Lördag 15 oktober

Vi åker till Rättvik med Jonas, Anna och Lukas. Elin ska lämna in 5 teckningar inramade till årets Dalakonst 2011 som i år ska vara i Rättviks konsthall.


Lukas kikar på björnen i Rättviks bibliotek.


Anna och Lukas tittar på björnen.


Vi går en sväng i Rättvik

Efter Rättvik åker vi till Åkerblads i Tällberg och äter en mycket god dagens lunch.
Kottlettrad med rotsaksgratäng eller pocherad torsk med rödbetor och bacon.


Lukas i barnstol  Åkerblads restaurang.

Efter Åkerblads stannar vi hos Birgitta Berggren och tittar på hennes och Jans får. Hon var som tur var hemma vi hittade henne i hagen med alla fåren. Hon och en vännina från Falun hade hela dagen satt upp stängsel så att det har dubbla stängsel runt om hagen. Det var nämligen varg varning ulven hade synts i trakterna.



Anna och Lukas tittar på fåren


Fårflocken i hagen.

Vi åker sedan hem för vi måste hinna hem till 16.00 då matchen Almtuna- Leksand börjar.
Vi stannar vid utkikspunkten längst upp i Plintsberg och kikar på en av Sveriges vackraste utsikter. Jag håller nog den för den vackraste bedöm själva.


Utsikt från Plintsberg


Utsikt från Plinsberg2

Vi kommer hem i god tid före 16.00.

Matchen startar och Leksand har gjort 3-0 efter bara 3 minuter i första perioden. Oj tidigare år har de ofta fått stryk i Gränbyhallen vad är nu det här. De spelar bar diciplinerat försvars spel håller 3-0 hela andra perioden trots att Almtuna har en del poerplay. I tredje perioden ökar på till 4-0 och sedan 5-0 samt till slut får vår Foppa Filip Forsberg stänka in 6-0. Vilket bra match Leksand genomförde det bådar gott inför framtiden nu kommer vi se upp där uppe i toppen. Highligts från matchen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0