Måndag sista april

På fm ringer jag skattemyndigheten. Efter en halvtimme kommer.vi.underfund.med varför skatteuträkningen ej stämde igår. Jag hade.lagt ett underskott på överskott. Skönt nu ska jag försöka jämna.ut.mellan mig och Elin så hon slipper betala.så.mycket i kvarskatt. Cyklar iväg till vårdcentralen för att ta.blodprov.imför cellgifterna jag ska få på onsdag. Jag sitter just och väntar på.min tur, passat på att skriva lite på.min mobil Galaxcy s2. Jag har nr38 och nuär nr 37 inne hos syster, har snart väntat 10minuter. Pratar pratar lite.med en rngelsman som är här med sin fru.Dr har inga.majbrasor i England. Brasor har de i november. Nu.har det gått 20 minuter puh det tar tid idag. Jag kom in strax efter jag skev föregående mening. Provtagningen gick bra nu får vi hoppas på fina värden. Jag cyklar hem. Jobbar med ddeklarationerna. Jag upptäcker att hur än mycket avdrag på räntorna jag föröver till Elin blir det lik förbannat lika mycket i kvarskatt. Ringer skatteverket äntligen när jag talar med den tredje personen idag på skatteverket får jag förklaringen. Det beror på rotavdragen Elin har fått för mycket i rotavdrag så alla avdrag som går att göra är redan uppätet av rotavdragen. Om jag lägger alla ränteavdrag på mig får jag dock tillbaka nästan lika mycket som Elin får lov att betala. Hade jag ej upptäckt det hade skatteverket snuvat oss på ca 5000kr. De borde fördelat räntekostnaderna så det blir bäst men nej det gör dom ej så var noga när ni gör era deklarationer.Äter middag sover middag i nästan 3 timmar. Efter det jobbar jag klart företagsdeklarationen nu är allt klart i morgon lämnar jag in dem. Ska ju in och demonstrera på 1:a maj i samling vänstern. Tänker bära mitt plakat för satsning på skolan den är alltid aktuell. Då passar jag på att lämna deklarationerna. Jag börjar också att bränna DVD åt Anna för bröllopet.



Det blommar en blomma i akvariet även där är det vår.

Söndag 29 april

I dag jobbae vi i trädgårde, Körde ut bilen från garaget. Grannen Göran kom och hjälpte mig att bära ut trädgårdsmöblerna till altanen. Jag åkte till Willys och köpte grillkött, åkte förbi ok på vägen hem köpt eblomjord ogödsel, jord till urnor mm. samt kalk. Kalkade den del av gräsmattan som var kvar. Vi grillar och myser när vi äter ute på altanen nu är det vår.


grillen laddad med fläskkött och majskolvar gott va?

Krattar upp lite kvistar och slänger dem bakom komposten. Elin lanterar om blommor, jag hinner sätta Tagetes frön som legat och väntat på att få kommai jorden. Solen sken det var varmt och skönt måbärsbuskarna i häcken är alldeles gröna. Tyvärr börjar björkarna bli det också och de är fulla av pollen som vi stackars pollenallergiker får lida av.
Sover en 1 timme på em går upp 5. Jobar med deklaraionerna. Gör klart företags deklarationen. När jag går elektroniskt fungerar inget trots att jag fördelar om ränte utgifterna så minskar inte Elins kvarskat. Dåligt system av skatteverket. Skiter i att lämna in dem elektroniskt de får ta emot den på papper istället.

God natt alla i morgonär det sista april var försiktig med raketer och majbrasor.

Lördag 28 april

Vaknar 9 går uåå käkar frukost känner mig mycket bättre idag. Byter om till cykling, Skönt väder ute med sol, beslutar att cykla runt Varpan, det gjorde jag senast i oktober förra  året. Cyklar via Tisken in till stan. är törstig sätter mig på en bänk utanförÅhlens, upptäcker då att jag har glömt vatten flaskan hemma. Fortsätter cykla vid Bergnäset stannar jag hos Thomas Sundqvist en kär kollega från Haraldsbogymnasiet som numera jobbar på
Soltorgsskolan i Borlänge. Jag får ett glas vatten och jag och Thomas sitter och snackar om allt möjligt i ett bra tag nästan en timme. Det var jättekul att träffa Thomas igen och att sitta och prata.
Jag cyklar på runt Varpan solen skiner och det är härligt att cykla.


Fint Badhus vid Varpan nedanför Bäckehagen


utsikt över sjön Varpan

 Blir lite trött men efter att svängt av på vägen mot Österå sätter jag mig efter vägkanten och äter ett äpple. Fortsätter lite trögt i uppförsbackarna men det går bra. När jag har kommit till cykelvägen ovanför Brittsarvet vilar jag i diket ch äter en clementin. Det var skönt att ligga där i solen och vila det var nästan så jag somnade.


Här vilar jag skönt i diket och värms av den sköna solen.

 Upp och hoppa och iväg cyklar med hyfsad fart resten av vägen hem, förbi Icamaxi och bakom Ica ser jag att de nya affärshusen redan vuxit fram. Kommer hem cahalv fyra trött hungrig men väldigt belåten över att ha klarat av cykelturen runt Varpan. En sträcka på
31,8 km. Äter middag och sover en knapp timme går upp strax före 16. Börjar jobba med deklarationen ska försöka göra klart företagets ikväll. Ser lite förstrött på hockeymatchen Sverige mot Ryssland. Där leder Ryssland med 3-2 några minuter in i tredje perioden.

Fredag 27 april

På fm kom Jonas med Lukas som ska vara hos oss idag. Vi leker i lekrummet och i köket.


Lukas leker med klossar tillsammans med morfar på köksgolvet.

Lektion på HBO

Jag har lektion 10 så jag går ner till HBO. Min elev kommer strax efter 10 vi börjar med att repetera organisk kemi. Jag mår efter ett tag ej så bra måste vila på soffan. Det blir första gången jag undervisar från en soffa men det gick bra. Efter lektionen går jag ner till biologisalen matar fiskarna upptäcker att växterna är torra så jag vattnar dem också. Går via personalrummet hem.
Äter lunch och går och sover middag i nästan två timmar till kvart över 15,00.
Cyklar till vårdcentralen för att höra om de har öppet på måndag då jag ska ta blodprov inför nästa cellgiftskur på onsdag 2 maj. Ja det har de, de har alltid öppet på klämdagar endast stängt på röda dagar och jul,nyårs och midsommar afton. Handlar lite på willys innan jag cyklar hem. Det gick bra, men jag känner mig lite trött trots all vila.
På kvällen skriver jag detta inlägg gör klart tipset och nu ser jag Brage mot Hammarby. Efter första hallek leder Hammarby med 0-1. Det har varit jämt med chanser så jag tror Brage kommer att klara det här.
Brage ärju lage.
Vi går också igenom en flyttkartong med gammal bokföring som jag kan slänga det blev två fulla kassar med papper.
Nej Hammarby gör 2-0 skit också kom igen Brage.
Hammarby vann.
Jag börjar med deklarationen. Har ju både företag och skog att deklarera.

Det sista jag gör på kvällen är att lägga in nästa veckas matsedel på HBOs hemsida.

Torsdag 26 april

Det här blir ett kort inlägg. Idag har jag mått mycket bättre. Cyklade runt Hosjön på fm det tog 1h och 20 minuter det är ung. 15 km. Det gick riktigt bra och backen upp för verkstadsvägen som var så trögt att cykla uppför sist gick riktigt galant. Efter lunch jobbade jag lite i skolan med min elev som behöver stöd med kemi B.
När jag kom hem vi 3 tiden fick jag sova middag det blev 2 timmars sömn. På kvällen skrev jag detta inlägg, och kollade upp fakta kring den värmepump vi ska installera i sommarstugan. Jag ringde runt till barna och brorsan och pratade lite om den.
Vi hann också skypa med Oscar han gick runt med datorn i hans och Fias lägenhet. Det var jättekul att se alla rummen och hur fint de har fått en kanonfin lägenhet.

Onsdag 25 april

Vaknar 7 vid 9 åker jag upp till Voövo och däckverkstaden, De ska byta till sommardäck.
Går hem hämtar bärbara datorn och går ner till HBO. Ska vakta svenskaB nationellt prov i datasal X2H. Jag byter av den som vaktat från 8,00. Jag vaktar från 9;30 till avbrott för lunch 11,40.
Jobbar lite med hemsidor samt kollar upp priser etc. inför biologilärarnas resa till Lofoten i augusti. Det kommer bli kul med val och havsörns safari.
Äter lunch i skolan jobbar lite med att installeraaaaaa skrivare får den i x1 planet att fungera men ej den i X3 planet. Går hem hämtar bilen parkerar den utanför garaget. Går in och lägger mig för jag är så trött. Ja när jag var i skolan fick jag samtal från min syster på blodmottagningen. Jag berättade om hur trött jag var nu efter den senaste cellgiftskuren som var höjd från 210mg till 310 mg,jag har även haft myccket mer illamående nu. Hon ska tala med läkaren och föreslå att vi går tillbaka till 210mg igen den dos jagtålde riktigt bra, det ska bli skönt.

Jag sover i nästan 2 timmar.
Idag med posten kom 2 Hemmets journal med artikeln om mig och klassen,


Ur Hemmets journal nr 18 2012

Jag går ut och lassar ut däcken i garaget. Hämtar kassar med böcker som sk ner till HBO som jag har haft hemma speciellt många böcker om webbdesig men även kemi och biologi böcker. Åker först till Willys vad skönt det att köra med sommardäck. Hämtar ut biljetter på Willys och köper lite nötter vindruvor etc.
Åker till HBO med alla böcker lägger upp dem på en vagn som jag kör runt till respektive plats, datasalen och biologi och kemi institutionen.
Åker hem käkar middag och börjar sedan med detta inlägg.
Samtidigt tittar jag på Champions Leauge matchen mellan Real Madrid mot Bayern Munchen.
Det står 2-0 till Real redan efter 20 minuter i andra halvlek. Båda målen gjorda av Ronaldo. Bayern har haft en jättechans men målvakten styrde utanför.
Oj nu gör Bayern 2-1 på straff då är det 3-3 i matchserien,
Det blev förlängning oerhört spännande.
0-0 i förlängningen

Nu blir det straffar Bayern vinner straffarna med 3-1 och går till final som spelas på deras hemmaarena
Inga mål i första förlängnings kvarten nu startar andra vilken match.

Det blev 0-0 iförlångningenoch det avgörs på straffar.
Där vinner Byern med 3-1 och går till final som spelas på deras hemmaarena.
Viken match nu hoppar jag i säng GODNATT ALLA VÄNNER.




Tisdag 24 april

Sover till kl9.00 men känner mig ändå lite trött då jag har gått upp. Äter frukost och efter ett tag går jag ut och går lite stavgång kl är lite över 11. Går upp förbi transformatorn och in på elljusspåret.  i en backe efter man passerat vägtrummen är jag så trött så jag måste sätta mig på en sten och vila.



Här vilar jag ut på en sten efter elljusspåret.

Viker av spåret innan jag kommit upp på krönet innan Glänta. Går en stig som leder till Gläntam i skogen hör jag bofinkar sjunga och på avstång hörde jag en koltrasts vackra sång.


Stigen i skogen bofinkarna sjunger för fullt.
Går hem duschar och äter lunch direkt efter lunchen går jag ner till skolan har ju undervisning för Gustav som läse in KwmiA kursen. Idag får han jobba med molekyl 2012 då han med ett givet antal kol, syre och väteatomer
Får skriva upp så många kolförenoingar han kan få ihop samt fördela dem på olika grupper typ alkener. Det gick riktigt bra vi får se hur många poäng han fick.
Jag var nu väldigt trött går hem stannar och fikar i personalrummet och kollar att jag fått in ca 50 namunderskrifter hitills på min namninsamling. Är med en stund på personalmötet, men är så trött att jag går hem och lägger mig. Sover i nästan 2 timmar. Går upp och äter kvällsmat. Efter det så lastar vi bageutrymmet full med  böcker tidningar  och kartonger vi rensat ut från förråden i källaren, Vi åker till återvinningscentralen vi Willys. Vi passar på att storhandla på Willys inför helgen.


Fullt i bagaget med tidningar, böcker och kartonger som går till återvinning.
När vi kommer hem så lastar jag in alla sommardäck i bagageytrymmet : Volvos däckservice ska byta däck åt mig imorgon. Deras verkstad ser man från vårt köksfönster så de är nästan vår närmaste granne åt norr.
Nu på kvällen när jag skriver detta inlägg på lap topen ser jag Champions League matchen mellan Barcelona  och Chelsea på den stationära datorn. Det står 0-0 30 minuter in på första halvlek, men plus för Barca som har haft flest chanser. Heja Brca ni grejor nog det här hoppas jag.
Bra nu gjorde Barca 1-0 i 35:e minuten. Oj Terry utvisad rött kort direkt.
Ja Barca gör 2-0 av Inesta. Barca i final.

Skit bara två minuter efter Barcas mål gör Ramirez 2-1 till Chelsea och nu i det här läget är Chelsea i final beroende på mål på borta plan.
Inesta nära att göra 3-1.
Straff för Barca oj sätt den nu gå till final.

Skit Messi skjuter i ribban

På slutet liger Barca på men Torres kommer fri med målvakten och sätter 2-2 som blir sluresultat och Chelsea till final.

Godnatt nu

Måndag 23 april

Vaknar och går upp tidigt , lägger ut min namninsamling i personal rummet.
Så här har jag skrivit.

Till

Skolchef Jonatan Block

Skolkontoret, Falun

Och Skolnämnden i Falu Kommun

Vi lärare vid Falugymnasium proteserar mot beslutet att skrota PT systemet och införandet av Uppdragsdialog inom Falu gymnasium

Vi lärare inom Falu gymnasium protesterar kraftigt mot införandet av Uppdragsdialog, som enda möjliga instrument för tjänstefördelning. Vi protesterar starkt och ifrågasätter varför ett system som verkligen fungerat och använts under ca 10 år ska skrotas. Ett system som dessutom lovordats av andra skolor  när vi visat och berättat om vårt PT system på fackliga konferenser.

Pt-systemet, som utarbetades av skolledningen på Haraldsbogymnasium för 10 år sedan, har fungerat bra med de schabloner för arbetsbelastning som använts. Dessa har under åren utvärderats och justerats inom hela Falu gymnasium. Skyddsombuden har lovordat systemet, eftersom det faktiskt medfört en jämnare arbetsbelastning. De som tidigare haft en tendens att ta på sig för mycket fick nu svart på vitt att de redan har tillräckligt i sin tjänst, vilket hindrat vissa från att ”gå in i väggen”. Ett införande av det godtyckliga uppdragsdialogen kommer att innebära en ökad arbetsbelastning för oss.

Många kommer att krokna och risken är att fler går in i väggen. Resultatet kommer att bli ökade sjukskrivningar och på så sätt kommer systemet att vara kontraproduktivt.

Vi önskar arbetsro och vill fortsätta med det system som vi tycker har fungerat bra. Vi vill ägna vår energi åt att göra ett bra jobb med eleverna, inte skriva på protestslistor!

Jag fortsätter till X2E där jag ska ha biologi och kemistuga. De enda elever som kommer är några som behöver hjälp med datasalar som ej fungerar. Jag ringer till helpdesk och anmäler problemet de lovar att skicka ut någon direkt. Jag skriver ochså klart nyheten om en vampyrsberättelse. Matar fiskarna går sedan hem äter lunch och sover middag i nästan två timmar som tur väcker Elin mig i tid innan 16,00. Upp och snabbt iväg till Idrottshallen det är ju innebandy dags. UIdag var det dålig uppslutning 5 st det blev liten plan och spel 2 mot 3. Det gick bra och var riktigt kul. Efter innebandyn blev det styrke träning i gymmet. Kändes bra det också men jag känner lite illamående. När jag kom hem tog jag två pimperan mot illamående och efter ett tag känns det rikigt bra igen.

Äter middag och går sedan ner och jobbar på detta inlägg. Jag jobbar också med bröllopsfilmen som snart är helt klar.

Nu har fler tulpaner slagit ut i rabbatten våren går framåt.



Söndag 22 april

Vaknar 9 har sovit bra hela natten men känner mig ändå lite trött. Det är nog den starkare dosen av sytostatika som har den effekten. På fm går jag en stavgångspromenad upp via Gläntan till Hälsingbergsskolan.


Här vllar jag vid Hälsingbergsskolan och käkar ett äpple.

Vilar på en bänk där och käkar ett äpple. Fortsätter via elljusspåret till övre Haraldsbo fortsätter hem en promenad på 1,5 timme. Det gick bra men jag fick stanna och sätta mig på en sten två gånger för att vila. Kommer hem och får en jättegod grönsaksgratäng med kövbiff och stekt lök till middag. Efter maten går jag och sover middag i tre timmar från kl 2 till kl. 5. Skönt men trots den sömnen kände jagmig lite trött då jag gick upp. Men efter ett tag kvicknar jag till. . Jag kör in våra uppgifter i skatteuträkningen på skatteverkets hemsida. Men jag får det inte att stämma med de förtryckta uträkningarna. Plötsligt ska vi få tillbaka 16000 och 50000, men jag tror det beror på rotavdraget förra året får ringa skattemyndigheten på måndag och fråga.
Jag är fortfarande lite rött hoppas att det ger med sig i nästa vecka.
Jag jobar lite med skolans hemsida påbörjar en nyhet om teater föreställningen en Vampyrs berättelse.

Lördag 21 april

Vaknar och ser ut fullt med snö igen,det hade snöat i natt. Oj jag har ju betällt hjulbyte uppe på Volvo på onsdag men det är nog lungt all snö har nog smält ner till em.


Snö på Månstigen igen.

Jag känner mig lite trött och lite illamående får ta två tabletter pimperan mot illamåendet de brukar verka bra.
Jag går en stavgångspromenad går ner förbi skolan passar på att mata fiskarna. När jag är alldeles nära Håkan funederar jag på en formulering i mitt förslag till namninsamling mot det nya sättet att göra tjänste fördelning.
Säger man Vi lärare på Falu Gymnasium eller i . Jag tittar in till Håkan han är ju svensk lärare. Ja man kan nog säga både på och vi men vid är nog bättre och det tyckte jag också. Jag fortsätter sedan till Roxnäs där jag vilar en stund käkar ett äpple och lyssnar på vågsvalpet. Fortsätter sedan hem det gick bra trots att jag kände mig väldigt trött i början men det gick tack och lov över.
När jag kom hem fick jag äta en jättegod fisksoppa med spenat och lax som Elin lagat.
Efter lunchen sov jag som vanligt middag idag i två timmar.
På em går vi igenom tre flyttkartonger med mina böcker. två stora påsar går till återvinning snart har vi röjt undan allt nere i källare.
Jag skriver klar protestskrivelsen i morgon sk jag skicka de vidare till andra skolor och trycka upp den och lägga ut den i vårt personalrum. Nu är den kämpande magistern igång igen.
Påkvällen skriver jag klart detta inlägg samt börjar titta på årets deklaration.
Käner mig fortfarande trött men som tur var försvann illamåendet, så det blir tidigt i säng ikväll.
Jag hinner också lägga in nästa veckas matsedel på haraldsbogymnasiets hemsida.

Fredag 20 april

Vaknar halv 8 går upp käkar frukost och duschar. Kl 9 kommer Jonas med Lukas. Lukas ska vara hos mommo och moffa idag det ska bli jätteroligt. Vi leker med han med leksaker och han sätter på keyboardarna och shakar som vanligt. Han äter en stor portion mat Elin går ut med Lukas och leker ute en stund innan hon går iväg med honom med vagnen.
Jag var så trött att jag fick sova lite redan på fm. När jag vaknar efter en knapp timme sover Lukas lugnt i vagnen. Innan var de inne en stund då när Lukas såg att dörren var stängd till mitt rum sa han sjyss sjyss och höll för munnen med ett finger. Precis som mormor gjorde i förra veckan.
Jag går upp äter lunch och går ner tll HBO jag har undervisning med Gustav som jag läser in Kemi A kursen med. Vi går igenom lite av övningsuppgifterna inför organprovet han ska ha nästa vecka det går alldeles utmärkt.
Jag går hem Lukas är vaken nu och vi får leka med han.
Jonaskommer lite senare vi halv fem och hämtar honom. men va underbart det är att ha en sån liten guldklimp. När jag står på knä och säger får morfar en kram kommer han fram till mig och ger mig en kram. Undra på att man tycker det är underbart morfar får nästan en tår i ögat av lycka. Lukas är rena mirakelmedicinen för mig.
På kvällen jobbar jag med ett utkast till en namninsamling i protest mot Falu Gymnasiums nya sätt att bestämma tjänsterna den sk. Uppdragsdialogen. Ett system som kommer att leda till ökad arbetsbörda för många av oss. Vi hade tidigare ett välfungerat system utprovat i över 10 år som andra skolor är väldigt avunsjuka på oss att vi har och som de gärna vill införa på sina skolor. Systemet kallas PT personlig tid där man får mer pt om man har större klasser etc. Och där man får pt för andra uppgifter som programinformatör etc. Det har inneburit en jämnare betsbelastning och att man har sett när någon tagit på sig för många uppgifter. Nu ommer många  att bli trötta och slut sjukskrivningarna kommer att öka så det hela är klart kontraproduktivt.
Nu är Magister Hagberg igång och kämpar för skolan igen. Detkanske blir som förra gången med protestvandring runt Stora Torget.
Jag jobbar också med skolans hemsida och lägger ut nästa veckas matsedel.

Oj nu snöar det intensivt igen.
Jag ska försöka titta lite på deklarationerna en stund  innan jag hoppar i säng.

Det blev inget titt på deklarationer för jag fick ett Skype samtal från Frankrike Brest och min kära kollega där Andre och hans fru Francoise. Vi hade tidigare ett utbyte med en skola i Brest. Jag har bott hos dem två gånger liksom Andre har bott hos oss sista gången var Francoice Andres fru med.
Det var jättekul att prata med André och Francoise.
Här är en skärmbild när vi Skypar Andre, Francoise och jag i hörnet. Leve Skype



Så här ser jag ut när vi Skypade Andre skickade bilden till mig.

Godnatt sov gott. Jag ska hoppa i säng innan 11 för jag är fortfarande lite trött.

Innan jag la mig såg jag det här på Facebook
Filip Forsberg, Mattias Nilsson och Jacob de la Rose är, tillsammans med de andra grabbarna i Sveriges J18VM-lag klara för final.Detta sedan man nyss slog finnarna med 7-3. Filip och Jacob stod för ett mål och ett assist var.
Finalen spelas på söndag klockan 16:00.

Jättekul att det går bra för leksands pojkarna i junior vm. Nästa säsong kommer de att vara kanonbra och föra upp osstill eliten igen.


Torsdag 19 april

går ner till elevklippet kl. 9,00 för att se om det finns någon ledig frisörelev  som kan klippa mitt hår och skägg.
Jag har tur Maja kan klippa mig. hon klipper skägget och håret det blev jättefint. Ja eleverna på Haraldsbogymnasiets frisör program är väldigt duktiga och välutbildade. Prova gärna ring elevklippet 023- och beställ tid.

Maja putsar det sista på skägget fint eller hur.

Efter klippningen går jag förbi rektor Christel och pratar en stund. Går sedan ner till matsalen och äter lunch idag var det en jättegod kebab gryta med ris och god sallad.
Efter lunchen går jag upp i arbetrrummet hämtar filkameran och går till aulan. Där är esteterna förställning En vampyrs berättelse.
Det är en föreställning där både teater, dans , bild och textil esteterna har arbetat med.
Jag filmade lite och gjorde intervjuer som jag ska lägga upp på hemsidan. Kanske i nästa vecka. media esteterna filmade hela föreställningen kommer upp på HBOs yutbe när den är klar.


En scen uren vampyrs berättelse


En dans scen ur en vampyrs berättelse.

"Föreställningar som måste bokas genom att skicka mail till:
[email protected] (Ange vilken förställning, hur många, i vilket namn samt ditt mobilnummer. Du får bekräftelsemail)

Fredag 20/4 kl 18.30-20.15 Sista föreställningen där också juryn för tävlingen deltar
Föreställningen är ett nära samarbete mellan Dans, Teater och Bild o Textil. Förberedelsen har pågått i princip sedan i höstas.
Det är en fantastisk föreställning, som också ingår i en tävling med olika Dramaensembler i hela Sverige och där målet för Estet Falun förståss är att komma till finalen i Stockholm."
Ser just på tv kanske sista matchen i sm final serien. Silverberg i Brynäs satt en puck rätt upp i Skellefteå målvaktens högra kryss. Brynäs leder med 2-0 i tredje perioden vinner dom tar de sm guld. Luktar lite guld nu 7 minuter kvar. Brynäs vann tog sitt trettonde sm guld Grattis Brynäs.


Onsdag 18 april

Går upp strax före 7. Går ner till HBO  kl 9 ska träffa min rektor Christel och diskutera min tjänst inför nästa läsår. Vi kom överens om en 50% ig  tjänst i fall jag är helt frisk i höst. Ska jag fortfarande gå på cellgifter i höst får jag fortsätta med 25 % som jag har nu.
När jag kom hem och räknade lite på en 50% tjänst så ser jag att det blir svårt att klara alla utgifter på den. Jag får nog gå upp på 75% istället. Jag kom också på att det inte var med något om uppdatering skötsel av Naturs och HBO s hemsidor i tjänsten. Jag hoppas att dessa uppgifter ska betalas med tjänstgörings tid.Och att det ej förutsätts att vi ska göra en massa uppgifter utan ersättning nu när vi övergiver det utmärkta PT systemet där alla utförda uppgifter fick sin ersättning i utförd arbetstid.
Matar fiskarna innan jag går hem. När jag kommer upp till parken ser jag Elin på cykel och tränongskläder. Ska du följa med och cykla, Ja jag försöker hinna upp dig.
Jag går in byter om cykelbyxorna på. Iväg mot Hosjö möter Elin nära Korsnäs Klubbstuga hon hade väänt och var på väg hem.


Här cyklar jag i Hosjö.

Jag kände mig såpigg at jag fortsatte runt Hosjön
Stannade vid kanotklubben vid Hosjöholme och käkade ett äpple.



Käkar äpple vi Hosjöholme kanot klubbens bänk.

Iväg och uppför första backen det gick bra meeen nästa backe vid Främsbacka fick jag gå uppför. Ner förbi Rottneby upp över Helsingberg och hem.
Det gick jättebra var riktigt pigg känner inte av något illamående förutom lite i morse men då tog jag två pimperal och det försvann.
Äter lunch och sover middag i nästan två timmar.
Senare på em åker vi med kläder mm. till Margit Rapp. Vi åker förbi Anna och hämtar en säck med kläder. Hon kommer med vagn med Lukas som strålar när han får se mommo och moffa. Såpecielt mormor är väldigt populär. På fredag ska vi passa Lukas hela dagen det ska bli roligt.
För er som vej vet vem Margit Rapp är.  Margit samlar in kläder husgeråd möbler med mera. I en stor lagerlokal i Roxnäs industri pområde. Allt åker hon med till Lettland där behövande kommer och får det de behöver. Blir det något över får socialen i Lettland ta det för framtida behov.
Margit är nu 82 år men fortsätter fortfarande.
Hon blev Svensk hjälte för några år sedan,
Margit Rapp en svensk hjälte



Elin och Margit vid ingången till förrådet. Se vilket stort förråd och hur mycket grjor hon har. Hon brukar åka med minst två lastbilar till Lettland,
Varje resa Margit gör kostar ca 100000kr. Det får hon ihop varje gång genom gåvor och lite ssponsorer.
Jag hoppas ni som läser detta vill stötta Margit genom att sätta in en slant på hennes postgiro.
PGnr 63228310-5 mottagare : Margit Rapp

Några länkar om Margit:
Margit vår moder Teresa

Margit Rapp laddar för 96:e resan i höst


Margit Rapp en svensk hjälte


På kvällen skriver jag detta inägg på laptopen.Samtidigt ser jag Champions League matchen mellan Chelsea och Barcelona. Tyvärr vinner Chelsea matchen med 1-0 ett mål gjort i slutet av andra halvlek.
Men ingen oro Brca tar Chelsea hemma på Bernabeu stadion.

Tisdag 17 April

Går upp tio minuter i 7. Ska ju upp till blodmottagningen och få en ny dos cellgift. Jag går upp.det gick riktigt bra.jag kommer fram prick på tiden 9,30. Alla värden var bra, syster tar blodtrycket som också är bra, likaså urinprovet.Jag får lägga mig på en säng och få först droppet med antikroppar. Jag loggar in på patientnätet med min mobil och börjar skriva det här inlägget. Jag får cellgifterna allt flyter in bra i blodet. Nu är jag hemma och fortsätter att skriva på inlägget det är kväll. Jag fick ingen lunch idag. Var rätt så hungrig då jag lämnade blodmottagningen 13,40. PÅ julbordet på HBO vann jag två lunch biljetter till Dalasalen på regementet. Jag gick med raska steg dit kom dit 5 minuter i 14. Ja det gick bra att äta lunch ta för dig för vi dukar snart av. Det var stekt fisk och raggmunk och fläsk. Jag valde sprödbakad fisk, det var jättegott. När jag ätit det tog jag lite kottlettrad och potatisgratäng som tydligen var en rätt för hela veckan. Gissa om det var en mätt och belåten Jan-Eric som gick hem. När jag kom hem så blev det att sova en skön middags sömn i drygt en timme. Mycket skönt. Hoppas nu att det inte blir några större biverkning av cellgiften nu när dosen är utökad till 350 mg mot tidigare 250 mg.


Här är Dalasalen en fin gammal träbyggnad.

Nu ser jag på smfinal hockey på tvn det är spännande 2-2 efter 2  perioder mellan Skellefteå och Brynäs.

På adatorn tittar jag åå¨Champions League matchen mellan Byern och RealMadrid.
Där gjorde Bayern precis  1-0 16 minuter in i första halvlek.

Oj nu gör Skellefteå 3-2 i tredje perioden ska de vinna och få en sjätte final match i Gävle.
Ja Skellefteå vinner med 3-2 det är fortfarande kamp och nu verkar Skellefteå på gång.

Real har kvitterat efter 52 minuters spel. Alltså 7 minuter in på anra halvlek.

men Gomez gjorde 2-1 till Byern i slut minuten på stopptid.
Nu blir det ett spännande returmöte nästa vecka i Madrid
.
God Natt

Måndag 16 april

När jag går upp kvart i 7 är det fullt snöfall ute med några cm blötsnö. Vintern har kommit tillbaka. Tur att jag inte bytte till sommardäck igår. Hade tänkt det men Elin hindrade mig och det var nog klokt. Kom på att jag kan ju lämna in dem för byte med vår granne Rolf Ericsson Bil eller Falu Motor som jag envisas med att kalla Volvo.

Snöfall på morgonen hela tomten var full av snö. Se det snöar .........


Går ner till skolan strax efter 8 jag ska ju vara skrivvakt kl.8,40 trodde jag. Går förbi personalrummet tittar i provvakts facket men det är inga nya prov där, jag tömde ju det igår.
När jag kommer till X1G en kvart över 8 står redan Per och Gunnar och Per_erik där, det visar sig att omproven startar kl. 8 . Det hade jag ingen aning om. Det var tur att jag kvällen innan dukat fram alla proven på katedern så att det gick lätt att dela ut proven. Tack för hjälpen mina kära kollegor.
Det kom två elever lite senare också.
Medans jag sitter och vaktar eleverna kan jag jobba lite med hemsidan uopdaterar ung. 30 hemsidor så att de numera gäller till den 15 oktober.
Efter en timme kvart över 9 var alla klara med sina prov.
Jag packar ihop går hem stannar vid elevklippet för jag behöver klippa skägg och hår.
Går hem med bärbara datorn tar etiketten för blodprovetgår till vårdcentralen och tar blodprov inför cellgiftsbehandling imorgon tisdag den 17 april. Allt gick bra och jag går  hem. Äter lunch och går sedan och sover middag i nästan 1,5 timme. Vaknar 20 minuter över tre. Klär på mig tar träningväskan och går ner till Idrottshallen. Det är ju måndag och dax för innebandy. Först är jag ensdam men till slut blir vi 6 st. Vi spelar på liten plan med små mål. Det går riktigt bra för mig orkar springa lite emn jag är inte så snabb. Vi förlorar första matchen men vinner den andra. Det var kul och man blev rejält svettig. Avslutar det hela i gymmet även där gick det riktigt bra.
Går hem det har slutat regna men nu är all snö borta det blev ett kort återfall i vinter.


Ordningen återställd vår igen på månstigen 12

På kvällen jobbar jag med detta inlägg och med stationäradatorn som strular igen men med lite knåp och en återställning via felsäkert läge fungerar den igen.

Letar erfter någon kanal som sänder matchen Storvreta - IBF Falun.
Men hittar inte någon kanal. Däremot hade DT.se en direkrrapportering. Det stod tydligen 3-3 efter två perioder men nu står det 7-3 till Storvreta i sista perioden. Det ser mörkt ut det verkar som Storvreta vinner och går till sm final. Skit också hade hoppats på IBF det såg ju så bra ut senast med 7-1 vinst. Men det blir som med Leksand att komma igen i nästa säsong.
Däremot så vann Brage med 2-1 heja Brage det är Laget.
8-3 nu och godnatt IBF Falun.

Söndag 15 april

På fm röjer vi i Elins Atelje i källaren.  Jag har två bokhyllor där med böcker och annat matrial.
Resultat:
9 hyllor lediga (Elin kan sätta in alla sina konstböcker ,och det är hyllor över till Jmigatt sätta in böcker från arbetsrummet.
Det blev 20 st tomma tidskriftshållare (A4)
Vi fyllde 6 stora Ica Maxi kassar med papper och böcker som ska gå till återvinning.
Efter det jobbet går jag en promenad först stannar jag på skolan. Tömmer facket för provvakt jag ska vara provvakt imorgon. Tar med alla proven till X1G där omproven ska ske på måndag. Jag sätter också upp en lapp på X2E dörren den sal jag brukar ha biologi och kemistuga i varje måndags fm. De som behöver hjälp får gå ned till mig i X1G. Jag passar också på att mata fiskarna innan jag fortsätter min promenad. Först till Hälsinggårdsbryggorna och sedan till Roxnäs. Nu har hela Runn sköljt så nu är det riktig vår om två månader kan man bada.

Roxnäs Riviera om två månader badar vi här.
Jag går hem det känns bra  har mer ork nu i uppförsbackarna, kommer hem duschar och käkar jättegod middag som Elin lagat. Chicken ala King. Sover sedan 1,5 timme  middag.

På em och kvällen jobbar jag med detta inlägg och med bröllopsfilmen. Jag jobbar också med skolan hemsida lägger ut nästa veckas matsedel samt skriver in på veckans Ecole sida att Ecole är stängt för vårtterminen och öppnar igen på höstterminen.
Jag ser också på innebandy Moras damer mot Pixbo i semifinalen. Mora vinner med 7-3 till slut Grattis Mora till en finalplats.
Jag ser sedan på sm finalen mellan Brynäs och Skellefteå matchen slutar 3-3 efter tre perioder, myccket spännande med chanser för båda lagen.
I förlängningen gör Skellefteå sudden death målet och vinner matchen med 3-4. Nu fortsätter final serien på tisdag jag tror nogBrynäs vinner till slut det står ju 3-1 i matchvinster för Brynäs bäst i 7 matcher.

Appropå hockey hittade jag denna bild då vi röjde idag. Det är jag som coach och ränare för HAIK 84/85:or ungdomslag


Här är HAIKs ungdomslag Marcus är nr 4 från vänster i den främsta raden.

lördag 14 april

På fm får vi Lukas på besök det är alltid underbart att ha hand om Lukas vår lilla guldklimp.
Vi leker lite i lekrummet, men han ska nästan hela tiden gå in till mommo i köket. Mommo är den stora favoriten.
Mommo gör ordning en stor portion mat som Lukas nästan äter upp helt och hållet. Han tycker väldigt bra om Mormors mat. Han är lite trött så efter att ha lekt lite ute en stund läggs Lukas i vagnen och vi går en liten promenad skogsstigen fram och upp över Korsnäs vägen och fram till och upp förbi Pionjärvägen och runt ner mot Ok. och sedan hem. Lukas somnar och sover gott i vagnen. Elin stannar ute ett tag med han. Jag går in och sover middag från 14 till strax innan 16. När jag vaknar har Lukas redan hämtats av Anna.
Det är full fart när Lukas besöker oss. En av favorit sysselsättningarna är att spela på de två Keyboarden vi hittat nere i förrådet. Då är det fullt ös han shakar och spelar på  keyboaderna.
På em och kvällen jobbar jag med bröllopsfilmen den är nu nästan helt klar.


Full fart här shakar Lukas till melodierna i Keyboardarna.

Fredagen 13 april

Fredagen den trettonde hoppas allt går bra idag. På fm åker jag till ok och tankar samt lämnar in till återvinning.
Åker tillbaka till Månstigen hämtar upp Elin som var hemma och tog emot en hantverkare Mattis Tängerby han fyllde i fogen mellan kaklet och taklisten i det renoverade duschrummet uppe. Det hade blivit sprickor som han tätade fint.
Vi åker till Ica maxi och storhandlar det går också bra.
När vi kommer hem och har packat upp allt äter vi lunch och sover middag. Jag sover i nästan 2 timmar. Vaknar strax före 16.00 går upp. Går ner till Håkan har hjälpt han lite med en notebook de ej kom in i.
Men den hade Linux installerat som funkade alldeles perfekt.  Jag försökte hitta hans trådlösa nätverk vi hittade en Telia  Gateway men man måste ha lösenord det får Håkan fixa i morgon så funkar  det nog. Går en liten extra sväng då jag går hem. Lyssnar klart på boken Himmel över London av Håkan Nesser. Den har jag tagit hem via storytel och lyssnar i min mobil. Jag trodde det var en deckare, men det var en av de underligaste böcker jag läst. Befinner sig i nutid dåtid med olika karaktärer som går i varandra.

På kvällen jobbar jag med detta inlägg försöker uppdatera drivrutinerna för bildsärmskortet utan att lyckas.
Jag jobbar lite med bröllopsfilmen också.
Inget oturligt inträffande  inte för jag trodde det. Jag tror inte på skrock.
När jag var ute på tomten såg jag att tulpanerna var på väg upp i rabatten. Ett skönt vårtecken.


Första tulpanen utslagen i rabatten.


Torsdag 12 april

På fm jobbar jag lite med datorn fixar det sista nu är den uptodate igen. Jag går stavgång först till HBO där 
jag matar fiskarna. Går sedan ner till Hälsinggårdsbryggorna. Träffar på Håkan när han kommer med bil på Hälsinggårdsvägen. Vi pratar lite. Jag fortsätter ner till bryggorna vilar en stund i solen på en bänk. Fortsätter fram till Roxnäs vilar en liten stund där med i solen så skönt. Går hem via gula husen förbi mellanstadiet och via Humlevägen.Det gick bra men det var tungt i backarna. Kan hända jag har dålit hb värde vi får se på tisdag då jag ska upp till blodmottagningen för att få eb by dos cellgifter.
När jag kommer hem har Jonas kommit. Han har jobbat i Gävle haan är ju Datakonsult på AdviseIt i Borlänge.
Kul att träffa han vi äter lunch tillsammans fransk laxlåda mycket gott. Han fortsätter mot Borlänge. Jag sover middag i nästan 2 timmar skönt det också. Jag behöver den här luren på em för att må bra.
På em och kvällen jobbar med att videoredigera en film som Anna filmat på en kompis bröllop.
Jag titar på hockey också Brynäs mot Skellefteå i smfinal match två. Mycket spännande match som Brynäs vinner med 3-2 i förlängningen. 2-0 i matcher till Brynäs det börjar lukta sm guld för Brynäs igen om 6 år är vi i final igen kanske mot Brynäs.

Onsdag 11 april

På fm åker vi upp till Ingarvet till återvinningstationen. Bilen är full med återvinnings grejor. Allt från papp till smmåelektronik. program och filmer till tatill vara med mycket mer.
Idag var en bra dag att besöka återvinningscentralen. Inte så mycket folk och dåligt väder det småregna hela tiden, så det var lika bra att lämna in allt idag då det ändå inte var så trevligt att gå en promenad.


Här står vi vid återvinningsstationen och slänger det sista i metall och trä containern.
Vi åker hem stannar vid Willys på vägen hem , så jag kan gå in på apoteket och hämta ut mer betapred tabletter (cortison)
Vi äter lunch och jag jobbar lite med datorn innan jag sover middag i 1,5 timme.
På em går vi igenom mer från förråden så nu har vi mer att göra oss av med.
Jag jobbar med datorn, får igång båda skrivarna och scannern. Även office programmet är igång.
Snart är allt återställt. Prov scannar en bild och det fungerar bra.
Så här blev bilden. Den är från 93 års examens fika i Svärdsjöskolan.



Johnie. Eva, Bosse, Göran och lars-Göran fikar i matsalen examen 93.

Tisdag 10 april

På fm jobbar jag med min stationära dator där windows har slutat fungera. För över filer till portabla hårddiskarna. Det gör jag via umbutu en Linuxvariant som går att boota från en usb-sticka.
Vi går också igenom och sortera en massa kablar Elin rensat ut från förrådet.
Vi äter lunch, jag sover middag i en och en halv timme. Jag fortsätter med att föra över filer, men jagfår lite problem när jag gör det min stora hårddisk är full. Åker upp till SIBA och köper en till portabel hårddisk på 2Tb. Passar också på att handla lite på Ica Maxi som mjölk och Juice.
Medans jag jobbar med datorn ser jag första sm-final matchen mellan Skellefteå och Brynäs. I andra perioden leder Brynäs med 1-3. Nej nu blev det 1-3 Bellmare i powerplay ska vara en gammal leksing. Det är väl 10 st totalt i båda lagen. Oj nu gör Brynäs 1-4 de verkar starka som i fornstora dar.

3:e perioden börjar Brynäs spelar Powerplay och sätter 1-5 nu är det nog kört för Skellefteå.


Annandag Påsk 9 april

På fm cyklar vi ut till Hosjö för att hälsa på Lukas. Anna och Jonas.
När vi ringer på dörren springer Lukas mot ytterdörren och ropar Mommo Mommo.
Vi går ut lite med Lukas han älskar att gunga. Anna gungar Lukas och när man tittar fram eller låtsas bli pågungad skrattar han gott. Han är vår lilla guldklimp så god och alltid glad.


lukas gungar.

Vi cyklar hem och går in på Hemköp och handlar lite. Innan cykelturen fortsätter till Månstigen. Det känns att jag tappat mycket kondis bara sen i höstas. Det var tungt och det gick långsamt då jag cyklade uppför verkstadsvägen. Skönt att ha påsklov den här veckan så man kan både vila och träna upp kondisen.

Jag sover som vanligt nästan två timmar på em. Jag behöver den vilan för att må bra.
På em går jag igenom gamla CD skivor det mesta går till förbränning.
PÅ kvällen skriver jag detta inlägg


Påskdagen 8 april

Sover länge går upp först 9,30. Äter frukost går sedan en liten promenad förbi HBo där jag matar fiskarna. Ner till Hälsinggårdsbryggorna nu är det definitivt slut på skridskoåkningen det var öppet vatten ända in till bryggorna. Jag går fram till Roxnäs och därifrån hem entur på ung 1 timme. Det kändes riktigt bra men jag fick sätta mig och vila ett par gånger, men det var jätteskönt att komma ut och röra på sig.
När jag kom hem och hade duschat var det dags att åka till station Oscar skulle med tåget 13,32 till Uppsala. Han körde in bilen och jag körde hem den. på vägen hem handlade jag lite på Hemköp.
äter lunch och sover sedan middag i 2 timmar,det var skönt.
Skriver sedan lite senare på kvällen det var allt för idag. En skön vilsam påskdag.

Påskafton 7 april

Vid 11,30 åker vi till Strandbro Borlänge till Jonas och Marie för vi ska fira påskafton där. Vi har knytkals vi har med oss rökt lax och sås.
Vi har det jättemysigt där vi får se de nykläckta små kycklingarna och hönorna och de två tupparna.


Här är jonas med kycklingarna och hönsmamman.

Oscar och jag går en liten promenad bort mot Nybro backen det var riktigt skönt.


En gammal lada ute på en åker.



Jan-Eric med Nybrobacken i bakgrunden.

När vi kommer tillbaka får vi vänta lite med påskmiddagen för farmor är lite försenad. Hon åker färdtjänst från Leksand. När hon kommer så äter vi en god middag med varmrökt lax sås och goda färska Strandbro ägg från äkta Hedemora höns.


Här sitter vi på altanen och äter middag.

Hönorna går utanför vi tittar på dem och det verkar som om de tittar in på oss också.



Hönorna har fått lite potatiskal som är rena hönsgodiset.


Jag fick hålla i tuppen Gandalf som kom på besök.

Vid femtiden åkte vi hem till Falun efter en jätteskön och mysig dag hos Marie och Jonas.

På vägen hem stannar vi vid Willys och jag och Oscar handlar lite.

När vi kom hem sätter jag på tvn och hinner precis se Skellefteå besegra AIK.
Oj det ska bli kul att se final matcherna mellan Brynäs och Skellefteå i den serien håller jag på Brynäs.




Långfredagen 6 april

På fm går vi ut i trädgården och jobbar. Oscar klipper ner de sista grenarana längst upp på sista äppelträdet. Han sågar också ner en tjock gren från paradisäppelträdet som letat sig in mitt i äppelträdet. Jag krattar upp grenar och löv samt gamla pardisäpplen. Det går riktigt bra fick sitta och vila bara en liten stund.


Här klipper Oscar av det översta grenarna i äppelträdet.

Vi äter lunch och jag vilar som vanligt efter lunchen sover i drygt en timme. Vaknar 14,25. Går upp Oscar och jag ska ju till Leksand och se sista matchen för säsongen Leksand mot Örebro. Matchen har ju ingen betydelse förutom äran. Vore skönt om Leksand kunde vinna över Örebro har redan varit där två gånger och sett dom förlora hemma mot Örebro.
solen skiner när vi närmar oss leksand det är ett härligt vårväder. Vi parkerar som vanligt vid Tre Kullor där mamma har en parkeringsplats. Vi hinner in och prata lite med henne innan vi går till matchen.
Efter första perioden står det 0-0 men Leksand har haft det mesta av spelet och vinner skotten.
2:a perioden slutar tyvärr 0-1 till örebro ett riktigt skitmål örebrospelaren slår in pucken som tar på Hanses bakben och in . Typiskt då Leksand haft det mesta av spelet och chanserna.
3:e perioden efter 10 minuter kviterar Leksand ett snyggt mål av Janohls. men bara ett par minuter efter vårt mål gör Örebro 1-2. Leksand ligger på och har chanser men puckuslingen vill inte in. Som vanligt har Örebro flyt och sätter 1-3 målet och vinner matchen.
Vi får vara nöjd med att vi kom före Örebro i kvalserien på fjärde plats.
På slutet står sittplats publiken upp och hyllar Leksandspojkarna med superstars. Tack för en trots allt fin säsong. Nästa säsong kommer att bli kanon många bra lag i Allsvenskan och Leksand med ett helt intakt lag och med en jättebra ungdomskedja som kommer att bli giftiga nästa säsong. Vi längtar redan dit.


Superstar hyllar leksands pojkarna efter matchen.

Efter matchen var det traditionellt te hos mamma och farmor Margit på Rättviksvägen
Idag när det var långfredag då bjöds det på goda ägghalvor med räkor förutom gott hembakat bröd med ost eller skinka.
Idag var det skönt att åka hem då det fortfarande var ljust och vi kom hem före kl. 20.00 eftersom matchen startade redan 16,00.

Skärtorsdagen 5 april

På fm går vi stavgång upp förbi transformatorn och via regementsvägen förbi skjutbannan över Svärdsjö vägen och upp branta baken parallelt med vägen och ner till Haraldsbo en sträcka på 8 km ung.
Det gick bra var lite segt i början men efter vila och en apelsin gick det bättre. Härligt att komma ut och röra sig igen. Känner att jag behöver jobba upp kondisen en del.
Duschar och äter jättegod lunch gulashsoppa. Sover middag några timmar. Vaknar strax före fyra hör ett välkänt kvitter. Det är Lukas och Anna som kom på besök. Oj vad kul att träffa Lukas det är över två veckor vi sågs sist. Han har blivit jätteduktig på att prata säger momo och mofa. mamma förstås. Och när Anna säger var är Lukas pekar han på sig själv.


Lukas får mat och som vanligt äter han jättebra.

Lukas shakar vid synten som han älskar att spela på

Jag går ut och jobbar lite iträdgården ska strö ut kalk över gräsmattan. Lukas kommer ut en stund han har fått en vattenkanna men när han ska vattna blommorna i rabbatten häller han på vatten så han blir alldeles blöt.
Det var så otrevligt att Anna fick lov att åka hem med honom.
Jag strör ut kalken, men jag behöver nog köpa en påse till om jag vill täcka hela gräsmattan. Jag klipper det sista äppelträdet så mycket jag kan. Det är några grenar längst upp som jag ej når man måste stå på stegen för att nå grenarna i toppen. Men det hoppas jag Oscar kan hjälpa mig med. Han kommer hem i kväll vid 22 tiden med tåg från Stockholm.På kvällen ser jag lite innebandy tyvärr förlorar IBF Falun mot Storvreta  med 5-6. Nu står det 1-1 i matcher. Nu får Falun ta Storvreta i nästa match i Uppsala.

Växlar över till slutspelshockey. Aik- Skellefteå kommer in det står 0-0 men efter några minuter gör Aik 1-0 i powerplay. Innan andra perioen är slut gör Aik 2-0 tyvärr.
Nu är det tredje perioden och Skellefteå reducerar till 2-1 i powerplay och det är ca 14 minuter kvar.
Råttorna skämmer ut sig som vanligt och kastar in saker på isen.
Hoppas Skellefteå kvitterar och vinner matchen och går till final mot Brynäs.
2-1 3minuter kvar Skellefteå trycker på.
Men Aik fredar målet och vinner matchen. Nu blir det en avgörande match på lördag uppe i Skellefteå vilken rysare. Heja Skellefteå.
I morgon ska jag och Oscar se Leksands sista match för den här säsongen. Tyvärr betyder den inget nu när vi fick stryk i Timrå. Men det vore skönt att vinna över Örebro hemma. Har redan sett två förlust matcher hemma mot Örebro så imorgon förväntar jag mig en hemmaseger. Jag tror gallerkedjan kommer att avgöra den matchen.

Onsdag 4 april

På fm åker vi till Ica Maxi för att handla. innan tar vi vägen förbi ok och lämnar in tidningar förpackningar med mm på oks miljöstation. Allt gick mycket bra vi storhandlade inför påsk det var inte så mycket folk så det flöt på bra. När vi var på väg mot kassan ringer telefonen , det var Jonas som berättade att han och Marie var med i Dalarnas tidningar t.om. på första sidan i Borlänge Tidning. Jag köper en falukurir och i en bilaga djursajten är det en artikel om Jonas och Maries Hedemora höns.  Jonas och Maries Hedemorahöns.
Efter lunch gick jag ner till skolan kl.12,30 ska jag ha lektion med min elev jag genomför Kemi A kursen med. Vi jobbar med hur man namnger olika estrar. Vi går också igenom primär, sekundär och tertiära alkoholer mm. Efter lektionen jobbar jag lite med hemsidorna uppdaterar ett par sidor, tar bort matsedel v13 som råkat bli kvar denna vecka.
Fortsätter sen ner till biologisalen jag har fått en massa akvarieväxter från Marie och Jonas. Innan planterar växterna gör jag rent akvariet tappar ur drygt halva vattenmängden gör rent rutorna och täck glasen. Gör även rent filtret i reningspumpen. Planterar växterna fyller på vatten och sätter igång filterrengöringen. Det blev riktigt fint.


Skolans akvarie rengjort och med nya växter.

Efter jobbet med akvariet går jag hem. I trädgården träffar jag på Marcus han har kommit från jobbet i Hede. Han stannar hos oss över natten. Jättekul att träffa Marcus han krattar i  trädgården och klipper resten av äppelträden.
Jag går in och sover 1,5 timme på em.
Går upp vid halv sex äter middag en jättegod laxjanson som Elin lagat.
på kvällen myser jag och Marcus med en triller vi ser via Hedweb seeking Justice en riktig triller.
Efter filmen ser vi slutet av Champions League matchen mellan Chelsea och Benfica. Fast det var på slutet var matchen riktigt spännande. En Chelsea spelar går med bollen från sin planhalva lurar att par motståndare och säter bollen i krysset en helt otroligt mål.

tisdag 3 april

går upp vid 7,30 . Idag ska jag på läkarbesök kl. 10,00 . Går fram till Origo, och tar bussen därifrån till Lasarettet. Går av på Vasagatan och går upp Svärdsjögatan till Lasarettet går in från sidan kommer jag rätt upp till blodmottagningen. får träffa läkaren Joakim från Akademiska en väldigt trevlig läkare. han undersöker mig och det var helt ok med att få cytostatika idag. Blodtrycket var bra och blodvärdena från blodprovet igår var bra också.  Jag lägger mig på en säng och får cytostatikan via dropp. Det rinner på bra  första droppet med antikropparna tar 0,5 timme att droppa in i blodkärlet. Andra droppet med cytostatikan tar ung. 1 timme  innqan allt har droppat in samtidigt med cytostatikan får jag också koksaltlösning så att det inte ska bli så starkt. Det gick bra och jag får åka hem tar buss 701 hem till koppartorget. Går hem käkar lunch kalops sover middag i 2 timmar till 17.00.
Kl. 19 är det match Timrå mot Leksand .
Matchen börjar 19.00 jag är förberedd har borta kalsongerna på och match dresen och LIF kepa. Nu får grabbarna fixa segern.


Här sitter jag i gillestugan och ser på matchen Timrå- Leksand med matchtröja Leksans keps och krigra muggen med te. Vi kommer igen nästa säsong krigare krigare. Passion oavsett division.

Just nu är det paus mellan första och andra perioden. Det står 2-2 efter att Timrå tog ledningen, Men Leksand kunde både kvittera och även göra 1-2 i boxplay. Tyvärr så kvitterar Timrå, men det är bra spel av Leksands pojkarna.

2:a perioden
Leksand får Bibic utvisad och Rögle gör 3-2 skit. också.
Resten av perioden ligger Timrå på men Hanses tar det mesta.

Nu är det tredje perioden. Vi kan vända matchen och vinna 2 minuter har gått av tredje perioden spel fram och tillbaka inga farliga chanser än.
Fortfarande 3-2 till Timrå 1 minut kvar hanses lämnar buren Leksand trummar på .
Helvete Timrå gör 4-2 i öppen bur.
Godnatt för den här säsongen.
Blir inte så kul att se sista matchen på fredag mot Örebro.
Det är ju klart nu att Timrå och Rögle går upp-
Det var i matcherna mot Rögle vi tappade det hela. Seger där och vi hade varit med i matchen även i sista omgången.
Vi får komma igen  nästa säsong, då blir det roliga matcher mot Djurgården.
Vi är ju inga medgångssupportar. Utan vi har passion oavsett division.
Gallerkedjan har spelat bra de kommer att bli giftiga nästa år.

Innan jag hoppar i säng hinner jag se Champions league matchen mellan Barcelona och Milan.
Det står 2-1 till Barca efter första halvlek. De utökar till 3-1 i början av andra halvlek. Ser mörkt ut för Ibra och Milan. Matchen slutar 3-1 till Barca och de är vidare till smifinal.



Måndag 2 april

Går upp tidigt 6,45 Ska ju ha biologi och kemi stuga kl8,40. idag var det kul för det kom en elev som behövde hjälp med KemiB. Strax före 10 måste vi sluta och jag fick gå till busshållplatsen. Ska vara på blodmottagningen kl10,30. kommer upp till blodmottagningen i god tid, träffa syster direkt hon tar blodtryck och blodprov. Eftersom jag fortfarande är lite hostig vill hon avvakta med att ge cytostatikan. Jag ska ju på läkarbesök i morgon tisdag, hon vill att läkaren ska ta ställning till behandlingen i morgon. Jag kanske får cellgifterna i morgon. Jag får lämna blodmottagnngen jag tar buss 701 hem. Jag går av vid Willys för vi behöver få lite handlat, bananer, sallad, mjölk och Juice. Jag handlar det plus lite till. Packar ryggsäcken full samt en tygkasse och platskasse. När jag börjat gå ringer mobilen det är Marcus han är på väg upp till Hede för ett jobb för sin miljökonsult firma Demikon. Han stannade hos oss på vägen upp och fick äta lunch. Han kom bort och hämtade mig så jag slapp släpa på allt. Vi käkar lunch tillsammans och pratar lite grann det var kul att Marcus tittade in. Han åkte vidare via Mora och Sveg till Hede. Där ska han kolla mark där det varit en mack och en stor cistern.Är det förorenat eller inte är frågan. Efter lunch sover jag middag i drygt 2 timmar. Går upp 15,30 det är ju snart innebandy kl. 16.00. Går ner till Idrottshallen idag blev vi 8 st till slut. Vi spelade på hel plan. Jag tog det lugnt och stod hela tiden längst bak och försökte freda vårt mål. Det gick riktigt bra det kändes helt ok. Matchen var jämn slutade 12-11 till ena laget så det var jämna lag. Efter innebandy blev det styrketräning som också gick riktigt bra. det var riktigt skönt att träna. Duschar och går hem ute snöar det lite och nu är det lite vitt på marken. Än kan det nog komma mer snö vintern är nog inte helt slut än. I morgon blir det spännande Timrå - Leksand en vinna eller försvinna match. Men jag litar på att LIF grejar det.

Söndag 1 april

vaknar efter en skön natts sömn. Vi går en promenad tidigt på fm. Bort mot Korsnäs och runt Hälsingberg och hem det gick riktigt bra kändes helt ok. Mycket skönt att komma ut och röra på sig.

När vi kom fram i Korsnäs såg vi den här tjusiga flaggan svaja vid ett hus. En härlig syn.

När vi kom hem började jag att laga dagens mat kalops. Det gick också bra och blev riktigt gott.
Efter lunchen sov jag i nästan tre timmar från 14 till 17.
efter den sömnen så var jag pigg och städade klart datarummet. Skickade mail till alla lärare om byte av provvakt, och började att skriva detta inlägg.

Här kommer ett roligt Youtube klipp. Äkta norsk vintersport, och som min svärmor Selma skulle ha sagt
det är gutter det.

http://www.youtube.com/watch?v=RyUf7r_9yNs&feature=share



RSS 2.0