Tisdag 31 januari

Går upp kvart över 6 ska vara uppe på blodmottagningen kl 9.00. Jag går upp till Lasarettet det tar ung. 40 minuter enskön promenad. Efter blodtrycks mätning och urin prov placeras jag i en säng och första påsen med ämnet Avastinsätts igång det innehåller antikroppar som förhoppningsvis ska ¨strypa blodtillförseln till cancercellerna. " Avastin innehåller det aktiva innehållsämnet bevacizumab, som är en humaniserad monoklonal antikropp. Monoklonala antikroppar är proteiner som specifikt  känner igen och binder till andra unika proteiner i kroppen. Bevacizumab binder selektivt till ett protein kallas VEGF (human vaskulär endotelial tillväxtfaktor), som finns innuti kroppens blod och lymfkärl. VEGF gör så att blodkärl växer i tumörer och dessa blodkärlförser tumören med näringsämnen och syre. När bevacizumab  är bundet till VEGF förhindras VEGF att fungera normalt. Detta förhindrar tumören att växa till genom att blockera  tillväxten av blodkärl som förser tumören med näringsämnen och syre.
Det tar 90 minuter innan allt har gått in i kroppen. Jag ligger och  och läser lite samt småsover lite.
Efter 90 minuter är det dags  för nästa dropp detär själva cellgiftet Ironecetan Actavis det tar en timme att få i sig. Här får man se upp förutom trötthet kan man få en rad biverkningar av detta läkemedel, diarré, svetningar, magsmärta, synrubbningar mm. Hitills har jag inte märkt av några biverkningar.
Under förmiddagen fick jag lunch pasta med god skinksås tack kära Landsting.


Här ligger jag skönt i sängen medans cellgifterna går in i kroppen

När allt är klart lämnar jag blordmottagningen kl är då nästa 14. Jag går Svärdsjögatan ner till Synsam och får galsögonen justerade. Jag handlar bananer och päron på ICA Falan. När jag kommer ut träffar jag Ola Hellman en gammal lollega från Svärdsjöskolan, mycket trevligt att prata en liten stund. När vi står och pratar dyker ett bekant ansikte upp det är kusin Märit. Vi kramas och pratar lite. Nu är det dags att åka hem med buss701. Jag visar upp kvittot från blodmottagningen då fick man åka gratis. När busen kommer till Koppartorget och jag går av känner jag mig lite hungrig så jag går ner till personal rummet för det är ju tisdags fika med god kaka idag.
Sitter där och fikar och snackar lite. Går sedan på arbetplatsträffen.

Mina tankar har denna vecka har ofta gått till min kära kollega Fredrik Adolphson som har fått en hjärninfarkt.
Han är hemma nu efter att legat på avdelning 29. Fredrik det finns bara en väg och det är att vi ska bli friska vi kämpar på krigare krigare.
Fredrik har sin fina humor som ni kan se i i hans blogg Adolphson.

Måndag 30 januari

Går upp tidigt strax före 7. Jag ska ju ha en biologi och kemistuga idag där elever kan få hjälp.
Kommer till X2F men inga elever är där men efter ett tag hittar jag dom i X2E samma sal som mattestugan brukar vara. Det var 7 elever denna gång som behövde hjälp det blir nog fler då fler upptäcker det hela. Hjälpte några åk1 elever med kemi det var räknetal i kemin som de tyckte var svårt. Det gick mycket bra hoppas de lyckas bra på provet. För övrigt diskuterade jag en biologibreddnings uppgift med en elev, och hjälpte en annan elev med frågor i miljökunskapen.
Mitt i allt ringde syster från blodmottagningen det är dags att få cellgifterna. I morgon kl.9 ska jag vara på blodmottagningen för att få två påsar med cellgifter intravenöst. Först en påse med antikroppar sdedan en påse med cellgifter. Det hela tar drygt 3 timmar så hela fm går nog åt.
Efter biologi och kemistugan. Går jag till arbetsrummet en stund kollar mail mm. Går sedan till vårdcentralen för att ta ett blodprov inför cellgiftsbehandlingen i morgon. Jag går till apoteket och tar ut lite medicin som håller på att ta slut. Handlar på Willys letar efter bananer hittar inte en enda banan får veta att fruktbilen är trasig så det har inte kommit några bananer idag. Får gå hem utan bananer köpte dock fem torspaket odlad torsk från Norge för 100 kr.

Äter lunch och sover middag i 1,5 timme. Går upp och ned till Idrottshallen är helt ensam där kl är fyra var är alla börjar sätta upp sargen. Till slut blir vi 6 st det blir liten plan och små mål.
Idag har jag bättre fart är med några gånger i anfallet gör ett mål. Dock kanske lita väl fart för jag kolliderar med Ehlis och glasögonen trycks in så jag får ett litet jack i näsroten- Men lite desivon och ett plåster så är det bra.
Gymmar lite efteråt det går bra skönt att vara i gång och kriga, men nästa gång ska jag nog hålla mig på förvarsposition hela matchen.

Ny spelare debuterar




Här har vi Lotus Notes nyförvärv Blackbone Lindgren som efter 25 år gjorde en
fantastisk comeback i matchen idag.

På kvällen jobbar jag lite med nyheten om Pine:Needle projektet. Lägger till lite text samt några bilder.
Går i säng tidigt då jag måste upp tidigt i morgon God Natt alla vi ses i morgon.


Söndag 29 januari

Kl är snart 10 . jag ska åka med Anna och Jonas till Sörskog för att åka skidor. solen skiner utanför det ska bli härligt. Det är fullt av sidensvansar i paradisäppelträdet smaklig måltid . I Sörskog är det ett härligt vinterväder -7 grader solsken och mycket snö. J ag åker först 7km spåret. Det går riktigt bra inte någon kanonfart men hyfsat mycket bättre än förra gången i Sörskog. Det är helt underbara spår och så grannt med all snö på träden.



Solen skiner över myren det var helt underbart.



Man kan nästan tro att man är uppe i fjällen så mycket snö är det träden är alldeles överfulla med snö.
 
Det är riktigt varmt och skönt i solen. Det känns så bra så jag åker 5km spåret också skönt att staka på över myren. Anna har åkt 13km och 7km och Jonas 13km, 7km och 5km. När jag kommer hem och har duschat väntar en god gulashsoppa Elin lagat på fm. Oj vad gott det smakade. Leker lite med Lukas han gillar att slå på tangenterna på den gamla datorn som står uppe i lekrummet. Lägger mig och vilar somnar till en stund men måste upp det är ju match på s24 Borås mot Leksand. matchen börjar och Lif gör mål tidigt men Borås kvitterar men första perioden vinns av Leksand med1-2. I andra ångar leksands pojkarna på och vinner den perioden med 0-2. Lif får börja sista perioden med 1-4. Det kommer de aldrig att tappa så segern verkar säker. Där slank femman in efter ett jättesnyggt anfall tror det var Janols som la in den. härligt nu är det avgjort. Superstars som är där hejar på Lif vi är de bästa. Jaa vinst med 1-5 och tre sköna poäng.
Avslutar kvällen med att lägga in några länkar till artiklar på sidan HBO i media.
Kikar också lite på fotboll det är Milan som spelar mot Calgari Milan leder med 2-0 det är 70 minuter in i andra halvlek heja Zlatan.
Nu blir det godnatt ska upp tidigt i morgon ska ju börja med biologi pch kemi stuga där eleverna ska få hjälp med problem i biologi och kemi. Det ska bli spännande och se hur många som kommer och vilka problem de har.
Godnatt allla.

Lördag 28 januari

Vaknar på morgonen vi 8 tiden. Kikar på Dt.se i min Ipad. Oj man är med på första sidan i webbupplagan inte illa. En väldigt bra skriven artikel. Eleverna stöttade sin cancersjuka lärare.
Lite senare på fm går jag upp till Volvo för att köpa Falukuriren- Oj vi är på löpsedlen första gången jag hamnat på löpsedeln synd bara att man måste få en hjärntumör för att hamna där.



Här mitt bland alla löpsedlar ser vi Fks med artikeln elevernas stöd av mig.

Men inte nog med det när jag tar tidningen i tidningstället ser jag att vi också är med på första sidan.


Fks första sida lördagen den 28 januari 2012 Kanske bra med lite omväxling från Håkan Juholt.
Bläddrar man upp artikeln så är den på ett helt uppslag. I pappers artikeln finns också mailväxlingen mellan Emelie i NV2A och Leksands IF.


Här är hela uppslaget med artikeln i Falukuriren.

Vid 19 tiden kommer Anna och Jonas med Lukas vi ska passa han några timmar. Det var ett tag sedan så det ska bli jättekul att mysa med vårt älskade barnbarn.
Anna och Jonas ska åka skidor ute i Karlsbyheden.

vi leker lite inne med Lukas sen går vi ut. Jag drar Lukas runt i en pulka det är kul att åka pulka.


Här drar Jan-Eric  Lukas med pulkan. Lägge märke till LIF flaggan i bakgrunden. Den hängs ut varje gång Leksand spöat Mora.

Jag går sedan en liten promenad med Lukas runt kvarteren. Efter ett tag somnar han så skönt.


Så skönt det är att få sova i vagnen inbäddad i mormors fårskinnspäls.



Oj vad god mormors mat är jag äter en stor portion.

Besöksstatistik

Innan jag loggade ut från bloggen kollar jag besöksstatistiken för idag.
Antalet sidvisningar var uppe i 250 mot tidigare runt 70st
Antalet unika besökare var 120 mot tidigare runt 50 st.

Artikeln har tydligen lockat hit ett antal nya läsare det är kul.

Fredag 27januari

Vilar lite på fm.Går ner till skolan 10.30 hjälper en elev med frågor inför ett prov innan lunch. äter lunch på Ecole Pasta med fläskfile väldigt gott. Beställer in en efterrätt blåbär och hallon smothie med lite grädde och ett jättegott havreflarn mumsigt jag som älskar hallon och havreflarn perfekt.

Blåbär och hallonsmothie med havreflarn.
 Efter lunch träffar jag min elev som ska pröva upp några betyg. Det visar sig att nu hoppar hon av allt tyvärr. Hinner ej med innan det är dags att söka olika läkarutbildningar i Europa. Jag jobbar på med hemsidorna lägger ut en nyhet om Pine-Needle project.

Går hem piskar några stora mattor som jag tidigare hängde ut på gungställningen. Jag tar också och skottar rent snön det får bli dagens motion idag Ja jag häller ut askan på hallonbuskarna också.

Syster från Blodmottagningen ringer på mobilen. Det blir en ny sorts cellgift nästa vecka som måste tas via dropp. Det var alltså tumör cellerna som växt några millimetrar.

Går in och sover en timme ung. På em. Går upp käkar middag en matlåda från Ecole potatismos och fläskotlett det blev Ecole hela dagen idag. Nu är det snart dags För matchen Leksand -Mora. får igång matchen på den bärbara datorn efter ett tag. Just nu är det 0-1 till Mora 6minuter in i andra perioden. Mora fick tyvärr göra ett rätt snygt backmål i första perioden då leksands pojkarna tyvärr gick bort sig lite. Ypiie Leksand kvitterar genom hurtubise knall hårt skott uppe i krysset. Skit det tog bara 56 sekunder innan Mora tog ledning igen i powerplay en styrning som glider in under Hanses. Oj en ny utvisning för LIF kriga nu Leksand. Väldigt bra boxplay av LIF inget nytt mål för Mora. Andra perioden slut 1-1och Mora leder inför tredje med 1-2. Nu gäller det i tredje perioden kom igen nu Leksand spöa Mora så vi kan hänga ut Leksands flaggan och reta våra grannar som är moringar. Vinner Mora får vi tyvärr se en Moraflagga imorgon för det har grannarna köpt numera. ypiiee Bergenström stänker in pucken i krysset efter bara 53sekunder i tredje perioden i powerplay andra målet i powerplay. Det var också ett snyggt pass av Erik Hanses. Klacken igång härligt kriga nu in nästa mål Leksand. Leksand ligger på bra efter målet många chanser 14minuter kvar. Bra fart på publiken Lif Lif Lif ljuder i hela hallen. Bara 3 minuter kvar av matchen Mora åker på en utvisning gör nu tredje powerplay målet nu mitt kära Leksand och avgör den här matchen. Inget mål dåligt pp av Leksand. Strax före slutet av tredje perioden blir Noren utvisad. Det blir förlängning där Mora får spela 4 spelare mot Leksands 3 st. Inte bra press av Mora 1 minut kvar av utvisningen. Ryno fri dras ner borde varit straff men bara utvisning 3mot 3 i 40 Sekunder sedan blir det leksand som är fyra mot tre i drygt en minut.Inget mål det blir straffar som är lite av ett lotteri. Hanses är stark i mål. lill Foppa kommer säkert sätta ett mål oj va spännande.
Sista avgörande straffen Pelle Prestberg sätter den mellan benen på Daniel Hansen i Mora målet. Hurra. Nu åker LIF flaggan ut i morgon.
Håll utkik i FK och på DT.se för imorgon publiceras artikeln om min klass 0och hur de fixade matchtröjan.

Torsdag 26 januari

På fm skjutsar jag in Elin till frissan. Fortsätter upp till ica Maxi där jag handlar allt inför helgen, ker sedan upp till sjulsarvsparkeringen och går på skidspåret där. Tänker åka 7 km eller 5 km men när jag kommer igång känns det så bra att jag åker 10 km. Denna gång behöver jag ej vila så mycket tar en paus på toååen och äter två clementiner. Är ute i spåret i 1 timme och 40 minuter drar vi bort 15 minuters pausvila på toppen åkte jag runt på 1 timme och 25 minuter. Ingen rekordtid precis den ligger nog på 35 minuter men då var det blixtföre och jag var några år yngre. Förra året åkte jag nog på en tid kring 50 minuter. Men nu ska jag träna och försöka göra bättre tider. Det var i alla fall jätteskönt att åka skidor och komma ut i skogen.


Så här mycket snö är det på toppen av 10 kim spåret. Härligt eller hur.

Kommer hem plockar in alla varor äter lunch. Sover som vanligt en dryg timme på em. Jonbbar sedan med hemsidorna börjar på en nyhet om Pine_needle projektet. Lägger också ut vecka 5:s matsedel på Haraldsbos hemsida.

Onsdag 25 januari

På fm åker jag upp till lasarettet ska vara på blodmottagningen kl.8.00. Talar lite med syster först men läkaren kommer och jag får gå in i hans mottagningsrum. Det är en hjärntumörspecialist från Akdemiska i Uppsala.
Han visar mig den sista magnetröntgen bilden av hjärnan. Det kan tyckas att tumörcellerna har vuxit med några millimetrar, Men det kan också vara så att det är spår efter strålningen en sorts ärrbildning som kan uppkomma. Han ska visa bilderna för sina onkolog kollegor i Uppsala för bedömning. Är det så att de bedömmer att c tumörcellerna växt ska de sätta in ett annat cellgift som tas intravenöst.
Läkaren testade alla mina reflexer samt kollade balansen koordinationsförmågan. Det var helt ok enligt läkaren att jag kunde köra bil. Vilket jag hade gjort på morgonen det kändes skönt att få det bekräftat av läkaren.

När jag kommer hem går jag stavgång med Elin runt Helsinberg uppe i skogen och hem det var skönt att komma ut och röra sig lite.
Går ner till Ecole och äter lunch de har stekt fläsk med löksås som är oerhört gott riktigt läckert. Till efterrätt kunde jag inte låta bli att beställa in hallonpaj med vaniljsås som också var mycket läckert.

Går hem och vilar en stund får en tupplur på trekvart. Går upp och ner till skolan vi ska åka till Borlänge med miljöeleverna och besök DAkab som tar hand om all vår miljöfarliga avfall här i Dalarna.


Här är vi samlade med vår guide som guidade oss runt i anläggningen.

När vi kommer hem så går jag till cafeterian för där ska jag och min klass NV2A intervjuas och fotas av Falukuriren De vill göra ett reportage om klassens fin engagemang när de genom att t a kontakt med Leksands If fixade en matchtröja till mig.


Här syns jag med min LIf Tröjan och några av mina elever från klass NV2A min underbara klass.


Här intervjuas klassen av Falu Kurirens journalist

Oj Leksand gör 2-3 mot Örebro nu i andra perioden Gabbe sätter den HUrra och i powerpoint det är femte matchen i rad Leksand gör mål i poweplay.
Skit Örebro kvitterar efter 9 minuter i tredje perioden.
Oh Timander Får ett skott rätt på munnen blöder som bara det skit också. Får han kliva av blir det svårt han är en försvarsklippa behövs så väl nu. Fan örebro gör 4-3 fan också. Kämpa nu Leksand det är 5 minuter kvar.
Timander tillbaka vilken krigare sydd i underläppen men det är bara 2minuter och 46 sekunder kvar av matchen.
Matchen slut och ännu en förlust mot Örebro det var inte bra trots att Leksand stundtals spelade riktigt bra och nog vann skotten. Känns surt när de också fick ett mål bortdömt. Nu får ni komma igen och spöa Mora på fredag.

Tisdag 24 januari

På fm firar vi Per-Erik Fogel som fyllde 60 år . Det blev tårtkalas i arbetsrummet på tredje våningen. Det var både gott och mysigt. Efter firandet pratar jag med min rektor Christel. Vi kom överens att jag i fortsättningen med början nu på måndag den 30 januari ska jag ha en biologi och kemi stuga i X2F. Där kan eleverna komma och få hjälp med biologi och kemi det ska bli kul att ha.

Äter på Ecole jättegoda oxrullader. Tar även dessert en god och fräsch frukt cocktail med grädde.

På eftermiddagen har jag lektion med Gustav som läser in KemiA kursen. Vi går igenom lite inför första provet gör en liten lab på lågfärg och exciterade elektroner.

Är med på konferansen som var arbetsplatsträff. Vi får veta mer om hur det nya inpasseringssytemet fungerar mm.

I morgon blir det spännande ska upp till Blodmottagningen och träffa min läkare. Hoppas att cellgifterna har tagit kål på några cancerceller.
Jag ska vara där kvart över 8.
Så det blir tidigt hopp i säng.

Godnatt alla sov sött.


Måndag 23 januari

På fm går jag till vårdcentralen för attta blodprover inför läkarbesöket på onsdag,Jag går till apoteket och tar ut antibiotikan Elin fått till sin lunginflammation hoppas hon blir bättre nu.
Jag handlar också på ICa Maxi och köper en usb hårsdisk på 2terrabyte hos Clas Ohlsson. Hoppas jag kan rädda alla filer innan jag sänder in datorn på reparation.
Kommer hem käkar lunch sover en dryg timme  innan jag går ner till skolan kl 15.
Jag uppdaterar en del sidor som håller på att utgå om 15 dagar ett jobbigt system för  nästan alla sidor vi har ska vara kvar. Jag hinner också lägga in menyn för tisdagen i veckans Ecole sida.
Klockan närmar sig fyra det är dags att gå till innebandyn. Efter etttag blir vi till slut  10 st och kan spela på hel plan med stora mål. Det går riktigt bra för mig orkar göra små rucsher efter bollen utan att jag blev för slut. Det var riktigt kul. Efter innebandyn körde jag 40 minuter styrketräning som också kändes bra.
Matar fiskarna på vågen upp till arbetsrummet. Hinner med att uppdatera några sidor innan jag går hem.
På kvällen efter lite hjälp av Jonas får jag igång Umbuktu operativsystemet som sitter på en usb_sticka den nya hårddosken fungerar bra också. Så nu är det bara att föra över filer från datorn till hårddisken skönt att rädda över dem.



Söndag 22 januari

Gör rent akvariet på fm provar en ny hävert där man suger in gruset som åker tillbaka igen mot botten medans skiten följer med ner  i hinken. Det fungerade jättebra jag gör rent rutorna tar bort fula växtdelar mm resultatet blev ett rent fint akvarie.

Äter lunch och nickar till en kort stund för kl. 14 kommer Anna och hämtar mig vi ska åka skidor uppe på Lugnet.

Vi åker upp parkerar längst upp  på Sjulsarvsparkeringen, och går på spåret där.
Jag åker 10 km spåret det går riktigt bra men jag tar det lugnt och vilar några gånger på vägen upp till toppen. På toppen käkar jag en mandarin och vilar lite i boden där.
Sen är det bara nedför det gick galant trots att det började mörkna lite mot slutet.
Anna hann åka både 5:an och eljusspåret innan jag kom fram.
Det var så härligt att åka 10km spåret igen vilken skön känsla även om det gick sakta. För fyra månader sedan var man glad att man orkade gå två varv runt huset och nu kan man åka milspåret på Lugnet.


Utsikt från boden på toppen av milspåret.


Jan-Eric i full fart på väg ner från toppen.



Det är  bara att släppa på nedför men idag var jag lite feg (försiktig) och plogade lite med en skida.

Jonas kommer och hjälper mig med min stationära datorer som ej vill starta i win 7. Men med hans linux variant umbuktu startade det och han började att föra över filer från min dator till usb hårddiskarna. Men allt får inte plats så jag måste köpa en ny usb hårddisk med 1 eller 2 tb så att vi kan föröver allt innan jag sänder in datorn för reparation. Som tur var har jag tagit ett år extra garanti så den gäller nu.
Imorgon ska jag till Norslunds vårdcentral och ta blodprover ibför läkarbesöket på onsdag.


Lördag 21 januari

På fm går jag och Elin stavgång bort till Korsnäs upp mot Helsingberg förbi hundtorget  upp förbi skolan och via Gläntan hem.
Vi äter en god renskavsgryta som Elin lagat tidigare på morgonen. Vilar en liten stund efter lunchen somnar till en liten stund. Men kl halv tre kommer Jonas och Marie för vi ska åka till Tegera Arena och se hockey. Jag ska se matchen med 19 elever från min klass. Leksands If har bjudit in alla elever som vill se matchen tidigare och  vi hade fått biljetter till alla som ville se.
I första perioden tar Sundsvall ledning slarv av en leksands spelare som förlorar pucken vi´d egna blå- Sundsvalls spelaren får friläge och sätter pucken bakom Erik Hanses. Dock lyckas leksand kvittera då Ryno i slottet skjuter ett stenhårt skott som Axel Brage i Sundsvalls målet ej hinner reagera på. 1.1 efter första perioden.
I andra perioden tar LIF ledningen genom ett skott av Hurtubise som tar på en Sundsvall spelare och i mål. Rena turmålet. Leksand har en hel del chanser men det blir inga fler mål i den här periode iStället kvitterar Sundsvall genom Oskar Lindberg som får gå helt oattackerad med pucken runda kassen och lägga in det i mål, här var leksands pojkarna alltför passiva. Ja ofta undrade man om de visste att de var på plan ofta tvåa på pucken och en massa felpass det såg inte alls bra ut.
I tredje tar Leksand ledningen och man får lite hopp Patrik Hersley skjuter ett skott som sen hamnar hos Jacob Blomqvist som hade öppen kasse. Dock sköt han första skottet i stolpen men fick tillbaka den och satte den i det fortfarande öppna målet.
Tyvärr kvitterar Sundsvall bara tre minuter efter Leksands lednings mål den här gången är det Oskar Johsnssonsom får åka runt fritt med pucken runt i Leksands zonen Till sist skjuter han ett skott ur dålig vinkel en isare som slinker in 3-3 som håller sig perioden ut. Trots att Leksand har ett poweplay i slutet av perioden men det pp var kasst de kom knappt in i anfallszzonen.
Matchen går till förlängning och där avgör Sundsvall efter en dryg minut ridå. Svagt av LIF att spela så dåligt allra helst när man bjudit in skolugdomar från hela Dalarna. Det var väldigt trist vi hade chans att komma närmare BIK/Karlskoga . Nu får ni revanchera er och spöa Örebro på onsdag och Mora på fredag. Det var lite trist att de spelade så dåligt när Leksand bjudit alla skolungdomar. Några buade till och med när matchen var slut.  Det skulle jag aldrig gör a för jag är ingen medgångsuporter. Jag är en äkta leksing så länge mitt hjärta slår är jag vit och blå.


Jan-Eric viftar med halsduken efter att Leksand gjort 3-2. Lägg märke till matchtröjan jag fått av Leksands If med alla spelares signaturer.


Här syns några av mina elever.

Jag avslutar kvällen med att göra lite nytta. Lägger in v4:as matsedel på haraldsbogymnasiet hemsida.

Vi får gå på en annan match och se Leksand vinna det ska jag försöka att fixa.

Och Håkan Juholt fick kasta in handdduken idag efter den borgerliga pressens mediadrev mot honom. Tänk om de granskat Bildt pojken lika hårt för där finns många tveksamheter i hans agerande i Lundin oil mm.

Fredag 20 januari

Går upp tidigt ska till Lasarettet för att ta mangnetröntgen av hjärnan. Kvart i sju kom sjukbilen som är en Taxibil från Engkvist Taxi och Buss i Sundborn. Det är också en pappa till elever jag har varit lärare till på Svärdsjöskolan. Jens som jag var klassföreståndare för. Han jobbar nu som mljudtekniker i en firma i Stockholm han har lagt på ljudet till filmen Jägarna 2. Jag fick även veta vad tvillingarna Per och Thomas gör numera. Kul att höra att det gått bra för mina gamla elever. Kommer upp till röntgen 10 minuter före utsatt tid och får komma in direkt. Ligger på britsen och åker in i maskinen som dånar rätt bra men som tur är har jag hörselskydd på mig. Själva proceduren tar ca 25 minuter först utan kontrastvätska och sedan en omgång med kontratstvätska.
Ska bli spännande att se resultatet på onsdag då jag ska träffa min läkare.
Jag känner mig i fin form så jag tar och går hem. Oj vad kallt det var men jag tar två pausar då jag går in och värmer mig i två portar, oj va skönt det var att komma hem och in i värmen.
Går ner till skolan och till klassrum A"A där klassen ska ha engelska. Den här gången  var klassen samlad och jag kunde dela ut biljetterna till Leksandsmatchen i morgon mot Sundsvall i Tegera Arena. Jag hann också dela ut biljetterna till Julia och Janina som var de enda som ville eller kunde gå på matchen i NV3A.
Innan jag går hem och äter lunch hinner jag lägga ut en nyhet om Regionsfinal i finsnickeri

Efter lunchen sover jag nästan 2,5 timmar det var skönt var mycket trött.
På em ser vi en dvd film och myser .


Torsdag den 19januari

På fm går jag stavgång Med Elin i den sköna solen. Vi gå upp Gläntan till Rottneby ängen där vi rastar lite i solen som värmer skönt. Vi fortsätter ner för vägen till Korsnäs. Viker av hemmåt via verkstadsvägen. När jag kommer hem sätter jag igång med att skotta snö. Det går galant med den nya snösläden. Vi äter lunch ugnstekt kyckling som vi stekte klar igår en kyckling som legat ett tag i frysen. Men den var jättegod med kokta grönsaker och go sås. Går ner till HBO ska dela ut de gratis biljetter 19st som jag beställt av Leksands if till matchen på lördag till min klass. Men när jag kommer till deras kemilektion ca 8 minuter innan den ska sluta var alla puts väck. Får dela ut biljetterna imorgon istället. Snälla klassen var kvar hela tiden på lektionerna i morgon så att ni får era biljetter. På skolan träffade jag Birgitta Berggren en kär gammal kollega som nu är en glad pensionär. Det var jättekul att se och prata med Birgitta igen. Vi kom överens om att vi ska träffas och äta lunch på Ecole en dag hela gamla miljöarbetslaget. Det skulle bli jättekul vi har så många minnen tillsammans efter alla resor vi gjort. Efter att ha matat fiskarna går jag hem och vilar en stund sover en dryg halvtimme. Det var allt för idag nu kryper jag till sängs kl. Är nio imorgon måste jag gå upp tidigt ska magnetröntga hjärnan kl. 7,15 i morgon. God Natt alla.

Onsdag 18 januari

På fm går jag stavgång en liten kortare variant än vanligt. Duschar och går ner till skolan strax före kl. 12. Vid 12 knackar Håkan Arvidsson på dörren till arbetsrummet. Håkan är gammal kär kollega som nu är en glad pensionär. Vi ska gå till Ecole och äta lunch tillsammans. Vi äter en god lunch tillsammans och har det mysigt. Håkan äter en två rätters lunch huvudrätt samt efterrätt en god Cheesecake med hallonsås. Jag slår på stort och äter en tre rätters lunch förrätt räkochlax bakelse vi tar båda Ostpanerad rödspätta/tomatconcassé/gröna ärtor och jasminris till huvudrätt. Jag avslutar med ugnstekt äpple med vaniljsås till efterrätt.


Här sitter Håkan och Jan-Eric och njuter av lunchen på Ecole

Efter lunch har jag möte med en av mina elever jag handleder i projektarbete. Det går väldigt bra han har kommit igång bra med sitt projekt som är att skapa en hemsida åt en butik i Falun. Vi har en bra diskussion och det känns att han är på rätt väg med sitt projekt.

Går sedan hem och sover en dryg timme på em. Går ner till skolan igen vid fyra tiden. Jobbar lite med hemsidan men letar efter en pärm med uppgifter från vt 2011 som vi inte hittar.

Tisdag 17 januari

På fm går jag stavgång den vanliga sträckan på ung 1 timme vilken är en bra tid. Äter lunch och går ner till skolan . Har laboration med min elev som läser in KemiA kursen allt flyter på väldigt bra. Jobbar med skolans hemsida. Går med Mark bort till personalrummet för att fika. Idag på tisdagsfikat bjöds det på goda wienerbröd. 
Vi har även ämneslag det blir att städa lite på kemin jag städar upp min vagn.
Det var allt för idag på kvällen fortsätter jag att jobba lite med skolans hemsida. Skickar också bilder från Oscars examen till alla barnen. Jag filmade ocså och ska försöka sätta ihop en film från examen också.

Det var allt för idag ikväll blir det hopp i säng tidigt då jag inte har sovit något på em är jag väldigt trött.

Måndag 16 januari

Går ner till skolan strax före 10. Träffar Cecilias vikarie Erik vi snackar lite om mgårddagen. Erik som har varit rumskompis och studiekamrat med Oscar var också med igår på cermonin för de nyexaminerade lärarna. Jag jobbar med hemsidorna lägger in veckans matsedel. Strax före 12 går jag ner till min klass Erik har lektion med dem i biologi men slutet av lektionen brukar de ha klassråd. Vi genomför klassrådet en av punkterna var hur många som vill följa med och se Leksand spöa Sundsvall på lördag. Leksand har bjudit in elever från hela Dalarna att se den matchen gratis. Till slut får vi fram att 19  st vill se matchen plus klassföreståndaren.
Jag ringer till Leksands IF och beställer biljetterna har tur för det finns fortfarande biljetter kvar det var först till kvarn. Ska bli kul att se en match med klassen . Ni som har varit med såg ju  bilden från Skolkatalogen. Bara leksingar.



Nu är det lunch tar med Erik till matsalen där vi äter och njuter av en god Nasigoreng.
Jobbar mer med hemsidorna innan jag går hem vid14 tiden sover lite innan det är dags att gå ner till Idrottshallen det är ju premiär för säsong 2012 i innebandyn.
Vi blev till slut 7 st så vi spelar på liten plan med en av bytare i vårt lag. Vi spelar bra vinner matchen. Jag får sätta ett mål och det känns riktigt bra kan till och med göra små ruscher utan att det känns jobbigt. Det var jättekul. Efter innebandyn blev det lite styrketräning i gymmet även det kändes bra också. Lite tyngre vikter men inte som i våras men jag kommer tillbaka mer och mer och det känns riktigt skönt.

Full fart ute på plan.


Jan-Eric i fin form på innebandyn lyckades till och med göra ett mål idag.

Rögle -Leksand
På kvällen ser jag  matchen Rögle - Leksand på Viaplay. Leksand spelar riktigt bra vinner första perioden med 0-2.  I andra perioden spelar Rögle upp sig och reducerar i början av perioden 1-2.
Men leksand gör 1-3 när Lucas Sandström får pucken direkt när han kommer in efter en utvisning och sätter pucken snyggt i Rögle målvaktens högra kryss. Innan perioden är slut gör Johan Ryno ett jättesnyggt mål tar emot pucken från bergenström med ena skridskon g fintar ner målvakten och sätter pucken snyggt till vänster om  han.
Det står 4-1 till Leksand när tredje perioden börjar. Efter lite drygt halva perioden lyckas Rögle reducera till 3-4
Men Leksand spelar bra försvaraspel och vinner matchen med 4-3. Tre mycket sköna poäng nu ligger vi 13 poäng före Rögle och 7 poäng före Västerås. Härligt vi har bra chans att ta en kvalplats om leksand fortsätter att spela så här stabilt.

Söndag den 15 januari

Strax efter 9 åker vi ner till Uppsala, jag. Elin och Anna. Vi ska vara med om examenscermonin i Univeristets aula för de nyexaminerade lärarana. Oscar är färdig utbildad gymnasielärarare i Biologi och naturkunskap.
När vi kommer fram går vi och äter lunch i saluhallen som tur var en restaurang öppen där, och vi kan beställa en god lunch. Efter lunchen var det bara att gå upp backen till universitets aulan. Det var redan mycket folk där men vi fick bra platser till höger om scenen.
Alla utexaminerade lärarna tågade in till blåsorkesterns inmarch melodi.



Blåsorkestern


Här ser vi Oscar mfl på väg upp på scenen.

Det var olika tal.
Och Vdala kören underhöll också.


Vdala kören sjunger om vad har du i byxan Jan mfl sånger.

Efter Vdala kören var det dags för diplom utdelning rad för rad.


Här har Oscar just fått sitt diplom.

Cermonin gick fortare än beräknat. Det kändes bra för allt hade flutit på bra. Det blev uttåg och fotografering i aulans foaje.


En stolt pappa och mamma gratulerar Oscar.

Efter cermonin blev det kalas hemma hos Oscar i lägenheten. Oj va gott Fia och Oscar hade ordnat med. Jättegod smörgåstårta kycklingvingar, sallad, gott bröd olika goda ostar mm Och som avslutning till kaffet en smaskig tårta. Tack Fia och Oscar för allt gott ni fixat.
Vi hade det jättemysigt när vi satt i rummet runt ett långbord och åt gott och pratade mycket.


Här sitter vi runt  långbordet och  myser av den goda maten.



Gratulerar till examen magister Oscar jag är övertygad att du blir en bra lärare säger adjunkt Hagberg.

Lördag 14 januari

På fm åker jag långfärdsskridskor med Anna och Lukas. Lukas sitter skönt invirad i en fårskinnsfäll i cykelkärran.

Anna med Lukas i cyklekärran

 Han sover under nästan hela färden runt 9,1 km banan. Lite motvind har vi men det är ej så kallt som igår vi stannar vid Främby udde och rastar lite där i solen innan vi tar sista biten i motvind hem till Hälsinggårdsbryggan.


Jan-Eric rastar vi Främby Udde.


Lukas myser i kärran.

När jag kom satt jag på bastun. Elin hade gått runt Hosjön och kom lite senare. Vi badade bastu det var jätteskönt.

På em ser vi film Jägarna 2 och delar en pizza från La Marina.
En riktig mys eftermiddag. Den blir inte sämre av att jag på everysport ser att Leksand vann över Troja med 3-2. Och att Västerås fick stryk av Mora. Nu ligger vi 4 poäng för Västerås på tredje platsen skönt.

Fredag 13 januari

På fm åker jag till OK Helsingberg och tvättar bilen. Vi ska ju åka till Uppsala på söndagen för att vara med om då Oscar tar sin lärarexamen. Det blir en högtidlig sammankomst i univeristetets aula.
Efter lunchen åker jag ner till skolan uppdaterar sidor som annars tas bort, matar fiskarna mm. Innan jag åker hem åker jag ner till Runn för att åka lite långfärdsskridskor. Det blåser upp rätt bra. Jag åker bara den korta banan 5,3 km men när jag får motvind är det jobbigt och kallt fingrarna blir alldeles stela. Jag kämpar mig dock tillbaka men när jag ska ta av mig skridskorna är jag så stel i fingrarna att jag får försöka många gånger innan jag får av mig skridskorna.
Det var oerhört skönt att komma in i värmen samt att duscha varmt.
Nu är jag rejält trött så det blir hopp i sängen tidigt idag.

Torsdag 12 januari

På morgonen när jag ska gå upp vid 7 tiden får jag hjärtklappning skit det är så jobbigt. Tar två inderal betablockerare men det hjälper inte Men efter frukost då jag ligger och vilar och andas lugnt släpper det oj va skönt vilken befrielse. Jag tar det lugnt idag går lite stavgång runt praktisk konst och upp till Willys.På vägen dit hälsar jag på hos Håkan bjuds på te och kakor och vi sitter och pratar en stund innan jag går vidare till Willys och handlar.

På em går jag ner till skolan och jobbar lite med hemsidorna ska lägga ut en nyhet om Pine-Needle projektet.


Onsdag 11 januari

På fm åker jag och Jonas långfärdsskriskor på Runn. Jonas kommer med Lukas som Elin går en promenad med i vagnen han somnar och sover bnästan två timmar skönt nedbäddad i fårskinnsfällen. Isen är kanonfin de har plogat och borstat banan ända bort till Storsund. Det går riktigt bra för mig men ingen större fart lite fisåkning bara. Jonas åker till Storsund jag vänder efter drygt halva sträckan och åker tillbaka på vägen tillbaka viker jag av och åker 9,1km banan hem, Solen skiner och det är helt underbart att glida fram över Runns fina is.


Här har jag kommit en bra bit på längs banan till Storsund


Så här fin var isbanan till Storsund

Miljöelever plockar Tallbarr
Efter lunchen går jag ner till skolan. Vi ska ut och skaffa tallbarr med miljöeleverna. Haraldsbogymnasiet är sedan länge med i Baltic Sea project ett Unesco projekt. där skolor runt Östersjön jobbar för att förbättra miljön i Östersjön. Ett av projekten inom Baltic Sea project är Pine-Needle project. Vi har varje år sedan 1991 samlat tallbarr från ett rent ställe (ute Karlsbyheden) samt från ett förorenat ställe ( nära Gruvan vägen upp mot Gruvriset). Vi skickar barren till vår vänskola i Merri Poori i Finland. De får via en firma där barren analyserade vad beträffar svavelhalt. Några barr körs också i elektronmikroskop då ser man skador på klyvöppningar mm. Fler skolor runt Östersjön är med men vi har varit med sedan 91 och det finns mätvärden på svavelhalten i Falun varje år sedan 91.
Kabare på HBO
 17,45 kommer goda vänner hem till oss Annette och Olle. Vi ska gå ner till Hbo för att se sista föreställningen av julkabaren 2011. Den föreställningen är öppen för allmänheten. Innan kabaren kan man äta pizzabuffe i cafeterian pizzabbitar från vår pizzeria La Marina. Vi äter pizza och myser vid ett bord ett trevligt initiativ. Kl 19,00 börjar föreställningen som körs i snabbt tempo. Det märks att de genomfört kabaren flera gånger nu går det mycket smidigare än när jag såg den på julavslutningen. Jag njöt ja vi alla njöt av den proffsiga kabaren.
Leksand spöar Bofors(BIK/Karlskoga)
Hade lite koll på matchen Leksand BIF/Karlskoga (Bofors) via everysport i mobilen. Kabaren slutade strax innan period 2 var slut Leksand ledde då med 3-0 oj va bra. När vi kom hem hann jag se sista perioden på Viaplay. Leksand gör då först 4-0 och senare islutet av perioden gör Tobias Forsberg 5-1. Linus Person gammal leksing hade dpå tidigare reducerat till 4-1 för Bofors. Men 5-1 var spiken i kistan och Leksand tar hem 3 vikiga poäng och tar tillbaka tredje platsen rån Västerår och knappar in 3 poäng på tvåan Bofors. Bar gjort leksands pojkar nu gäller det att köra på resten av serien inga svackor i år får vi hoppas utan Krigare Krigare vill vi se.

Tisdag 10 januari

På fm åker jag upp till Lugnet för att prova skidspåren där. På vägen dit stannar jag på ICa Maxi gurkan jag köpte igår visade sig på kvittort väga 3,5 kg och kostade 155 kr. Vi tyckte det var lite dyrt även om det var en kravgurka men 3,5 kg vägde den inte. Jag fick tillbaka kostnaden med lite bonus.
Spåren på Lugnet var ok i konstsnön 700 m s spåret jag åkte först 5 km men den var bara pistad för skate men man tog sig fram ändå hade ej med mig skateskidorna men det gick hjälpligt att åka klassiskt runt femman åkte sedan några varv på 700ms spåret. Skönt att komma ut och det kändes riktigt bra.
När jag kom hade farmor Ingrid kommit med Lukas till oss. Strax före två var LUkas så trött men somnade inte när vi la ner han i sängen. Men när morfar tog upp han på axeln och gick runt runt och nynnande morfars lilla Lukas så somnade han. Ja la ner han försiktigt i sängen och han sov lite över en timme. Vilken härlig känsla att gå där med Lukas tryckt mot min kind så gosit så. Jag passade också på att sova en timme.
Innan jag gick iväg ner till jobbet så hade det kommit ett stort kuvertpåse. När jag öppnar det får jag en mindre chock. I påsen ligger en A4 lapp. "Hejsan Jan-Eric Här kommer en liten krya på dig-gåva från oss i Leksands IF.
Tröjan är signerad av samtliga spelare.
KRYA PÅ DIG Leksands IF

Så här såg brevet ut.
I påsen låg en matchtröja med alla spelarnas signaturer. Jag blev så glad och rörd att tårarna bara sprutade. Helt otroligt vem stod bakom Emil Nilsen ? Farfar Foppa ?. När jag kom till skolan och berättade det för min klassföreståndar kollega Cecilia fick jag förklaringen det var min klass som tagit kontakt med Leksands IF och berättat om dels att jag är stor supporter till LIF och att jag nu har blivit sjuk. De visade och upp sitt klassfoto där alla var klädda i Leksands tröjor mm. Och Leksands IF tog själv intiativet och skickade matchtröjan till mig.

Tack min underbara klass och tack Leksands If klubben i mitt hjärta så länge hjärtat slår så är jag vit och blå.

I morgon slår ni Bofors det är jag övertygad om Heja LIF.


Stolt Jan-Eric med Leksands tröjan med alla spelarnas autografer fotot taget i vårt vardagsrum



Här har jag Lukas i famnen vår guldklimp och älskade barnbarn. Snart ska vi gå på en match Lukas.

Tisdag 10 januari

På fm åker jag upp till Lugnet för att prova skidspåren där. På vägen dit stannar jag på ICa Maxi gurkan jag köpte igår visade sig på kvittort väga 3,5 kg och kostade 155 kr. Vi tyckte det var lite dyrt även om det var en kravgurka men 3,5 kg vägde den inte. Jag fick tillbaka kostnaden med lite bonus.
Spåren på Lugnet var ok i konstsnön 700 m s spåret jag åkte först 5 km men den var bara pistad för skate men man tog sig fram ändå hade ej med mig skateskidorna men det gick hjälpligt att åka klassiskt runt femman åkte sedaqn några varv på 700ms spåret. Skönt att komma ut och det kändes riktigt bra.

Måndag 9 januari

Första dagen på vårterminen. Vi har studiedag på Lugnetgymnasiet jag åker upp till skolan dagen börjar 8,30. På fm var det föredrag av Jesper Ersgård kring bedömning och betyg. Mycket intressant föredrag med många tänkvärda inlägg.


Här ses några faktorer som har utmärkt påverkan på elevernas inlärning.
Feedback bra relation Lärare-elev, studiero och självbedömning.

Efter en god lunch pannbiff samlades vi ämnesvis i olika rum för diskussion.

Det var kul att jag orkade vara med hela dagen utan att jag blev trött eller att jag kände mig yr.
På vägen hem åkte jag förbi ICA maxi och handlade. Det bådar gott inför den nya terminen jag jobbar bara 25 % men kan kanske senare gå upp i tjänstgöring vi får väl se.
Avslutar dagen med att se lite fotboll på Viaplay Arsenal - Leeds.
Thierry Henry gör ett snyggt mål i slutet av andra halvlek. Arsenal vinner med 1-0 och går vidare i FA cupen.

Söndag 8 januari

Tar det lugnt på fm. VI äter en lätt lunch och åker in till Folkets Hus vi ska se Ruggugglan med vänner Marianne och Bengt. Ruggugglan var så där har sett bättre ruggugglor tidigare. Andra delen var något bättre än första lite mer fart och skratt. Efter föreställningen åt vi en god middag biff med god potatisgratäng med frisk fräch sallad på restaurang Victuscella, vi hade det väldigt mysigt. Det var allt för idag nu blir det God Natt. I morgon börjar jobbet vi har studiedag om jag mår bra i morgon så tänker jag gå ska bli intressant att höra föreläsare och träffa arbetskamraterna.

Lördag 7 januari

På fm går jag till apoteket vid sjukhuset måste ha mer betapred tabletter (cortison). På väg hem går jag förbi Ica maxi och handlar. Det blir lite mer som vanligt men det tyngsta får jag plats i ryggsäcken. Resten tar jag i en tygkasse, sen är det bara att kämpa sig hem det går bra, lite trött blir man men efter en varm dusch och varm go laxsoppa känns det alldeles utmärkt. Sover middag en timme går upp och ser på junior kronornas ankomst till och firande vid Kungsträdgården. Vilka lirare. På em gör vi rent ugnsluckan. Tidigare idag har Elin gjort rent ugnen. Först smeter vi på grönsåpa överallt värmer till 100 grader låter det svalna, sedan torkar vi ut allt med flera vatten. Tidigare i veckan drog vi fram spisen och torkade bakom och efter sidorna på spisen. Nu har vi en spis och ugn som ser ut som ny det gäller att hålla efter så att inte ugnen gror igen.

Trettondagen 6 januari

 Tittar på juniorvm matchen på morgonen när jag äter frukost hade spelat in hela matchen. Vilka killar oj så spännande att vinna i sudden helt fantastiskt go sweden go det gick ända fram till guld i år så härligt.
Går på fm en lång stavgångstur med Elin. Vi går upp till Rottneby ängen där vi tar en liten paus. Vi beslutar oss att gå till Hemköp i Hosjö för vi behöver mer av de goda apelsinerna. Efter att packat ryggsäcken full med apelsiner går vi hemmåt. När vi kommit hem ser vi att vi varit ute i nästan tre timmar i det sköna soliga vintervädret. Härligt att njuta av vintersolen. Äter lunch och sover lite på em men har klockan på ringning strax före fyra. Klockan ringer jag vaknar och rusar upp och ner till datorn in på s24. Det är ju hockey kl. 16.00 Almtuna mot Leksand. Efter första perioden står det 0-0 med lite fördel för Leksand som haft lite mer av spelet. 0-0 efter andra perioden också. I tredje perioden går Almtuna upp till 2-0. Det ser mörkt ut för leksands pojkarna. men bara 22 sekunder efter 2-0 målet reducerar leksand med ett fint mål av Jacob blomqvist. 19 sekunder senare då klockan stod på 16,37 gör Martin Janolhs ett mål helt på egen hand sätter upp pucken i krysset. Vilka krigare krigare. Förlängningen blir mållös och det går till extra straffar i andra omgpången gör Olimb mål och Almtuna missar. Ypiieee Leksand vinner med 3-2 och tar extrapoängen och går upp på kvalplats hoppas vi kan stanna kvar där för där hör vi hemma.

Torsdag 5 januari skidtur i Sörskog

Får på fm följa med Jonas och Anna till Sörskog. Där är som vanligt ett härligt vinterlandskap med mycket snö. Fina spår och typiskt blått före. Det går bra för mig att åka skidor men jag har ingen fart de flesta utom småbarnen åker om mig. Men va härligt att staka sig fram över myrarna. Åker 7 km banan fram till 5 km spåret där åker jag upp den och en bit in på 13 km spåret innan jag vänder och åker tillbaka. Åker väl ca 8-9 km fin balans men konditionen måste upp några snäpp men det lovar jag att jag ska fixa här ska kämpas på.


Här glider jag fram i spåren i Sörskog oj vad härligt att få åka skidor igen helt underbart.

När jag kommer hem och har ättit lunch.
Får jag leka med Lukas mitt underbara barnbarn Elin hade tagit hand om han hela dagen.

Vilken härlig dag.


Onsdag 4 januari

På fm försöker jag ladda upp den färdig renderade lucia filmen på youtube men den går in men sen när man ska se den får jag meddelande filmen har tagits bort den är för stor. Jag går en rejäl stavgångstur istället till Rottneby via Lilla Främsbacka och förbi Kents skulpturpark. Förbi gamla rastplatsen där Falu Cykel klubb hade korvgrillning och pilkastning när de hade tipspromenad sedan över Svärdsjövägen förbi Jämmerdalen och regementsvägen hem och ut vid transformatorn och hem jag tror att sträckan jag gick är ca 12-13 km jag mätte den en gång med min cykeldator.


Här ses några av Kents skulpturer. Kent Boholm som dog för ett par år sedan arrenderade mark av en bonde och ställde ut sina skulpturer i ett skogsparti ovanför sitt hus i Lilla Främsbacka. Det är klart sevärt att besöka hans park som fortfarnde står kvar där han placerade sina skulpturer.


Här ser vi två andra skulpturer.


Älskande par
Lucia 2011
När jag kommer hem laddar jag upp filmen på vimeo istället, som är ett alternativt ställe att ladda upp filmer.
Så varsågod här kommer Lucia 2011 på Haraldsbogymnasiet.

Lucia 2011 på Haraldsbogymnasiet from Haraldsbogymnasiet on Vimeo.

Blodvärdena
På em ringer jag blodmottagningen för att höra hur värdena av proverna jag tog igår såg ut.
Jag får veta av sjuksyster Paula att blodvärdet gått upp till 115( Har varit nere på 85) Alla andra värden var bra, trombocyter, vita blodkroppar mm. Så skönt jag har faktiskt känt på mig att de skulle vara ok för efter denna cellgiftskur har jag mått riktigt bra.

På kvällen gör jag en nyhet på gymnasiets hemsida om Luciafilmen.

Jag gör även en nyhet om JUlkabarén med bilder och filmsnutt.
Där finns också en inbjudan till att se kabarén den onsdag den 11 januari kl 19.00. DEt är vänt till allmännheten som får förmånen att se vår proffsiga kabaré. Missa inte chansen.
Läs nyheten info finns längs ner i nyheten Julkabrén 2011 på Harldsbogymnasiet


Tisdag 3 januari

På fm går jag till vårdcentralen för att tappas på två rör blod som skickas till medicinlab för analys. Får hoppas att värdena är bra denna gång jag känner mig  i fin form och blir inte andfådd då jag går uppför trappor  som jag blev förra gången.
Går in på apoteket och köper SPC flingor som förstärker AF proteinhalten i kroppen, har ätit flingor under denna cellgiftskur få se om det också har effekt. Enligt en vetenskaplig studie på möss ska det ha effekt så att cellgiften verkar effektivare.
Se tidigare inlägg om AS faktorn och om AF proteinet.
Går sedan in på Willys och handlar. jag handlar som vanligt för mycket. Packar så mycket jag kan i ryggsäcken och resten i tygkasse det blev rätt så tungt. Det går dock bra att bära hem allt vilar några gånger på vägen vissa ställen är alldeles isiga där gäller det att ta det försiktigt, men till slut kommer jag hem med allt puuh det gick bra.På em och kvällen jobbar jag med Lucia filmen tittar samtidigt  på juniorvm matchen semifinal Sverige mot Finland. Sverige spelar bra och vinner skotten i första perioden men Finland gör det första målet. Kom igen nu Sverige. härligt Sverige kvitterar i tredje perioden vilka killar ligger i sängen och kollar rapporteringen på aftonbladets hemsida. Men jag går upp och slår på tvn i datarummet det är förlängning och oj vad spännande Det blir straffar oj vad nervöst. Sverige sätter sin första staff Collberg. tyvärr sätter Finland sin också. Friberg sätter sin finnen missar oj. Filip lill foppas tur lurar målisen men skjuter utanför skit. Finlands tur jaaaaaaa de missar. Vi vinner på straffar och är i final. Vilka killar nu blir det guld de är helt otroliga.

Måndag 2 januari

På fm gick jag stavgång den vanliga rutten. Via regements vägen samt gamla vägen till Helsingberg och därifrån via Gläntan hem. Det gick mycket bra fin fart och ingen andfåtthet eller trötthet det kändes riktigt bra så blodvärdet är nog fint nu. Däremot var det trist väder det regnade och snön som kom så fint igår var alldeles blaskvåt u va trist.


Så här blöttt och slaskigt var det i elljusspåret vid Gläntan.Det kommer kanske mer snö i slutet av veckan får hoppas det.


På em går jag ner och matar fiskarna i biologisalen det var helt tomt i skolan också det var lite trist men nästa vecka kör vi igång igen det ska bli skönt även om jag bara jobbar 25 %.

På kvällen jobbar jag lite med Lucia filmen hoppas den blir klar snart  alla helger har kommit emellan men nu jobbar jag på hårt med filmen.

Nyårsdagen 1 januari

Idag blev det en slapp dag vi tog det lugnt och myser hemma. Ser juniorkronorna spöa Ryssland på morgonen hade matchen inspelad, men vilken match att gå upp och vinna i förlängningen när man låg under med 0-3 inför period tre det är strongt. Jag fixar till lite med inlagda sillen  och lägger över den i en mindre bunke.
Jag jobbar med mitt inlägg om strålning som ni kan läsa här.

Sent på em strax efter fem gick jag ut för at skotta snö. Det hade kommit drygt en halv decimeter snö som börjar bli lite blöt då temperaturen har närmat sig nollstrecket. När jag kom in så var temperaturen 0.6 plusgrader. Det gick mycket bra att skotta snö jag blev inte ens anfådd så jag hoppas blodvärdet fortfarande är bra och jag denna gång slipper problem med blodvärdet samt trombocyterna och vita blodkroppar efter denna ecellgiftsbehandling.


Huset med snö lägg märke till den nya snösläden i plast som gled lätt fram. Den var härlig att skyffla bort snön med ett bra köp.


RSS 2.0