Torsdag 16 februari

Sjukhusdag
Går upp tidigt strax efter 6. Idag är det sjukhusdag för våra NV3 elever. Vi samlas vid lasarettets entré kl. 8.30. Jag promenerar upp till Lasarettet det är skönt och går bra det taqr 36 minuter.
Vi går från entrén till föreläsningssalen. Vi får där veta lite om Dalarnas Landsting. Sedan får vi veta hur det är att plugga till läkare samt hur det är att verka som läkare av tre AT-läkare samt en ST-läkare.
Efter deras genomgång var det dax för fika. Efter fikat blev vi hämtade till olika studiebesök, röntgen, arbetsterapin, patologen, mikrobiologen och kemlab. Jag följde med gruooen till kemlab. Torbjörn tog hand om oss och visade de olika momenten man testar på kemlab. Kul  före eleverna att se labmetoder de själva har laborerat såsom elektrofores.
Efter studiebesöket var det lunch på Gastronomen.


Här käkas ärtsoppa och pannkakor på restaurangen Gastronomen.

Efter lunch var det samling i föreläsningssalen. Där vi fick två väldigt fina föreläsningar först om njurarna och dess sjudomar av Anders Ekspong njurspecialist läkare.
 Efter Lars tog överläkare Christer Zedigh över och höll ett mycket intressant genomgång av hjärtats sjukdomar. Han visade hur man gör en ballongsprängning mycket intressant.


Christer visar Oskar hur en defibrilator fungerar.
Efter föreläsningarna var det dags att gå till det andra studiebesök


et den här gången följde jag med gruppen till mikrobiologen. Det var också väldigt intressant. Vi fick se olika odlingar ifrån olika miljöer och på olika substrat.
Efter sista besöket slutar vi  kl är kvart i fyra. Jag går hem när jag kommer hem lägger jag mig och sover en stund.
Oväntat besök
Men jag vaknar av att det plingar till på mobilen ett sms har kommit in. Hej vi passerar snart Falun Kristina och Göran är ni hemma. Va kul Kristina och Göran är goda vänner från Göteborg som det är flera år sedan vi träffades. Vi läste kemi och biologi ihop i Göteborg. Göran och jag har tränat inför Vasaloppet åkt det många gånger. Göran. Karsten och jag hade också en gammal fiskebåt ihop i Göteborg Annie av Donsö.
Jag sms tillbaka vi är hemma kom.
Och efter en dryg halvtimme stod dom på farstukvisten. Det blev kramar och oh va kul det var att träffas igen. Vi pratade mycket och hade det jättemysigt. Oj vad roligt det var att träffas igen. Innan de åkte vidare mot Göteborg var vi överens om att vi måste träffas snart igen.


Kristina, Jan-Eric och Göran sitter i soffan och myser.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0