Måndag 31 oktober Leksand - Mora 3-2

På fm cyklar jag till lasarettet det är dax för magnetröntgen av skallen. Det går bra det är bara att lägga sig på britsen sen åker man in i apparaten det dunkar och låter lite. Man åker ut dax för kontrast vätska efter tredje sticket går det bra in i apparten i gen dunk dunk sen ut igen det tog nog nästan en timme. Resultatet får jag veta nästa tisdag då jag ska på läkarbesök.
Handlar på Ica Maxi på vägen hem. Äter lunch sover en liten stund efter lunchen. Går ner till Haraldsbogymnasiet för att titta till mina projektarbetare som har forskar skola för 21 st mellanstadie elever. Det går jättebra det är full fart på eleverna i skolan och mina elever sköter undervisningen mycket bra. de berättar att en av lokal tidningarna har varit där (Dala-Demokraten) va bra då hade mitt pressmeddelande lite effekt i alla fall
Går hem vid 16 tiden äter lite läggar mig efter maten sover igen ca 1 timme, Sedan är det dags att byta  till suporter stassen matchtröja blåvit halsduk samt keps. Håkan och Jonas hämtar upp mig kvart i 18 vi åker till Leksand kommer i god tid innan matchen. Kommer in ca 10 minuter i 19 alla matchprogram är slut måste vara rekordpublik idag. Spännande match Leksand gör första målet Mora kvitterar och tar ledningen med 1-2 båda målen i powerplay. Det är 1-2 inför sista perioden. Leksand kvitterar nästan direkt i period inledningen  Bergenström kommer fri och sprättar upp pucken i högra hörnet otagbart för Mora keepern Yppiee.
Ryno gör sedan en kalas passning bakom ryggen till Olimp som stänker in 3-2 målet. Som Leksand håller perioden ut. Storebror har visat lillebror hur man spelar hockey.

Söndag 30 oktober

Vaknar väldigt tung i kroppen och huvudet jag har nog fått en rejäl influensa. Går ut och krattar upp lövhögarna i skottkärran. Klipper också ner rosenbusken samt krusbärsbuskarna. Blir rejält trött går in och käkar lunch somnar direkt efter lunchen sover en dryg timme går ut och slutför arbetet i trädgården tömmer trädgårdsslangen och lägger in den i förrådet. Krattar upp de sista högarna och krattar resten av trädgården och kör all löv till komposten. Klipper också ner syrenbuskana hoppas de grenar upp sig i vår. Går in hjälper Elin med att sätta upp fyra tavlor i sovrummet. Men är så trött att jag går och lägger mig igen sover 2 timmar igen vaknar strax före sex. Fryser i hela kroppen nog har jag nått virus i kroppen.
Känner mig dock lite piggare nu. Gör klart en sammanställning av Elins utställningar vi ska på onsdag till Folkets Hus och hänga tavlor till en utställning där på väggen.
Skriver sedan ett pressmeddelande till lokal media om den forskarskola 4 elever från Nvprogrammet ska ha nu i veckan med början i morgon. De kommer att ta emot 20st mellanstadieelever och ha 4 dagar med fysik, biologi, kemi och sista dagen lite överraskningar.
Jag skickade också mailet till några journalister jag känner lite grann. Hoppas att någon nappar på det. Håll utkik i lokalmedia nästa vecka får vi se.

Lördag 29 oktober

På fm tvättar vi alla källarfönstren. Jag hakar av dem och går in med dem till Elin som står i hallen och tvättar fönstren eftersom dom kommer in. det gick bra men jag känner att orken inte är på topp ännu. Jag har nog nåt virus i kroppen också det känns lite tungt i kroppen. Vi krattar lite löv innan vi går in och äter lunch. Sover som vanligt en timme efter lunchen. Går upp lagom till hockeyn på Viaplay Örebro - Leksand. Tyvärr slarvar Leksands pojkarna i egen zon som Örebro effektivt utnyttjar det blir 4-1 till Örebro. Nu får Leksand ta revanch på måndag då det är Leksand - Mora den matachen blir det att se live Heja Leksand krossa Mora.

Fredag 28 oktober

Går upp tidigt duschar och går ner till jobbet. Har träff med en elev som jag hjälper med KemiB kursen. Vi jobbar på det går väldigt bra vi repeterar den organiska kemin. Har sedan lektion i miljökunskap går igenom grunderna i limnologi inför deras sjöundersöknings uppgift. Käkar på Ecole efter Ecole får jag gå till aulan och vakta ett kemi B prov som Per har för han ska var med och ta emot alla SyVarna från grundskolorna som var på besök på NV programmet idag. Efter vakten fick jag kontakt med den elev som ska pröva i kemi A vi går upp till kemin och hon får laborera och vsa hur hon klarar av det det går alldeles utmärkt. Efter den labben går jag hem men passerar min rektor Christel vi diskuterar framtiden och hur många kurser jag ska ha då det blir full tid.
Som det känns nu räcker det nog med 50 % tjänst. Är väldigt trött på em direkt efter besöket hos Christel går jag hem lägger mig i sängen somnar direkt sover över en timme. Går upp klär om mig och går ner till personalrummet där det är after work med oktober fest tema. Trevligt att vara med i gänget igen men jag går hem strax före 8 det räckte för mig.

Torsdag 27 oktober

Lukas och Jonas kommer på fm vid 9. Lukas kommer in och Jonas åker och hyr en släpvagn. Släpvagnen lastar vi full med bråte från trädgården och garaget. Vi får in allt när Jonas demonterar kartonger och det gamla målet, Vi åker upp till tippen och tommer allt. Tack för all hjälp Jonas.

Är väldigt trött efter lunchen sover jag över en timma hinner precis ner till skolan strax efter 15 då jag träffar de elever som ska ha forskarskola nästa vecka på novemberlovet för mellanstadie elever.

På kvällen har lärarförbundet abbonerat Ecole vi fick en jättegod tre rätters middag insirerad av lokal procducerad mat. Det var också en underhållning av två musiker standup artister som var väldigt bra.

Onsdag 26oktober

Cyklar på fm bort till Vårdcentralen ska ta ett blodprov som ska tas innan magnet röntgen på måndag fm.Eter ett tag får jag komma in blodprovet gick fint att ta jag har fina vener i båda armveckan där det är lätt att ta blodprov. När jag gjorde lumpen på Marinens sjukvårdsskola på Ka4 i Göteborg och vi skulle ta sänkan på varandra fick nästan alla killarna  ta det på mig för jag hade så fina blodkärl. När jag kommer hem jobbar jag med GPserna vi ska ha med oss ut i skogen idag på miljökunskapen. Äter lunch sover sedan nästan en timme efter lunchen skönt.
Går ner till skolans garage för vi ska låna lastbilen för vi behöver stegar när vi ska kolla fågelholkarna.
Cecilia kör ut lastbilen till Rottneby. Några av våra elever var redan där de får hjälpa till att bära stegarna. vi skickar ut 4 grupper med stege samt GPS de måste leta på sina holkar öppna dem rensa ut allt om samt föra in häckning i databasen rottneby11.

Tisdag 25 oktober

Jobbar lite i nträdgården på fm. Efter lunch går jag ner till skolan. Har först en lektion i miljökunskap. En introduktion till GISeigrafiska informations system. Vi ska ut till Rottnevby bnaturreservat och inventera våra fågelholkar som är GIs bestämda och där vi kollar upp häckning mm varje år med vårt Gis program ARCpad och våra bGPSer.
Efter miljökunskapen blir det kemilab med Gustav somm sk läsa in KemiA kyursen. Han labbar jättebra får mycket fina resultat i bägge laborationerna. Lägger in en nyhet på Naturs hemsida om elever på Natur som har ett UF företag.   Natur elever uppmärksammas av Dalarnas Tidningar.

Måndag 24 oktober

Denna vecka tar jag bara två cortison tabletter på morgonen bara en vecka kvar att äta cortison skönt. Jobbar i trädgården på fm klipper ner buskar runt spaljen, klipper också runt äppelträden gamla grenar och grenar som sticker ut och är ivägen. Jonas och Lukas kommer vid tre tiden Det är ju innebandy idag Jonas och jag går ner till Idrottshallen.
Idag blev vi fullt lag vi fick förstärka laget med tre juniorer. Vi  blev då 5 i varje lag och kunde spela över hela planen jättekul. En jämn match med fint spel från bägge lagen matchen slutade 3-3. Nu blir det en veckas uppehåll det är ju novemberlov nästa vecka dessutom spelar Leksand mot Mora nästa måndag.

På kvällen jobbar jag med GPSerna vi lånat från Lugnet vi ska ha dem på onsdag då vi ska inventera fågelholkarna i Rottneby med miljöeleverna.


Söndag 23 oktober

Jobbar i trädgården idag. Klipper ner buskar runt dammen och krattar löv. Får hjälp av Marcus och Oscar, Ebba har jättekul ute i trädgården jagar kottar och sin leksak som vi kastar iväg.
Vi äter lunch sedan åker ungdomarna iväg till Uppsala.
Det var allt för idag jo jag fick tag i tre bra biljetter till matchen Leksand -Mora nästa måndag den 31 oktober. Det var tur för de flesta avdelningar var fyllda det blir nog  säsongens bästa publiksiffra.

Lördag 22 oktober

Går stavgång på fm bort till Rottneby.
Kl 13.00 är det kalas hemma hos Anna, Jonas och Lukas. Lukas ett kalas. Väldigt mysigt med goda pajer och en jättegod pårontåtra.
På em ser vi Troja Ljungby mot Leksand när det är två sekunder kvar av matchen  gör Troja 1-1 det kändes lite surt men det var kanske rättvist. ur att Leksand vinner på straffar och bärgar vå härliga poäng bra gjort lif.

Fredag 21 oktober

Jobbar hela dagen idag. Äter en jättegod lunch på Ecole. På em kommer först Oscar och Fia och sedan Marcus och Carro så nu är det fullt hus på månstigen.

Torsdag 20 oktober

Idag fyller Lukas 1 år Hipp Hipp Hurra för vårt älskade barnbarn.


Lukas ett år idag. Visst är han världens sötaste och goaste unge.

Onsdag 19 oktober

På fm cyklar jag och Elin till Willys det går bra att storhandla fast min inte har bil. Lite kämpigt var det att cykla hem med en tung cykelkorg på pakethållaren samt tvä stora Willys stygkassar på styret men ndet gick bra. Cyklar sedan in till stan hämtar ut biljetter till Speleman på taket. Hämtar ut mer corison på apoteket. Fixar Carma konto på biblioteket så att jag kan logga in med min Ipad och Galaxy telefon på skolans puplica nätverk.

Har fått post från Lasarettet  ska göra magnetröntgen av skallen den 31 oktober samt träffa läkare den 8 november. Skönt att det rör på sig lite.

Nu är det kväll ser Leksand  - Bofors på S24. Sista perioden Bofors har precis reducerat till 3-2. Nu Leksands pojkar måste ni hålla det här perioden ut bara 4,5 minuter kvar. Krigare Krigare

Ypieeeeeeee Olimp avgör i tom kasse 4-2  til LIf nu är vi på kvalplats där vi hör hemma.  4 raka segrar nu är LIf på gång. Filiip fick en passningspoäng också jättebra för våran Foppa.

Oj hinner se sista perioden Championsleuge MILan- Bate Borisov på Viaplay.se
Milan leder med 1-0 Oj Zlatan nära göra 2-0 men skott högt över.
Oj Oj Prince Boateng gör 2-0 med ett kanonskott upp i krysset ribba in.
Zlatan gjorde första målet  bra för Zlatan.

Slut 2-0 till Milan fint spel av Milan.


Tisdag 18 oktober

Sätter ihop sängbordet från Ikea. Jonas och Lukas kommer, leker med Lukas medans Elin lagar lunch. Jonas skruvar ihop byrån och sedan också fotöljen och fotpallen nu är allt klart. Tack för all hjälp Jonas.
Jag vilar lite efter lunch men går ner till Hbo till kl.14.00 har möte med en elev som ska läsa in Kemi A kursen.
Träffar eleven och vi startar en lektion direkt Kimisal X3C var ledigt så det passar perfekt. Vi går igenom mol begreppet, substansmängd och molmassa. Vi gör några övningar, nästa vecka får han laborera.
Är med på ämneskonferensen sen blir det att gå hem har gjort 3,5 h av de 9h jag ska göra denna vecka.
På mitt skrivbord stod en jättefin orkidé Med ett kort Välkommen tillbaka Jan-Eric alla på NA/ NV. Tack så väldigt mycket mina kära kollegor det värmde det är härligt att vara tillbaka  igen.

Måndag 17 oktober

Vaknar av att Elin kommer in med ljus och sjunger. Det är min födelsedag idag. Får en jätefin och skön morgonrock samt en fin pyjamas. En av de gamla sitter lite säckigt på mig.
Jag lagar maten idag en go rätt från Linas matkasse. En massa rotsaker i ugn med fläskfile. Det var jättegott. TIll förätt hade vi rökt lax med ugnsvarmt bröd samt hovmästarsås.
Jonas och Lukas hade kommit på besök innan lunchen.     Lukas åt en jätteportion potaatis, moröter samt fläskfile.

Efter lunch kom sändningen med det vi beställt från IKea. Byrå, sängbord,fåtölj och fotpall. Jonas hjälper oss med att skruva ihop allt det är lite pyssel. Vi håller på  några timmar men hinner inte klart.
Jag har nämligen värvat Jonas till innebandyn så 10 minuter i fyra måste vi gå ner till Idrottshallen.Det var tur Jonas var med för vi blev bara 6st idag också. Vi spelade med små mål över halva planen. Det gick bra och var kul men nu måste det bli skärpning. Vi körde lite styrketräning efter matchen som mitt lag vann.
En lyckad födelsedag.

Söndag 16 oktober

Cyklar på fm runt korta banan 18 km via Hosjö gamla Svrdsjövägen och hem. Stannar på vägen i Ica Maxi och handlar. Äter lunch och sover på em. Det var allt för idag.

Lördag 15 oktober

Vi åker till Rättvik med Jonas, Anna och Lukas. Elin ska lämna in 5 teckningar inramade till årets Dalakonst 2011 som i år ska vara i Rättviks konsthall.


Lukas kikar på björnen i Rättviks bibliotek.


Anna och Lukas tittar på björnen.


Vi går en sväng i Rättvik

Efter Rättvik åker vi till Åkerblads i Tällberg och äter en mycket god dagens lunch.
Kottlettrad med rotsaksgratäng eller pocherad torsk med rödbetor och bacon.


Lukas i barnstol  Åkerblads restaurang.

Efter Åkerblads stannar vi hos Birgitta Berggren och tittar på hennes och Jans får. Hon var som tur var hemma vi hittade henne i hagen med alla fåren. Hon och en vännina från Falun hade hela dagen satt upp stängsel så att det har dubbla stängsel runt om hagen. Det var nämligen varg varning ulven hade synts i trakterna.



Anna och Lukas tittar på fåren


Fårflocken i hagen.

Vi åker sedan hem för vi måste hinna hem till 16.00 då matchen Almtuna- Leksand börjar.
Vi stannar vid utkikspunkten längst upp i Plintsberg och kikar på en av Sveriges vackraste utsikter. Jag håller nog den för den vackraste bedöm själva.


Utsikt från Plintsberg


Utsikt från Plinsberg2

Vi kommer hem i god tid före 16.00.

Matchen startar och Leksand har gjort 3-0 efter bara 3 minuter i första perioden. Oj tidigare år har de ofta fått stryk i Gränbyhallen vad är nu det här. De spelar bar diciplinerat försvars spel håller 3-0 hela andra perioden trots att Almtuna har en del poerplay. I tredje perioden ökar på till 4-0 och sedan 5-0 samt till slut får vår Foppa Filip Forsberg stänka in 6-0. Vilket bra match Leksand genomförde det bådar gott inför framtiden nu kommer vi se upp där uppe i toppen. Highligts från matchen.

Fredag 14 oktober

Kort rapport idag  Går ner till skolan träffar tre elever iåk 3 som jag handleder i projektarbete. De ska ha en forskarskola för mellanstadie elever på jhöstlovet. Vi skriver ut adres till alla skolor på cirkulationsmappar. Jag lägger ner inbjudan och lägger alla mappar i lådan för utgående post. Äter en läcker lunch på Ecole Anka en rätt från gårdagens kvälls meny den var urläcker väl värd två kuponger.
Efter lunch skickar jag inbjudan påmailen till alla skorna men upptäcker att jag får tilbaka dem delivery can not osv. otroligt svagt att inte deras mail adresser som ligger på hemsidan fungerar. Felanmäler det och går sedan hem kom också ihåg alla matlådor jag köpte på Ecole.
Ja det var min dag idag. Ha det bra och en skön helg önskar jag er alla

Torsdag 13 oktober

Cyklar med Elin i klart höstväder runt Hosjön på fm

Hosjö holme bron över ån i klart höstväder.

Hade tidigare pratat med Butikschefen på Bergnils vi kommer överens om att vi tar en en helt ny kyl/frys som vi får till ett väldigt bra pris å. Vi är nu nöjda med överenskomelsen och har fått tillbaka  förtroendet för Bergnils.

Lagar lunchen då vi kommer hem ett nytt recept ur Linas Matkasse vuí fick i måndags. Köttbullar med risoni med smörfräst paprika,rödlök, zzucchini som jag blandade i Risonin. Det blev jättegott.

Cyklar till Willys senare på kvällen och handlar lite. En helt vanlig dag på månstigen.


Onsdag 12 oktober

En dag då vi pysslar inomhus. Märker alla teckningar Elin ska lämna in till Dalakonst 2011 som i år sker i Rättviks konsthall. Vi måste fixa skjuts på lördag eller söndag då de ska lämnas in. Sedan får vi veta  att kyl/frysen kommer idag så det blir att plocka ut alla matvaror ur den gamla kyl/frysen. Bosse från Bergnils fixar in den nya och tar med sig den gamla. han hjälper till och får kyl/frysen att stå rakt väldigt trevlig och service mainded kille. Tyvärr upptäcker vi flera skrapmärken på båda sidorna som ej omnämdes då vi köpte Kyl/frysen. Nu ska vi reklamera det och få en vettig kompensation dessutom var det fullt av damm och lort på toppen, trost att vi blivit lovade att den skulle vara rengjord. Vi får se hur går det går i morgon får vi ej kompensation tänker vi häva köpet och begära pengana tillbaka.
Leksand-  Södertälje
På kvällen åker jag med Jonas (Annas sambo) och Håkan ( Jonas far) till Tegera Arena det är ju match Leksand mot Södertälje. Vilken match Leksand åker sönder Södertälje det är fart många frilägen och nu trillar äntligen målen in. Seger med 7-2 Pelle Prästberg får göra två mål det sista i slut minuten direkt efter tekning. Ryno är kung gör två mål spelar fram till två också och bryter uppspel är tillbaka snabbt i defensiven. Ja alla killarna gör en kanon match nu kommer vi att klättra i tabellen.


Leksand i anfallszonen där var de mest hela tiden.


Superstars aktiva som vanligt höll igång hela matchen härligt.

Tisdag 11 oktober

Går stavgång på förmiddagen upp till Gläntan via OK där jag slängde lite papp till återvinningen. Tar en promenad upp elljuspåret viker av och går runt i Rottneby skogen.

Gläntan i klart höstväder.


Skogstig


Stig i Rottnebys naturreservat

Kommer hem och lagar mat från Linas Matkasse vi fick i måndags kväll. Det blir rödspätta i ugn med potatis mos det var riktigt gott. Spättorna var fyllda med dill och Philadelfia ost. Över spättorna had kjag strimlat purjolök samt tomater i klyftor. Kul att laga kite andra maträtter.

Nu bär det av till Olearys det är ju Sverige -Holland nu gäller det heja Sverige. vilken match Sverige spelar ju jättebra och vinner till slut med 3-2 mot Holland silvermedaljörerna i Vm. Verkar som om Sverige spelar bättre utan Zlatan. Sverige var juutanZlatan då vi spöa Spanien med 2-0.. Nu får Leksand spöa Södertälje i morgon så är blir det en toppen vecka. Det var lite kallt att cykla hem skulle nog tagit långkalsonger. Men det gick bra hade bra fart hem till värmen och en varm kopp te.


Vårt bord på Olearys.


Jan-Eric firar 3-2 till Sverige.

Måndag 10 oktober

På fm går jag ner till HBO vill prata lite med de som har projektarbete att ha en forskarskola på november lovet. Jag kommer att hanleda dem men vill redan denna vecka kolla upp hur de tänkt och om de är klar med inbjudan som måste gå ut i början av nästa vecka. Jag får tag i en av eleverna han lovar att maila mig inbjudan vi bestämmer också att vi träffas på fredag för att stämma av. Jag hinner med att ändra på fredagens meny på HBOs för det kom en ändring från Jennie i matsalen att det var en förändring där.
Går hem käkar lunch.
Vilar lite  på em.
Packar träningsväskan kl. är 15,45 det är dags att gå ner till Idrottshallen det är ju innebandy dags kl.16.00
Vi blir inte så många 6 st så vi gör lite större än halv plan passar mig bra då jag inte vet hur mycket jag orkar spela. Delar upp oss i lag med 3 spelare i varje. Jag spelar på backen och försvarar känner att jag ej orkar med snabba ruscher. Vi spelar bra vinner bägge matcherna jag får till och med sätta en balja i högra krysset.
Härligt att vara tillbaka krigare krigare nästa vecka ska vi vara fullt lag hoppas jag.
Efter innebandyn styrketränar jag som vanligt men nu med lite mindre tyngder på skivstången. Men oj vad skönt det är att vara tillbaka igen.


Jan-Eric försvarande målet på innebandyn.

Söndag 9 oktober

Går stavgång på fm känns bra skönt att komma ut och att röra på sig. Lukas kommer på besök vi passar han idag, Jonas och Anna ska prova på att cykla mountainebike i Lugnettrerrängen. Hinner dusha innan han kommer för sen blir det full fart. Mormor matar han och han äter en stor portion potis med fisk morot och broccolli.
Sen är det full fart när kl. närmar sig 15 är han så trött men icke han vill inte somna. Till slut får morfar ta han över axeln och gå fram och tillbaka som han fick göra med Anna,Jonas, Marcus och Oscar när de var små och inte kunde sömna. Efter ett par försök att lägga ner han i sängen så somnade han skönt gamla knep fungerar än idag.
Jonas och Anna kommer och har med sig en jättegod äppelpaj med vaniljsås som vi smaskar i oss. Efter ett tag så vaknar Lukas och de ger sig iväg hem efter en stnd.


Nyvaken Lukas rockar loss vid keyboarden.

Senare på eftermiddagen sätter jag på lister på två av Elins tavlor. Hon kommer att ställa ut på Väggen Folkets Hus i början på november. mer om det senare i denna blogg.


Här är en av tavlorna jag satte list på.


Lördag 8 oktober

En dag då vi handlade lite. Elin och jag cyklar in till stan för att köpa lampor till sovrummet. Går in på Bergnils och ser på kylfrys som vi har planerat att köpa då den gamla läcker lite och drar mycket ström. De har en Huskvarna som vi tidigare har sett på Elon men de har en i silver till samma pris som en vit. Vi får fundera lite cyklar till lampaffären vid fisktorget Veronika (gammal elev till mig från Svärdsjöskolan) hjälper oss vi hittar en fin svart klotformad lampa i taket och en fin svart bordslampa. Vi satsar på Led lampor mycket dyra men de drar mindre i ström och ska hålla i 50000 timmar kanske i 50 år ingen vet än. Men de är mycket miljövänliga drar bara 3,3 Watt. På vägen hem går vi in på Bergnils och beställer kylfrysen den kommer hem antingen onsdag eller torsdag.

Hem till luch för nu var vi hungriga.

Efter lunchen går vi ut på nätet och beställer hos Ikea en byrå, sängbord samt en fåtölj. Jag hade i Uppsala kollat upp dessa och Elin litade på mitt omdöme. rätt smidigt att få det transporterat till dörren.


Det var allt idag. God Natt alla ha en skön söndag.


Här lampan i taket.

Fredag 7oktober Män kan göra två saker samtidigt!

Sover länge går upp först kl8 väldigt skönt. Går en liten stavgångspromenad förbi Willys hämtar ett paket med en ny headseat bluetooth som man kan lyssna på musik också. Köper en andel i bomben och Keno för första gången vem vet det kanske blir vinst. Går ner till HBO (Haraldsbogymnasiet) Ska jobba lite med hemsidan lägga in nästa veckas matsedel äta på Ecole och träffa Christel min rektor och diskutera framtiden. Härligt att var tillbaka det blev många kära återseende och många sköna kramar.
Lunch Ecole
Lunchen på Ecole var som vanligt mycket god Lax med pressad potatis faktiskt fick jag inte riktigt så illa smak efteråt den var betyligt beskedligare. Hoppas att den är på väg och försvinna nnu när jag slutat med cellgifter och strålning.

Möte med Christel
Efter lunchen gick jag upp till expeditionen för att tala med min rektor Christel. Vi diskuterade lämpliga arbetssuppgifter för mig då jag kommer tillbaka. Vi var överens om att det måste vara sådana som inte binder upp mig i skolan för mycket ifall jag behöver gå hem och vila.
Några förslag var projektarbeten, Institutionsansvar Kemi/biologi, Prövningar, Stöd till elever i kemi mm.
Vi kom också överens om att jag börjar jobba 25% vecka 43 och 50% vecka 44 och 100 % v45 om allt känns brs då.

Efter besöket hos Christel går jag ner till Håkan Arvidsson en kär kollega som nu är pensionär. Vi sitter och snscksr dricker te och har det jättemysigt.
På vägen hem provar jag om min bricka funkar på Idrotshallen det gör den. Hade tidigare ringt kommunfastigheter för att få det fixat.

Kommer hem är lite trött går in sover en tre kvart bra precis lagom att se fotboll när klockan väcker mig.

Nu är det fotboll Finland Sverige Heja Sverige.
Sverige gör 0-1 men Finland trycker på.

Oj Kl är 19.00 på med datorn in på S24 och starta matchen Oskarshamn - Leksand.

Män kan göra två saker samtidigt.
Ja det är härmed bevisats att män kan göra två saker samtidigt. Jag ser hockey på datorn samtidigt ser jag fotboll på tvn. Jag har fler exempel innan innebandyn på måndagar  har jag flera gånger kissat och fyllt på vattenflaskan samtidigt.
Kvällen blir en succé 2-1 till Sverige och säkrad andra plats i Em gruppen.
Och Leksand vinner med 3-1 tar tre poäng borta. Filip Foppa Forsberg stänker in 0-2 målet Grattis Filip nu börjar målskyttet.

Torsdag 6 oktober

Idag lite piggare. Lagar kalops på fm medans kalopsen små kokar cyklar jag till Willys och handlar vi hade inga rödbetor det är ett måste till kalops.
Jonas och Lukas kommer på besök så skönt att träffa Lukas igen. Nu går han helt själv det är full fart. Han diggar också musiken från keyboarden då svänger han i takt med musiken.


lukas går själv det är full fart


Lukas rockar loss vid keyboarden


Morfar och Lukas

Eter deras besök och efter lunchen går jag in och somnar direkt sover en dryg timme. Vaknar kvart i fyra. Packar räningväskan och går ner till HBos gym som tur är Inger där och kan öppna åt mig. Nyckeln till gymmet är borta vem har glömt att lägga tillbaka den? Nu visades sig att man öppnar ytterdörren med larmbrickan. Men det funkar inte på min bricka vaktmästarna har glömt att lägga in den koden trots att jag s till om det när jag kvitterade ut brickan. Får fixa det i morgon för jag behöver gymma för att få tillbaka styrkan i musklerna

När jag kollar mailen ikväll ser jag ett mail från Jörgen kär kollega som just gått i pension tillika svensk lärare.
Han skickar med en dikt av Transtömer som han tycker opassar mig som resenär med min tumör den är helt underbar måste nog läsa mer av han.

"Uppvaknandet är ett fallskärmshopp från drömmen.
Fri från den kvävande virveln sjunker
resenären mot morgonens gröna zon.
Tingen flammar upp. Han förnimmer -i dallrande lärkans
position - den mäktiga trädrotsystemens
underjordiskt svängande lampor. Men ovan jord
står - i tropiskt flöde -grönskan, med
lyftade armar, lyssnande
till rytmen från ett osynligt pumpverk. Och han
sjunker mot sommaren, firas ned
i dess bländande krater, ned
genom schakt av grönfuktiga åldrar
skälvande under solturbinen. Så hejdas
denna lodräta färd genom ögonblicket och vingarna breddas
till fiskljusens vila över ett strömmande vatten.
Bronsåderslurens
fredlösa ton
hänger över det bottenlösa.
I dagens första timmar kan medvetandet omfatta världen
som handen griper en solvarm sten
Resenären står under trädet. Skall,
efter störtningen genom dödens virvel,
ett stort ljus vecklas ut över hans huvud? " (Ur Tranströmers 17 dikter)



Onsdag 5 oktober första dagen hemma.

Har sovit länge idag går upp först kl. 8 skönt behöver ej ta cellgifterna numera dem brukade jag ta ca 6.00.
Efter frukosten sover jag någon timme sedan klär jag om till sportkläder och går ut och går lite stavgång. Jag lyssnar på Sticko Pers skiva Kap Farväl medans jag knatar på med stavarna. Sjunger med när skivan nått bröder tur att jag inte mötte nån då de kanske hade undrar vad det var för toking som vrålar bröder ingen är som oss.
Går fram till Rottneby sitter vid rastplatsen ett tag och njuter i solskenet. Provar att lägga ut en facaebook inlägg från min Galaxy S2 det funkar bra.

Utsikt mot sjön Runn från Rottneby ängen.


Rastplatsen vid Rottneby där jag satt och njöt i solen.


Jan-Eric sitter och kopplar av i Rottneby naturreservat.

Går hem och äter lunch sover ett par timmar efter lunch har hel del timmars sömn att ta igen.

Nu ser jag Leksand -Malmö 0-2 till Malmö. Trots att Leksand har en uppsksjö av chanser. De intervjuar Sigge Svesson i pausen en leksands och landslags legendar 15 säsonger i Leksand. Ni har väl gott med i Facebook gruppen för Sigge ge Sigge det pris han fick  94 som bäste back i Os turneringen i Lillehammer men som han ännu inte hade fått. Nu verkar det som han fått det enligt Sigge i direktsändning i Viasat.
Facebook grupp för Sigge

Även många tidningar har uppmärksammat det.

Sportbladet

Dagbladet (Norge)

Polsk Tidning

Nu börjar 3:e perioden kriga nu Leksand kämpa ner
malmö gör måååååååååååååål LIF.

Äntligen mål LIF Ken Andre Olimb äntligen efter en uppskjö av chanser 1-3 kriga nu Leksand 4 minuter att utjämna sätt puckarna högt som Olimb.

Slut 1-3 trots väldigt bra spel av leksand i spel m 6 mot 5 i över 2 minuter ett bombardemang mot malmö buren. Men Toivonen var oerhört bra idag.

Nu blir det hopp i sängen  Godnatt på er.
 I fortsättningen blir det inte så många  blogginlägg det kommer väl inte att hända så mycket de närmaste veckorna dagarna kommer att vara rätt så lika ung. som idag lite träning och vila.

Tisdag 4 oktober sista dagen i Uppsala

Den här dagen blev inte som jag tänkt mig.
Vaknar halv ett med hjärtklappning. Brukar få det ibland men ofta med långa mellanrum månader ibland år emellan tillfällena. Har undersökt mig men det är inget fel på hjärtat tydligt kan man ha hjärtklappning ung. som man har hemorojder. Det blev inte mycket sömn den här natten.
Käkar frukost ligger och slappar av på rummet packar det sista i resväskan. Men hjärtat klappar på brukar gå över i vanliga fall efter några minuter men nu har den hållt på i flera timmar. Jag tog i natt även medicin mot hjärtklappning en sorts betablockerare, men det hjälpte inte heller.
Går in med alla väskor på expeditionen för man ska var ur rummet kl.11,00. Går ner till Gläntan på första våningen och äter sista lunchen. Cyklar efter lunchen upp till Akademiska men jag tar vägen förbi Centralbageriet köper 10 kanelbullar det är ju kanelbullens dag idag.
Sista strålningen
Tycker systrarna som tagit hand om mig så fint är värda en god kanelbulle till fikat i em. En en gång får jag säga att vår gemensamma samhällsägda sjukvård är toppen välvärd att kämpa för och att bevara. Behandlingen jag fått på strålningen har varit helt fanatstiskt bra vilket underbart mottagande och vård jag fått där full av empati från sjuksystar till läkare tack för det.
Strålningen går bra får komma in tidigare för de har ordnat med läkar besök så läkaren hinner titta på hjärtklappningen innan jag måste cykla ner till patient hotellet Duvan för avfärden hem 13,40.
Jag får med mig masken hem också finns nu på månstigen 12 för nyfikna.
Får träffa samma läkare som sist Tanweera hon tar puls och lyssnar på hjärtat. Vill ta EKG jag blir nervös ska jag hinna ner till hotellet. Men det går hyfsat fort ekget ser bra ut inga arytmer. Läkaren Tanweera säger att hon måste ringa kardologen för rådfrågning hon lovar att ringa mig på mobilen då hon fått veta mer. Jag cyklar full fart ner till hotellet vill inte bli kvar i Uppsala. Hinner ner kl. är 13,35 då jag kommer fram låser min cykel upp till expeditionen. Lämnar tillbaka cykelnyckeln och även två kanelbullar till expeditionspersonalen. Får hjälp ner i hissen med väskorna inga problem bussen hade inte kommit. Får vänta lite så kommer bussen skönt nu bär det av hem.
Bussresan hem
 Har köpt fyra bitar toscakaksbitar på Gläntan vid lunchen dem bjuder jag personalen på bussen chaufför samt sjukvårdare.
Vi får köpa fika på bussen även maxzarin men vi från patient hotellet brukar köpa med oss toscabitar och äta. Så jag tänkte att nu kan de få smaka på samma toscabit och då förstår dom säkert varför vi gör det och skippar mazarinerna.
Resan hem var jobbig försökte sova men det var svårt med ett bultande hjärta det var 150 slag/minut. Läkaren Tanweera ringer jag har tydligen tagit för hög dos av tabletterna. Så här stod det på föpackningen 1-3 tabl 3-4 gånger dagligen vid behov. å natten tog jag med några timmars mellanrum 3 tabletter 3 gånger alltså totalt 9 tabletter det var tydligen för hög dagsdos. Kardiologen vill att jag går till akuten så fort vi kommer fram till Falun pust stånk. Vi kommer fram till Falun skönt har beställt  resa från månstigen till Akuten på sjukhusresor.
Men vi kommer hem till Falun åker med Taxi hem lassar ut alla väskor. Men kors  i taket precis när vi kommer hem till månstigen stoppar hjärtklappning efter 17 timmars bankande Oj vad skönt.

Till akuten
Jag hade ju inte tänkt att det första jag skulle göra när jag äntligen kom hem var att åka upp till akuen.
Kl 17 kom taxin som tog mig upp till akuten. Ta en nummerlapp sitta och vänta, till slut får jag komma in till systrar som tar blodtryck och EKG samt hjärtslag. Allt ser normalt ut nu slår hjärtat med normala 60slag/min.
Får vänta ute väntrummet ett tag på läkaren. Kommer efter ett tag in till läkaren allt verkar bra men han vill även ta ett bloprov för att utesluta att det inte har blivit någon skada på hjärtat. Provet tas ny väntan i väntrummet.
Efter ett tag kallas jag in av läkaren. Allt är bra även blodprovet jag får öka hem beställer en resa frå sjukresor sitter och väntar på bänken vid ingången. De har sonm tur var sportradion på där så jag får höra lite hur det står i elitserie hockeyn. Oj vad trött jag är ska bli skönt att komma hem och få sova i egen säng i natt.

Måndag 3 oktober

Nu bär det av till Uppsala för sista gången. En taxi hämtar mig kl.7,45 för färd från månstigen till lasarettet. Den här gången var det Enqvist Taxi från Sundborn som kom. Jag tyckte chauffören var välbekant. Ja mycket riktigt det var en pappa till en av mina elever jag varit klf för och haft som elev i No och Fa Multimedia och desktop Jens. Ja även en av Jens tvillnbror har jag också haft. Jens var med upp ttill Umeå där vi visade multimedia programmet Picturebook se tidigare inlägg. Vi sitter och pratar i taxin utanför lasrettet i väntan på sjukhusbusse. Får veta att Jens jobbar i Stockholm med ljudredigering han har lagt på allt ljud till filmen Jägarna 2. Morgon en annan elev i samma klass får jag veta är tandläkare i Kungälv med egen praktik. Det var kul att höra hur det gått för mina gamla elever vi hade en mycket trevlig pratstund i väntan på bussen.
Iväg med bussen sover lite på vägen ner Krister han som introducerade mig i cyklingen upp till strålningen klev på i Hedemora vi satt och snackade lite och sov emelllanåt. Han åker numera varje dag fram och tillbaka.
Kl 11 går jag av vid hotellet Duvan.
Packar upp lite sedan går jag ut och äter på en kines restaurang den restaurang som hade en hel del orginal kina mat som turfo dumplings mm.


Välkommen in till China Palace den kinarestaurang jag tycker är bäst i Uppsala.


Här syns dumplings med mera smaklig måltid.

Det var jättegott och här slapp jag den otäcka smaken för jag åt lite ris mest grönsaker och kött. När jag kom tillbaka till hotellet träffade jag på Craig Thomas  en kollega från Haraldsbogymnasiet. Nu var det hans tur att strålas för sin prostacancer. Jag visar upp han till expeditionen och berättar lite om rutinerna. Vi kommer att ses till middagen på hotellet. Jag måste cykla iväg för den näst sista strålbehandlingen. Den gårsom vanligt galant. En av systrarna tar kort på mig när bänken är svängd den ask sjsg hs för ett inlägg kring strålningen. Den kommer de närmaste dagarna.
Men ni kan få se bild när bänken är svängd i 90 grader.


Ligger i bänken i 90 grader för andra strålningomgången i ny riktning.

Efter strålbekhandlingen pratar jag med min läkare igen undrar om jjag ska fortsätta med mina krammpdämpade tabletter. Hon ringer neuorlogen för att få besked de kan ej svara på det nu ska få svar om det i morgon.

Cyklar sen via Hugos Kaffe tänker njuta av den italienska glassen igen. Får veta att han ej heter HUgo utan Olle kaffet är döt efter hans son Hugo. Kanske du ska öppna ett Hugos Kaffe i Hosjö Cecilia ?


Hugos Kaffes glasskiosk


Mm citronsorbe glass hallonglass och svartvinbär mums.



Jan_eric med den goa glassen.

Cyklar sedan hem vid en bro ser jag följande skylt det tar jag som ett tecken eller hur.


Texten lyder allt kommer att bli bra. Det har jag tagit fasta på också allt kommer att bli bra det är jag helt övertygad om.
Cyklar sedan förbi Ovandals konditori och köper en stubbe. Det är ju sista middagen och fikat med gänget. Nu har Craig kommit och är med i gänget. Vi fikar som vanligt idag blev det extra festligt med en stubbe. Det blir som tur av en bit över som jag går ner till Maggan i köket . Hon har varit fantastisk serverat oss middagar, har man som jag somnat över kl 17.00 har hon kommit upp till rummet och undrat om man ska ha mat. Vi snackar som vanligt en hel del Craig får veta mycket av Lasse som redan genomgått samma behandling som Craig står inför. Till slut är det bara Craig och jag kvar vi diskuterar lite skola mm och kommer överens att vi ska hålla mer kontakt och att vi ska stötta varandra. 

Mobilen ringer det är Oscar, jag går till rummet klär på mig jackan och hjälmen vi ska cykla till Sala backar för att titta på en lägenhet. Efter lite letande hittar vi rätt på fjärde våningen ligger en fin tre rummare nyrenoverat kök och fräcsh rätt igenom. Jag fick en Desjavu känsla för lägenheten liknar på bricken den lägenhet jag och Carl-Henrik Eliasson var inneboende hos när vi började studera i Uppsala hösten 1970. Fast den låg på Bellmansgatan. Studerade matte 20 poäng i Uppsala på hösten innan jag på våren började på Kemi i Göteborg.

Söndag 2 oktober

PÅ fm skjutar Marcus mig till Ica Maxi. Innan så tar vi massa kassar till återvinningsstationen vid Ok Hälsingberg. Vi storhandlar där drar hem mat och två backkar lättöl och Loka citron. Vi åker också förbi Willys och drar hem en bal hushållspapper samt en bal toa papper.
Vi äter väldigt god lunch gulaschsoppa Marcus passar på och gör en god förrätt rostat bröd med getost pinje nötter rostade samt ruccola sallad. Sover efter lunchen cyklar sedn ner till skolan det är en rad hemsidor som måste uppdateras. Kommer inte in med min bricka. Men som tur är ser jag Craig och Mats i  arbetrummet Craig kommer och öppnar. Man ska tydligen slå en pinkod som man har lagt in då man aktiverade brickan. Nu testar jag en datasal med min vanligaste pin kod och eureka det funkade så nu kommer jag in på HBO när jag vill.
Uppdaterara alla hemsidor som håller på att gå ut. Det tar över en timme matar fiskarna och cyklar hem.
Det är ju hockey Leksand Tingsryd. Det är en mycket jämn match mellan lagen men till slut i tredje perioden lyckas Leksand göra 1-0 och hålla det perioden ut. Tre sköna poäng bärjade och avancemang i tabellen nu ligger vi före Mora det känns skönt.

I morgon bär det av till Uppsala för sista gången.


Lördag den 1 oktober

Sover rätt länge det var skönt. Efter frukost går jag ut och brjar gräva upp humklen vi har vid vår portal. Vi ska byta ut humlen mot blommor typ krasse. Humlen växte och det blev för tungt för portalen. Jonas och Marie ska få humlen för plantering på deras tomt i Borlänge. Idag ska vi åka till Jonas och Marie för de har bjudit till fest för att fira Jonas 30 års dag samt deras ett åriga bröllopsdag.


Fredag den 30 september

En helt vanlig dag i Uppsala.

Upp käka frukost. Packa lite grejor innan jag cyklar upp till strålningen.
Sparar 3800kr åt Landstinget Dalarna
Får två tabletter Tanodal 140mg (cellgift) av min kontaktsköterska. Det är så att på tisdag när strålningen slutar så ska jag även sluta med cellgifterna. Nu äter jag 160 mg varje morgon av Tanodal en 20 mg tablett samt en 140 mg tablett. Nu var det så att detsaknades 2 tabletter av 140 mg. Hade jag tagit ut en kartong med flera tabletter hade den kostat landstinget 3800 kr jag betalar inet för jag har frikort. Nu fick jag två tabletter och behövde inte utnyttja mitt recept. Tack Akademiska sjukhuset. Inte en så dålig besparing på 1 dag det du Ingela Persson och co det är nog mer än vad ni llyckas spara på en dag.

 Tillbaka till hotellet äter lunch vilar lite efter lunchen. Sedan är det dags att gå ut och vänta på bussen som kommer ca 13,35 till hotellet Duvan. Åker hem slumrar till flera gånger under resan så den går snabbt. Vid sjukhuset hoppar vi av vi som ska till Falun. Där hämtar en taxi upp oss och kör hem oss. Allt flyter väldigt bra hemma öär man ca kl 17.00.


Sjukresebussen där blir vi väl omhändertagna sjukvårdarna kollar upp så vi får taxi hem mm. De serverar fika också 10 kr koppen.


Självporträtt tagen med min nya kamera Galxy s2 så ser jag ut nu lite tunnhårig på sidorna men med fint hår mitt på skallen nästan som den siste Moikanen.

RSS 2.0