Torsdag 10 maj

Går upp 5,15. Cyklar vid 6,20 upp till röntgen det är dags för magnetröntgen av min skalle kl.7,45. Jag lägger mig på britsen en kåpa sätts över huvudet så den ligger still. Jag åker in i maskinen har hörselskydd på med radio. Det dundrar och smäller i ca 20 minuter. Jag åker ut igen nu sprutas kontrastvätska. In iigen samma dunder i 2 minuter ut igen det är klart skönt för jag blev så törstig. Byter om öppnar skåpet där jag lagt allt med metall, nycklar, mobil, klocka och plånbok. Cyklar hem och går ner till HBO har lektion kemiA med Gustav och Hanna. Innan lunch hinner jag ringa växeln som kopplar mig till telefon nr i Norge. Fixar så att boendet i Andenes blir på rätt datum likaså valsafarin där. Jag får också ytag på en person i Rösts Kommune som ger mig fina tips. Bokar boende där samt båttur till fågelklipporna.
Nu är det dags för lunch går till matsalen och äter pyttipanna och skinkfrestelse tar ej så stot portion utan jag orkar äta upp allt. Går via biologisalen och matar fiskarna innan jag går tillbaka till arbetsrummet. Hjälper eleven som har Kemi B kursen att repetera. Ringer några samtal till via växeln bokar boende i tysfjorden får tyvärr veta att det ej är någon späckhuggarsafari förrän i november då sillstimmen kommer in i tysfjorden. Vi får skippa det och istället hyra kajak och båt för fiske den dagen. Jag hinner också boka boende i Narvik innan jag går hem. Är väldigt trött sover middag från 14,15 till 17,15 i tre timmar. Det var skönt.
Skriver det här inlägget.
Jag ska också försöka hinna med att lägga in en nyhet på Naturs hemsida. Det är Elin Karvonen som idag har fått en artikel publicerad i en vetenskaplig tidskrift. Det är om chimpansers beteende speciellt studier av Santino en chimpans som planerar saker i förväg. Han gömmer stenar som han senare anväder för att kasta mot besökare.
Elins artikel.

Elins artikel kortare version.

Min nyhet på Naturs hemsida

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0