Långfredagen 6 april

På fm går vi ut i trädgården och jobbar. Oscar klipper ner de sista grenarana längst upp på sista äppelträdet. Han sågar också ner en tjock gren från paradisäppelträdet som letat sig in mitt i äppelträdet. Jag krattar upp grenar och löv samt gamla pardisäpplen. Det går riktigt bra fick sitta och vila bara en liten stund.

Här klipper Oscar av det översta grenarna i äppelträdet.

Vi äter lunch och jag vilar som vanligt efter lunchen sover i drygt en timme. Vaknar 14,25. Går upp Oscar och jag ska ju till Leksand och se sista matchen för säsongen Leksand mot Örebro. Matchen har ju ingen betydelse förutom äran. Vore skönt om Leksand kunde vinna över Örebro har redan varit där två gånger och sett dom förlora hemma mot Örebro.
solen skiner när vi närmar oss leksand det är ett härligt vårväder. Vi parkerar som vanligt vid Tre Kullor där mamma har en parkeringsplats. Vi hinner in och prata lite med henne innan vi går till matchen.
Efter första perioden står det 0-0 men Leksand har haft det mesta av spelet och vinner skotten.
2:a perioden slutar tyvärr 0-1 till örebro ett riktigt skitmål örebrospelaren slår in pucken som tar på Hanses bakben och in . Typiskt då Leksand haft det mesta av spelet och chanserna.
3:e perioden efter 10 minuter kviterar Leksand ett snyggt mål av Janohls. men bara ett par minuter efter vårt mål gör Örebro 1-2. Leksand ligger på och har chanser men puckuslingen vill inte in. Som vanligt har Örebro flyt och sätter 1-3 målet och vinner matchen.
Vi får vara nöjd med att vi kom före Örebro i kvalserien på fjärde plats.
På slutet står sittplats publiken upp och hyllar Leksandspojkarna med superstars. Tack för en trots allt fin säsong. Nästa säsong kommer att bli kanon många bra lag i Allsvenskan och Leksand med ett helt intakt lag och med en jättebra ungdomskedja som kommer att bli giftiga nästa säsong. Vi längtar redan dit.

Superstar hyllar leksands pojkarna efter matchen.

Efter matchen var det traditionellt te hos mamma och farmor Margit på Rättviksvägen
Idag när det var långfredag då bjöds det på goda ägghalvor med räkor förutom gott hembakat bröd med ost eller skinka.
Idag var det skönt att åka hem då det fortfarande var ljust och vi kom hem före kl. 20.00 eftersom matchen startade redan 16,00.