njuta av lammsteken med hasselbackspotatis.



 Minstingarna i familjen Lukas och Oscar leker fint i lekrummet.

Vi fikade lite senare på em poch åt en jättegod pepparkakskladd kaka med safransgrädde som Anna gjort mums.

På kvällen hyrde vi en film på nätet från CDoncom Gränsen för bara 9 kr så det blev mys i gillestugan med Oscar och Marcus.


Julafton 24 december

Vaknar på morgonen vid spisen står min och Elins strumpa vi brukar lägga i lite smått där på skoj. Oscar och Marcus har traditionellt varsin strumpa vid sina rum.
I vår strumpa fanns varsin trisslott två deckare en påse skumtomtar samt en leksandsfigur en liten älg i leksands färger en special present till mig själv. Ungefär samma saker låg i Oscar och Marcus strumpa dock ingen deckare.


Här ser vi min och Elins strumpa vid braskaminen.


Så här ser LIF gubben ut. Jag köpte dem av en patients fru då jag bodde på patient hotellet i Leksand.
Hon håller på med lite konsthantverk och är förståss leksing. Jag har visat Lars Andersson i Starshop figuren ifall det skulle vara något för dem.


Jag hade beställt en gubbe med nr 16 till mig. Det är som ni vet Filip Forsbergs nr i Leksand.
Ni får inte misa jvm där han är med det kommer att bli många bra matcher. Jag är övertuygad om att våran foppa kommer att göra succé i Kanada under Jvm.

Det var en sådan här gubbe Farfar Foppa fick i julklapp av mig.

Jag, Oscar och marcus går en liten promenad på fm. Efter dusch och påklädning åkeer vi iväg till Jonas och Marie i Strandbro Borlänge där vi ska fira jul i år.
När vi kommer fram strax efter 13.00 bjuds vi på lutfisk med vitsås oj vad gott det var. Vi får även efterrätt apelsinris med en kolapepperkaka även det väldigt gott.


Här äter vi lutfisk vid sora bordet i vardagsrummet hos Jonas och Marie.


Efterrätten ris ala Malta mmmmmmmmmmm så gott.

Efter maten sover jag middag i nästan 2 timmar sover över kalle Anka vaknar kl fyra. Går ner i gillestugan där braskaminen var i full fart och där de andra satt och såg på tv.


Anna Marcus och Lukas i tv soffan.

När jag  skulle gå upp till övervåningen blev jag lite vimmelkantig, jag fick stödja mig på Oscar då jag gick upp. Men efter lite mat farmors köttbullar och ett glas avatten samt två panodil blev det bättre.

Nu var det dags för julbord. Och vilket julbord vi fick det var olika kål sortet , brunkål , brysselkål och grönkål. Vi fick västerbottenpaj, Jansons, omellett med kantarell stuvnig, farmors goa köttbullar, fallafel,prinskorv, julkorv, inagd sill, fyra olika sill sorter, gustavskorv, julskinka, gravad lax, gott bröd mm.



Här ser vi ett av borden med en massa läckerheter västerbottenpajen närmast i bilden.


Här ser vi det andra bordet med sillsallad (farmors) julskinka, inlagdsill, gravad lax mm


Här ar Jan-Eric för sig av julbordet mums.


Efter att vi ätit oss proppmätt av all den goda maten. Var det dags för tärningskast runt julklapparna den som först fick en sexa fick välja julklapp först. Sen kastade vi tills alla fått sexa och en juklapp. Och så fortsatte vi tills alla fått tre julklappar.


Lukas och Anna öppnar julklappar.


Jonas har tagit en klapp

Vilken fin julafton vi fick i Strandbro hos Jonas och Marie. Tusen tack ddet var helt fantastiskt kul och jättegott.



Dan före doppare dan 23 december

På fm åker vi runt och uträttar en massa ärenden jag, Oscar, och Marcus. Slänger först returer vid återvinningen vid Ok. Vi åker sen förbi Dalvikskvarn där vi köper en ny snösläde i plast samt en ny snöskovel.Vidare upp till Ford på Ingarvet där jag betalar den senaste  reparationen med Fprd Kortet vi får rabatt för isättande av lampa som de glömde i första servicereparationen, det var sjysst. Fortsätter ner till centrum där vi småhandlar lite Oscar och Marcus handlar sina tre julklapar. Jag köper nya innebandy strumpor samt töklister på Intersport. Träffar där Jörgen som jobbar lite extra där. Mycket kul att snacka lite skidor och annat med han.
Sen åker vi upp till Siba där jag köper skrivar kabel till nya laserskrivaren lite fotopapper  och DVD skivor.
Vi fortsätter in på Ica maxi där vi handlar det sista inför julhelgen det är ej så knökfullt så det går riktigt bra.

Hem där Elin lagat jättegod Lasange som vi äter med god aptit.

Sover efter lunchen över 1 timme mycket skönt.

När jag vaknar står Marcus och Oscar i köket och lagar mat. En läcker laxsoppa med spenat och till det lägger man på färska räkor . Den var verkligen god.


Oscar och Marcus vid fisksoppgrytan i köket.

Efter middagen klär vi julgrqanen som nu står så fin i stugan,



Julgranen står så grann i stugan.

På kvällen får jag gå ut och skotta lite blötsnö med nya snöskoveln samt sanda ordentligt så inte Elin ramlar imorgon då hon hämtar tidningen. En granne Lars kommer förbi vi snackar en hel del innan jag går in.
Till kvällsteet äter jag en hårdbrömacka med min inlagda sill det var jättegott så den gör nog succé i morgon på julafton hemma hos Jonas och Marie i Strandbro Borlänge.
Alla julklapparna är inslagna och strumporna fyllda med lite av varje. God Natt nu kan man gå till sängs och sova gott.





Torsdag 22 december

Åker på fm med sjukbil upp till blodmottagningen. Det kom en sjukbil från Ludvika Sunnsnsjö taxi som var nästan full, men det gick bra.Kom in till avdelning fem minuter innan 10,30. Det dröjde inte länge förrän jag fick komma in till syster.Blodprov togs efter en timme kom svaren.Alla värdena har vänt uppåt, trombocyterna, vita blodkropparna och blodvärdet. Behöver ej något mer blod idag. Jag åker sjukbilhem. Käkar lunch och sover som vanligt en timme efter lunch. Går upp kl15 jag börjar att göra ordning den inlagda sillen. Upp med sillen som legat i blöt i matkällaren likaså fram med rödlök, kryddpeppar och lagen som jag gjorde klart igår. Nu är det bara att skära lök i skivor lägga i mortla lite kryddpeppar strö på skära sill och lägga i och göra det varv för varv tills sillen tar slut.Häller då på lagen sätter över gladpak och ställer ner bunken med sill i matkällaren. Nu ska sillen stå och dra ett dygn sedan är den färdig.


Jan-Eric i köket med bunken med inlagd sill.


Här ser vi den färdiga sillen den är kanon go bästa inlagda sillen enligt många  som har smakat den.

På kvällen försöker jag installera min nya laserskrivare av märke Canon. Efter några timmar lyckas jag överlista datorn och få in rätt drivrutin. Jättebra för nu kunde jag skriva ut de Hagbergsjulblad som fattades.
Nu är det sent God Natt alla och ha ett trevligt julpyssel i morgon dan före dan före doppare daan.

Onsdag 21december

På fm går jag stavgång först upp till Gläntan för att kolla om  det fanns skidspår. Backen upp till gläntan tas galant i hyfsat tempo, jag blev ej trött blodet jag fick igår har haft effekt härligt att gå i raskt tempo utan att bli anfådd. Det är bra spår blir sugen att åka skidor kanske i morgon men då är det en ny tur till blodmottagningen. Det får nog bli på fredag då har Marcus och Oscar kommit hem och kan följa med mig.


Så här bra var skidspåren i Gläntan jag pratade med två skidåkare och det gick fint lite sämre var spåret mot Helsingberg.

Jag tar en paus och slår mig ner på ett paqr gamla stockar när dagiset. Äter ett äpple och en clementin och njuter av vintervädret.


jJan-Eric tar en paus i Helsingberg.

Fortsätter stavgång förbi Ok och förbi Hälsinggårdskolan och Haraldsbogymnasiet till Apoteket i Norslund.
Tegretolen håller på att ta slut så det är bra att ha ett nytt paket på gång.
Går in på Willys postar en julklapp till farfar Foppa. Vem är han undrar kanske ni som ej flöljt bloggen från början.
Farfar Foppa  Ulf Forberg är farfar till vår Foppa i Leksand Filip Forsberg som just nu är på väg till Kanada för att spela Jvm. Missa inte Jvm Filip kommer att vara bra och säkert göra flera mål. Sverige har ett starkt lag i år som kan gå långt. Farfar Foppa och jag var rumskamrater på avd. 85 på akademiska- Leksingar överallt leksingar.

Jag handlar också på Willys som vanligt lite för mycket, men jag packar ryggsäcken full samt en del i Willyskassen. Det går bra att ta allt hem. Käkar lunch och sover som vanligt efter lunchen ca 1 timme.
När jag vakanr är det dags att lägga in sillen men aj dpå jag har glömt att lägga fileerna i blöt. Jag får gör det i mogon istället, men jag griljerar skinkorna istället vi har två ekologiska skinkor en stor och en liten. Det går nog åt till jul när Marcus och Oscrar är hemma. Jag passar också på att göra lagen till sillen då går det fortare i morgon att läga in sillen.
Det var allt för idag God Natt alla

Tisdag 20 december

Julavslutning med klass NV2A.
Upp tidigt ner till Hbo 8,40. Det är samling med klassen i sal X2D. Cecilia min klassföreståndar kollega hade fixat glögg julmust pepparkakor mm. Härlig stämning och så kul för mig att få vara med min härliga klass igen. Vi tävlar flickor mot pojkar i Håkans julnötter version 2. Förra julen vann killarna efter en jämn kamp. I år var det också jämt men i år segrade flickorna.

Jan-Eric på julavslutningen med klass NV2A traditionsenligt iförd sin tomteluva.


Här ser vi en stor del av flickornas lag som segrade efter en jämn kamp.


Här ser vi en stor del av pojkarnas lag som kämpade väl.


Här ser vi resultatet 13-12 till flickorna mycket jämt. Bra kämpat av tvåmycket duktiga lag.

Julkabaré i aulan
 Efter samlingen med klassen. Var det dags för terminens höjdpunkt julkabarén i aulan. I år slapp jag filma för estet media filmar kabaren med 4 kameror. Skönt jag fick sitta och njuta av vår mycket proffsiga och underbara kabaré.Jag fick dock lov och ta bilder med min Nikon kamera.Jag måste ju ha några bilder till nyheten jag tänker göra och lägga in på gymnasiets hemsida.


Winter  Wonderlund fin stämsång på kabarén.


Par dans ett medley i full fart.
 
Efter kabaren var det dags att gå till matsalen och den årliga julgröten med bröd och julskinka. Det var gott och mycket trevligt att sitta och snacka lite.

Blodmottagningen
Efter julgröten fick jag skjuts avFredrik till Lasarettet jag hade tid på blodmottagningen 13,30 för att testa mina olika blodvärden. Jag fick komma in direkt blodprov togs som skickades till medicinlab svar efter en timme.Men syster tog även ett snabb test på.blodvärdet det var fortfarande lågt så nu beställs blod. Just nu när jag skriver på min blogg med mln Galaxy S2 inloggad på patient nätet. Jag ska snart få en påse till. Va skönt att bli bloddopad nu kanske jag kan klå grabbarna på skidor i jul. I alla fall borde jag orka med att åka skidor. Vi får se för nu är det jullov oj va härligt. Jag önskar er alla en riktig God Jul och ett Gott Nytt År Oj kl.är 17,15 nu kopplar syster på andra blodpåsen. Hon frågar om jag vill ha mat "ja tack svarar jag".Strax kommer hon in med en portion oxjärpar med god sås och grönsaker. Tack mitt kära landsting.  Den allmänna samhällsägda gemensamma sjukvården är väl värd att bevara.Nej till riskkapitalister i vår vård.Vinsterna ska gå tillbaka till de anställda och patienterna.


Här får jag första påsen med blod jag ligger bekvämt i sängen. och kunde från min Galaxy S2
Skriva det mesta av det här inlägget.

Måndag 19 december

Går ner till skolan tidigt har en elev som ska göra en kemilab. Vi får hålla till i apparatrummet men det går bra. Tireringarna går bra så när som att jag hade blandat fel 0,05 M istället för 0,5 M. Men när jag kommer på det och blandar till rätt koncentration går titreringen nbra. Jobbar också med Naturvetenskapsprogrammets kontakt sida. Kommer på hur man kan ta bort gamla lärare som har slutat samt hur man tar in de nya som ej finns i Gymnasie personalens databas. Och allt fungerar det är bara Mark och Maria som saknar bilder nu men alla är med i kontakt Naturvetenskapsprogrammet.
Går hem och skottar snö det går hyfsat men jag blir rätt trött och får sitta och vila lite på altanen.
Käkar lunch och sover en timme som vanligt efter lunchen. Går upp strax efter tre det är ju innebandy idag. Jonas och Lukas kommer Lukas blir kvar hos mormor medans Jonas och Morfar går ner till idrottshallen och spelar innebandy.Idag blev vi 11 st det innebar full stor plan samt en avbytare i mitt lag. Bra för mig som får vila ofta spelar defensiv back orkar inte med några ruscher.
Det vblir seger för vårt lag poch Jonas som är i samma lag som mig gör hattrick vi vinner med 8-6.. Skönt att gå påjullov med en seger. Hoppas bara att Leksand gör samma sak.
Ser förståss på hockey på kvällen det är ju sista matchen i hockeyallsvenskan innan juluppehållet, Malmö _Leksand i skrivandes stund står det 2-1 till Leksand och det är 5 minuter kvar. Håll det här Leksand kom igen.
Skit utvisning av Bergenström bara drygt 1 minut kvar.
Jaaaaaaaa vi vinner med 2-1 tre sköna poäng. Härligt att ta med sig en seger in på jullovet.

Söndag 18 december

Vaknar och mår bra går på fm ner till Haraldsbogymnasiet matar fiskarna och jobbar lite med kontakt sidan på Naturvetenskapsprogrammets hemsida, men problemet är att gamla lärare som har gått i pension står kvar. De ska tas bort från en annan databas Gymnasieskolans personuppgifter men jag har inte rättigheter att ta bort någon där. Får väl fråga Olle på Itorg på måndag.
Kanon nu snöar det hoppas att det kommer mycket snö.


Så här såg det ut vid ingången till Cafeterian. Härligt snörikt vilken julstämning.
De här gör vinster på sjukvård och skolor artikel i aftonbldet.

Lördag 17 december

Vaknar och mår fint idag. Elin och jag går stavgång men nu har jag ingen ork måste sätta mig och vila ofta . Går jag uppför en backe måste jag sätta mig när jag kommer upp och andas ut. Jag blir trött numera jag bara går uppför trapporna i huset. Cellgiftskuren jag fick och som syster blandade till så den blev alldeles för hög har påverkat mina blodvärden så att de är låga det är nog därför jag blir så trött,. Dessutom hardet påverkat blodkropparna också. Det var i alla fall jätteskönt att komma ut och röra å sig. Vi äter go lunch lax Jansson. Sover ett par timmar efter lunch. Jobbar sedan med hagbergs Julblad nu är den klar nu ska den bara tryckas upp och sändas iväg till släkt och vänner. Jag lägger också in nästa veckas matsedel som är kort det är bara julgröt på måndag denna vecka.

Fredag 16 december

Vaknar tidigt mår prima idag. Går ner till skolan 10,30 för jag har möte då med projektarbts eleverna som har projekt Forskarskolan. Vi har ett bra möte och de får sina pengar av mig äntligen de hade lagt ut hela 1026 kr på frukt och bröd samt annat som användes under forskar veckan. Som jag beskrev igår tog det över 2 timmar för mig att lägga in alla deras kvitton och lägga allt utskrivet med kvittona bifogade till utgången post. När vi hade ekonomiansvarig på skolan gick jag bara till henne med kvittona och fick ut pengar direkt tid 10 minuter max. Men nu har man rationaliserat bort ekonomi personalen ute på skolorna. De som bestämmer tycker tydligen att vi lärare ska jobba mer med ekonomi än att jobba med elever värkar inte vara deras prio ett. Strax innan lunch kom Staffan Lindgren förbi Staffan är en kär kollega från Svärdsjöskolan. Vi har jobbat ihop i många år sista åren i samma arbetslag. Staffan, jag, Britta-Stina Tored och Lars börjesson gjorde tillsammans en kanon studieresa till New-York. Där vi besökte en skola och rektorsområden på södra Manhattan ej så långt ifrån Twin Towers. Vi pratade mycket om gamla tider och vi käkade lunch tillsammans i matsalen. Staffan som lämnade en klass på Svärdsjöskolan för två år sedan fick besök av många gamla elever som kom fram till vårt bord. Det var väldigt trevligt för Staffan. efter lunchen fick jag skjuts hem av Staffan han var också så snäll att vi tog vägen förbi Willys och hämtade upp alla varukassar Elin justt hade handlat där. Men det var inte slut med överraskningar Staffan kom in med en Frysväska ur den gav han oss lingon, blåbär och en massa paket med trattkantareller och mmmmmm hjortronsylt med bär från Svartnäs. Tack för allt Staffan du är en ängel vi har ju inte kunnat plocka varken bär eller svamp i år. Så här kom pepparkakshuset att se ut efter lite pyntning med kristyr samt bomull och tomtar.


Årets pepparkakshus

Torsdag 15 december

Mår bra åker med sjukbil upp till blodmottagningen.Blodprov tas och efter några timmar kommer svaren.Trombocyterna har vänt och ökat,men vita blodkkropparna hade minskat. Jag får nu ta sprutor med medicin som stimulera bildandet av vita blodkroppar av typen granolycyter. Medicinen heter zarzio den består av 5 sprutor jag ska ta fram till och med måndag. Första sprutan tog jag själv på avdelningen under systers överinseende. det var inga problem för en sjukvådare i Flottan som gått sin utbilning på Marinens sjukvårdsskola KA4 i Göteborg. Jag har till och med då jag gjorde praktik på Mölndals Lasaretts, akut sytt ihop en skadad dansk långtradarchaufför. I benmärgen produceras ca 300 miljarder blodkroppar varje dag. De vita blodkropparna ingår i vårt immunförsvar. Produktionen av blodkroppar utgår från de s.k. hematopatiska stamcellerna. en rad tillväxtfaktorer styr och kontrollerar produktionen av blodkroppar och påverkar omogna celler att utvecklas till mogna och gungerande blodkroppar. Zarzio är en tillväxtfaktor som stimulerar produktion av en viss typ av vita blodkroppar, granulocyter. dessa finns i olika typer som ingår i vårt immunförsvar och är viktiga för kroppens försvar mot bakterier och svampar. Zarcio binder till speciella ytreceptorer på de blodbildande cellerna och kan på så sätt reglera och öka antalet antalet cirkulerande granulocyter i kroppen. Väntar länge på sjukbilen måste ringa sjukresor första bilen hade vänt men en ny var på väg. Vilken tur att jag fick mat på avdelningen ärtsoppa och pannkaka det var jättegott. Men efter 1,5 timmar kommer bilen jag hinner faktiskt skriva en del på det här inlägget från min Galxy telefon då jag lyckades logga in på patientnätet. Går ner till skolan efter en kort tupplur. Men mina projektarbetselever hade gått hem efter ett prov. Jag får roa mig att lägga in 5 kvitton från deras forskarskola på programmet pssjälvservice. Det tog över 2 timmar puh. Jag får lägga ut det de har handlat för över 1000 kr de ska inte behöva ligga ute med så mycket pengar. det är nog en bra motivation att komma på mötet i morgon. på kvllen jobbar jag lite med vårt julblad vi brukar skicka ut till släkt och vänner. jag jobar lite med filmen om årets Lucia 2011. Oj ser just på sortnyheterna att David Via har brutit benet inte så kul för Barcelona och Spanien. dessutom har Harald Lyckner fått sparken från Mora. det kanske kan vara någon att värva till Leksand Salo så kan du sparka dig själv efter 3 raka förluster på hemmais.

Onsdag 14 december

Vaknar med hjärtklappning även denna morgon men som tur var slutade hjärtklappning på morgonen. Oj vad skönt det är när det släpper. På fm går jag stavgång upp till Gläntan bara och tillbaka. Oj vad skönt det var att komma ut och röra isg efter flera dagar hemma inomhus och ofta i sängen. Vad förvånad jag blev då jag kom fram till elljusspåret och såg att de dragit skidspår. Idag var de kanske åkbara med rött klister och ett par gammel skidor som man inte är rädd om längre. Men fryser det nu och kommer 1 dm snö blir det perfekt då åker nog gammel skidorna fram.


Skidspår Ypiie i elljusspåret mera snö hoppas jag på nu.

På em efter en timmes sömn går jag ner till Haraldsbogymnasiet. Har en elev som jag hjälper med Kemi B kursen. Vi jobbar på riktigt bra i över en timme, det kändes riktigt bra nästa möte blir i januari.
Följer nu Leksand match mot Tingsryd via Everysports hemsida, men hör och häpna efter 2 perioder stårdet 0-0 . Inte beror det på mig den här gången Leksandskalsongerna sitter å. Jävlar Tingsryd leder nu med 0-1 ska de torska mot ett bottenlag igen. Nu får ni komma igen LIF sätt några baljor nu vinn matchen och klättra upp på tredje platsen tilllika kvalplats.
Nej o nej LIF förlorar med 0-1 ännu en torsk mot ett bottenlag. De kan tydligen inte föra matcher eller spela bra mot lag som lägger sig på försvar. Det hade de ju enligt Appelgren tränat på. Det här var inte bra.
De har tydligen spelat hyfsat och legat på bra men återigen inneffektiva framför mål. Vad ska Salo göra nu efter två förluster hemma mot bottenlag. Sparka sig själv och Appelgren?
Nej nu hoppar jag i säng  De får komma igen på måndag och slå Malmö borta.

Tisdag 13 december

Vaknar med mindre huvudvärk skönt men på morgonkvisten fick jag hjärtklappning. Som inte ville ge med sig får ligga i sängen hela fm ringer Blodmottatgningen jag kan ta 2 tabletter Inderal (som är en betablockerare) klockan är då 12 och två kl 16 om det inte har gett med sig till kvällen blir det att besöka akuten.
Jag tar mina två inderal och ligger och väntar det verkar som om det har effekt slagen minskar i intensitet ett tag men efter ett tag kom hjärtklappningen tillbaka i full styrka och då brukar det vara 150slag/minut mot normala 70 slag/ minut. Men efter en timme så stoppar hjärtklappning vilken härlig skön känsla det är när det släpper Yppiee.
Äter lunch och sover som vanligt någon timme på em nu var det skönt när hjärtklappningen försvann att sova lite.
Sover faktiskt till halv fem det fanns nog en del sömn att ta igen.
Går upp och börjar att jobba med skolans hemsida justerar lite i nyheten om Lucia. Lägger in några nya länkar i HBO i media det gäller att ha en uppdaterad och aktuell hemsida. Skönt att kunna gör detta jobb hemifrån.

Måndag 12 december

Åker sjukbil upp till blodmottagningen ska vara där 9;30. De tar blodprov på mig det är hyfsae värden men ämnnu ej så bra att jag får börja på nästa cellgiftskur. Ska till baka på torsdag kl.10,30 för nya blodrov. Får prata med min doktor när jag beskriver symtomen jag haft de sista dagarna med intensiv huvudvärk och yrsel. Tycker han som jag att vi ska öka cortison dosen så denna vecka ska jag ta 6 betapred tabletter. tog 3 st nu i kväll och jag köner redan hur trycket och smärtan i huvudet lättar. Imorgon är jag nog tillbaka i fin form igen. Tyvärr kunde jag inte gå på innebandy idag det kändes för osäkert när jag fortfarande var lite snurrig. Idag har jag fått åka rullstol för första gången i mitt liv. Det var när jag skulle åka sjukbil hem från blodmottagningen jag fick sätta mig så många gånger på väg ner till bilen för det snurrade till i huvudet. Till slut hämtade chauffören en rullstol och körde mig fram till bilen,men när jag kom hem hade det lättat och jag kunde ta mig in för egen maskin. Sover gott efter en god lunch Jobbar med skolans hemsida på em och kvällen. Lägger in veckans matsedel samt Veckans Ecole. Jag gör också en nyhet om vårt fina Lucia firande på Haraldsbogymnasiet som ligger på gymnasiets hemsida. Du hittar den här: Luciafirande på Haraldsbogymnasiet

Söndag 11december

Oj vilken dag halv 10 ska jag vara på avd23för nya blodprov för att se om trombocyt nivån är ok. Får skjuts upp till Lasarettet av Jonas Sjöström min svärson han skulle upp och prova spåren på Lugnet och släppte av mig på vägen upp. när provsvaret kom och det var rätt ok värden jag behövde ej fylla på med fler trombocyter. Just då ringer Jonas, han har tränat färdigt och han hämtar mig vid entren. Vi åker ut till Hosjö strand för vi ska fira Annas födelsedag. vi får en jättegod middag och kalasgoa saffransbullar och pepparkakskladdkaka till kaffet. Jag vilar mig nere och sover lite när jag ska gå upp hugger det till huvudet och jag blir alldeles snurrig fy det känns ungefär som då jag åkte in på akuten för två veckor sedan. Efter att fått ett glas saft och mat känns det lite bättre och med stöd av Jonas och Jonas tar jag mig upp till övervåningen. Får skjuts hem av Jonas Sjöström är fortfarande lite yr och det värker i skallen. Tar två panodil men trycket är kvar ringer avd 23 och vidare till sjukhusupplysningen som rådfrågar akutens läkare det är ok om jag tar två betapred tabletter(cortison) Det är ok så jag tar två betapred innan jag lägger mig och det känns bättre nu när det gått några timmar. Får hoppas det blir en lugn natt. Imorgon ska jag till blodmottagningen för nya prover halv tio får prata med läkaren om jag inte behöver en högre cortison dos än två tabletter per dag. Nu är det godnatt ligger i sängen och skriver det här inlägget på min Ipad.

Lördag 10 december

Vaknar på natten med en intensiv huvudvärk måste ta två panodil. Ingen bra dag
idag måste ligga och vila mycket och hålla huvvärken i schakt med två panodil.
När jag reser mig upp snurrar det till i huvudet men det går bra om jag vilar mellan
 varven.
Ser Väserås -Leksand på Viaplay med Jonas Sjöström härlig match som böljar fram
och tillbaka. Patrik Hersley gör ett jätte fint mål för Leksand i första perioden
kommer in själv fintar backen och sätter den i bortre krysset. Västerås kvitterar
senare i perioden.  Andra perioden blir mållös. I tredjeperioden sätter Raffl pucken
snyggt högt i högra krysset efter en retur. Härligt vi håller 1-2 hela perioden ut
trots hårt tryck på slutet då Leksand får en utvisning på halsen de sista 2 minuterna.
Vilken skön seger nu ligger vi bara ett poäng efter Västerås. Heja laget i från Siljan
ni har visat rätta viljan Leksand hej hej hej. (Gammal heja ramsa från 70 talet)
Ser lite på utematchen HV - Linköping men det står 0-0 lite trist match då var
 det mer fart och chanser i Västerås - Leksands matchen.

Fredag 9 december

Går upp tidigt för idag är  det Luciafirande på Haraldsbogymnasiet. Laddar
filmkameran och hämtar stativet i vårt arbetsrum. Jag ska se och filma andra
 föreställningen som börjar 9,30. Allt går bra så när som att när jag skulle
börja filma fick meddelande från kameran att jag skulle sätta i kasetten igen gjorde
 det och då funkade det, men missade lite av intåget i aulan men det går
 nog bra ändå.

Här ses
Här ses hela luciaföljet på scenen i aulan bästa Luciafirande i Dalarna

På fm ringer blodcentralen de vill fylla på med trombocyter då det visade sig i
gårdagens blodprov att jag fortfarande har låga halter av trombocyter.
Har tur och får skjuts upp till Lasarettet av Ingrid Sjöström Lukas farmor.
Det tar lite tid för först måste jag blodbestämmas efter en timme kommer beskedet
jag är B rh-. Och jag kopplas på en påse med trombocyter som droppar in på en
halvtimme. Allt går bra men när jag ska gå hem snurrar det till lite i skallen
 måste sätta mig igen. De tar blodtryck och mäter hur blodet syresätts men
alla värden är perfekta.
Men systrarna tycker inte att jag ska gå hem så de beställer en sjuktransport åt mig.
Kommer hem lägger mig och sover som vanligt någon timme. Vaknar strax
efter 3.Går upp duschar och klär upp mig lite svarta byxor och svart kavaj
 och snygg skjorta. Klockan 16.00 är det dags för julbord på Haraldsbogymnasiets
restaurang Ecole. Det är nog Dalarnas finaste och goaste julbord.
Äter men försöker hålla igen lite men oj vad gott det var man blir alldeles proppmätt
men på ett lagom skönt sätt.


Här ser ni ett av de fina borden full med sill, lax, skinka, kalkon med flera
 läckerheter.

Efter julbordet är det lite efter fest i personalrummet går förbi där på vägen
hem tar en kopp te och snackar lite innan jag går hem mätt och belåten.



Torsdag 8 december

På fm går jag till vårdcentralen jag ska ta två blodprov inför nästa vecka cellgiftskur. Jag klär på mig rejält och går stavgång till vårdcentralen kommer in snabbt och proverna tas utan problem.
Innan jag går hem handlar jag lite på Willys det blir rätt tungt så jag går hem
 med allt på en gång. Går sedan upp mot gläntan och möter Elin som
gått runt Jämmerdalen. Det blir till slut rätt så bra stavgångstur på fm.

Käkar lunch Lasange väldigt gott så skönt nu när maten smakar gott igen.
Sover lite som vanligt efter lunch upp snabbt kvart i 3. Byter om och går raskt ner till
HBO har möte 15.00 med mina projekttarbetselever. Har ett bra möte med dem
 samlar upp deras kvitton de lade ut en hel del när de hade forskarskola.
 Hoppas vi kan lösa det på något sätt. Sätter i växter i skolans akvarie dem
 jag rensat ur mitt akvarie. Jobbar lite med hemsidorna innan jag går hem.

Oj Leksand ligger under mot Borås efter andra perioden 1-3 till Borås.
vad är det här matchen går varken på S24 eller Viaplay kanske tur man slipper
 se eländet räcker med att höra det på radion och titta på Everysport.
Får se om LIF kan komma igen i tredje perioden. De brukar göra en bra sista
 period, hoppas de kommer ut nu i tredje och visar var skåpet ska stå.
Nej fortfarande 1-3 och det är 1 minut kvar av matchen. Vi torskar igen mot
ett bottenlag och det hemma också känns inte bra, trots att jag hade
 Leksandskalsongerna på mig. Nu får Leksand kommaigen på lördag och
spöa Västerås.
Typiskt 1-4 i öppen kasse GOD NATT.

Onsdag 7 december

Går stavgång i snöfallet på fm i bra tempo den vanliga slingan. Mycket skönt att
komma ut och få sträcka ut lite. Kommer det bara lite mer snö ca0,5 dm kan man
snart åka skidor uppe i Gläntan. Får hoppas att det fortsätter att vräka ner snö.


Jan-Eric tar en paus på en stock under stavgångs promenaden.

Vi hängde förståss ut Leksands flaggan på vår altan det är en tradition då
 Leksand spöat Mora. Våra grannar håller ju på Mora de brukar ta på sig Mora
mössor när Mora vunnit.


Här hänger LIF flaggan så fint i snöfallet.

På em går jag till Haraldsbogymnasiet har två elever som behöver hjälp med
 kemiB kursen tyvärr kom bara en elev. Den andra eleven har väl missat
att kolla sin skolmail får försöka att få tag i eleven på en lektion i morgon
eller på fredag.

Tisdag 6 december

På fm handlar vi med Oscar som kör oss runt. Först lämnar vi returer vid OKs återvinningsstation. Jag passar på att köpa både en hushålls och toabal. Vi fortsätter till Ica Maxi där vi storhandlade. Vi fortsatte in till centrum där vi köper akvariefiskar till akvariet. Jag passar på att köpa nyponskal och kornflingor på Hälsokostaffären också.


Akvariet rengjort och med nya fiskar

PÅ em går jag ner till Haraldsbogymnasiet har en elev som läser in Kemi A och han ska göra några laborationer i X3C. Jag stannar kvar och är med på arbetsplats träffen mellan 16.00 -17.00.

Kl 19  börjar matchen Mora -Leksand det tredje derbyt i år. Första perioden väldigt jämn men leksand lyckas bra trixar in 2 mål. Leksand håller det hela matchen ut och vinner med 2-0 Härliiiiiiiiiiiigt. Erik Hanses revancherar sig efter den mindre bra matchen mot Örebro och spelar kanonbra och håller nollan. Nu blir det att hänga ut Leksandsflaggan på altanen våra grannar är ju moringar så det är tradition att LIF flaggan sätts ut då vi slagit Mora.
Jag hade givetvis leksandskalsongerna på denna gång och se vi vann.
Avslutar kvällen med att se andra halvleken Chelsea - Valencia i Champions leuge. Står 2-0 där också till Chelsea efter första halvleken.
Oj Drogba gör elegant 3-0 som blir slutresultat och Chelsea går vidare i Champions Leuge.

Måndag 5 december

Går stavgång med Elin och Oscar vi går ända fram till Rottnebys rastplats. Det var riktigt skönt i vintersolen.


Oscar vid rastplatsen i Rottneby.


Jan-Eric tar igen sig lite vid rastplatsen i Rottneby naturreservat.

Käkar lunch och sover som vanligt någon timme efter lunchen. Oscar och jag går sedan ner till Idrottshallen det är ju dags för innebandy. Vi är ensamma först men efter ett tag trillar det in några till. Vi blir 7 st till slut och spelar med små mål över halva plan. Det går riktigt bra men några snabba ruscher klarar jag ej av som tur var har vi en avbytare i vårt lag.
Efter innebandyn styrke tränar vi det var också skönt även om jag fick nöja mig med lättare tyngder.

Går efter duschen in på skolan och förbereder laborationen jag ska ha i morgon em med den elev jag ska handleda i kemiA kursen. På kvällen jobbar jag lite med skolans hemsida lägger in meny på veckans Ecole samt lägger in nya poängplaner på Naturs hemsida.

Söndag 4 december

På fm blev det stor rengöring av akvariet. Det tog sin tid nästan 3 timmar. Som tur får jag bra hjälp av Oscar på slutet så det flöt på bra. Efter lunch och lite sömn så börjar jag och Oscar att baka årets pepparkakshus en tradition hos oss. Nu blev det inte riktigt som vi tänkt oss vi skulle göra en kopia av sommarstugan. men enligt Elin liknar huset mest den gamla tyska baracken de fick bo i efter kriget i Narvik.


Jan-eric bakar årets pepparkakshus


Så blev årets pepparkakshus den är inte helt färdig ska spruta på kristyr i morgon och sen ska det pyntas lite runt  huset. Fulaste huset hitills men den ska ju föreställa en gammal tysk barack från 2:a Världskriget.

Lördag 3 december

Internet stadsnätet nere hela kvällen kom igång igen 23.00. Får bli en kort rapport från Ipaden. På fm går jag och Elin stavgång Jag klipper lite ris från buskar under stora elledningen det ska bli kransar på ytterdörrarna. När vi kommit hem är Oscar hemma han har kommit med tåg från Uppsala. Vi käkar jättegod gryta med ris. Sover som vanligt lite efter lunchen. Inte så länge för vi ska på hockey i Leksand. Jonas och Marie kommer från Borlänge och vi åker med min bil till Leksand Oscar kör. Det är en bra spännande match lill Foppa gör 2 mål och spelar jättebra. tyvärr räcker inte det utan Örebro vinner till slut med 5-4 Noterat att bastulogen var i full gång de vecklade ut en banderoll med texten Conny är far till alla barnen Jag hade inte missat att sätta på leksands kalsongerna denna gång men tyvärr räckte det inte, men på tisdag tar vi Mora uppe i Mora det är jag övertygad om. Filip Forsberg kommer att göra hattrick och avgöra den matchen till Lifs fördel. Tyvärr hade inte Erik Hanses en av sina bättre dagar idag. Flera av Örebros mål såg inte direkt otagbara ut. utan pucken slank in melllan benskyddet och vid sidan av Hanses. I normal form hade nog bara ett eller två mål slunkit in.

Fredag 2 december

Cyklar på fm upp till blodmottagningen sk vara där kl.10.00. Det gick bra att cykla trots vissa små isfläckar men jag tog det lugnt. Blodprov togs och jag fick med mig en laddning cellgifter för nästa kur som jag ska börja ta den 12 december om blodproven är bra som jag ska ta den 8 december. Innan jag lämnade blodmottagningen fick vi besked från med lab värdena var bra vita blodkropparna var normal halt så nu är immunförsvaret på topp igen. Även blodvärdet som tidigare efter infektionen var låg var högt så nu känns det skönt att börja jobba 25% på måndag.
På vägen hem handlar jag på IcaMaxi det blev lite julmat som ekologisk skinka och sill som ska läggas in några dagar innan julafton. Det blev  rätt mycket handlat men det gick bra att cykla hem allt, man klarar sig förvånat bra utan bil.

När jag kommer är Lukas och Jonas på besök så härligt att få leka och gosa med Lukas. Elin och jag går ut med Lukas i trädgården samt går runt kvarteret med vagnen.


Lukas med Elin på gatan utanför huset.


Lukas med pappa Jonas vilken sötnos.

Torsdag 1 december

Oj hur det kan gå då rätt kalsong ej sitter på.
Det var med fasa jag såg att jag hade glömt att sätta på Leksandskalsongerna i tisdags. När jag har dom på brukar LIF vinna matcherna. Men jag hade glömt att sätta på mig dem i tisdags.
Det kanske var underskattning från min sida Sundsvall tar dom väl lätt men icke de gick på pumpen och gjorde sin sämsta match för säsongen. Ursäkta mig för misstaget det kommer jag ej att göra om.
Men oj dagen därpå blir Krister och Niklas av med tränarjobbet droppen verkar ha varit den dåliga matchen mot Sundsvall. Oj vilket dåligt samvete jag får förlåt mig Krister och Niklas det var ju mitt fel jag glömde bort att sätta på mig leksandskalsongerna.
Jag lovar att ha på mig LIF kalsongerna på lördag under matchen Leksand -Örebro. Oscar kommer hem och vi kommer att se matchen live i Tegera Arena då blir det nog seger för LIF.

Idag har det varit ännu en bra dag. Gick stavgång på fm nu har jag mätt sträckan 5,5 km är vår stavgångssträcka lagom att börja med. Det gick fint att gå inga problem fint tempo.

RSS 2.0